Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,688
40
Merhaba, oled televizyon aldım. Garanti dolduktan sonra ekranda yatay çizgiler oluştu. Şimdi de görüntü bozuldu. Yeni televizyon almak istiyorum. Daha çok film izliyorum. 55 ekran ebatlı istiyorum. Ne alacağım konusunda kararsızım. Oled almak istemiyorum. Yerli veya yabancı ne önerebilirsiniz?
Bu tür bir arıza sadece Oled'e mahsus değil, led cihazlarda da olabilir. Ağırlıklı olarak film için kullanacaksanız sizin için en uygunu tekrar Oled almak olur. Oled'e alıştığınız için normal led tv'nin performansı size vasat gelebilir. LG Oled modellerinden G3, G2, C3, C2 serilerine bakabilirsiniz.

Oled almamakta kararlı iseniz, FALD sistemli modellere bakın, mesela;
Samsung: QN95B, QN95C, QN90B, QN90C, Q80B, Q80C, QN85B, QN85C
TCL: C935, C835
LG: QNED86

E Çevrimdışı

Eclk17

Yeni Üye
10 Kas 2022
44
28
Grundig 43 GFU 7850 Android aldım. Şimdilik beklentilerimi karşıladı. Android olması iyi. Çok civcivli bir menüsü yok, sade. İş görür diye düşünüyorum. Güncelleme yapacağım.
43GFU7850 Android TV ile ilgili güncelleme yapayım.

1.5 gb ram olması haftada bir takılma ve yavaşlama yapıyor. Ama çok sıkışırsa temiz bir şekilde kapatıp açıyorum. Bir süre düzeliyor. Menü ve kanal geçişleri hala hızlı. Otomatik kanal güncelleme yapıyor sürekli. Rom olayı sıkıntı, 8 gb. İthiyaçlarım doğrultusunda PuhuTV,Spotify ve VLC kurdum ben. Gerisi boş. Genelde USB bellek üzerinden 1080p film veya dizi izliyorum. Sıkıntısız.

Android Tv'nin biraz daha üzerinde durulması lazım. Otomatik kapanma tek seferlik değil mesela. Yarım saat olarak ayarladığında yarım saat sonra kapanıyor, evet. Ama bir sonraki açışta yine yarım saat sonra kapanıyor.

Panelden memnunum.
6bin'e 4k Android tv bu kadar oluyor sanırım.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881

1.5 gb ram olması haftada bir takılma ve yavaşlama yapıyor. Ama çok sıkışırsa temiz bir şekilde kapatıp açıyorum. Bir süre düzeliyor. Menü ve kanal geçişleri hala hızlı. Otomatik kanal güncelleme yapıyor sürekli. Rom olayı sıkıntı, 8 gb. İthiyaçlarım doğrultusunda PuhuTV,Spotify ve VLC kurdum ben. Gerisi boş. Genelde USB bellek üzerinden 1080p film veya dizi izliyorum. Sıkıntısız.

Android Tv'nin biraz daha üzerinde durulması lazım. Otomatik kapanma tek seferlik değil mesela. Yarım saat olarak ayarladığında yarım saat sonra kapanıyor, evet. Ama bir sonraki açışta yine yarım saat sonra kapanıyor.

Panelden memnunum.
Bilgi paylaşımı için teşekkür ederiz. Android donanım ile ilgili daha önce bir konu açmıştık zaten. Günümüz koşullarında yeterli gelmediklerini, mutlaka bir harici donanıma ihtiyaç duyurduğunu belirttik. Bu arada emin olun ciddi fiyat etiketi olan birçok cihazda da durum aynı.

Otomatik kapanma ile ilgili üçüncü parti bir uygulamayı uygulama marketinden temin ederek kullanabilirsiniz. Çok daha efektif oluyor.

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,688
40

Panelden memnunum.
Merak etmeyin hocam, bendeki 1.000 USD değerindeki Sony televizyon bile düzenli olarak yavaşlıyor ve en az ayda 1-2 kez yeniden başlatmak zoruna kalıyorum. Android sisteme 1 TB ram da koysan nafile, doğuştan engelli bir yazılım.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Merak etmeyin hocam, bendeki 1.000 USD değerindeki Sony televizyon bile düzenli olarak yavaşlıyor ve en az ayda 1-2 kez yeniden başlatmak zoruna kalıyorum. Android sisteme 1 TB ram da koysan nafile, doğuştan engelli bir yazılım.
Yazılımın yapısı sıkıntılı üstadım. Aynen söylediğiniz gibi. Adam akıllı ram yönetimi yok. Bir tmp dosyası oluşturuyor, mübarek köy ağası gibi. Hep buralar benim modunda çalışıyor. :deli1

