Selamlar Azizim;
İşin Aslı SONY dediğimizde elbette ki şöyle bir saygı duruşuna geme ihtiyacı duyuyorum Trinitron teknolojisinden beri SONY yi yakından tanıyan birisi olarak.
Sorun şu ki Ne SONY eski SONY, ne de teknoloji eski teknoloji.
Maalesef gereğinden fala hızlı bir dijital gelişme yaşıyoruz bu da aslında donanımsal anlamda ürünlerin neredeyse tamamının temel olarak aynı, ancak lisans, yazılım, uygulama yönü ile fark yaratıldığı bir dönemdeyiz artık.
Konuya bu gözle bakacaksak eğer, SONY söz konusu olduğunda bir XE9005 almayacaksanız, o zaman SONY almanızın öyle aman aman bir farkını da yaşamayacağınız yöndedir.
Eski bir SAMSUNG kullanıcısı olarak SAMSUNG panelli SAMSUNG kullanmak yerine SAMSUNG panelli SONY kullanmak size nasıl bir artı getirecek onu da değerlendirmenizi rica ederim.
Dikkat ederseniz bozulan unsur TV değil panel ;)
SAMSUNG tv de bozulan SAMSUNG panel, SONY tv de kullanıldığında bozulmayacak mı? O halde zmanında kullanmayacağınız özelliklere para vererek yaptığınız hatayı bu sefer de SONY tv ye marka değeri farkı olarak ödemiş olmayacakmısınız?
Bana kalırsa smart özelliğinden beklentiniz olmayan stabil görüntüye sahip mümkünse uzun garantili bir ürün ile yanına bir MİBOX almanız bence çok daha makul bir tercih olur.
Söz konusu SONY olduğunda hiç bir zaman VESTEL üretimleri ile kıyaslamadım lakin eğer alacağınız mopdel XE7005 ise o zaman 49UD9400 tv ve yanına MİBOX almanız durumunda 1- Daha uzun garanti süresi 2- Daha zengin içerik 3- Daha stabil çalışma 4- Daha ekonomik alışveriş Yapma hakkına sahip olmuş olursunuz.
Burada ise devreye şu giriyor.
Ben VESTEL gibi bir markaya bu parayı vereceğime, Tereddütsüz gider 50MU7000 alırım açık ve net.
50MU7000 hem SONY den daha ekonomik, hem de yukarıda saydığım ve hatta sise yazmadığım 49MU7000 de dahil olmak üzere tüm modelleri tokatlar geçer.
SAMSUNG da benim eleştireceğim yegane konu garanti süresini ısrarla 2 yıl ile sınırlı tutmalarıdır.
Bakınız MU8000 demedim, başka model de demedim direkt MU7000 dedim zira sizi tanımlayan, sizin ihtiyaçlarınızı karşılamaya ışık tutan ve rüştünü ispat etmiş bir modeldir MU7000
İnceledikten sonra görüşlerinizi yazarsanız ona göre yeniden değerlendiririz