B Çevrimdışı

beray

Yeni Üye
15 Tem 2020
21
39
Arkadaşlar bu Philips 55PML9308 çok iyi fiyata kaçırdık peki 55PUS8909 alınır mı ne düşünüyorsunuz?

İki ürün çok farklı ama. Birde philipste titan os var. ve kullanışlı değil. Ben sorduğunuz ürünün 75pml9008 olanını kullandım ve sattım. Benim de size tavsiyem TCL olur.

1 Çevrimdışı

10ur01

Yeni Üye
7 Kas 2024
3
38
Merhabalar
Bugün vatan bilgisayardan 41.500 e Grundig 65gho9700 oled tv siparişi verdim fakat tereddütte kaldım çevremdekiler ileride sorun yaratabileceğini işletim sisteminde kanal geçişlerinde tepkime süresinde sıkıntı olabileceğini belirttiler aklım karıştı halbuki görüntü kalitesi çok hoşuma gitmişti bu tv yi kullanan varsa bilgi verebilir mi ya da 65 inc 52.000 tl ye kadar bütçem var tv tavsiyesi verebilir misiniz ona göre tv yi kullanacağım ya da iptal edeceğim

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,736
40
Merhabalar
Bugün vatan bilgisayardan 41.500 e Grundig 65gho9700 oled tv siparişi verdim fakat tereddütte kaldım çevremdekiler ileride sorun yaratabileceğini işletim sisteminde kanal geçişlerinde tepkime süresinde sıkıntı olabileceğini belirttiler aklım karıştı halbuki görüntü kalitesi çok hoşuma gitmişti bu tv yi kullanan varsa bilgi verebilir mi ya da 65 inc 52.000 tl ye kadar bütçem var tv tavsiyesi verebilir misiniz ona göre tv yi kullanacağım ya da iptal edeceğim
O paralara başka marka Oled bulmak nerdeyse imkansız ancak led tv bulunabilir o da Oled kadar tatmin etmeyebilir. Veya 55'' Oled bulabilirsiniz, Philips falan.

Dikkatli kullanırsanız sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. İşletim sistemi veya kanal geçişlerinin yavaş olması hiç problem olmaz. Harici bir uydu alıcı / tv box bağlayarak sorunu basitçe halledersiniz. Yeter ki piksel yanığı olmasın. Uzun saatler boyunca statik görüntüye maruz bırakmazsanız piksel yanığı olacağını da sanmıyorum.

Siz W Winston 'un yorumunu da bekleyin.

L Çevrimdışı

Lilly

Yeni Üye
7 Kas 2024
1
25
Merhaba öncelikle, aranıza yeni katıldım. Yaklaşık 2-3 haftadır bu televizyon marka-modeli seçme meselesiyle kafamı yorup duruyorum. Sanki ne kadar üstüne düşersen o kadar içinden çıkılmaz hale geliyor gibi :) Bu sebeple sizlerin yardımına çok ihtiyacım var.

Geleyim televizyonu nerede ve nasıl kullanmak istediğimizin detaylarına;

Televizyonu büyük çoğunlukla platformlar üzerinden film izlemek için kullanacağız. Oyun oynamak gibi bir amacımız yok.

Televizyonun bulunacağı salon iyi güneş alıyor fakat panjur+karartma perde mevcut. Zaten zifiri karanlık ortamda film izlemeyi sevdiğimiz için gündüz de olsa gece de olsa o karartma perde ve panjur kapanacak tv açıldığında.

Salonda koltuk karşısında ortalama 3-3,5 metre civarı mesafesi olan müsait bir duvar var, televizyonu oraya monte ettirmek istiyoruz. Yani izleme açımız koltuk karşısı olacak.

Boyut olarak 65” olursa çok çok iyi olur. 55” de değerlendirebiliriz fakat 65’i gördükten sonra 55 küçük gelmeye başladı :)

Bu doğrultuda 30-35k (duruma göre eğer değecek veya modeller arası fark dağlar gibi olacaksa) maksimum 40k bütçe olacak şekilde tv önerilerinize açığım. Marka olarak TCL çevremdeki olumsuz deneyimler sebebiyle gözümü korkutuyor. O yüzden TCL’i en son tercih edeceğim marka olarak ele alabiliriz.