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
2+2=4 işlemini yapanlara "şu yazılımı derle bakalım" denirse böyle olur,androidin ne suçu var :) acemi şöföre arabayı ver ,vursun bir yere ,sonra da "abi zaten araba araba değil ki" de :haha1 1.5/8 android mi olur ,sırf "android tv aldım" densin diye alınan tvler bunlar,yoksa o fiyata yakın fiyata arkadaşlarım ve oğulları hatta damatları a101den toshibaları kaptılar geçenlerde,yazmıştım ,hatta en son 32'' aldı bir arkadaş yine :) Yani android tv almak şart değil,tabii vestel ve üretimleri haricinde başka marka da almam doğrusu ucuz diye :)

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
2+2=4 işlemini yapanlara "şu yazılımı derle bakalım" denirse böyle olur,androidin ne suçu var :) acemi şöföre arabayı ver ,vursun bir yere ,sonra da "abi zaten araba araba değil ki" de :haha1 1.5/8 android mi olur ,sırf "android tv aldım" densin diye alınan tvler bunlar,yoksa o fiyata yakın fiyata arkadaşlarım ve oğulları hatta damatları a101den toshibaları kaptılar geçenlerde,yazmıştım ,hatta en son 32'' aldı bir arkadaş yine :) Yani android tv almak şart değil,tabii vestel ve üretimleri haricinde başka marka da almam doğrusu ucuz diye :)
En azından bildiğimiz, neresinden ne çıkacağından emin olduğumuz bir ürün bizi rahat ettiriyor. Fırsat ürünleri konularında görmüştüm. Hayırlı olsun kendilerine tekrar. Bunca zaman sonra size de TV tavsiyesi verdirdiler. :)

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Mert&Sertan
beyler bahsettiğim OLED dosyasını size hazırlayıp mail den gönderdim+
farklı bir kaç dosya var orada ama ağırlık "FILM" üzerine dir! hatta referance
tam film dir ama diğer dosya dan da bazı eklemeler yaptım!

"karışık set" olmaz!
ancak ben stüdyo+dizi ve benzeri "ışığın" yoğun kullanıldığı(aslında bunların
hepsi yapay ışılandırma olduğu için,buna dair fix bir set zaten olamaz!

2.dosya içinde buna ait derlemeler verdim,girer bakarsınız ve Oled contrast&backlight
ayarlarını bir kaç tık daha yükseltirsiniz

not;içerik "film" değilse falso vermez! ancak filmler de ise falso verecektir!
film ler 50fps den işlenip geldiği için 60Hz panel de(Vert.Freq. değeri olarak)zaten tam
oturmayıp bu baclit seti bozacak ve ghost/fog/parlak v.s sebeb olacaktır

bana resim atarsanız böyle film lerden ben size bunu söylerim,o zaman da Oled light ayarlarını
kısmanız(bir kaç tık)gerekecektir!

Not;Sertan OLED ler dendiği gibi sonsuz veya inifinitive vçs diye "ticari" sallama v.s değer de Contrast
üretmezler(tipik ANSI 4bin-12/13bin arası dır) ama ortalama 4-6bin de çalışırlar(fazla aydınlık
ve renk fazlalığı olan sahnelerde-ama sahne karardıkça bu tipik ANSI ciddi düşüyor!!
insanlar OLED lerin bu "sonsuz contrast" larına inandıkları için bahsettiğim sahneler de haliyle
hayal kırıklığı yaşıyorlar,yaw OLED panel bu mudur diye!
senin Pio 6090 dan veya VT60 dan fazlası yoktur OLED paneller de merak etme:sirit

Nedim beyin PJ siden ise OLED ler ciddi geride kalıyor!

yaw millet amma abartı-sallama v.s haberlere itibar ediyor anlamış değilim

++

Panasonic OLED 65LZ2000 hala kuramadık! işi biraz uzadı arkadaşın,kurulduktan sonra
kendisi zaten resimleri atacak sizlere,onun kardeşinde prof.Cam var onunla çekecek

