C Çevrimdışı

coolblack0tr

Yeni Üye
26 Haz 2023
5
29
NU7400'den BU8000 serisine geçerseniz, görüntü olarak pek bir farklılık hissetmezsiniz. Alternatif olarak TCL C635 modeline bakabilirsiniz.
Hocam şuan açısından aradığım şey görüntü olarak bir fark olması vs değil panelinin iyi olması ve uzun vadede performansı açıkcası. Değerli yorumun için çok çok teşekkür ederim önerinide araştırıcağım son olarak 2 tane aklıma takılan soru var.
1- Servis panel değişimine 1 sene garanti verdi verdiği fiyata(6000) değiştirmelimiyim? Normalde tvden memnunum çok fazla beklentilerim olmadığı için ☺️
2- öneriniz dahil bu8000 ve 8100 lerde bulutlanma problemi varmıdır? Sadece 8000 ve 8100 desek öneriniz ne olur?

Muhammet Sarıçam Çevrimdışı

Muhammet Sarıçam 

Süper Üye
20 May 2018
744
34
Arkadaşınızın kullanım şeklini ve beklentisini bilmiyorum ama BU-CU8000, markanın en düşük segment televizyon serisi. Qled katman mevcut değil, renkler biraz soluk. Öyle uçan kaçan bir özelliği yok. Mağazada görüntüsünü kontrol edin, hoşunuza giderse alın.

Alternatif olarak TCL 55 C635 modeline bakabilirsiniz. QLED olması, VRR, Dolby Atmos, Dolby Vision desteği gibi artı özellikleri var. Hatta C645 modeli daha güzel olur ama henüz piyasada yok.

Cevabınız için teşekkür ederim. Vestel 55O9900 için ne dersiniz?

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,689
40
Hocam şuan açısından aradığım şey görüntü olarak bir fark olması vs değil panelinin iyi olması ve uzun vadede performansı açıkcası. Değerli yorumun için çok çok teşekkür ederim önerinide araştırıcağım son olarak 2 tane aklıma takılan soru var.
1- Servis panel değişimine 1 sene garanti verdi verdiği fiyata(6000) değiştirmelimiyim? Normalde tvden memnunum çok fazla beklentilerim olmadığı için ☺️
2- öneriniz dahil bu8000 ve 8100 lerde bulutlanma problemi varmıdır? Sadece 8000 ve 8100 desek öneriniz ne olur?
Hocam, panelinin iyi olması diye bir şey yok, panel üreticileri belli zaten, hepsi aşağı yukarı aynı. AUO da taksa, CSOT da taksa 60 hz olacak. Hani AUO marka panel 20 yıl gidecek, Innolux 5 yıl gidecek diye bir garanti yok maalesef.

Uzun vadede performanstan ne kast ettiğinizi bilmiyorum, arıza yapmamasını diyorsunuz sanırım. Gerçekten şans işi, başka bir açıklaması yok 🙂

1- Alacağınız tv (CU veya BU8000) size görüntü kalitesi anlamında çok fazla şey katmayacak. Tamir ettirmeniz daha mantıklı olabilir. Beni düşündüren şey, acaba ileride panel dışında başka bir arızası daha çıkar mı ? Çünkü 5 yıl kullanılan bir cihazın başka parçalarında da yıpranma olabilir.

2- FALD sistem olmadıkça, nerdeyse tüm kenar veya direkt aydınlatma televizyonlarda bulutlanma olabilir, bunun garantisi yok. Parlaklık ne kadar yüksek olursa o kadar belirgin olur. Aynı model cihazlarda birinde daha az, diğerinde daha çok da olabilir. Sizin söylediğiniz televizyonlar 300 nit'e bile çıkamıyor, bu nedenle bulutlanma olsa bile o kadar rahatsız etmez diye tahmin ediyorum.

Bu arada 8000 ile 8.100 aynı cihazdır, arada kozmetik farklar vardır; çerçeve rengi veya stand ayaklarının yapısı gibi.

Ben size şimdi ne söyleyeyim bilemedim 🙂 Elinizdeki tv ile almaya niyetlendiğiniz tv neredeyse aynı.

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,689
40
Cevabınız için teşekkür ederim. Vestel 55O9900 için ne dersiniz?
O9900 ise OLED paneldir, Oled'lerin görüntü kalitesine pek diyecek yok. Çok fazla statik görüntü maruz kalmayacaksa (uzun saatler uydu kanalı izlemek, sürekli alt yazı geçen kanallar izlemek gibi) alınabilir.

Q9900 modelini kast ettiyseniz; IPS panel, Qled, Linux tabanlı Qui işletim sistemi. Renkler canlı olur, kenarlardan ışık sızması fazla olabilir, siyah renk homojenliği kötü olur, Vestel hareket işleme teknolojisi Samsung kadar iyi olmayabilir.

