Hocam şuan açısından aradığım şey görüntü olarak bir fark olması vs değil panelinin iyi olması ve uzun vadede performansı açıkcası. Değerli yorumun için çok çok teşekkür ederim önerinide araştırıcağım son olarak 2 tane aklıma takılan soru var.
1- Servis panel değişimine 1 sene garanti verdi verdiği fiyata(6000) değiştirmelimiyim? Normalde tvden memnunum çok fazla beklentilerim olmadığı için
2- öneriniz dahil bu8000 ve 8100 lerde bulutlanma problemi varmıdır? Sadece 8000 ve 8100 desek öneriniz ne olur?
Hocam, panelinin iyi olması diye bir şey yok, panel üreticileri belli zaten, hepsi aşağı yukarı aynı. AUO da taksa, CSOT da taksa 60 hz olacak. Hani AUO marka panel 20 yıl gidecek, Innolux 5 yıl gidecek diye bir garanti yok maalesef.
Uzun vadede performanstan ne kast ettiğinizi bilmiyorum, arıza yapmamasını diyorsunuz sanırım. Gerçekten şans işi, başka bir açıklaması yok
1- Alacağınız tv (CU veya BU8000) size görüntü kalitesi anlamında çok fazla şey katmayacak. Tamir ettirmeniz daha mantıklı olabilir. Beni düşündüren şey, acaba ileride panel dışında başka bir arızası daha çıkar mı ? Çünkü 5 yıl kullanılan bir cihazın başka parçalarında da yıpranma olabilir.
2- FALD sistem olmadıkça, nerdeyse tüm kenar veya direkt aydınlatma televizyonlarda bulutlanma olabilir, bunun garantisi yok. Parlaklık ne kadar yüksek olursa o kadar belirgin olur. Aynı model cihazlarda birinde daha az, diğerinde daha çok da olabilir. Sizin söylediğiniz televizyonlar 300 nit'e bile çıkamıyor, bu nedenle bulutlanma olsa bile o kadar rahatsız etmez diye tahmin ediyorum.
Bu arada 8000 ile 8.100 aynı cihazdır, arada kozmetik farklar vardır; çerçeve rengi veya stand ayaklarının yapısı gibi.
Ben size şimdi ne söyleyeyim bilemedim
Elinizdeki tv ile almaya niyetlendiğiniz tv neredeyse aynı.