V Çevrimdışı

Vorgi

Yeni Üye
9 Mar 2023
18
34
Öncelikle tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

Ben basit bir kullanıcı olarak baktığım zaman TLC 1.800 lira daha ucuz, 10inc daha büyük, Andorid, 144hz

Yukarıda saydığım özelliklerden vaz geçip samsung da onların yerine ne alıyorum sadece görüntü kalitesi mi çok iyi. Bu konuda bilgi verebilir misiniz ? Aralarında çok açık ara fark bir görüntü kalitesi yoksa kararsız kaldım açıkcası.

W Winston
Samurai Samurai

A Çevrimdışı

aslanaslan10

Yeni Üye
21 Ara 2023
6
29
Değişim yapılır. Müşteri Hizmetleri'ni arayın önce, onlar servis göndersin. Servis rapor tutup cihazı alır, sonra size yenisini verirler.
Hocam merhaba, az önce servis geldi, fotoğrafları çekti, bulutlanma ve ölü piksel sorunundan bahsettim, benim gece karanlığında çektiğim fotoğrafları da ilettim. Servis yetkilisi arkadaş bir tane ölü piksel için değişim çok zor dedi, fotoğrafları fabrikaya ileteceğini belirtti, cihazı almadı. Ne yapmam gerekiyor, sonucu beklemeli miyim? Olumsuz sonuçlandığında ne yapmalıyım?

Değişim yapılır. Müşteri Hizmetleri'ni arayın önce, onlar servis göndersin. Servis rapor tutup cihazı alır, sonra size yenisini verirler.
Hocam merhaba, az önce servis geldi, fotoğrafları çekti, bulutlanma ve ölü piksel sorunundan bahsettim, benim gece karanlığında çektiğim fotoğrafları da ilettim. Servis yetkilisi arkadaş bir tane ölü piksel için değişim çok zor dedi, fotoğrafları fabrikaya ileteceğini belirtti, cihazı almadı. Ne yapmam gerekiyor, sonucu beklemeli miyim? Olumsuz sonuçlandığında ne yapmalıyım?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
@Baykal
hocam TPV de bu sene 65 ler 2023 model 8808 de VA dır 2022 model 8807 de ise IPS
daha hesaplı bulursan 65/IPS 8807 OK dir+

TCL 835/845 bunlar sana yaramaz kaldıki ucuz veya alternatif hiç değildir
Samy/Sony ye çıkarsan zaten adres belli,yani TCL mi buna hatta TPV ye alternatif?

senin paneli de sat gitsin madem alıcısı var

hocam Box dan HDR/DV için normal de 4.2.2>>12bit seçiyorsun(ama gerçek desteği vermez!)
YouTube dan DV Demoları oynatmaz ve HDR olarak gösterir! çoğu uygulaması zaten yeterli bir test de vermez
net den indir DV leri ve at flasha öyle izle panelden o zaman DV leri açacaktır

2023 model TPV deki Pentonic1000 süper ama kısıtlı codec/format desteği ile geliyor!
G57 de süper ama malum kısıtlamalar sebebiyle MP gibi kullanılamıyor ancak sen resim
işinde açacağın için bu durumda netice çok daha iyi olacaktır

benim 928 li Box Istanbula vardı 2 günde ama şimdi en az 10 gün kadar bekle ki elime geçsin
X96X10 mu yoksa Ugoos mu? sorusunu şu anda cevaplıyamam,ben 928/X96 yi ucuz olduğu için
şimdilik tercih ettim,ama Ugoos yede de duruyor zira birisi $ 175 kağıt diğeri ise $ 300 kağıdı buluyordu!
Slimbox ROM çıkardı bile Ugoos için sanırım haftaya da X96X10 çıkarır ki bunlar bizim için ciddi artı işler
L1 Lisansı yok ama zaten işimize de yaramaz,NFlix/Amazon/Dizney v.s izleyen adam zaten bunu panel den
hallediyor! üstelik bu sene 8808 de gerekli donanım ile bu konu adeta süper yaw,bizim işimiz Root lu olması
gerisi teferruat:ok

not;TCL için Harun beyi ara,olmadı randevu al git ona,kendi gözünle gör "manzarayı"!

eMail attım o arkadaşa ama henüz dönmedi bana++

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,659
40
Olumsuz sonuçlanırsa gidilecek tek yol Tüketici Hakem Heyeti olur. Buraya başvurup hakkınızı ararsınız. Yüksek ihtimalle davayı siz kazanırsınız. Sadece biraz vakit alır.

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,659
40

Ben basit bir kullanıcı olarak baktığım zaman TLC 1.800 lira daha ucuz, 10inc daha büyük, Andorid, 144hz

Yukarıda saydığım özelliklerden vaz geçip samsung da onların yerine ne alıyorum sadece görüntü kalitesi mi çok iyi. Bu konuda bilgi verebilir misiniz ? Aralarında çok açık ara fark bir görüntü kalitesi yoksa kararsız kaldım açıkcası.

