-son 1 haftadır ben sürekli TCL haberleri ve çeşitli yorumlar v.s okuyorum ama Avrupadan!
bazı serilerinde cirri bir ucuzlama olmuş örneğin Amerika gibi,gerçi bu heriflerin tüm serileri
ucuz değil acaip ucuz adeta almayanı dövüyorlar
Hele de HiSense,TCL den hem çok daha iyi hem Sony/Samy ikilisinden yine acaip ucuz
-QM bu heriflerin iyi bir paneli ama T yi bilmiyorum,ancak Avrupalı için T8 Gaming bile çok
ciddi ucuz yaw,al at bir odada dursun misali
-buraya kadar olanlar bir "Türkiye" gerçeğinin tamamen dışındadır,yani Lider ülke olmak
demeki ki böyle bir şeymiş
ülen dünya alem bizi kıskanıyor diyoruz ya bence aynen öyle yaw
-TCL özeline gelirsek TR yapılanmasından,montajlama,Bilkom-Arçelik atağı MH TV lerin çok yüksek
oranda arıza vermesi gibi bir dolu sorunları var,şu anda markalar içinde TR de en fazla teknik yazılım v.s
olarak TCL en önde gidiyor yani LİDER!
not; çözemedikleri bir "yazılım" sorunları var
ben prof.set. olarak hiç bir HiEnd/Mid level TCL i adam edemedim hepğsibana göre kötü veya çok kötü
Natural resim;kısaca vividçilere gider sadece!
805/855 ler belki bir tık daha iyi ama natural resim yine olamıyor bunlarda
FALD/miniLED/D-LED yaw hepsi bir şekilde sorunlu olurmu?
işin garibi bu heriflerin en alt Entry seviye panelleri çok daha iyi hem de kesinlike!
zaten geri dönüşler de bile bunlar çok çok az
++
Bir arkadaş TPV den 9008/9308 için "kesin" diye bir soru sormuş bana
o zaman ben de kesin "uzak durun" miniLED Philips den,ancak şu günlerde ciddi ucuzlattılar
ama hala malları bitiremiyorlar! yani çok ucuza bulursanız olabilir,ama olur demiyorum yine
TCL için de durum böyledir,ben hiç zaman 805/845/855 filan bile asla tavsiye etmedim ve de etmem
bundan alternatif olacağına gidin yerli bir şey alın yaw,yarın başınız çok daha az ağrır bir şey olursa
TCL,Bilkom denen uyuz şireketi atsın,kendisi gelsin TR ye ona göre bir yapılanma ile fiyatları ciddi düşebilir
++
TPV 95x/90x OLED OK dir ancak alternatif LGE den G4 daha iyi
Servis,teknik işlemler v.s çok daha iyi dir
bu sene OLED ler de ve LCD ler de artık 3000+ NIT ler görüyoruz
TPV 9x örneğin 3000 nit dir 4/16GbRAM-ROM var ama 2.5Gb sistem yiyor pek bir şey kalmaz BOX şart!
şayet uygulamalar v.s bolca varsa! ROM dan 5/5,5 kalır hiç bir işe yaramaz sürekli re-start yapar
not;OLED için re-start biraz tehlikelidir!!! LCD ler gibi değildir
not;ROM 16Gb diyen bazı üreticiler sallıyorlar 8Gb vardır zira 5,5Gb kalan görünce bunun 8Gb ROM olduğunu anlıyoruz
BOX şart ayrıca panel süper olduğu için örneğin OLED de "AppleTV" kesinlikle gerekmez özellikle TPV OLED ler için!
Stream için direk panelden açacaksınız
TPV burada hemen öne çıkıyor! LGE den daha iyi ama Uydu Tuneri ve kanalları için de LGE çok daha iyi SD de bile çok iyi!
hatta piyasadaki en iyi SD ler(Tuner den)en iyi LGE OLED/LCD ler de
ancak görüleceği üzere all-in-one yani her bir şeyi süper yapsın filan derseniz böyle bir panel yok üretici de yoktur
hangi markayı alırsanız alın illa bir şeylerden ödün vereceksiniz!
Amerika/Avrupa için bunun tek istisnası sadece Panasonic OLED dir bunu alırsanız tam all-in-one olur
kötü tarafı ise Pany/TR artık burada yoktur!
çok meraklısı ve bileni v.s Almanya dan getiriyorlar ve dahi halen bildiğim 15/16 kişi oldu Pany OLED kullananlar TR de
++
Bugün 15.seneye giren benim artık efsane bile diyemeyeceğim ama hala süper hala NIT değeri bile düşmeyen
46 lık Toshiba panelimi Salondan Oturma odasına taşıdım! ülen belim koptu be tam 36 Kg(standı ile) sadece stand bile
5,5 Kg
15. senede NIT düşer veya çok düşer veya tamamen söner! ama buendeki 450 de duruyor! belki tam hassas öçlülürse 400
nit çıkar iyide aradan 15/16 sene geçmiş paneller hala ortalama 400/500 nit biraz daha düşük seviyeler 350 gibi(LGE ler gibi)
ya da bugün TCL 745 1000nit diye satıyor malını 620/760 nit ölçülüyor 450/500 den sonra panel baclit kontol edemiyor
tone-mapping adeta sıçıyor! güyya 1000 nit! aynı örnek 8xx serisinde yine böyle MiniLED 2000nit çıkıyor 1300 ama o da
600 den sonra sapıtıyor!
eski Samsung paneller harbi NIT verirdi 400 ise tam 400 veya 500 panel Dynamic mo de bile sapıtmazdı
TCL ve diğerleri bildiğiniz sapıtıyor!
46 lık panele alıştı bizimkiler,şimdi yahu o daha güzeldi keske değiştirmesiydin yerini dediler
yerine 50"/8808 koydum ama beğenmediler,laf aramızda bende beğenmedim
Renkler Tosh hariç hepsinde faul yaw bir filmim var "kahverengi" renk var sahnede bazı giyim eşyalarında
diğer panellerim de neredeyse "koyu siyah" gibi yaw,ama Tosh da tam kahverengi!!
bildiğin kahverengi siyah tonlara bürünüyor,"siyahları" çok iyi denen günümüz panellerinde
eskinin doğru "gece mavisi tonları" bugün OLED dahil tüm panellerde bildiğiniz siyah yaw hem de kapkara siyah
ama adam diyorki siyahlar süper!! benim Tosh da ise o gece mavi(lacivert) tonları tam aynen böyle yani tam doğru
tonlama tıpkı eski PDP leri gibi
secondary renkler tam bir kabus paneller de Y/Mg/Cy/ hepsi aşırı sature;millet renkler çok iyi demesi için!
++
onun için katalog değerlerine veya reklamlara veya forumlarda gaz verenlere sakın ha sakın inanmayınız!
OLED bile olsa çok fazla paraya değecek bir panel artık yoktur!!
++