-IPS tip paneller de bu ışık hüzmeleri olur/olabilir,MARKA lar dan bağımsız bir durumdur
ve benim son 20 senedir bu tür sıkıntırların olmadığı tek bir marka biliyorum o da Toshiba
dır(ama Vestelin montajladığı çakma Tosh lardan bahsetmiyorum)!
baclit farklı çalışıyor IPS ler de+pixel yapısı+kasaya montaj+fiziki alan(örneğin jilet gibi ince
olursa bu falsolar çok daha fazla olur!) ve adam gibi düzgün montajlama yapılmaması
ANCAK "kasa derinliği" çok dar olursa veya sizin ince kasa dediğiniz yapı olursa montajlama
çok daha zor olur ve oynayacak alan kalmaz!!! eskiden Tosh lar kalın kasa olurdu ve sıkıntı sıfır gibiydi
ama arada ince kasa oldumu az da olsa bu sorun yine olurdu!
-9008 yerine ben hep TR için 9308(VA panel) alın diyorum veya hala da diyorum
-"takılıyor" tam nedir bnu açmazsan cevap alamazsın teknik olarak benden?
-diğer sorduğun BeinConnect cart curt v.s işlerine hiç bakmadığım için bilmiyorum,kullanmıyorum
tavsiye de hiç etmiyorum,Android/GoogleTV dir sendeki ama Apk. v.s yüklemek genel de olamıyor
veya hiç olmuyor!
3Gb RAM(2,7/2,8GB net) vardır ama sistem 1,8/2,2 yer geriye uygulamaları açacağın bir bok kalmaz
ya da takılır,uygulamadan atar veya panel re-star yaptırır v.s ve sistemi kilitler!
not;şayet sistem kilitlenmişse,sakın kumanda dan daha fazla geri veya herhangi bir tuşa basma
açılma süresini uzatırsın;önce 30sn. bekle sonra TV nin güç kablosunu prizden çek ve min. 3dk. kadar bekle!
sistem Android olarak yeniden açılacaktır,ancak açıldıktan sonra şayet arada sana sorular çıkarsa OK v.s diye geç
tamamen ekran açılınca hemen kumandaya basarak emir göndemeye başlama! bir kaç dk. böyle geçsin...
-normal de Philips lere dışarıdan Apk. v.s yükleniyor(ama kesinlikle tavsiye etmiyorum!)
ama bunun için bir yardımcı uygulama kurman gerekiyor;
"Mibox APK installer Android TV" (program ücretlidir ama ucuz)
ben bunu kurmuştum(sadece test amaçlı daha önce kullandığım 8505 ve 8807 panellere)
kurduktan sonra kafama göre Box dan kullandığım bazı apk.leri yüklemiştim sorunsuz yüklendi
ama bazı çalışmadı zira ya RAM yetmedi ya da ciddi gecikme yaşattı ve re-start yaptırdı v.s
sıçarım bu işi içine demiştim,ama ben sadece nedir nasıldır diye yüklemiştim yoksa kullanacağım için
değildi tabiki,zira ben 12 seneden fazladır hep Box kullanırım!
BOX al bir tane 3/4 kağıt ver iyi bir şey al forumda ilgili başlığı vardır,oradan sorarsın
BOX özgürlük demektir yaw
panelden böyle atraksiyonlar yapılmaz
IPTV de alırsın bir yerden tadından yenmez
Ama senin panelin de stream işi yapacaksan sadece AppleTV bile gerekmez!
zira panel soc Pentonic1000+GPU-G57 vardır
yani "en iyisi"
++
Pic.sett. şimdilik elleme,değiştirme default kalsın
prof.calib. için örneğin White-balance 2p ve 20p oldukça düzgün geliyor!
Color control;gördüğüm kadarıyla tam doğru geliyor!
sen sadec Pic.Style=Personal seç
Auto Film Picture style>>>Movie/DolbyVision DARK seç
altındaki ayarı açma!!! gri/silik kalacak
ancak senin panel IPS olduğu için gelişmiş bazı ayarlar ezberimde değildir
bunlar VA gibi olmayıp daha hassas ve verimli ve prof. ayarlardır!
sen bana yaz bunları ben sana sonra tek tek hepsini yazarım geriye
ancak benim kriterim sadece FILM üzerine olduğu için yok karanlık geliyor
yok ışık altında şöyle oluyor böyle oldu dersen o zaman kafana göre takılacaksın
IPS de bir kere baclit fazla açılmaz hatta hiç açılmaz ama insanlar filimciyim deyip de
sonra resim gönderince gerçekten filimci filan değil herif yaw diyorum
IPS panel her adama gitmez! ama işi bilen adama ve doğru sett. yapan adama da süper gider!
kısaca biraz uğraşacaksın Philips miniLED serileri milletin dediği ya da forumlarda
birilerinin salladığı gibi filan değildir en azında natural resim nedir onu göreceksin
şayet parlaklık takıntın varsa veya oda çok aydınlıksa v.s IPS sana gitmez
300/500/1000 NIT lere filan takılma bunlar ya teorik ya da kimilerinin sidik yarışı misali gibidir
hayırlı olsun
++
bir arkadaş mail atmıştım şimdi aklıma geldi,hocam 65/9308 o fiyata bulmuşsan hemen kap derim
hatta fazla 1 tane varsa bana da haber sal,olmadı onuda alabilirim,salon da ben 15 senedir
o bildiğin efsane Toshiba 46"SV685 kullanıyorum yaw bırakamadım mereti
ama salonda artık 46 çok ufak kalıyor gözümde!
++
Doğaner bey,hocam LGE G3 OK dir G4 değmez,sen büyük sözü dinle yaw ya da bekle seneye G5 çıkıyor
yaw bu işin sonu yok kardeşim,bugün alıyorsun 6 ay sonra eski model kalıyor!
not;nit değerlerini yazmıştım örnekleriyle o verdiğim dosyamda oradan incele
OLED için be nreference olarak 125/135 FILM de kullanıyorum,normalde 120cd/m2 dir bunun klasik değeri "hala"
ama bu değer LCD ler de çok ciddi düşüktür!! ister FALD ister CALD filan olsun hepsi hikaye LCD lerin!
birisinde 2500/4000;1 Contrast vardır(ANSI) ister fald olsun ister d-led hiç farketmez,sadece Dynamic de artıyor
FALD lar için o dediğin değerler değil tabiki onlarda küllüm sallama değerler yaw,bunlar PDP mi yoksa PJ mi
yaw alt tarafı "LCD" kafanı karıştırma o yazılanlar ile zira gözle gördüğün zaman kesinlikle alakası olmadığı
şak diye göreceksin!
OLED de ben genel de yaklaşık 150/180nit gibi değere set ediyorum o bile içeriğe göre falso verebiliyor
çünkü OLED lerin artısı çok yüsek harbi ANSI değerlerine çıkabilmesi örneğin 4000;1 den başlıyor sadece
LCD ler ise max.4bin lere ****** yırtsa anca çıkabiliyor! (ANSI de tabiki)Dynamiv bizim baktığımız bir
referance asla değildir hocam
kısaca G3 OK dir TPV de olabilir 9x serisi 2024 model ama!
++