Heyecan ve merakla bekliyorum önerilerinizi. Beni bu dertten kurtarın artık lütfen :)

A Çevrimdışı

alien

Yeni Üye
7 Kas 2024
7
42
Merhaba arkadaşlar bende tvler hakkında yorum ararken siteyi farkettim, ama başlıkta gezerken de iyice kafam karışmadı değil. Anladığım kadarı ile LGE üretimi bir OLED alacak bütçeniz yoksa tüm LCD ler aşağı yukarı aynı, arada uçurum yok.

Günde max. 2-3 saat açık kalacak, arada bir film ve maç yayınları takip edilecek TV'ye ihtiyacı var, izleme 3-3,5 metre karşıdan ve güneş ışığına maruz kalma gibi durumum yok.

70 inch Qled olarak, Vestel 70QA9700, Toshiba 70QA5D63DT, JVC lt-70VAQ745T modelleri gözüme çarptı, Hepsi vestel üretimi 3 yıl garanti, karma panel karmaşası yok 12+9 Cof CSOT panel, 27 bin civarı fiyatlar, ilk sorum bu ürünler arasında hangisi tercih edilir ses sistemi ve kasa olarak hangisi daha iyidir.

bir ikinci ihtimalde yine vestel üretimlerinden 65 inch e dönersek bu CSOT panelden daha iyi tercih yada fırsat var mıdır?

bir diğer ihtimalde 55 inch TCL C745 kovalamak ama bu seferde boyuttan kaybediyoruz. 27500 civarı fiyatlarda

Siz kendinize alıyor olsanız tercihiniz ne olurdu?

Yorum yapabilirseniz sevinirim

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,736
40
Anladığım kadarı ile LGE üretimi bir OLED alacak bütçeniz yoksa tüm LCD ler aşağı yukarı aynı, arada uçurum yok.
Tam olarak öyle değil, bu iş bütçeye bakıyor. TCL hariç kaliteli lcd'ler Oled'e yakın paralara satıldığı için o fiyatlara çıkıldığında Oled öneriyoruz genelde.

Yoksa FALD panel kaliteli bir lcd tv ile giriş seviye bir lcd tv arasındaki kalite farkı, üst seviye lcd ile Oled arasındaki kalite farkından çok daha fazla. Yani atıyorum Vestel lcd televizyondan 9 serisi bir Samsung lcd tv'ye geçtiğinizde aradaki fark çok büyük oluyor; Fakat 9 serisi Samsung lcd'den Oled'e geçtiğinizde aradaki fark o kadar büyük değil. Umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır.

Yalnız burada izlediğiniz kaynak çok önemli, normal tv kanalı seyredecekseniz en pahalı Oled'i de alsanız paraya yazık olur çünkü 4K, HDR gibi formatlar yok, 1080p bile veremiyorlar ve kalite zayıf.

Daha ayrıntılı bilgiye şu konuda yazdığım mesajdan bakabilirsiniz,

70 inch Qled olarak, Vestel 70QA9700, Toshiba 70QA5D63DT, JVC lt-70VAQ745T modelleri gözüme çarptı, Hepsi vestel üretimi 3 yıl garanti, karma panel karmaşası yok 12+9 Cof CSOT panel, 27 bin civarı fiyatlar, ilk sorum bu ürünler arasında hangisi tercih edilir ses sistemi ve kasa olarak hangisi daha iyidir.
Ses sistemine bakarak karar vermenizi tavsiye etmem bence öncelikle görüntüye odaklanın. QA9700 Vestel markasının en çok tutulan modeli bu açıdan bu üçünden birini seçecek olsam Q9700 alırdım. Fakat hiçbiri 8 serisi Samsung tv'ye eşdeğer görüntü vermez bilginiz olsun.

QA9700
sRGB:
88%
Adobe RGB: 72%
DCI P3: 72%
REC 2020: 52%

Samsung QN85D
sRGB:
99%
Adobe RGB: 89%
DCI P3: 93%
REC 2020: 77%

bir ikinci ihtimalde yine vestel üretimlerinden 65 inch e dönersek bu CSOT panelden daha iyi tercih yada fırsat var mıdır?
AUO var ama hangi modelde var ve hangi oranda gelir Allah bilir. CSOT'tan daha iyi panel bence biraz zor gibi. Sonuçta CSOT Samsung'un eski kullandığı panel ve TCL'e satıldı.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,736
40
Merhaba öncelikle, aranıza yeni katıldım. Yaklaşık 2-3 haftadır bu televizyon marka-modeli seçme meselesiyle kafamı yorup duruyorum. Sanki ne kadar üstüne düşersen o kadar içinden çıkılmaz hale geliyor gibi :) Bu sebeple sizlerin yardımına çok ihtiyacım var.

