Hocam kısa ve paratik cevap şudur;zaten işin prensibi de budur; ""kısa mesafeden büyük ekrana bakmak""(HD/UHD içerikler de)
Ancak içerik,daha doğrusu çözünürlülük(+ebat taki pixel sayısı)arttıkça izleme mesafesi de düşer!
Çöz.düştükçe de mesafe artacaktır! örneğin SD ler de!
toparlarsam;SD>>HD>>UHD kalite bu şekilde büyüdükçe,ebat da büyür ama izleme mesafesi de kısalır gibi bir formül çıkarıyoruz
aslında burada ana sorun veya izleme organımızın buna olan tepkisi sebebiyle bunlar oluyor;insan gözü sınırlı görür ama yukarıda
bahsettiğim fiziki görme&izleme durumlarını da görebilecek anatomiye de sahiptir,izleyecek olan kişi "KARTAL" olsay dı o zaman
bu formül tutmayacaktı,çünkü Kartal gözü o kadar hassas ve uyumlu ki 65 lik panele 1000 metreden çok net görebilirdi
++
DT yayınları bana da az biraz öyle gelmeye başladı ve sanırım Humi cihaza da software olarak yazılımla da müdahale etmiş
olabilirler,bana göre 9504 oldukça iyi bir cihaz
2,6/2,8mt. de 65 falso filan yapmaz! sen herhalde oturup "SD" izleyecek değilsin o panelle??
>ancak gözlerin belli bir "uyum zamanlaması" olur;daha doğrusu beyinden aldığın bu algılama/his bir süre sonra
seni o mesafeye alıştıracaktır>>şayet bir sorunun varsa bu zaman alır ama sorun algılamazsan ve psikolojik olarak da
kendine böyle telkin edersen,gözle sadece mercek vazifesi yapıp,iş Beyin de biteceği için sorun filan yaşamazsın!
ama her panelin karşısına geçtiğin zaman,ülen bu olmadı bana çok büyük geliyor v.s gibi bir telkin yaparsan beynine
o uyum sürecini hiç aşamazsın!
Not;bir de Göz sağlığı açısından herkes 2,5mt. den aynı süreci yaşayamaz veya kimileri de ciddi sıkıntı çeker!
ister gözlük tak ister takma,herkes için bu durum farklıdır!
Şimdi TFT-LCD ler özellikle gece araba farı gibi ışık üretirler! bunu da ortamı aydınlatarak aşabilirsin! PDP panel değil bunlar!
Zifiri karanlıkta güzel keyifli veya bir PJ/PDP gibi Film izleme keyfi sunamazlar!!!!
Gözleri de aşırı yorar bu durum! ayarları kıssan bile bu sefer de filim olan izleme ayarlarını tutturamazsın!
Not;senin elinde ki panel FILM için,günümüz panellerin den hepsinden çok ama çok daha iyi dir!
9705 zaten Sharp modül takılı,moth-eye var(ama şimdiki bazıları gibi çakması olanlar dan değildir!!)
FILM için,günümüz panelleriyle mukayese edersen,bu yenilerin hepsi de hikaye dir yaw!
Şayet benim bahsettiğim bir "filimci" isen
9705,PDP ye yakın paneldir kardeşim şimdiki paneller yine hikaye kalır bunun yanında! "filimci" isen tabi ki
yani bir de "çakma filimciler" vardır da,ben harbi filimci adam dan bahsediyorum
70lik panel de gider 2,7mt. den ,keyif senin yaw,2,7 den HD&UHD çok güzel izlenir
65 için FHD izleme mesafesi>8/8,5ft. dir(2,43/2,60m gibi)
70 için de FHD de 9ft. dir!!(2,75m gibi)
UHD için de bu mesafeleri biraz daha kısaltabilirsin tabi ki!
FHD için
85">>11/12ft.
100/103">>13/14ft.
UHD de ise ortalama %10/20 daha kısaltılabilir!
amaç kısa mesafeden pixelleri de "saymadan" büyük ekrana bakmaktır!