A Çevrimdışı

Askn0more

Aktif Üye
29 Mar 2019
109
40
55nu7100 şuan 4130tl . Bu tv için bu fiyat iyi bir fırsat denilebilir mi ? Adem Helvacı Ado A Askn0more

fırsat olması konusu. Biraz degisken...Yaklasık 10 gün once vatanda 4200 tl ye 55 inch nu7400 satılıyordu...
Ben suandaki kampanyalarda fiyat performans olarak 49nu7500 ü bir fırsat olarak goruyorum... 3800 tl civarı bi fiyatı var. Amazon ve n11 uzerınden bulabilirsiniz. Ancak kavisli olması nedeniyle malesef herkese öneremiyorum. Tam karsıdan izlemenız gereken bir tv dir...yandan açıyla izleyecek kişiler pek hoş bir tecrübeye sahip olamazlar..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kuponla 3780tl ye nu 7500 var bu asıl paneli nedir acaba, curved dezavantaj sağlar mı maçlarda filmlerde falan

Ben kavisli tv leri ve monıtorleri tam karsıdan izlendiginde seviyorum. Fakat bir dezavantajı var ki bana daha küçük hissettiriyorlar. Örnegin aynı modelin flat (düz) ve curved (kavisli) versiyonunu yanyana koydugunuzda curved olan bir tık daha küçük gibi bi algı oluşturabilir. .. Sizin acınızdan dezavantaj oluşturup oluşturmayacağı izleme açınız ve mesafenizle ilgili.. Tabi beklentiyide unutmamak gerekir. 49 inch e uygun bi mesafede tam karşıdan izleyecekseniz pişman etmez. Ortak alanda kullanacaksanız (salon gibi) yanlardan izleyenler memnun olmayacaktır. Bluetooth özellikli olması dolayısıyla baglantı seceneklerinde de size sorun yaratmaz. Ayrıca daha önce panel hızı daha yüksek bir model kullandıysanız çok hareketli sahneleri olan filmlerde ve maçlarda panel hızına baglı olarak gözünüze yavas gelebilir. ..

Son düzenleme:
E Çevrimdışı

epicus

Yeni Üye
20 Eyl 2018
32
45
fırsat olması konusu. Biraz degisken...Yaklasık 10 gün once vatanda 4200 tl ye 55 inch nu7400 satılıyordu...
Ben suandaki kampanyalarda fiyat performans olarak 49nu7500 ü bir fırsat olarak goruyorum... 3800 tl civarı bi fiyatı var. Amazon ve n11 uzerınden bulabilirsiniz. Ancak kavisli olması nedeniyle malesef herkese öneremiyorum. Tam karsıdan izlemenız gereken bir tv dir...yandan açıyla izleyecek kişiler pek hoş bir tecrübeye sahip olamazlar..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben kavisli tv leri ve monıtorleri tam karsıdan izlendiginde seviyorum. Fakat bir dezavantajı var ki bana daha küçük hissettiriyorlar. Örnegin aynı modelin flat (düz) ve curved (kavisli) versiyonunu yanyana koydugunuzda curved olan bir tık daha küçük gibi bi algı oluşturabilir. .. Sizin acınızdan dezavantaj oluşturup oluşturmayacağı izleme açınız ve mesafenizle ilgili.. Tabi beklentiyide unutmamak gerekir. 49 inch e uygun bi mesafede tam karşıdan izleyecekseniz pişman etmez. Ortak alanda kullanacaksanız (salon gibi) yanlardan izleyenler memnun olmayacaktır. Bluetooth özellikli olması dolayısıyla baglantı seceneklerinde de size sorun yaratmaz. Ayrıca daha önce panel hızı daha yüksek bir model kullandıysanız çok hareketli sahneleri olan filmlerde ve maçlarda panel hızına baglı olarak gözünüze yavas gelebilir. ..
37" panosonic et5 (300hz fhd IPS lg panel) kullanıyorum, genelde karşıdan ve tek kişi olarak izliyorum.futbol ve film önemli karanlıkta izlemeyi severim genelde. mibox ve lg sj4 soundbarım var. bu ve benzeri fiyatlardaki bir tvye geçişte vaw dermiyim acaba :)

A Çevrimdışı

Askn0more

Aktif Üye
29 Mar 2019
109
40
Bu kritik soru için teşekkür ederim Y yonetmenbey ...
Adem Helvacı Ado hocama gecen gün 55nu8000 siparişini verirkende bahsetttiğim gibi RU8000 serisi ay sonu gibi raflarda yerini alacak. Aldığım duyumlara göre sevkiyatları başladı ancak elbette son kullanıcıyla buluşması belli bir zaman alıyor.