Televizyonu büyük çoğunlukla platformlar üzerinden film izlemek için kullanacağız. Oyun oynamak gibi bir amacımız yok.

Televizyonun bulunacağı salon iyi güneş alıyor fakat panjur+karartma perde mevcut. Zaten zifiri karanlık ortamda film izlemeyi sevdiğimiz için gündüz de olsa gece de olsa o karartma perde ve panjur kapanacak tv açıldığında.

Salonda koltuk karşısında ortalama 3-3,5 metre civarı mesafesi olan müsait bir duvar var, televizyonu oraya monte ettirmek istiyoruz. Yani izleme açımız koltuk karşısı olacak.

Boyut olarak 65” olursa çok çok iyi olur. 55” de değerlendirebiliriz fakat 65’i gördükten sonra 55 küçük gelmeye başladı :)

Bu doğrultuda 30-35k (duruma göre eğer değecek veya modeller arası fark dağlar gibi olacaksa) maksimum 40k bütçe olacak şekilde tv önerilerinize açığım. Marka olarak TCL çevremdeki olumsuz deneyimler sebebiyle gözümü korkutuyor. O yüzden TCL’i en son tercih edeceğim marka olarak ele alabiliriz.

Heyecan ve merakla bekliyorum önerilerinizi. Beni bu dertten kurtarın artık lütfen :)
Bahsettiğiniz bütçe ile TCL C755'ten daha iyi bir tv bulamazsınız. Geçenlerde indirim vardı ve fiyatı 45.000'e düşmüştü.

F Çevrimdışı

Frozia

Yeni Üye
17 Ara 2018
19
36
Merhabalar. Bu TCL markası nasıldır hiçbir fikrim yok. Biraz ucuz yollu 35-40 bin lira civarına 73-75 inç tv arıyorum da. Uzun zamandır piyasadan uzak kaldım. LG ve Samsung'un ve TCL'in birçok modeli var. Kararsız kaldım kalite ve teknik detay bazında biraz desteğe, öneriye ihtiyacım var.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,736
40
Merhabalar. Bu TCL markası nasıldır hiçbir fikrim yok. Biraz ucuz yollu 35-40 bin lira civarına 73-75 inç tv arıyorum da. Uzun zamandır piyasadan uzak kaldım. LG ve Samsung'un ve TCL'in birçok modeli var. Kararsız kaldım kalite ve teknik detay bazında biraz desteğe, öneriye ihtiyacım var.
Kalitesi modeline göre değişiyor. Fiyatları Samsung, LG gibi markalara göre daha ucuz olduğu için genellikle C755 ve daha üst modellerini sıklıkla öneriyoruz.

İzleme profiliniz nedir ? Hangi kaynaktan ne izleyeceksiniz ?

F Çevrimdışı

Frozia

Yeni Üye
17 Ara 2018
19
36
Kalitesi modeline göre değişiyor. Fiyatları Samsung, LG gibi markalara göre daha ucuz olduğu için genellikle C755 ve daha üst modellerini sıklıkla öneriyoruz.

İzleme profiliniz nedir ? Hangi kaynaktan ne izleyeceksiniz ?
Youtube, iptv, normal tv kanalları hocam izleme profili. İnternet sık sık kullanılacak. Bunun dışında ağırlıklı olarak karanlık ortam ve karşıdan izlenecek. Yani VA panel olabilir. TCL'de sorun yaşayanlar gördüm de o markayı bilhassa sordum.

Ek bilgi olarak harici bluetooth hoparlör bağlanacak.

Duruma göre 65 inç de düşünebilirim.

Samsung 65Q60D ve 65Q60C arasındaki farklar nedir?

Son düzenleme:
L Çevrimdışı

lavanta

Aktif Üye
20 Tem 2024
100
49
TCL almayı düşünen arkadaşlar Amazon gibi iade garantili bir yerden alsınlar.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,904

Bütçeye uygun C755 tcl en mantıklısı. Zaten tcl den bu tek tavsiye ederiz.
Durumunuz varsa Samsung yada LG oled alırdım. Çünkü izleme şekliniz olede uygun. Bu size daha iyi bir görüntü verir

Geri
Üst Alt