CU8100 alacağınız bütçeye alternatif olarak sadece TCL C635 önerebilirim.

Muhammet Sarıçam Çevrimdışı

Muhammet Sarıçam 

Süper Üye
20 May 2018
744
34
O9900 ise OLED paneldir, Oled'lerin görüntü kalitesine pek diyecek yok. Çok fazla statik görüntü maruz kalmayacaksa (uzun saatler uydu kanalı izlemek, sürekli alt yazı geçen kanallar izlemek gibi) alınabilir.

Q9900 modelini kast ettiyseniz; IPS panel, Qled, Linux tabanlı Qui işletim sistemi. Renkler canlı olur, kenarlardan ışık sızması fazla olabilir, siyah renk homojenliği kötü olur, Vestel hareket işleme teknolojisi Samsung kadar iyi olmayabilir.

CU8100 alacağınız bütçeye alternatif olarak sadece TCL C635 önerebilirim.
Hocam vakit ayırıp ilgilendiğiniz için sağolun. 55O9900 yani OLED olan Vestel tv’yi sipariş verdi arkadaş. Fiyat performans anlamında daha iyisi yoktur sanırım (OLED, 120hz, 55 inç, 3 yıl garantili)
Kendisi ve eşi vardiyalı çalıştıkları için uzun saatler tv izlemeye vakitleri olmayacak zaten fakat ben yine de bu dediklerinizi ileteceğim, en azından bilinçli olsunlar. Açıkcası ben 4 yılda paneli arızalanan Vestel 49UD9650 tv’m den sonra Vestel almayı asla düşünmüyorum ama elektronik şans işidir diye kendimizi kandırıp OLED’in büyüsüne kapıldık. Umarım mahçup etmez bizi.

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,689
40
Hocam vakit ayırıp ilgilendiğiniz için sağolun. 55O9900 yani OLED olan Vestel tv’yi sipariş verdi arkadaş. Fiyat performans anlamında daha iyisi yoktur sanırım (OLED, 120hz, 55 inç, 3 yıl garantili)
Kendisi ve eşi vardiyalı çalıştıkları için uzun saatler tv izlemeye vakitleri olmayacak zaten fakat ben yine de bu dediklerinizi ileteceğim, en azından bilinçli olsunlar. Açıkcası ben 4 yılda paneli arızalanan Vestel 49UD9650 tv’m den sonra Vestel almayı asla düşünmüyorum ama elektronik şans işidir diye kendimizi kandırıp OLED’in büyüsüne kapıldık. Umarım mahçup etmez bizi.
Rica ederim, güle güle kullansın.

Görüntü kalitesi olarak en iyisi OLED evet. Her piksel bağımsız olarak kendi kendini aydınlattığı için kusursuz siyahlar sunarken, ışık sızması, bulutlanma, parlama, renk homojenlik sorunları gibi problemler olmuyor. Ekranda uzun süre sabit kalan görüntüler tehlikeli biraz, kanal logosu gibi.

Panel LG üretimi zaten, görüntü açısından tek sıkıntı parlaklık olabilir. Oled'lerin düşük modelli olanları çok fazla parlaklık sunamıyor. Gündüz, çok aydınlık odada izlenirse biraz karanlık kalabilir, gece çok keyifli olur.

gokhankoc Çevrimdışı

gokhankoc

Yeni Üye
25 Ağu 2018
16
46
Dostlar selam, eylül 2019 da aldığım 55PUS7303/12 televizyonumda yatay bir çizgi belirdi o yüzden bir televizyon bakıyorum. Salonda genelde uydu yayını için kullanılacak arada da netflix vb. stream platformları izlenecek 50"-55" bir TV önerir misiniz lütfen?

Aklımda olanlar fiyat skalasına göre şunlar ;

Onvo 55F950,
Vestel 55UA9631,
TCL 58P635,
TCL 55C635

daha üstünü zorlamak istemiyorum hatta C635 bile fazla bence çünkü arka odada oyun ve film için LG OLED 42C24LA panelim var, bu alacağım salonda daha çok ses yapsın diye açılan bir televizyon, hepimizin malumu.

Önerilerinizi merakla bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

M Çevrimdışı

mkalenderr

Yeni Üye
27 Haz 2023
5
36
Arada 11.000 TL farka değecek bir görüntü farkı yok bence ama Vestel'de renk homojenliği genelde çok kötü oluyor; ışık sızması, IPS parlaması, bulutlanma gibi problemlerin yanında siyah kalitesi de son derece düşük oluyor. Diğer yandan Q67C de öyle ahım şahım bir tv değil.

