kardeş RTings palavra sitedir!
Para yerler ama "parasını verip alıyoruz panelleri" derler bu küllüm yalandır!
Samy den para yemiyorlar ama Sony den güzel para yiyorlar,yani burada hedefi biraz saptırmışsın
OLED düşmanıdır bu site!! değerlerin bazıları çok genel olduğu için kıvıramazlar ama
yok ekran şöyle yanıyor yok böyle retention oluyor diye senelerdir yalan atıp duruyorlar!
sürekşi bir "CNN" ekran yanmasını millete yedirirler,ülen gavat bu paneli alıp da sürekli sabit/akan
yayınları kim izliyor
bir tane ibne kılıklı sefil vardı o gitti yerine bir kız geldi sadece sallıyorlar!
kısaca konu hk. bilgi sahibi veya prof. ya da genel panel bilgisi olanlar böyle Sitelerle artık
alay ediyorlar!
Ben son 5 senedir dünyanın Oled panelini aldırdım insanlara! 2 kişi hariç ki bunların da gerekçelerini
yazmıştım hiç bana dönen olmadı! eski Pio PDP lerin oranına yakın dönmeler oluyor sadece!
TF/DH gi,bi iktirik forumara takılırsan seni yolsa çevirirler,bak uyarayım kardeşim
++
OLED panel alacaksın ama bunun kurallarına riayet edeceksin bu kadar basit,yani atla deve değil
50/60 kağıt ülen bu para LCD ye filan verilmez şaşırmayın ya da daha büyük ekran LCD lere hiç verilmez
ama ben kural sevmem ona buna dikkat etmem basar gaza giderim diyorsan o zaman senin işin OLED le olamaz
bu kadar basit!
Ayrıca ne TCL markası yaw buna para vermek şayet beleş rakama gibi olursa OK dir
845 palavra nın allahıdır! 745 deki değerler resim kalitesi olarak çok daha "doğrudur"
ben bir kaç tane 805/855 kurdum yine bildiğin palavra,zaten adam Sony 65" 90K serisinin üstüne
gidip TCL 855 almış
1 ay sonra ise geri gönderdi bir arkadaşına yerine gisip ona LGE den 65G3 aldık şimdi bir Sony ye bakıyor bir de
G3 panele!
ama illa daha ucuz yollu olmalı dersen ve illa da TCL olur dersen 745 o zaman doğru tercih olur!
ama ucuz yollu olursa,montaj hataları en yüksek bunlarda,teknik kalite kötü(her seviyesinde)yazılımları sıkıntılı
A dan Z ye her yeri falso bu markanın yaw uzak durun TCL den
not;TCL den en üst 9xx serileri OK dir sadece
++
Samy 85C/D iyidir ama fiyatına göre mal kesinlikle değildir!
90x serisi de öyle ben bu rakamları bu saat den sonra LCD lere gömmem!
Samy olacaksa yine de 85/90 OK dir+
TPV de 8808/9308 tavsiye etmem! ama ucuz yollu ve tatlı rakamlara alınırsa o zaman OK dir
TPV den çoğu 65" leri VA geliyor buna dikkat edin yoksa ips/ADS gelir nomalde
bilenine anlayanına "gider" sadece bu paneller! yoksa uzak durun örneğin ben de arıyorum beleş
fiyata bunlardan olursa! yani TPV tatlı fiyata alınır,TCL ben kapının önünden bile geçirmem
Samy her zaman alınabilir ama heriflerin üst seriler de fiyatları bana göre tam manyak
++
bir Not ekliyeyim herkes için;uyarın vatandaşları
biz buna Türkçe çakallık diyoruz
1-ilk çakalık gerçek mana da Sony den çıktı TV aleminde sonra hepsi çakal oldular
ne için;olmayan bir sistemi varmış gibi göstererek(donanımsal)
örneğin 4K Tv lerin ilk günleri(2012/13 dönemi)paneller aslında FHD idi ama teknik olarak bunu
yazılımla biraz aştılarsa da bu paneller 1080p idi!!
2-sonra 3D paneller çıktı yine 1980/2 idi gerçek de! insanlara yedirdiler bir güzel!
3-şimdiler de 2.1 donanımsal diyorlar çoğu palavra! en fazla 2.0a
3-şimdiler de en son çıkan "DLG"(dual line gate) bu da tam palavra beyler
panel aslında donanımsal harbi 60Hz dir(bu çakallığı en güzel ve çokça TCL yapıyor)
paneli satarken bazı yerler de 100/120 diye satıyorlar ama küllüm yalan be
60Hz>>>DLG hoop 120Hz oluveriyor
veya daha ilerisi ise 120Hz>>>> hooop 240Hz oluyor
144Hz lere hiç girmiyorum hemen hepsi yazılım düzeltmesi ya da aslında hiç yok
ama Katalog verilerinde reklamlarda v.s bolca var 144Hz
ya da TPV de HSR H bilmem neye hiç girmiyorum ama TPV bu işte en başarılı olanı laf aramız da
4- bunu şimdilik yazmıyorum,kısaca çakallık işleri hiç bitmiyor
Donanımlara bakıyorum adeta sürünüyor ama yazlımla uçuyor ama çakılıyor sonra!
not;ben bu çakallığın özellikle 144Hz veya DLG v.s işini 2021 de bir panelim vardı 50/8805 bunu dünyaca meşhur
yani kendi ifadesiyle ödüllü bir Gamer adama satmıştım!! herif Ukraynalı ve hala bizim burda oturuyor
herifin evinde son model Sony ve Samy paneller de var ama benden bunu almıştım PS4/5 için!
üstelik panel de 50Hz yani 50/60!!
anlatmştı bana örneklemeler ile olayı
"yazılımları biz yapıyoruz" demişti bana! bunu ben biliyordum zaten hem Rus hem de Ukraynalı lar olarak
ama Ukrayna Team leri bu konuda en iyisi,Sony dahil bu markalara! herkese adres teslim yazılım yapıyor bu herifler
ama TPV için bana net cevap vermedi çünkü sadece TPV ye çalışmıyorlar zira kendileri yapıyormuş ki bence
çok başarılı oluyorlar bu konuda TPV bildiğim kadarıyla Alman/Polanya karışık bir ekibi var TPV nin!
++
o forumda böyle yazıyorlar yok Rtings de şöyle sonuçlar çıkmış v.s v.s diye kanmayın bu sallama veya marketing türü
bilgilgilere,ben işin en dibindeyim yaw,zaten kendim pro.ISF v.s olan birisiyim,ama bunları hiç yemiyorum
pazarın manyak büyüklüğü+insanların aşırı bilgisiz-bilinçsiz v.s olması+bir çok kişinin yalanyalnış dolduruşları ki
bunların da çoğu marketing türü işlerdir.... sonuç paranızı kapıyorlar!!