Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
bu degerli bilgi için cok tesekkur ederim hocam. sizden ricam eğer mümkün ise videoyu saklamanız y önünde zira sizinde bildiğiniz gibi servisten servise türkiyede uygulamalar ve tecrübeler farklılık gösterebiliyor. böyle birşey hakkında bilgileri yok ise en azından bizler yol gösteririz. daha önce başıma malesef bir kaç kere buna benzer bir durum geldi. bu durumda benim acımdan nu8000 i degerlendirmemek için bir sebep yok . zira yeni gelen ru8000 serisinin avrupada cesitli ülkelerdeki fiyatlandırmasını kontrol ettim. amerikada, avrupada bir takım ülkelerde ve birleşik krallıkta satılıyor. türkiyeye nu8000'in şuanda websitelerdeki fiyatına gore en az 1500 tl farkla giriş yapacagını düşünüyorum.

Arkadaş bana nasıl bir şey olduğunu anlatabilsin diye alelacele oradaki bir tv den çekmiş ancak çok anlaşılır değil Yine de saklarım seve seve, ihtiyaç durumunda haber verin lütfen wp den yollarım size :ok

A Çevrimdışı

Askn0more

Aktif Üye
29 Mar 2019
109
40
Arkadaş bana nasıl bir şey olduğunu anlatabilsin diye alelacele oradaki bir tv den çekmiş ancak çok anlaşılır değil Yine de saklarım seve seve, ihtiyaç durumunda haber verin lütfen wp den yollarım size :ok
cok tesekkurler adem hocam süpersiniz.

Y Çevrimdışı

yesibo

Yeni Üye
3 Nis 2019
2
41
Teknik özellik olarak bakarsak 49PUS baskın karakterdedir.
55PUS un ekran avantajı var ancak 49 yanında zayıf kalır
SONY ye o parayı vermeye yazık olur ki zaten her iki PHILIPS den de zayıf bir tv dir.

SONY tv lere para politikaları nedeniyle ben çok sıcak bakamıyorum. Kendi teknolojisi ve kendi paneli olsa sonuna kadar hak veririm ancak sırf önünde SONY yazıyor diye o arayı vermek benim kanıma dokunur :kiskis

peki bana sizin tavsiye edeceğiniz bir tv varmı ekran geçişleri hızlı izleme açısı geniş interneti hızlı kullanımı kolay 4k bir tv marka farketmez ama limit max 4500

J Çevrimdışı

jigsaww

Yeni Üye
14 Mar 2019
17
36
Selamlar; yeri gelmişken hemen şu bilgiyi yazayım.

Yetkili servis evinize gelip servis kumandası ile servis menüsüne girerek HDMI versiyonunu değiştirmesi gerekiyormuş.

Arkadaşım nasıl yapıldığına dair video da paylaşmış bana sağ olsun lakin servis kumandası olmadan bir anlamı yok :ok

Yani müşteri hizmetlerini arayarak bu durumu iletip servis talep etmeniz gerekiyor :ok

(Tarafıma ulaştırılan bilgiyi direkt size aktardım)
hocam selam,
bu konuyu biraz açar mısınız. tam olarak nasıl bir işlem yaptırmamız lazım. varsayılan hdmi versiyonu nedir ve sonrasında ne olması gerekir. servis kuruluma geldiğinde yaptırabilir miyiz.

A Çevrimdışı

Arnavut41

Yeni Üye
3 Nis 2019
3
48
Merhaba Arkadaşlar;Vestel 49UD8200 ile 49UD9200 arasındaki fark nedir 300 TL far vermeye değermi? Ayrıca 20 m2 bir salonda 3.5-4metre mesafeden izlemek için 49 inç yeterlimi, Aynı fiyata Avox Suny tarzı 55 inç bir TV mı düşünmeliyim

E Çevrimdışı

Eray.

