bakınız ben dahil olmak üzere ve hatta panel duayeni Can abimiz dahil olmak üzere kim ne derse desin, kendi gözünüzle görmeden karar vermeyin lütfen.
Yine de söylemlerim faydalı olacaksa eğer, VA IPS binlerce panel test etmiş ve tv incelemiş birisi olarak ben en son SOLUK renkli tv yi sanırım 2008 2009 larda gördüm
Azizim öncelikle NEYE GÖRE SOLUK? bakınız bu çok önemli.
Mesela X Model bir LG televizyonda algoritmaların dibine kadar oynanıp OLMAYAN renkeri varmış gibi gösteren, yazılımlarla şişirilmiş tv lere göre mi soluk?
Eğer doğada o renk soluk ise, tv nin de soluk göstermesi gerekiyor zaten başarılı panel bu demektir.
Ben bazen değerli kardeşlerimi anlamakta zorlanabiliyorum her ne kadar yorum yapmasam da. Mesela ''Renkler cansız'' diye beyan edildiğinde ister istemez kıstas nedir diye düşünüyorum ben.
''Aaaaa bu tv çok pahalı''
Tamam, ama neye göre?
Size göre pahalı olan tv yi belki de benim alabilmem dahi mümkün değil, Mesela siz 75'' OLED TV bakmışsınızdır ve almayı düşünüyorsunuzdur ancak ''Sanki pahalı gibi'' dediniz, o tv yi benim PAHALI olarak nitelendirmem mümkün değil zira o benim için pahalı değil İMKNASIZ dır olsa olsa
''Renkler çok soluk'' diyen kardeşimize ister istemez ''Neye göre soluk?, Cemil İpekçi nin pembe gömleğine göre mi soluk yoksa doğada bulunan hafif sararmaya başlamış çimen göre mi?'' diye sormak isterim ben.
Mümkün olduğunca çok sayıda yan açı performansı ve/veya renk performansı kısa videoları ekliyorum youtube kanalımda ki en azından görsel anlamda kafanızda bir imaj oluşabilsin.
Kaldı ki çekimlerim hep bildiğiniz standart cep telefonu kameralarıyla yapılmış kayıtlardır yani o telefonun size aktarabildiği kadardır ancak renklerin canlılığı.
Mesela şu çok üst düzey olmayan VA panelde dahi nasıl bir cansızlık veya soulukluk var ben pek anlayamadım. Elbette 3-5 dakikalık veya 20-30 saniyelik videolara göre verilmez bu karar laklin yine de bir tv nin renginin canlı mı cansız mı olduğu anlaşılır diye düşünüyorum.