Teşekkür ederim, başka 49 inch 100 hz var mı acaba? Ups olarak ne tavsiye edersiniz?
Birde televizyon alma sürecinde başka dikkat etmem gereken şeyler varımidir
TV satın alma sürecinde dikkat etmeniz ve hatta uzak durmanız gereken EN ÖNEMLİ unsur tv satıcılarıdır azizim.
Size mal satmaya çalışan arkadaşım mutlaka ki elinde olan, bitirmesi gereken, kota doldurma derdi olan, Prime koşan, Yıl sonu hedefini tutturmaya çalışan bir değerli kardeşimizdir bu nedenle asla ama asla OBJEKTİF bir yorum yapmaz.
Buna basit bir örneği dün saat 14:00 sularında ziyaret ettiğim bir mağazadan vereyim, Kapıdan içeri giren tüketici direkt olarak mağaza görevlisi kardeşimize ''Grundig marka tv arıyorum'' dedi.
O mağaza kapısından içeri bir kere dahi o marka girmedi iyi biliyorum. Aralarında şöyle bir diyalog geçti (Bunun yazılımı dialog mu diyalog mu yahu? Yazım bitince bakayım)
A ALıcı
S Satıcı
A- İyi günler Grungig marka tv arıyorum
S- Bizde Grundig marka olmaz abi
A- Sizde neler var?
S- Samsung LG Phılıps Telefunken Vestel Regal Arçelik ... Ben size Telefunken öneririm (Tüketicinin nasıl bir izleyici olduğunu dahi sormaya gerek görmedi)
A- Grundig neden yok?
S- Aaaabi Grundig artık eski Grıundig değil, O nedenle satmıyoruz (İlgisi yok çünkü o kapıdan hiç Grundig pazarlamacısı girmedi)
A- Kötü diyorsunuz yani?
S- Evet abi kötü mal o nedenle satmıyoruz.
Vatandaş çıktı gitti.
Şimdi size sorum şu;
Grundig kötü bir markamıdır?
Ben kendi cevabımı vereyim ''Değildir''
Evet Grundig eski Grundig değil doğru. Peki bu satıcı kardeşimize soralım o halde; ''Telefunken Eski Telefunken mi?''
Bu koşullarda Grundig markasını kötü, Ama Telefunken markasını iyi yapan nedir?
Cevabı belli;
Satıcının elinde Telefunken var, Grundig değil
Diğer dikkat etmeniz gereken husus ise sizin, kendi izleyici profilinizi çıkartıp bu doğrultuda tv aramanızdır.
Siz kimsiniz?
Ne istersiniz?
Beklentileriniz nelerdir?
Fiziksel koşullarınız nedir? (Tv nin duracağı alan, açı, mesafe, yön, ışık seviyesi vs)
TV den beklentileriniz nelerdir?
TV yi hangi amaçlar için kullanacaksınız? (Futbol, Oyun konsolu, Dizi, Aksiyon film, PC bağlayıp autocad çalışma vs)
Önce siz, karakter analizi yapın ki, tv den ne beklediğiniz ortaya çıksın. Çıksın ki ona uygun bir ürün bulmanıza yardımcı olabilelim
Sonra bakarız 100hz lazım mı değil mi ;)