Eren
...
aradığımız paneller Philips 50PUS8808 ile TCL 55C745 ve Philips 65PML9008 ve Samsung 55 QN90C
p.s;65/9008 hariç diğer 3 panel de bugün satın alındı++
dün ve bugün her 3 panelide kurdum
-Samy QN90 için bir şey söylemeye hiç gerek bile yok
-C745 sıkıntılı panel,TCL bana zaten ciddi uazak ama geçen hafta kurduğum 845 normal kullanıcı için OK dir
hormonal/natural olmayan resim var TCL de!
-gelelim 8808,herifler yazılım+menu v.s değişiklikleri sebebiyle adeta içine etmişler,acaip yordu beni yaw
8505/8807 kullandım ama yeni sistem içine ettiğimin "GoogleTV" si olunca ciddi saçmalamışlar!
Android12+GoogleTV hiç olmamış,TCL de aynı bok,yaw Android varsın kalsın Cep telf larında ne işi var panellerde
paneli set edebilmek adına 50 defa manuale baktım,ayarlar nereye girmiş diye(Advanced)
sonunda hallettik advanced işini ama sıkıntılı menüler ve işin tuhafı da Expert1&2 pic. mode yok kaldırmışlar!
ülen bunun GoogleTV ile bir alakası yokki
Tizen ve WEBOs gözünü seveyim yaw,Android başa bela ama BOX kullanıyorsan o zaman Android şart!
Samy QN90C OK dir şayet bu bütçeye çıkıyorsan eyvallah zira gerisi hikaye paneller bunun yanında!
TPV den 9xx serisini eledim kafadan kısaca hiç olmamış son 3 senedir TPV de 9 lar hep sıkıntı yaw
8x ler OK dir(sadece 88xx8 ler ama)
++
Bugün LGE den bir tanıdık aradı beni sanırım herifler miniLED (QNED serisi) 9x ları TR ye ithal etmeye başlıyorlar!
FALD(bu konuda en iyisi LGE dir son yıllarda ama sedece 9x lar böyledir!)
Buraya gelirse beni arayacak test etmem için,zira YouTube ve diğer yerlerin neredeyse hepsi
bildiğin "marketing" yani yalan dolan!
biz canlısını elleyelim ne mal olduğunu çözeriz
ama bu serinin iyi değil adeta süper olacağını tahmin ediyorum(ama sadece tahmin benimki)8
QLED+NANO=QNED v.s gib tanımlama yapıyorlar ama çok prof. işler yaptıklarına eminim bu seride
Black/Contrast IPS sıkıntılarını min.etmede bunlar en iyisi(sadece bir kaç serisi böyledir gerisi palavradır bunların IPS leri)
iyi bir IPS ve düzgün set edilmiş panel+doğru izleme ambiant ile VA lardan "resim" konusunda çok daha başarılıdır!
ama ortada böyle bir IPS araki bulasın!
LGE için benden haber bekle++