erkan benim Tosh SV nin kullanım saatini sormuştun;
az evvel baktım kullanım saatine baktım; 52905 Saat olmuş 14 sene 8 ayda
PDP gibi meret valla bundan evvel 3/5 sene evvel yine bakmıştım açıp temizlik yaptığım zaman
o zaman da şaşırmıştım ülen 10 sene tık demiyor diye
LCD ler de Matrix 25/30bin dedi geberir yaw kaldı ki o kadar süre de gitmez zaten
ayrıca "zaman" yer panelleri hele de aşırı rutubetli iklimde isen KM dolmasa bile
panel geberir,ben üstelik Antalya gibi nemin zirve yaptığı yerdeyim son 12 senedir hatta daha bile fazlası var
o sana 100bin saat gider abi diyen kazma herif bir boktan haberi yoktur 100bin KM anca Pio yapıyor
Pany bile zorlanıyor hatta yapamıyor!
üstelik bu panel Samsung S_PVA dır 100Hz/10-bit(çakma 10 bit değildir!) 2009 model tip;F1 5000;1 native contrast(ama harbi,şimdikiler gibi dynamic filan değildir!)
450NIT ve hala nit gram düşmedi!!! 450/500nit arasında çalışma yapabiliyor
Samsunga zamanında çok küfür etmiştik 2010 da Sony X4500 ler için Sony de bunlar adeta elde patlamıştı,bugün hemen hiç kalmadı
hepsi VSL hatası verip pert oldular! süper TV idi ama uzun ömürlü olamamıştı 4/6 senede pert oldular,neyseki ilk 2 yıl içinde
olanların SonyEurasia hemen para iadesi yapmıştı,çünkü Samsung panel üretmiyordu bunlar için!
şimdi bahsettiğin kişiler maalesef adeta yandılar Sony filan kalmadı herifler Panasonic gibi terkettiler TR yi yaw
bana da çok kişi ulaşıyor ama Sony artık tehlike dir,trak dedimi işi bitmiş sayılır,tamirine yan sanayi takıyorlar!
diğer donaımlar zaten her zaman dandik idi(fason dur bunlar Sony de) Çin malı muadil daha da dandik üniteleri takıyorlar
kaldırıp atacaksın Sony varsa elinde,bu üreticilerin TR den çekilmesi orta vadede ciddi sıkıntılar çıkarıyor! hatta kısa vadede bile
Vergiler(ithal)ciddi arttı,Belçikda bile orj. parça yoktur,yaw Avrupada bile Sony artık almak adeta pişmanlık dır,ayrıca OLED leri
çok çok iyi ama almak 2 defa riskli
bizim Kemalin kardeşi USA dan getiriyor Sony 65 Master-9 LCD ama ona "komaz"
panel gelince sana haber vereceğim sonra ararsın orayı gider incelersin
forumda yazmıyor bildiğim kadarıyla en son FT de yazıyordu ama seneler evvel bıraktı diye biliyorum++