bu sallama osuruk bilgileri malum forumlar eliyle millete adeta çaktılar
panel işinde gelişme de bitmiştir! zaten bunun asan geliştiricisi Sharp idi!
o da normal de işi bıraktı daha doğru fabrika Foxconn a satıldı
senin bahsettiğin paneller o zaman ya Samsung S_LCD idi ya da Sharp idi!
ancak 2010 dan sonra Sony ağırlık olarak CMOS/AUO kullandı(ucuz olduğu için!)
bana göre en başarılı Sony ler hep Samsung S_PVA lar oldu ki hala öyledir
2010dan sonra bitti 2018 den itibaren ise hepten bitti
şimdi ClassII/III ucuz panel takıyor Samy ve Sony!
Philips de ise efsane 9xx serisi Sharp panelli+baclitünitesi de Sharp olan paneller vardı
2010 ve önce daha sonra da 2010/20 arası en iyi natural resim işleme hep bunlardaydı
sonuç Sharp işi bıraktı,panel işi çöktü daha doğrusu ucuza paneller üretliyor artık
not;özellikle VA ların tamamını Sharp Lisansı ile üretiyorlar tüm üreticiler
üretim teknikleri
ilgili teknolojileri
kalıp v.s aklına ne gelirse hepsi Sharp lisanslı sistemlerdir
en çok lisansı da Samsung kullanıyor,görende herifleri dünyanın en büyük üreticisi
sanıyorlar ama aslında böyle TV&Modül satışlarında Samsung hep birinci
LCD ye yatırım 2010 da bitti,uzatmalar oynanıyor şimdi
OLED varken LCD işin en fazla garnitürüdür
LGD bu konuda rakipsizdir ama SkyWorth da yakında geliyor 200Hz lik OLED panelleri var artık!
bir zamanlar Samsung da 2010 lı yıllarda 200/240Hz lik paneller üretti en üst seri Samy/Sony/Tosh larda
vardı
son olarak ADS-ips ler çıktı IPS cephesinde ve bana göre oldukça iyiler ama iyi bir VA gibi değildir!
anca resim üretimi çok daha doğru iyi,response çok çok iyi Gaming çok daha iyi ve baclit ünitesi
iyi bir FALD ise o zaman gerçekten VA yı aratmaz(kağıt üstündeki değerleri okursan VA Contrast/Black
çok iyi görünür ama çıplak gözle izlerken durum tam tersidir
ama piyasada çok iyi FALD ADS-ips bir tek LGE ler de vardır(sadece 9x serisinde) kim alıyor bunu bilmiyorum
o paraya OLED var yaw
FALD olmayıp en iyi ADS-ips ise Philips ler de vardır!
ama sorun şu ki örneğin bahsettiğin 9008 lerin ADS olanlarının bacxit ünitesi kötü çalışıyor hele panel de iyi
montaj edilmesiyse çok fena falso veriyor özellikle alt üstden ışık sızmaları saç baş yoldurur
LGD aslında ileri teknikli IPS ler var ama TV ler için yok artık! bunlar en pahalı Monitörler de vardır!
Philips 9008 OK ama yukarıda yazdığım durum sebebiyle temkinli yaklaşmak gerekiyor ama sorun sıfır ise bu konuda
VA dan çok daha iyi resim verir!
ancak tüketiciler çoğunlukla resim kalitesine bakmıyor artık ışık şiddeti fazlamı yok NIT değeri nedir bunlara bakıyor
veya adam Gamer ise bu değerler onun için çok daha önemlidir yemişim natural resim kalitesini diyor haklı olarak
9008 yerine 9308 ler TR de VA panelleri dir ama Avrupada ise ADS-ips dir gibi bir durum söz konusu
ancak bu sene benim sanırım yazılacağım 9009 yine VA oldu ama Avrupada IPS diye de geçiyor
Rusya da yine VA kısaca 12/60/62 kod lu üretimler farklı paneller ile çıkıyor
9009 bu sene tek seri ve B&W speak.yok!
TPV yi anlamak mümkün değil hani fiyatları tatlı olsa TR için örneğin Samsung dan daha cazip
Sony her ne kadar TR de olmasa bile 9x serisi Sony lerle kafa kafaya gider ama ben örneğin Sony yerine
yine Philips alırım!
TPV 2024 de güzel fiyatlar yapması lazım ama 2024 neredeyse bitiyor yaw bu iş kalır 2025 e
TPV fiyatını aşağıya çekmediği için dandik TCL de hep yüksek den uçuyor haliyle bgün hala 2023 modeller
TCL de bana göre aşırı yüksek fiyatlıdır,zaten her şeyiyle ucuz malı herifler TR de adeta çakıyorlar insanlara
++