Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 52
cok tesekkurler adem hocam süpersiniz.
Sonuç bilgi lütfen
cok tesekkurler adem hocam süpersiniz.
Harici bir kutu (Mibox gibi) veya sizin senaryoda olduğu gibi harici olarak pc ile kullanılacak ve tam karşıdan izlenecekse AWOX alabilirsiniz sorun yok. Hatta bütçeye göre sıklıkla önerdiğim kombindir.
AWOX ile ilgili en büyük sorunumuz, VESTEL de olduğu gibi yazılım güncellemeleri gelmemesi. Yani tv yi nasıl alıyorsanız yıllarca öyle kullanıyorsunuz. Belli başlı hataları oluyor mesela kanal listesi gibi bir saçmalığı var yalnız ilginçtir ki arıza oranları çok çok düşük AWOX markasının.
Diğerlerini geçiniz zaten
Eğer bütçeyi bir tık yukarı taşıyabilirseniz NU7100 bakın derdim ama sıkıştırmak istemezseniz kendinizi, VESTEL üretimlerinden bakabilriz
Herkese merhabalar. Ziyaretçi olarak çok faydalandım, bunlar için teşekkür ederim.
Bir kaç model arasında kaldım izleme mesafem 3-4 metre civarı olacak bu nedenle 50inç ile 55inç arasında kaldım. Sanıyorum 55 biraz büyük gelecek..
Regal 50R7520U modeli var araştırdım fakat bilgi bulamadım. 50inç olduğu için VA panel olması olası olarak düşündüm siz ne düşünüyorsunuz acaba?
Ayrıca 2500TL civarına kadar bir de Awox U5600STR modeli var Android olması çok güzel bir özellik fakat panelinden pek memnun olmayanlar var özellikle Sarı tonlarında..
- Şu an ailemle beraber 50MU7000 kullanıyoruz memnunuz, SEG marka Full HD başka bir TV de kullandığım oldu onun da görüntüsü güzeldi..-
Genel olarak bu ürünler hakkında yorumunuzu merak ediyorum, teşekkür ederim.
Awox nedense içime sinmiyor abi onun yerine bir kaç vestel ve samsung modeli beğendim, izleme mesafem 3 metre civarı olduğu için 49 inç büyük gelir diye düşündüm bu yüzden 40 veya 43 inç olan,maç izleyip oyun oynıcağım için hz değeri yüksek ve bütçem de 2000-2500 arası olduğu için seçtiğim modeller şunlar yorumlarsan sevinirim,yada bunların dışında önerebileceğin varsa dikkate alırım.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Birde bu vardı abi eklemeyi unutmuşum;
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Çok teşekkür ederim emek verip cevapladığınız için. Benim de düşüncem N7100 üzerine yoğunlaştı ama NU7400 ile arasında da önemli farklar var. NU7100 modeli biraz giriş seviyesi kalmış diyebiliriz. MU7000 modelini beğenme nedenim, akıllı kumanda olması, işletim sistemi gayet akıcı çalışması gibi. Fakat Bluetooth yok tabi ne kadar kullanacağımız da meçhul. Dün akşam 2300TL'ye Regal modeli geliyordu mantıklı gelmişti ama biraz daha NU7100 modeline yöneldim fiyatları 3500TL bandında. Aradaki fark ne yazık ki 1200TL'den biraz yukarıda. Evlilik arifesinde teknolojiye bu kadar çok bütçe ayırmak da gözümüzü korkutuyor.Bir tv kullanıcısının dikkat etmesi gereken en önemli hususlardan birisi, geçmişteki tv deneyimleridir.
Orijinal TOSHİBA REGZA kullanmış birisi nasıl ki başka bir tv aldığında (Orta segment) aradığını kesinlikle bulamaz ise, Sizin örneğinizde olduğu gibi MU7000 kullanan birisinin AWOX markasını düşünmesi dahi büyük hata olur.
Geçmiş öneri yazılarıma baksanız REGAL den 48R6520-7020U başta olmak üzere bir çok model önerdiğimi ancak son dönemlerde pek adını anmadığımı görebilirsiniz.
Bu gün haklı gerekçeler ile LG PHILIPS gibi koca markalara dahi tavır alıyorsam, Kendisini bir şey sanmaya başlayıp fiyat politikasını yukarı eğilim ile değiştiren REGAL in bu yaklaşımına ''Eyvallah'' diyecek değildim.
REGAL markasını eskiden tercih etme nedenlerimden birisi, VESTEL kalitesini REGAL fiyatına ve aynı garanti/ücretsiz montaj avantajları ile bize sunmasıydı. Günümüz koşullarında REGAL markasının hem teknolojik anlamda VESTEL in gerisinden gelmesi hem de en önemlisi fyat politikası nedeniyle çok da kaale almıyorum.
Gerekçelerimi sunduğumda da haklı olduğumu görebilirsiniz.
Türkiye pazarına ciddi bir şekilde asılmaya karar veren ve 2 yıl önce yaptığı bir operasyon ile bakış açısını tamamen değiştirerek hem satış sonrası hizmetler kalitesinde VESTEl i yakalamayı hedefleyen (şahsi görüşüm) hem de zaten kendi üretim kalitesi VESTEl den daha üstün olan bir SAMSUNG markasını 3500TL ye alabiliyorken 2800 bantlarında bir REGAL almak yanlış anlaşılmasın bana çok da cazip gelmiyor.
