Grundig yani Arçelik grubunu direk tavsiye etmeyin ltf!
illa yerli olacaksa o zaman Vestel deyin
Arçelik grubu bir tık daha iyidir(görüntü işlemede) ama değişim/MH v.s olarak Vestel gibi
değildir! hatta ciddi kötüdür
CallCenter ları ciddi kötüdür,hele teknik bilgide sıfırdır!
Vestel de ise bu konuda herifler çok daha iyidir
Panel işinde önce ŞANS gelir ama bazı üreticiler ciddi sıkntıdır yinede
THH ye giderseniz işiniz yine beklediğiniz gibi neticelenmez! sanırım "Arçelik" grubu ismi
burada bir etkendir!
Not;başıma geldi yakın geçmişte! 2020 bir konudan dolayı Arçelik çözmeyince,THH ye gittim
ama DAVA yı kaybettim yaw,üstelik teknik olarak işi bildiğimi zaten geçiyorum ama herifler
ısrarla kabul etmediler ve komik olan ise herifler dosyamı "eksik evrak" yüzünden ve de daha da
komiği,herifler sankim eve gelip de panel görmüşler de karar vermişler.....
"5" tane uzman/eksper her neyse bu hazretler dosyaya imzayı çakıp "RED" verdiler
Ancak sıkıntıyı daha sonra ben kendi araştırmalarım ile çözmüştüm!! yani sorun halledilmişti
ama Dosyam o sırada açıktı bende mahsus geri çekmedim ve "bakalım ne olacak" demiştim
sonuç "RED" oldu,üstelik tamanen teknik olarak haklı olduğum halde!
ülen diyorum herifler bir şekilde benim paneli çakazladılar ve iş madem ki halledilmiş biz de o zaman RED
yapalım dediler
halbuki hiç bir yerde durumu kesinlikle yazmamıştım!
++
sonra TCL bu markayı da kesinlikle alternatif cart-curt v.s diye tavsiye etmeyin!
ya da "NOT" düşün bu konuda!
paneller zaten bir şekilde sıkıntılı,MH çok dandik Bilcom/Arçelik hepten sıkıntılı
yaw herifler özellikle NIT değerleri tüm serilerinde "palavra" 1000 görürseniz bilin ki 740 gibidir!
1500/2000 görürseniz küllüm yalandır! ama kalan NIT değeri de bence bu paneller için hala çok iyidir
laf aramızda ama şöyle bir şey vardır
örneğin 745/845 serileri NIT değeri "500" lerden sonra resmi ciddi bozuyor!
ayar tutmuyor adeta
not;teknik olarak bunu "yazılım" olarak aşmak istiyorlar ve onun için zaten NIT değerleri ölçümde onların
verdikleri değerlere çıkamıyor yani FAKE NIT değerleri bunlar
400/500 NIT üzerini örneğin Sony/Samy aşabiliyor hatta bu konuda Samy daha da iyidir,çünkü aşırı yüksek
baclit çalışması haliyle resmi bir şekilde bozuyor!
ama panel 85 ve üzeri ise bu sıkıntı bu sefer biraz azalıyor!
55/65 hatta 75 de bile ebat ufaldıkça baclit fazla açılınca bunu işleyecek resim sistemi
olmadığı için renk sapması ve bozulması kaçınılmaz olmaktadır!
şu kadar yüksek NIT olması tamamen uyanık üreticilerin bir marketing hilesidir
bu sistem aslında eskiye yeni montajlı baclit sistemidir! teknik olarak hiç bir espriside yoktur ve olamaz zaten
85" üzeri veya olsa 100/110/120" v.s paneller ki bu ebatların bazıları çıkmaya başladı bile o zaman yüksek
NIT değerleri yukarıda bahsettiğim resim bozulmalarını kısmen azaltacakdır!
55/65/75 de hiç bir teknik açıdan bunun faydası olmaz
Piyasada külliyen yalan/yanlış bilgileri bir "Katalog verileri" diye veriyorlar
bir de bu işin Youtuber leri var
adam TEST diyor örneğin Philips den bahsediyor 15dk.inceleme var palavradan tabiki ve herif 7/8 dk.
Ambilight den bahsediyor yaw,yani bununla başlayıp bununla final yapıyor güyya Philips test ediyor
diğeri TCL i anlatıyor o da küllüm marketing!
Vestel den bahsediyor birisi sankim Sony/Samy den 9x serisini anlatıyor yaw
inceleme v.s diye "yerli" işi her ne görürseniz sallayın geçin aynen
++