T
tamer
-Pany BD450 için örneğin 820 kumandası alırsan hem daha fonksiyonel hem de
tuş basması çok daha hassas ve çok daha şık v.s yani 450 diye dandik Çin işi piyasavari kumanda alma!
-Sony X800/X700 diye sormuşsun;ikisi de resim kalitesi olarak aynıdır,bazı ilave fonksiyonlar v.s dışında
aynı cihaz,ama benim için farketmez ikisi de çok iyi
-X8x de bir artı yoktur! veya değmez
-Pany 9000 daha öncede yazdım defalarca ve bir kaç arkadaşa da aldırdım bu mereti! hatta yeni bir tane
sıfırı da Almanya dan geldi kutusunda yatıyor,OLED panelini kurunca bunu aktif edeceğiz
şimdi bu X800 nereden çıktı yaw,bunu hiç anlamadım,yani 8 ve 7 ler ancak o kendi kulvarlarında OK dir
ne alakası var şimdi 9000 nin bunların arasında?
-bu arada kesinlikle Pany 820 Sony 8/7 den çok çok daha iyidir! yani kulvarları farklı bunların bir kere!
-Pany de sınır 500 dür ve bu ve altı onlarda zaten "mid-range" geçiyor ama örneğin Sony/Samsung da
neredeyse alayı HiEnd diye geçer,yani sallama bunlar,Sony ve Samy de gördüğün okuduğun katalog
verilerini salla geç yahu
-örneğin 9000/Pany de Smart-TV den alacağın "Stream resim kalitesi ;NFlix in kendisin de yok desem
bu da abartı olmaz gibi yaw
Not;Hulu/Amazon/NFliX ana sistem Cam v.s olarak yıllardır Panasonic Home Sytem/Stream kullanıyorlar
örneğin YTube bile açsan,ülen bu ne yaw diye adamı ciddi şaşırtıyor
-ANCAK burada atlanılmaması gereken teknik bir ayrıntı vardır;
örneğin UHD BlurayPlayer>>>>encoded media:1.000 nit standard veri çıkıyor(kapasitesi bu)
+ve bu değerde de panel den yanıt istiyor full hand-shake col. ultimate performance....
ama panel bu değerin altında kalıyorsa,"ultimate" perf. alınmıyor!
Not;Panasonic bunu K.Kılavızda ve genel anlatımda zaten özellikle belirtiyor!!
sen boşver Sony de ne yazdığına bunlar sallamacı yaw,böyle bilgileri kesinlikle vermez ne LGE ne Samsung
ne de Sony,ama Philips de bundan az da olsa bahsediyor!
şimdi bu gerçek bilgileri vermiyen bu malum MARKA diye geçinen üreticiler,sanırım ....yaw kim UHD Bluray
kullanıyor... diye düşünüyorlar!
Sony X7/8 Kılavuzlarını özellikle tüm sayfalarını okudum,bir çok gereken teknik bilgiler zaten yok!!
Panelin NIT değeri nedir örneğin ""page %100???"" çoğu panel hikaye burada!! yani ciddi düşük hele de
OLED ler de!
Bu da alabileceğin resim kalitesi özellikle HDR+ ve üstleri ile DVision version değerlerinin
altında kalacağı için yaw bu mudur Panasonic 9000 demeyin sonra!!
yani böyle bir ciddi önemli ayrıntı vardır!
Not;Ben şimdilik bu sebeb den ötürü direk OLED kullanıcısına bu tür HiEnd ve ciddi pahalı
UHD-BD leri kolay kolay tavsiye etmiyorum!!! ondan dolayı bu "Uyarıları" yapıyorum
ayrıca bazı Test Siteleri+Katalog verileri v.s bunlar ya tam değil ya da olması gereken seviye de
bu testleri yapmayıp hatta çok yüzeysel veya L.Budanar dan ölçüm yaptık da şöyle çıktı denecek
kadar "amatör" güyya inceleme yapıyorlar
Burada örneğin adam bizim eski PDP ciler den ise özellikle Pio cu ise sorun yok! ama öyle parlaklık
manyağı ise resmi katleden aşırı vivid+sature ve yüksek baclit kullanmak isteyen veya Gamer ise
kesinlikle yine OLED+UHD-BD tavsiye yapmıyorum! Uyrarılara dikkat çekiyorum
-ANCAK OLED+UHD-BD ve SDR de herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir! o zaman en iyi ve
doğru seçenek budur gibi bir formül ortaya çıkıyor!
OLED panel+BD(2k veya 4k)+"SDR"
Panel 1000nit üzeri ise(ortalama nit de 1000 ve üzeri gibiyse) yine sorun yok ama bana özellikle
bazı spesifik bilgilerini verinki(TV nin tabiki)ona göre doğru kombinasyonu yapayım??
-Bugünkü özellikle DVision/HDR ve üstü v.s de tam bir gerçek resim performansı alabilmek
neredeyse imkansız... çünkü bu formatlar için bu paneller özellikle ciddi eksik kalıyorlar!
Ancak prof. BD ler ve AVR ler(en son nesiller tabiki) hiç bir sorun yok,adeta referance seviyesinde
cihazlar vardır,ama Paneller bu anlamda hala ciddi eksik kalıyorlar!
bırak yeni UHD panelleri eski FHD ler de aynen böyle ciddi eksik idi!
BD ler+AVR ler+Speak system bunlar çok ciddi iyi ilerlerken panellerin çoğu bu anlamda sınıfta
kalıyorlar yaw!
İşin içine özellikle eski PDP ciler girip de UHD-BD de kullanmak isteyince işleri ciddi zorlaşıyor!
DV ve HDR de!
Oled ler bu durum da bir tık geride kalıyorlar!
LED ler ise ayrı bir alem hem gerideler,fiyatları ise çok absürt ilerdeler,ülen nesine bunu istiyorsunuz??
Tam prof. SDR ciler de bir sorun yok ne NIT de ne de ebat da ne de hiç bir yer de!
bunlar en iyi çözüm OLED+sıkı bir UHD-BD(veya BD-2k da olur)
Örneğin böyle bir BD ile Stream lar de süper! zaten çoğu insan örneğin NFlix ve diğer
stream yayınlara üye!!
++
-Oppo AudioCom signature v.s
hocam buralara girersen hiç çıkamazsın yada şu malum İngilizlere girdinmi artık dönüşü hiç yok...
bak sana çok daha iddialısını yazayım o zaman,bu İngilizlere+Oppo+diğer MARKA lara
son 15 yıldır tek kafa tutan Panasonic olabildi ki Sony/Samsung ve diğer MARKA diye bilenenlerin
hep nal topladığı yerde Pany tek başına özellikle "resim" kalitesinde iyiden öte,çoğunu geçti bile!!
nasıl ki OLED leri adeta "referance marka" olduğu gibi BD de şu anda bence tek marka,yani o
İngilizler de çok çok iyi ama parasına baktınmı hiç bu meretlerin??? £ 3/4k den "başlıyor" yaw
-Panasonic-"media player";format ve değişik yapılar v.s söz konusu olursa bu konuda
Lisans almadığı hiç bir formatı oynatmaz,haberin olsun!!! Cinavia da vardır ayrıca
Media-player kısmı ciddi seçicidir!
Stream+BD çalışması süper ama MP kısmı Lisansa bağlı kısıtlıdır!
++++