Üstadlar , şu Oled panellerdeki LOGO YANIĞI efsanesine bir değinir misiniz? Bütçesi olan kişi led üst modeller mi almalı. Bu yanık hangi koşullarda ve kullanım aralığında, süresinde oluşuyor. Bir ev kullanıcısı için Risk nerede başlar?
Arkadaş bu bir "efsane" değil ki,tamamen "gerçektir"!!
1-şayet panelin de "burn-in" retention türü static image sorunları v.s yaşarsan,geçmiş olsun!
Çünkü bu bir üretim hatası değildir! aynen kullanıcı hatasına giriyor! daha doğrusu girmiyor da sana öyle
söylüyorlar ve devamın da böyle kullanacaksın veya DAVA et v.s diyorlar.... malum sloganvari lafları da edip
seni sallıyorlar!
2-Bu verdiğiniz link de hikaye dir! onlar "klasik" bu konuda ki verilecek bazı lafları yazmışlar ki herkes bunu yazıyor!
kısaca netice de panelin de yine de burn-in oluşmuşsa geçmiş olsun!
Örnek;panelin TFT-LCD olsun ve benzer(tam olmasa da)malum bazı sıkıntılar çıkınca değişim/tamir v.s yaparlar
gerçi onuda nazlanarak yaparlar ama OLED de kesinlikle yapmazlar!
"White-wash" tekniği PDP den kalmadır ki OLED ler de aynı prensiple ve benzer teknikle çalışır ama bunu üreten adamın
becerisine bakar bu iş!
Eskiden de bol bol çıkardı LGE/Samy ve diğer tüm markalar da ama Pio da neredeyse hatta tamamen hiç çıkmazdı neden???
Şimdi çok büyük ihtimalle OLED paneli ki bunu da LGD den alıp taksa bile Pio da Burn-in sıfıra yakın hatta sıfır olurdu!
3-Eski 2013/14/15 OLED ler de bu risk daha fazlaydı ama bugün epeyi azaldı 2016 dan itibaren risk de düştü ama sıfıra düşmedi
65lik panele 15/25 kağıt bayılıp da bu sorunu yaşarsanız NE OLACAK O ZAMAN??
++
Şimdi yukarı da şöyle bir cümle yazmışlar
...Görüntü yapışmasını azaltmak için uzaktan kumandanın veya TV'nin güç düğmesine basarak TV'nizi normal bir şekilde kapatmanızı öneririz. ...
yaw bu nedir arkadaşlar,kafamı buluyor bunlar!
yani paneli kapat bir daha açma mı demek istiyorlar??
Ve bunun da adına BİLGİ mi diyorlar!
Gelelim ikinci cümleye
...Görüntü yapışmasının özellikle fark edildiği durumlarda panel yenileme işlemini elle gerçekleştirin. Referans olarak, bunu sadece yılda bir kez yapın. Panelin kullanım ömrünü etkileyebileceği için, yılda bir kezden fazla bunu yapmaktan kaçının.
a-panel yenileme dediği white-wash gibi bir işlemdir;static-image lara hareket kazandırma yöntemidir! garantisi de yoktur,süresi ise hiç yoktur
bazen sabaha kadar sürer ama iz geçmez(veya azalır) bazen de 3dk.içinde kaybolur! işin yoksa bekle dur!
b-"yılda bir kez yapın"(ben şimdilik bunu fazla açmıyayım iyice kıllanmayın diye!!) pratiği neredeyse hiç olmayan bir uygulama "sene de bir gün"
kısaca çözüm değildir!
Bir diğer cümle
...Saatler ve parlak renkler içeren görüntüler, kolayca görüntü yapışmasına neden olabilir. Bu tür görüntülerin uzun süreli olarak görüntülenmesinden kaçının, aksi halde görüntü yapışması oluşabilir. ...
Aslında bunun Türkçesi,siz bu paneli duvara süs diye asın ve hiç kullanmayın dır!
Static-image(örneğin saat demiş adamlar yaw-her türlü göstergeler demek daha doğru olur!) kısaca oyın filan sakın oynamayın!
demeye de geliyor!
Daha da Türkçesi şudur arkadaşlar;yani sana şunu söylüyor adamlar>>>>>işiniz önce Allaha sonra da şansa kalıyor çünkü bana
gelirsen seni tanımam!!
++
Ben yukarıda fazla tekniklerine girmeden daha anlaşılır ve işi de biraz gırgıra vurarak(ama tamamen doğrudur bu dediklerim)
Kısaca OLED iyi güzel hoş v.s zaten yeni bir teknoloji(çoktan eskidi bu aslında!) LCD ye göre de bir çok artısı var v.s
ancak böyle bir riski vardır,ben oran veremiyorum ama risk vardır;ama asıl şu gerçeği vardır,olurda bir sorun çıkarsa herifler
tanımıyor bunları!
Bilgi diye Sony nin ve diğerlerinin verdiği çok klasik ve insanları da kesinlikle aydınlatmayan böyle şeyleri okumayın bile veya okuyun geçin!
Şimdi adam kalkıp açık açık anlatsa malı kime satacak o zaman yaw!