Geçmiş binlerce mesajımı okuyun lütfen, UZUN GARANTİ-YAYGIN SERVİS AĞI-EŞİ BENZERİ OLMAYAN MÜŞTERİ HİZMETLERİ ve daha onlarca sebep ile ben zaten VESTEL markasını ve alt markalarını yıllarca tanıttım tüketicilere ve bu markanın neden arkasında durmak gerektiğini d anlattım ancak ben hiç bir zaman marka fanı olmadım. Benim için en önemli düstur MANTIK dır bu anlamda bundan 2-3 yıl önce ARABA PARASINA SATIYORLAR diye eleştirdiğim SAMSUNG (Klimada ME) markasının fiyatlarına yaklaşmış olan bir REGAL markası, Benim sürekli öne sürdüğüm MANTIK çerçevesinin dışına çıkmış oluyor maalesef.
Kendisine ait bir teknolojisi olmayan, VESTEL in özelliklerinin biraz kırpılmış haliyle ama farklı bir kasa yapısıyla piyasaya sürülen bir REGAL için ben neden bu derece yüksek bir bütçe ayırayım ki?
Aynı zamanda bana, Neredeyse 100-200tl fark ile daha iyi özelliklerde satılan VESTEL markasının verdiklerinden fazla ne verebilir?
Hiç bir şey verememekle birlikte eksik kalır.
O halde şöyle bakalım.
VESTEL ile kıyasladığımda 100-200TL
SAMSUNG ile kıyasladığımda 500-700TL fark olan bir REGAL e ben neden bütçe ayırayım?
İlla ki orta segment bir ürün olsun diyorsanız en azından TOSHİBA ürünlerine bakmanızı önerebilirim
Yine de öncelikli tavsiyem bir NU7100 olur o ayrı bir konu
Hocam nu8000 siparişi verilmiştir...Sonuç bilgi lütfen
Hocam nu8000 siparişi verilmiştir...
Yogun bir araştırma sonucunda yeni gelecek 2019 serisi ru8000 i beklemenın cok anlamlı olmadığına karar verdim. Zira hakkında tüm bilgilere ulaştım. Cok genel hatlarıyla ru8000, nu8000 in daha farklı bir standa sahip versiyonu denilebilir. Ufak tefek farklılıklar var ama benım kullanım senaryoma göre onemsenecek hiçbir fark goremedım. Elbette bu konuda sızın gorusunuz daha dogru ve onemlıdır. Arada azımsanmayacak bir fiyat farkı olacağı aşikarken temelde hemen hemen aynı olan tv ye daha fazla para vermek cok anlamlı olmayacak. Zira yabancı kaynaklardan elde ettiğim bilgiler doğruysa samsung kanadında hdmi 2.1 i beklemek sadece cok ust modeller ıcın anlamlı. Sadece b ust segment modellerde hdmi 2.1 ile 4k 120 hz gibi kullanım senaryoları mumkun olacak ki bunun ıcınde bant genıslıgı cok yuksek bir arabırım gerekıyor. Fakat ben o butcelere cıkmayı dusunmuyorum. Kısacası buradan yola cıkarak ru8000 in geleceğe yatırım olacak bir model oldugunu dusunmedım.
Perşembeye kadar kurulum yapılır sanıyorum. Bilgi vereceğim...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
A Askn0more, salihoka
Şimdiden ''Hayırlı Olsun'' diyor ve kurulum sonrası incelemenizi merakla bekliyorum
Efendim merhabalar;
Televizyon tavsiyesine ihtiyacım var.
İlk olarak televizyonu hiç bir koşulda ulusal kanalları izlemek için kullanmayacağım. Yani dahili uydu alıcısı falan olmasına hiç gerek yok.
Netflix olmasını isterim fakat fiyatı aşırı farkedecekse belki smartbox ya da bilgisayardan hdmi kablosu uzatarak çözmeyi de düşünebilirim. Yani tavsiye etme durumunuzda Netflix olursa şu, olmazsa şu diye iki fiyat tavsiyesinde bulunursanız çok makbule geçer.
Onun dışında da asıl amaç Playstation 3 ve 4 bağlamak olacak. Ama PS4
Selamlar..
Ayrılan bütçe ye göre değişken olmakla beraber ben ps için samsung kullanılması taraftarıyım. Va panelleri ve gecikme sürelerini başarılı buluyorum. İki sene önceki mu7000 dahi giriş seviyesi 4k tv bir tv olmasına rağmen görüntü ve oyun performansı konusunda ps de üzmemişti. Bu yılki ürün gamında nu7100 ü düşünebilirsiniz. Veya kampanyalı fiyata su aralar bulabileceğiniz bir nu7500 de düşünebilirsiniz, yalnız nu7500 ün kavisli olduğunu unutmayınız. Oyun dediğiniz için dik açıyla kullanılacağını düşünerek bu tavsiyeyi verdim zira yan acılardan sizi memnun etmeyecektir.3500-3800 bandında aletlerdir. Ps4 pro olmamasına rağmen 4k altında bir çözünürlüğü doğru bulmuyorum zira 8k ların kulağımıza üflendiği zamanlarda 4k altı cok yakın gelecekte pişmanlığa dönüşecektir diye düşünüyorum... bu fiyat bandının üzerine çıkabilirseniz samsung 49nu8000 veya sony kd xf8596 gibi modeller var. Bütçe olarak daha uygun bir skala düşünüyorsanız Awox un 4k panelleride mevcut, pc bağlantısında external monitör veya ps kullanımlarında üzmediğini duymuştum...düşündüğünüz bütçe ve ekran büyüklüğü konusunda daha detaylı bilgi verirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Ben mesajı yazarken siz mesajın kalanını yazmışsınız @Kuyashi