Yeni Üye
4 Nis 2019
2
24
Herkese iyi forumlar,yazıları okudukça fikir sahibi oldum ama yinede sorup öneri almak istedim.
3-4 metre mesafenin tam karşısından sadece pc bağlayıp film izlenilcek ve oyun oynanılcak FHD bir tv bakıyorum.
Işık yansıma sorunum da olmadığı için VA panel tam bana göre sanırım. Ekran boyutunun büyük olmasını isterim ama görüntünün netliği ve renklerin kalitesi bence daha önemli sonuçta film izleyeceğim. Ancak bütçem 2000-2500 olduğu için bir şeylerden feragat etmem gerekicek sanırım. Axen-Elton-Awox gibi markalar fiyat açısından çok cazip gelsede önermediğiniz için hiç o topa girmiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Herkese iyi forumlar,yazıları okudukça fikir sahibi oldum ama yinede sorup öneri almak istedim.
3-4 metre mesafenin tam karşısından sadece pc bağlayıp film izlenilcek ve oyun oynanılcak FHD bir tv bakıyorum.
Işık yansıma sorunum da olmadığı için VA panel tam bana göre sanırım. Ekran boyutunun büyük olmasını isterim ama görüntünün netliği ve renklerin kalitesi bence daha önemli sonuçta film izleyeceğim. Ancak bütçem 2000-2500 olduğu için bir şeylerden feragat etmem gerekicek sanırım. Axen-Elton-Awox gibi markalar fiyat açısından çok cazip gelsede önermediğiniz için hiç o topa girmiyorum. Şimdiden teşekkürler.
Harici bir kutu (Mibox gibi) veya sizin senaryoda olduğu gibi harici olarak pc ile kullanılacak ve tam karşıdan izlenecekse AWOX alabilirsiniz sorun yok. Hatta bütçeye göre sıklıkla önerdiğim kombindir.

AWOX ile ilgili en büyük sorunumuz, VESTEL de olduğu gibi yazılım güncellemeleri gelmemesi. Yani tv yi nasıl alıyorsanız yıllarca öyle kullanıyorsunuz. Belli başlı hataları oluyor mesela kanal listesi gibi bir saçmalığı var yalnız ilginçtir ki arıza oranları çok çok düşük AWOX markasının.

Diğerlerini geçiniz zaten :ok

Eğer bütçeyi bir tık yukarı taşıyabilirseniz NU7100 bakın derdim ama sıkıştırmak istemezseniz kendinizi, VESTEL üretimlerinden bakabilriz :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Merhaba Arkadaşlar;Vestel 49UD8200 ile 49UD9200 arasındaki fark nedir 300 TL far vermeye değermi? Ayrıca 20 m2 bir salonda 3.5-4metre mesafeden izlemek için 49 inç yeterlimi, Aynı fiyata Avox Suny tarzı 55 inç bir TV mı düşünmeliyim
9200 %100 VA paneldir ve FRR değeri 1800hz HDR+DV desteklidir
8200 Karma paneldir yani hem IPS hem de VA panel ile üretilmiştir ve size hangisinin den geleceğini bilemeyiz. FRR değeri 1000hz HDR+DV desteklidir.

Diğer detayları genelde aynıdır :ok

SUNNY AXEN ELTON uzak durunuz.

AWOX alınabilir, KEYSMART da ARÇELİK güvencesinde olduğu için alınabilir ancak ultra mega özelikleri olan tv ler değillerdir :ok

49'' Uygundur zira ben aynı odada 40'' kullanıyorum gayet makul görünüyor :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
hocam selam,
bu konuyu biraz açar mısınız. tam olarak nasıl bir işlem yaptırmamız lazım. varsayılan hdmi versiyonu nedir ve sonrasında ne olması gerekir. servis kuruluma geldiğinde yaptırabilir miyiz.

Varsayılanın Fabrika çıkışı 1.2 olarak çıkıyormuş.

benim gördüklerim ise

1.2
1.3
1.4
2.0
2.1s
2.1u

Şeklindeydi.

Servis kuruluma geldiğinde 2.0 yaptırmanız gerektiğini düşünüyorum :ok

Bu destekler modele göre değişkendir diye düşünüyorum :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
peki bana sizin tavsiye edeceğiniz bir tv varmı ekran geçişleri hızlı izleme açısı geniş interneti hızlı kullanımı kolay 4k bir tv marka farketmez ama limit max 4500
Marka farketmez ama bazı taleplerimizi karşılayabilecek markalar belli, bunun için de ekranı bu bütçe ile çok büyütemiyorum :alala

Geri
Üst Alt