W Winston
Samurai Samurai
- Samsung QN85C Mini Led, TCL C745 normal led,
- Samsung'da daha fazla karartma bölgesi var, 720 karartma bölgesi vs 220 karartma bölgesi,
- Samsung daha parlak, bu da daha iyi HDR görüntüsü demek; 800 nit vs 1.100 nit,
- 144 hz olayına çok takılmayın, etikete oynanan bir olay, 120 hz tv'den farkı yok, olsa da farklılık hissetmezsiniz,
- C745 sıklıkla tavsiye ettiğim bir model ama listede QN85C varsa 745'in lafı bile olmaz,
- Kısaca Samsung her bakımdan daha iyi görüntü verir.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,865

W Winston
Samurai Samurai
65qn85 daha doğru tercih olur. Yerel karartma kontrolü mevcut markalar arasında daha az sorunlu. Tcl mevcut modelleri Samsung ve Sony aynı donanıma sahip ise fiyat üzerinden daha ucuz olmalı,zaten global pazarda satışı bu yönde, aynı özellikler yarı fiyat avantajı.
Diğer konu ise alt segment Sony Samsung LG vb. Bu aralıkta olan modellerde kalite bunlarda da olmaz tcl bu serilerde iyi fiyatı varsa alınır. Üst segment olursa rekabette kesinlikle bu markaların fiyatından daha iyi fiyatta olmalı.

M Çevrimdışı

Maxim

Yeni Üye
8 May 2018
38
33
Merhaba, yakın bir akrabam vestel üretimi olan yan marka 4k tv sipariş etmiş ancak yanlardan izlerken çok ciddi beyazlama renk kaybı olduğunu görünce tv yi iade edip direkt vestel tv almışlar
Anadolu da bir şehirde oldukları için Vestel tercih etmişler.
Yanlış hatırlamıyorsam bu izleme açısına bağlı olan sorun bir panel teknolojisiyle alakalı diye hatırlıyorum.
Şuan modelini bilmemekle birlikte, sipariş ettiği FHD tv gelince bilgilerini bana atacak.
Kurulumu yapılmadan önce bu sorunun yaşanıp yaşanmayacağını model ve seri numarasından ögrenebilir miyiz.?
Hangi tür panele sahip tv lerde bu sorun en aza iner.
Yardımcı olursanız sevinirim.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Merhaba, yakın bir akrabam vestel üretimi olan yan marka 4k tv sipariş etmiş ancak yanlardan izlerken çok ciddi beyazlama renk kaybı olduğunu görünce tv yi iade edip direkt vestel tv almışlar
Anadolu da bir şehirde oldukları için Vestel tercih etmişler.
Yanlış hatırlamıyorsam bu izleme açısına bağlı olan sorun bir panel teknolojisiyle alakalı diye hatırlıyorum.
Şuan modelini bilmemekle birlikte, sipariş ettiği FHD tv gelince bilgilerini bana atacak.
Kurulumu yapılmadan önce bu sorunun yaşanıp yaşanmayacağını model ve seri numarasından ögrenebilir miyiz.?
Hangi tür panele sahip tv lerde bu sorun en aza iner.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Konuyu doğrudan açmak yerine forumda bir arama-gezinti yapmış olsaydınız hem doğru konu altına mesajınızı yazmış hem de VA, IPS Panel farklarıyla ilgili şu anda bulunduğunuz konuda sürüyle mesaj ve açıklama olduğunu görmüş olurdunuz. Mesajınızı taşıdım. Konuyu inceleyin.

Bir düzeltme: Üyemiz 2018' den beri bizlerleymiş. :slap :ciks

B Çevrimdışı

bay35

Yeni Üye
10 Kas 2021
21
30
Merhaba değerli forumdaşlar,

10.000tl bütçem var ve "Daewoo 50DE55UA11 50" 127 Ekran Uydu Alıcılı 4K Android LED TV" alacağım gibi duruyor.​

Almadan önce, bilgili arkadaşlara danışmak istedim.
Bu fiyat bandında, bunun yerine şunu al diyeceğiniz başka bir marka/model olur mu?
Ayrıca çok garip, bu televizyonun arka kasa görüntüsü yani komponent girişlerini gösteren hiçbir görüntü göremedim.
Bu fiyat bandındaki televizyonu almamı önerir misiniz?

heamvivma Çevrimdışı

heamvivma 

Aktif Üye
21 May 2020
454
34
Benzer cihazı almıştım.

A Çevrimdışı

aslanaslan10

Yeni Üye
21 Ara 2023
6
29

Hocam teşekkür ederim. Ekran değişimi teklif ettiler, sizce cihazı komple değiştirmek mi mantıklı yoksa ekran değişimi yapmak mı? Ekran değişiminde bulutlanma ve ölü piksel sorunu hallolur mu? Hangisini seçmeliyim?

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,659
40
Arkadaşlar, modeli ile kıyaslarsak ne dersiniz?
Vestel güvencesinde olduğu için Daewoo derim ben. Onun dışında iş tamamen piyango.

Parasına göre ürün çıkacak büyük ihtimalle, şanslıysanız düzgün bir cihaz denk gelir. Şansızsanız ışık sızması bol, bulutlanması yüksek bir tv ile karşı karşıya kalırsınız. Beklentiniz yüksek değilse sizi idare eder. Bu bütçelerde herhangi bir ürün tavsiye edebilme durumumuz yok. 10.000 TL'ye artık telefon bile vermiyorlar, nasıl tv tavsiye edelim.

Ancak en başta dediğim gibi, sırf Vestel güvencesi için Daewoo seçerdim ben.

Geri
Üst Alt