Yılbaşı olsun istiyoruz hocam.ama başka bir şey varsa bekleyebiliriz.çok ilgilisiniz çok teşekkür ederim.
Değerli kardeşim tekrar selam;
Aslında ukalalık olmasın lakin bu konularda öngörülerim yüksektir. Yalnız ilk defa inanın ben de zorlanıyorum bazı konular hakkında sizleri önceden bilgilendirebilmek konusunda zira neredeyse son 17 yıldır ilk defa bu derece karamsar, bu derece belirsiz ve bu derece karmaşık bir piyasa ile karşı karşıyayım.
Eskiden şirketlerin uygulama politikaları, olası yılsonu ve yeni yıl manevraları, Açılış kapanış devir süreci geri çekilme kararları vs vs hemen her şeyi önceden tahmin ederdik zira satışları, satış sonrası hizmetleri vs yakından takip ediyorum, ediyoruz.
Sorun şu ki ciddi bir belirsizlik hakim piyasaya, hem de yıllar yıllar sonra ilk defa bu derece yüksek oranda belirsizlik.
Mesela 2 ay kadar önce forumda açıkladığım bir beklentim vardı ve haalen somut bir veri alabilmiş değilim.
Memleket öyle bir hal aldı ki, Bir kadın gözümün önünde kocasına ''Çamaşır makinesi almamız lazım evdeki su akıtıyor'' demesine rağmen adam karısına ''Dur hele kadın, önce bir 2019 u görelim'' diyor
Yani gören de adamı ekonomi bakanı zanneder, İşsizlik oranları ve yılsonu enflasyonu açıklansın makineye ona göre karar verecek herhalde.
Mesela yılsonu verileri %11,3 üstünde çıkarsa REGAL, %10,5 ve altında çıkarsa SAMSUNG alacak
))
İşin şakası bir yana güzel kardeşim, Ekonomideki huzursuzluk sokağa, Sokaktaki huzursuzluk üreticiye, Üreticideki huzursuzluk ise yine ekonomiye etki ediyor.
Bu koşullarda size ''Hemen alın çünkü şu şu ve şu gerekçelerle Ocak ayında fiyat arttıracaklar'' diyemiyorum
Veyahut ''Sakın alma bekle, şu sebeplerle fiyat geri çekecekler'' de diyemiyorum.
İşin gerçeği bu noktada genelleme olarak değil kişisel yaklaşımımdan örnek veririm ki acil ihtiyaçlar dışında ben de yukarıda örneğini verdiğim Abimiz gibi düşünüyor ve zaruri ihtiyaçlar dışında alışveriş yapmıyorum.
Ciddi araştırması yapılmış, GERÇEKTEN avantajlı bir satış bulursam affetmem, lakin sadece adı kampanya olan hiç bir tuzağa da düşmem ki şu aralar yapılanlar maalesef sadece bundan ibaret.
Mesela CURVED tv lerin marketlerde ucuza satılması.
Konsol kullanıcıları için avantaj, Ancak onun dışındakiler için dezavantaj yani bana göre tuzaktır. Zira herkes biliyor ki Curved tv ler beklenen ilgiyi görmedi. Malum ilk hevesin verdiği bir alevli satış dönemi oldu, sonrası tam bir fiyasko. Aynen 3D panel ve/veya Çift Ekran teknolojisi gibi.