Merhaba öncelikle, aranıza yeni katıldım. Yaklaşık 2-3 haftadır bu televizyon marka-modeli seçme meselesiyle kafamı yorup duruyorum. Sanki ne kadar üstüne düşersen o kadar içinden çıkılmaz hale geliyor gibi
Bu sebeple sizlerin yardımına çok ihtiyacım var.
Geleyim televizyonu nerede ve nasıl kullanmak istediğimizin detaylarına;
Televizyonu büyük çoğunlukla platformlar üzerinden film izlemek için kullanacağız. Oyun oynamak gibi bir amacımız yok.
Televizyonun bulunacağı salon iyi güneş alıyor fakat panjur+karartma perde mevcut. Zaten zifiri karanlık ortamda film izlemeyi sevdiğimiz için gündüz de olsa gece de olsa o karartma perde ve panjur kapanacak tv açıldığında.
Salonda koltuk karşısında ortalama 3-3,5 metre civarı mesafesi olan müsait bir duvar var, televizyonu oraya monte ettirmek istiyoruz. Yani izleme açımız koltuk karşısı olacak.
Boyut olarak 65” olursa çok çok iyi olur. 55” de değerlendirebiliriz fakat 65’i gördükten sonra 55 küçük gelmeye başladı
Bu doğrultuda 30-35k (duruma göre eğer değecek veya modeller arası fark dağlar gibi olacaksa) maksimum 40k bütçe olacak şekilde tv önerilerinize açığım. Marka olarak TCL çevremdeki olumsuz deneyimler sebebiyle gözümü korkutuyor. O yüzden TCL’i en son tercih edeceğim marka olarak ele alabiliriz.
Heyecan ve merakla bekliyorum önerilerinizi. Beni bu dertten kurtarın artık lütfen