Üstad özellikle Philips 8602 yi görmek istiyorum, burada yok çünkü. Ben yine de denerken standart , film ve doğal modda denemeye çalırım. Üstad siz oled tavsiye eder misiniz?
Yabancı dil var sayılmaz ama Chrome yardımıyla bazı siteleri okumaya çalışıyorum. Mall of İstanbul da Sony bayisi var bazen orada fiyatlar uygun olabiliyor. Oraya da uğramayı planlıyorum,
8602 yi de ben hiç görmedim merak ediyorum doğrusu ama İstanbul da mutlaka olan bir yerlerden bunu görebilirsin
Bahsettiğin modları sanırım denetirler(büyük mağaza ve TPV elemanı varsa illa ki ilgilenecek ve denetecektir!)
TPV elemanı yoksa yanına başka bir tip gelecek ve abi bunu bırak şunu al deyip çok büyük ihtimalle de LGE önerecektir
veya Samy;zira en çok ekmek onlar dan geliyor!!
Sony ler için zaten daha çok çeşit görmek adına SE Bayilerini dolaşmak gerekiyor! ancak her bayide de full olarak çeşitler olmaz!
O mesafe için 55/65 de olur! ancak bu mesafe aslında fix değildir,şöyleki SD de daha uzağa gideceksin FHD de yaklaşacaksın
UHD de ise iyice yakalaşabilirsin gibi dir! ancak evde salonda bu olay pratik de hemen hiç mümkün değildir!
...ben yere yata izlerim dersen.... o da olmaz! veya yana kaykılır yatarım dersen yine olmaz!
bu meretlerin hem izleme açıları vardır(özellikle VA ların)hem de vertical/horizontal açıları vardır!(aşağıdan/tepeden panele bakma durumu)
OLED(veya PDP ler de)bu sorun olmaz!
IPS ler de VA ya göre açı daha fazladır ama birilerinin salladığı gibi de açı vermez IPS ler!
örneğin benim Tosh 42lik panel LG dir yani IPS ama neredeyse hiç açı veremiyor Neden!
dolayısıyla salla geç "panel efsanelerini" bilen bilmeyen atıyor yaw!
46 dan(FHD) 55/65 UHD ye geçince elbette oldukça doyurucu resim alırsın bu kesin,özellikle vivid/sature+yüksek ışık seviyorsan!
ama doğal(Movie mode ama hakkını veren) bu aldığın resimler sana anında yapay gelecektir!
örneğin 9705 böyle bir paneldi!!! bunun Movie si ile alacağın panelin oldukça farklı olacaktır,ama gözler aldandığı için
çabuk alışırsın yapay da olsa ötekine!
Kardeş 4K için 165 de olur! veya 105 de olur,bunlara takılma sen şimdi,beleş vermiyorlar ki bu panelleri de kafamıza göre
birisini alalım değilmi??? bir takım teknik ölçüler v.s v.s doğru ama işin paraya bakıyor yaw!
4K içerik pek yok,daha doğrusu bol bol Hayvanlar,Kırlar-bayırlar doğa v.s v.s bolca var kaıdı ki çoğu 4K standardına göre de
çekilmiyorlar! Bit-rate ler çok düşük ama adu 4K!!
Veya TV kanalı var ismi 4K olarak geçiyor ama içeriklerin bir kısmı veya çoğu FHD(720/1080) Astra Uydunda ki kanallar da
böyle çoğunlukla 1080 veya 720 bile vardır Bit-Rate de çok düşük tabi ki!
TRT 4K kanalı da aynen böyledir ama ellerinde 4K içerikler de var ve Bit-rate 20/25 ler gibi oluyor ki hala düşüktür!
35bit-rate de gördüm çok az olarak! bana göre TRT FHD/UHD olarak Avrupada oldukça iyi bir yer dedir!
Ancak harbi UHD için min.35-50 bit-rate olmalıdır! 120 ye kadar da yolu vardır ama bunları şimdilik sadece Bluray(UHD)ler verebiliyor!
o da FİLM harbi 4K çekildiyse! çoğunlukla 4K filmler re-mastering yapılarak alın size UHD film deniyor;yani yersen!
Bir tek Kore/Japan da bazı kanallar da(özel) 4K/60-100 bitrate yayın o da kısıtlı veriliyor hatta 120Mb bile varmış ben görmedim bunu!
yaw bu işin bir alay teknik kısmı vardır,4K yayın/içerik v.s demekle UHD olamıyor!
++
4K download yapsan bile ki böyle bir imkanın varsa bence doldur bunları! en azından seçerek daha güzel bir arşiv yaparsın
ama nereye dolduracaksın yaw bunları!
Not;60" panel alma bunların hepsi eski nesil Sharp üretimi dir!!! sanırım arada Samy üretiyor 60" ları,alma bunu!