Ben Ado hocamla youtube üzerinden (belki hatırlarsınız hocam) model hakkında istişareye ve tv yi koyacagım odanın hazırlıklarına başladığımda sanırım 3 ay evveldi. O zamandan bu zamana kadar hem kafama takılan bazı sorular hemde yeni serinin beklenmeye değer olup olmadığı ile ilgili hem Adem Helvacı Ado hocam la istişareye hemde yurtiçi yurt dışı kaynaklardan araştırmalarıma devam ettim. Beni özellikle tutan hdmi 2.1 desteği idi. Zira yeni ekran kartları çıktığında yüksek ihtimal hdmi 2.1 destekli olacaktı ve hangi konuda olursa olsun yüksek bant genişliği biz bilgisayar düşkünleri için her zaman artı demektir.

Araştırmalarım neticesinde kutu açılımından özelliklerine kadar bir çok bilgiyi edindim lakin beni en cok üzen hdmi 2.1 desteğinin kısıtlı olması idi. samsung’un yeni serilerinde hdmi 2.1 desteği alt modelden üst modele doğru daha zengin özelliklere kavuşacak. Ornegin ru8000 serisinde sadece Auto low latency mode u desteklerken üst düzey QLED modelinde diger artıları yanında 4k 120hz bant genişliğini destekleyecek. Açıkçası beni en çok ilgilendiren bant genişliği idi zira ALLM dedigimiz özellik game modudur ve nu8000 de bu mod mevcuttur.Yeni çıkan ve ALLM’yi destekleyen bir konsolunuz var ise tv den konsolu actıgınızda otomatik olarak game moduna almasıdır. Hatta daha komiğini söyleyeyim. Ru8000 20 watt ses gücüne sahipken 2018 model nu8000 serisi 40 watt ses gücüne sahiptir. Aslına buna cok şaşırmıyorum. Firmalar kullanıcların istek ve beklentilri doğrultusunda ürünler çıkarırlar. Tv yi oyun için alan birisi yüksek ihtimal kulaklık kullanıyordur veya film için alan birisi yüksek ihtimal kendi ses sistemini yada soundbarını kullanıyordur. Bu yüzden kullanıcılardan aldığı dönüşler doğrultusunda markalarda kullanılmayan ama kendilerine maliyeti olan teknolojileri kırpmayı doğru buluyorlar.

Kısacası, ben ru8000 serisi için nu8000 serisinin standı farklı olan versiyonu olduğunu düşünüyorum.
Yalnız dikkat edilmesi gereken şey nu8000 stokları ve fiyatlardır. Yeni seri geldiginde fiyatlar düşermi? Soru işareti...
Kurlardan ötürü cıkarmı? O da soru isareti.. risk gerçekten...

Fiyat bakımından yeni serinin minimum 7000-7500 arası fiyatlandırmadan geleceği kanaatindeyim.. bu kadar fark için hem beklemeye hem de bu fiyatları görüp indirim beklemeye değermi? Yoksa nu8000 hazır kampanyalı olarak 5500 kusur civarlarında satın alınabiliyorken fırsat olarak degerlendırıp almakmı?

Bu noktada elbet tercih kullanıcıya aittir. Ancak ben pratikte aynı tv için daha fazla para verilmesine karşıyım.

Son düzenleme:
B Çevrimdışı

brkprlk35

Yeni Üye
5 Nis 2019
16
31
Bir macera sayılır ama Samsung fiyatları (49NU7100) 3500TL üzeri olduğu için 2275TL'ye gelen Regal 50R7520U modelini aldım. Ado hocam yapma etme dedi ama bakalım deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım.

E Çevrimdışı

ebirol

Yeni Üye
18 Mar 2019
3
34
Valla hem büyük ekran, hem android, hem de ekonomik. Sanki U5600 size ideal gibi.