İzleme mesafeniz kurtarıyorsa boyutu 55'' e düşürüp daha yüksek bir model mi baksanız acaba ? 55QN90B gibi mesela.
Hocam ben futbol karşılaşmaları izleyeceğim daha çok, zannedersem neo qled tavsiye ediyorsunuz, sizin tavsiyenizden anladığım neo qled ile qled arasında çok görüntü kalite farkı var, aslında bütçemi beklemem durumunda neo qled almak için de hazırlayabilirm. SAMSUNG QE 65QN85C marka 44 bin lira vatanda.

M Çevrimdışı

Mehmet Mandaş

Aktif Üye
4 Nis 2022
58
43
Hocam ben futbol karşılaşmaları izleyeceğim daha çok, zannedersem neo qled tavsiye ediyorsunuz, sizin tavsiyenizden anladığım neo qled ile qled arasında çok görüntü kalite farkı var, aslında bütçemi beklemem durumunda neo qled almak için de hazırlayabilirm. SAMSUNG QE 65QN85C marka 44 bin lira vatanda.

Samsung'un neo qled panelli tvleri ciddi anlamda yüksek parlaklık seviyelerine ulaşabiliyor.Ben şu an 50 QN90B modelini kullanıyorum.Siyah seviyeleri,hele ki parlaklık seviyeleri hayranlık uyandıracak kadar başarılı.Yan açılarda da öyle bariz renk solma sorunu ile de karşılaşmadım.Q60 ya da 67B ye bariz olarak üstün olduğunu söylemeliyim.Bütçenizi denkleştirebilirseniz piyasa koşullarına göre uygun bir rakamla kaçırmayın derim.

M Çevrimdışı

mkalenderr

Yeni Üye
27 Haz 2023
5
36
Samsung'un neo qled panelli tvleri ciddi anlamda yüksek parlaklık seviyelerine ulaşabiliyor.Ben şu an 50 QN90B modelini kullanıyorum.Siyah seviyeleri,hele ki parlaklık seviyeleri hayranlık uyandıracak kadar başarılı.Yan açılarda da öyle bariz renk solma sorunu ile de karşılaşmadım.Q60 ya da 67B ye bariz olarak üstün olduğunu söylemeliyim.Bütçenizi denkleştirebilirseniz piyasa koşullarına göre uygun bir rakamla kaçırmayın derim.
Teşekkür ederim hocam yardımlarınız için

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,689
40

Evet, Mini Led olan modelleri Neo Qled diye isimlendiriyor Samsung. Neo Qled farkından ziyade teknik özellik olarak daha üstünler, markanın zirve modelleri; karartma bölgesi daha fazla, gerçek 10 bit panel kullanılıyor, parlaklık seviyesi daha fazla.

Sadece futbol izleyecekseniz 120 hz bir tv almanız yeterli. Bu bağlamda Q80B, Q80C de size yeterli olur.

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,689
40
Dostlar selam, eylül 2019 da aldığım 55PUS7303/12 televizyonumda yatay bir çizgi belirdi o yüzden bir televizyon bakıyorum. Salonda genelde uydu yayını için kullanılacak arada da netflix vb. stream platformları izlenecek 50"-55" bir TV önerir misiniz lütfen?

Aklımda olanlar fiyat skalasına göre şunlar ;

Onvo 55F950,
Vestel 55UA9631,
TCL 58P635,
TCL 55C635

daha üstünü zorlamak istemiyorum hatta C635 bile fazla bence çünkü arka odada oyun ve film için LG OLED 42C24LA panelim var, bu alacağım salonda daha çok ses yapsın diye açılan bir televizyon, hepimizin malumu.

Önerilerinizi merakla bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
Ve aleyküm selam. Yedekte Oled cihazınız varsa, salon televizyonu olarak pahalı bir şey almanıza gerek yok. Bu nedenle en ucuzunu alıp geçin derim. Servis kalitesi nedeniyle Vestel almak daha mantıklı.

M Çevrimdışı

mkalenderr

Yeni Üye
27 Haz 2023
5
36
Evet, Mini Led olan modelleri Neo Qled diye isimlendiriyor Samsung. Neo Qled farkından ziyade teknik özellik olarak daha üstünler, markanın zirve modelleri; karartma bölgesi daha fazla, gerçek 10 bit panel kullanılıyor, parlaklık seviyesi daha fazla.

Sadece futbol izleyecekseniz 120 hz bir tv almanız yeterli. Bu bağlamda Q80B, Q80C de size yeterli olur.

65Q67C ile sizin tavsiye ettiğiniz 65Q80C arasında fazla fiyat varkı yok hocam, birinin slim birinin de ultra slim olması dikkatimi çeken özellik oldu karşılaştırdığımda. futbolda kalite farkı yaratacağını da düşünerek sizin tavsiye ettiğiniz 65Q80C yi alacam hocam,

Geri
Üst Alt