Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,650
40
Merhaba 75c855 hakkında ne düşünüyorsunuz. Ben sony den sonra bayadır philipsciyim normalde fakat TCL de kafamı karıştırıyor. işletim sistemi çok önemli değil fakat görüntü olarak 75c855 ve 75pml9009 arasında kaldım. Philipsi bordan panele kadar fikir sahibiyim fakat TCL konusunda çok bilgim yok.Fikriniz nedir. W Winston Samurai Samurai
Kullanım senaryosu da önemli ama şartlar ve bütçe uygunsa en iyi tercih OLED almak olur.

Şu ana kadar ki PML serileri hep sorunluydu, Philips sanki yeterince özenmemiş gibiydi. Aslında donanım olarak iyiler ama garip sorunlar çıkabiliyordu. Mesela youtube üzerinde Skyform isimli arkadaşın incelemeleri var, 9507’nin ledler görünüyor adeta. Bu Philips için kabul edilemez, facia bir hata.

9009 hakkında çok bilgi sahibi değilim, gariptir ki Philips’leri çok fazla inceleyen de yok. Piyasanın amiral gemileri Samsung, LG, Sony olurken arkadan da TCL geliyor. Kimse Philips’i alıp doğru düzgün incelemiyor. AVS Forum gibi yerlerde bile doğru düzgün bilgi yok.

İkisi arasında kalsam TCL’i tercih ederdim ben.

B Çevrimdışı

beray

Yeni Üye
15 Tem 2020
19
39
Kullanım senaryosu da önemli ama şartlar ve bütçe uygunsa en iyi tercih OLED almak olur.

Şu ana kadar ki PML serileri hep sorunluydu, Philips sanki yeterince özenmemiş gibiydi. Aslında donanım olarak iyiler ama garip sorunlar çıkabiliyordu. Mesela youtube üzerinde Skyform isimli arkadaşın incelemeleri var, 9507’nin ledler görünüyor adeta. Bu Philips için kabul edilemez, facia bir hata.

9009 hakkında çok bilgi sahibi değilim, gariptir ki Philips’leri çok fazla inceleyen de yok. Piyasanın amiral gemileri Samsung, LG, Sony olurken arkadan da TCL geliyor. Kimse Philips’i alıp doğru düzgün incelemiyor. AVS Forum gibi yerlerde bile doğru düzgün bilgi yok.

İkisi arasında kalsam TCL’i tercih ederdim ben.

Oled konusunda haklısınız gerçekten efsane,fakat çocuklar normal uydu yayınını 8 saat kadar izlediği oluyor. Her ne kadar satıcılar yanık bitti desede biliyoruzki yanık ve parlaklık azalması çok.

Evet philips hakkında çok inceleme yok. 75PML9008 almıştım ADS-IPS idi. görüntü Harikaydı fakat. ışık sızması vardı. 75PML9009 da VA panele geçti ama ne bir inceleme nede bir teşhir var bir yerde aradım bulamadım. Fakat TLC lerde daha önce incelediklerimde görüntüyü sevmemiştim fakat C855 olede yakın gibi geldi sizlere sorayım dedim.
Philips de cazip gelen AMBILIGHT
Birde kafama takılan Philips DCI-P3 %98 TCL DCI-P3 %95 kendi verilerinde.

D Çevrimdışı

demiurgee

Yeni Üye
12 Ocak 2022
7
25
Kasım indirimlerini takibine al. Fiyat düşer. Önceliğin bu olsun. Birde 55Q80D yi de takibe alın. Bu iki model iyi . Hem SDR de hem hdr gösteriminde.
çok teşekkürler.dediklerinizi takip edeceğim. Sadece tcl konusunda endişelerim var pek tanımadığım için.İnternette bulanık görüntü durumunu çok gördüm.Önerdiğinize göre modelden modele değişiyor sanırım.

P Çevrimdışı

privateryan

Yeni Üye
6 Eki 2024
2
31
Ben de 1 aydır araştırdım, en sonunda LG C4 55" alacakken vazgeçtim, 62 k fiyata Samsung S90D 55" almaya karar verdim. Ülkemizde satılan bu modelde malesef Quantum Led yerine WOLED panel kullanılıyor. Ama bu panel de aşırı kötü değil, bir tık daha az güneşli ortamda siyah renklerini koruyor, yine bir tık daha panel ömrü yanmaya karşı uzun olabilir diye düşünüyorum. Evde günlük 10 saat üstü tv kullanımımız var, uzun süre kanal değiştirmeden çalıştırmamaya dikkat edicez. Umarım en az 5 sene götürür.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,858
T - RGB QD-OLED
E - WRGB WOLED

S95D RGB QD-OLED matte coating , 100/120Hz + MCFI
77" (SDC) QE77S95DATXXH - RGB QD-OLED,
65" (SDC) QE65S95DATXXH - RGB QD-OLED,
55" (SDC) QE55S95DATXXH - RGB QD-OLED,

S90D
83" (LGD) QE83S90DAEXXH - WRGB WOLED,
77" (LGD) QE77S90DAEXXH - WRGB WOLED & RGB QD-OLED,
65" (SDC) QE65S90DATXXH - RGB QD-OLED,
55" (LGD) QE55S90DAEXXH - WRGB WOLED,
48" (LGD) QE48S90DAEXXH - WRGB WOLED,

S85D
83" (LGD) QE83S85DAEXXH - WRGB WOLED,
77" (LGD) QE77S85DAEXXH - WRGB WOLED,
65" (LGD) QE65S85DAEXXH - WRGB WOLED,
55" (LGD) QE55S85DAEXXH - WRGB WOLED,
48" (LGD) - WRGB WOLED,
42" (LGD) - WRGB WOLED,