Curved tv ler ile ilgili size dezavantajları yazmaya kalkmak istemiyorum :kiskis

(İki kişiyseniz ve oyun konsolu merakınız var ise avantaj da olabilir o ayrı konu ama aile tipi bir tv değildir)

Kolaylıklar dilerim size, seçiminiz ile ilgili de bizleri bilgilendirirseniz çok sevinirim. :ok
Adem bey merhaba. Bugün itibariyle ani bir kararla 55NU7100 siparişi verdik. :) artık ekrana koruyucu film mi takarım bilmiyorum ama gözümüz gibi bakacağız :)

B Çevrimdışı

Blade550

Yeni Üye
11 Nis 2019
1
38
Herkese merbaha, ben de foruma yeni üye olanlardanım. Bilgi paylaşanlardan allah razı olsun çok yararlı bi forum olmuş. Son 40-50 sayfayı okudum ve aklımda birkaç model oluştu ama yine de Adem abiye danışıyım dedim :)
- salonum dar olup geniş açıyla ilgili bi endişem yok, tv yi 3-4m den izleyecem
- Daha çok futbol, dizi film izlemek için kullanırım, oyun konsolum yok ama oyun oynamayı seven biri olarak o dünyaya da girebilirim
- bütçem 4-5bin arasında

A Çevrimdışı

Askn0more

Aktif Üye
29 Mar 2019
109
40
Herkese merbaha, ben de foruma yeni üye olanlardanım. Bilgi paylaşanlardan allah razı olsun çok yararlı bi forum olmuş. Son 40-50 sayfayı okudum ve aklımda birkaç model oluştu ama yine de Adem abiye danışıyım dedim :)
- salonum dar olup geniş açıyla ilgili bi endişem yok, tv yi 3-4m den izleyecem
- Daha çok futbol, dizi film izlemek için kullanırım, oyun konsolum yok ama oyun oynamayı seven biri olarak o dünyaya da girebilirim
- bütçem 4-5bin arasında

Merhaba
Foruma hoşgeldiniz...

Öncelikle izleme mesafeniz dolayısıyla size minimum 55 inch bir televizyon almanızı öneririm. 55 in altına düştüğünüzde o mesafede sizi 55 kadar memnun etmeyecektir. Beklentielriniz ve bütçeniz doğrultusunda 2 model önerebilirim.

55nu7400 veya bütçeyi 500 tl kadar aşabilirseniz 55nu8000.. nu8000 gelecekte oyun dunyasına girmeniz halinde yaptığınız artı yatırımın son damlasına kadar hakkını verecek, günlük hayatta da tv yi kullanırken size premium hissiyatını yaşatacak bir üründür. İlk boş günümde kendinisi bu yönde inceleyip inceleme yazısını paylaşacağım..

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Bir macera sayılır ama Samsung fiyatları (49NU7100) 3500TL üzeri olduğu için 2275TL'ye gelen Regal 50R7520U modelini aldım. Ado hocam yapma etme dedi ama bakalım deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım.
Geri dönüşleri bekliyorum mutlaka zira, kullanıcı profiline uygun ürün alımı tv dünyasında en önemli kuraldır. Sizi tatmin edecek bir ürün ise, Bu tarz durumlarda referans gösterebilirim sizin tercihinizi :ok

E Çevrimdışı

epicus

Yeni Üye
20 Eyl 2018
32
45
Adem hocam 49nu7500 ün 497400den curved dışında bir panel ve kalite farkı var mı, curved 100hz daha yüksek görünüyor

A Çevrimdışı

Askn0more

Aktif Üye
29 Mar 2019
109
40
Adem hocam 49nu7500 ün 497400den curved dışında bir panel ve kalite farkı var mı, curved 100hz daha yüksek görünüyor

Gerçek panel hızları yani donanımsal olarak panel hızı aynıdır. 100 hz fark olarak görülen yazılımsal bir durum. Bu İki televizyon arasında kararınızı verirken bu yazılımsal hz değerlerine göre değil kavisli yada düz olup olmamasına göre karar vermeniz sizin için daha iyi olacaktır. Kavisli panellerin en uygun olduğu kitle genelde oyuncu kitlesidir. Ekrana tam karsıdan bakmak suretiyle kullanımlarda kavisli paneller keyifle kullanılabilir ancak ben ortak kullanım alanları ıcın kavisli panelleri cok dogru bulmuyorum. Ornegın salonum için asla tercih etmem. Yanlardan izleyenler için hoş bir tecrübe değildir. Bunun dışında pratikte bir farkı yoktur. Bence sizde buna göre karar vermelisiniz.

Geri
Üst Alt