Samsung oled paneller

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,650
40
çok teşekkürler.dediklerinizi takip edeceğim. Sadece tcl konusunda endişelerim var pek tanımadığım için.İnternette bulanık görüntü durumunu çok gördüm.Önerdiğinize göre modelden modele değişiyor sanırım.
Dediğiniz bulanık görüntü daha çok alt modellerde galiba, DLG açıp 120 fps almaya çalışırken oluyor. C745 ve üstünde olacağını zannetmiyorum.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,650
40
Oled konusunda haklısınız gerçekten efsane,fakat çocuklar normal uydu yayınını 8 saat kadar izlediği oluyor. Her ne kadar satıcılar yanık bitti desede biliyoruzki yanık ve parlaklık azalması çok.
Yanık bitmedi, Oled'lerin doğasında bu var, Mikro Led gelmeden tamamen çözülmesi imkansız gibi duruyor. Çocuklar da kullanacaksa Oled biraz riskli olur, Led almanız daha mantıklı gibi.

Fakat TLC lerde daha önce incelediklerimde görüntüyü sevmemiştim fakat C855 olede yakın gibi geldi sizlere sorayım dedim.
Hangi modeldi hoşunuza gitmeyen ? Belki mağazadaki ayarı düzgün değildir. TCL hoşunuza gitmiyorsa bir de Samsung'lara bakın, tabi Samsung da biraz pahalı oluyor.

Birde kafama takılan Philips DCI-P3 %98 TCL DCI-P3 %95 kendi verilerinde.
Bence arada kafaya takacak kadar fark yok. Piyasadaki en iyi Led TV'lerin değerlerine bakalım mesela,
Sony X95L %96
Samsung QN95C %91
Samsung QN85D %92

B Çevrimdışı

beray

Yeni Üye
15 Tem 2020
19
39
Yanık bitmedi, Oled'lerin doğasında bu var, Mikro Led gelmeden tamamen çözülmesi imkansız gibi duruyor. Çocuklar da kullanacaksa Oled biraz riskli olur, Led almanız daha mantıklı gibi.

Hangi modeldi hoşunuza gitmeyen ? Belki mağazadaki ayarı düzgün değildir. TCL hoşunuza gitmiyorsa bir de Samsung'lara bakın, tabi Samsung da biraz pahalı oluyor.

Bence arada kafaya takacak kadar fark yok. Piyasadaki en iyi Led TV'lerin değerlerine bakalım mesela,
Sony X95L %96
Samsung QN95C %91
Samsung QN85D %92

Sağol arkadaşım. Gerçekten philipsle ilgili bir değerlendirme yok. Fakat C855 in oledle nerdeyse aynı görüntüye sahip olduğu yorumlarını yabancı forumlarda gördüm. Ünlü değerlendirme sitelerinde image score da zaten 9.8 puan. 75c855 almaya karar verdim. Zira bu seriyi sitelerde sony ve samsungun üst serileri ile karşılaştırıyorlar sonuç mükemmel. Samurai Samurai

D Çevrimdışı

domienz

Yeni Üye
21 Şub 2022
12
36
amazonda bir anlık kampanya hatası ile vade farksız 9 taksitle 33999tl'ye tcl 75p735 aldım. çok fırsat gibi lanse edilmişti de bakıyorum eski modelmiş, bu fiyatlara 755 serisi de ara sıra düşmüş.

şimdi trendyolda 39999'a 75c645 gördüm, ama 3 taksit malum.

düşününce 9 taksite 34bin vs 3 taksite 40bin tl kıyas yaparsak kesin iade et bunu al der misiniz? 9taksit nerden baksan para piyasası fonunda 5k bıraktırıyor (:

bu arada 120hz philipsim de oldu. görüntüyü en doğal en efektsiz haliyle seviyorum, mikro kontrastları bile kaparım. yüklenen uygulamalar da 60hz oluyor, pc playstation da bağlamıyoruz dolayısıyla 60hz bence yeterli yani daha yükseği şart değil.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,650
40
amazonda bir anlık kampanya hatası ile vade farksız 9 taksitle 33999tl'ye tcl 75p735 aldım. çok fırsat gibi lanse edilmişti de bakıyorum eski modelmiş, bu fiyatlara 755 serisi de ara sıra düşmüş.

şimdi trendyolda 39999'a 75c645 gördüm, ama 3 taksit malum.

düşününce 9 taksite 34bin vs 3 taksite 40bin tl kıyas yaparsak kesin iade et bunu al der misiniz? 9taksit nerden baksan para piyasası fonunda 5k bıraktırıyor (:

bu arada 120hz philipsim de oldu. görüntüyü en doğal en efektsiz haliyle seviyorum, mikro kontrastları bile kaparım. yüklenen uygulamalar da 60hz oluyor, pc playstation da bağlamıyoruz dolayısıyla 60hz bence yeterli yani daha yükseği şart değil.
Şüphesiz 645 daha iyi ama sonuçta hiçbiri Full Array Local Dimming değil. 120 hz olmasından ziyade aradaki bu yapı farkı görüntüyü etkileyen en önemli etmen. Fark yaratacak şekilde kaliteli görüntü istiyorsanız minimum 745 veya Oled almalısınız. 755 çıkmışken 745 almak da çok mantıklı olmaz. İzleme profiliniz sadece uydu yayını ise çok pahalı bir tv almaya gerek yok. 4K içerik tüketecekseniz bence bütçeyi arttırıp Oled veya Mini Led ya da Full Array Led bir model alın.

Geri
Üst Alt