E Çevrimdışı

Eclk17

Yeni Üye
10 Kas 2022
44
28
Samsung 65CU8500 ile birlikte 55inç talebime istinaden Samsung 55Q67CA de önerdiler bugün. Aşağıdaki linkte 67c yok ama 60c ile benzer özelliklerde olacağını düşündüğümden CSOT veya SDC panel görünüyor.
Tv ile ilgili bir bigli bulamadım.
Qledler de de yanma olayı mevcut mu ? TV gün boyu açık olacak çünkü. 24 saat açık olduğu bile oluyor yani. Ayrıca q60 q70lerde panel açıklığı sorunu olduğunu okudum forumda.
Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,688
40
Samsung 65CU8500 ile birlikte 55inç talebime istinaden Samsung 55Q67CA de önerdiler bugün. Aşağıdaki linkte 67c yok ama 60c ile benzer özelliklerde olacağını düşündüğümden CSOT veya SDC panel görünüyor.
Tv ile ilgili bir bigli bulamadım.
Qledler de de yanma olayı mevcut mu ? TV gün boyu açık olacak çünkü. 24 saat açık olduğu bile oluyor yani. Ayrıca q60 q70lerde panel açıklığı sorunu olduğunu okudum forumda.
Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
2022 Samsung TV konusunda W Winston panel özelliklerini paylaşmış, 65'' Q60C serisi SDC üretimi VA panel veya LG üretimi IPS panel ile geliyor;
Samsungf719d3cda5792218.png

Qled'lerde yanma diye bir şey yok, Qled dediğimiz normal led tv, sadece renkleri daha canlı ve parlak gösteren bir filtre konuluyor araya. Aşağıdaki resimde kırmızı ok ile gösterdim, Qdef denilen bir filtre konulunca Qled oluyor.
Qled_Filtre.png

Panel açıklığı ile ilgili bilgim yok, modele değil de cihaza özgü bir şey olabilir.

Bu arada Q60 serisi CU8000'den daha iyi. Fakat ebat düşürmüş oluyorsunuz.

E Çevrimdışı

Eclk17

Yeni Üye
10 Kas 2022
44
28
2022 Samsung TV konusunda W Winston panel özelliklerini paylaşmış, 65'' Q60C serisi SDC üretimi VA panel veya LG üretimi IPS panel ile geliyor;
Samsungf719d3cda5792218.png

Qled'lerde yanma diye bir şey yok, Qled dediğimiz normal led tv, sadece renkleri daha canlı ve parlak gösteren bir filtre konuluyor araya. Aşağıdaki resimde kırmızı ok ile gösterdim, Qdef denilen bir filtre konulunca Qled oluyor.
Qled_Filtre.png

Panel açıklığı ile ilgili bilgim yok, modele değil de cihaza özgü bir şey olabilir.

Bu arada Q60 serisi CU8000'den daha iyi. Fakat ebat düşürmüş oluyorsunuz.
Bize önerilen 55q67c CSOT panel oluyor o zaman.
55q67c CSOT panel yerine 65CU8500 SDP/HKC panel tercih etmek daha mantıklı gibi geliyor bana.
Q60Serisi ile CU8500serisi arasındaki fark nedir ?

Adem hoca'nın şu videosu da kafamı karıştırdı.

Son düzenleme:
Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,688
40
Bize önerilen 55q67c CSOT panel oluyor o zaman.
55q67c CSOT panel yerine 65CU8500 SDP/HKC panel tercih etmek daha mantıklı gibi geliyor bana.
Q60Serisi ile CU8500serisi arasındaki fark nedir ?

Adem hoca'nın şu videosu da kafamı karıştırdı.
Ben size nedense 65'' versiyonunu söylemişim 🙂 Evet doğrudur, 55'' CSOT panel.

2022 BU8000 ve 2023 CU8000, Samsung'un en alt segment modelleri yani kalite olarak en düşük modelleri. Q60 da Qled serisinin en düşük modeli oluyor; Q70, Q80 diye gidiyor, sonra Mini Led olan QN serisine geçiyor.

Q60 serisi: QLED, Kenar aydınlatma, 60 Hz, yaklaşık 500 nit parlaklık
Q70 serisi: QLED, Kenar aydınlatma, 120 Hz, yaklaşık 600 nit parlaklık
Q80 serisi: QLED, Direkt aydınlatma + yerel karartma (FALD), 120 Hz, yaklaşık 1.000 nit parlaklık

QN85 serisi: QLED, Mini Led, çok noktadan yerel karartma (FALD), 120 Hz, yaklaşık 1.500 nit parlaklık
QN90 serisi: QLED, Mini Led, çok noktadan yerel karartma (FALD), 120 Hz, yaklaşık 2.000 nit parlaklık

Liste bu şekilde uzayıp gidiyor.

2022 BU ve 2023 CU Serileri'nin genel olarak farkları şu;
- Qled yok, normal led tv
- 60 hz
- Kenardan aydınlatmalı
- Parlaklık 300 nit civarı

Yani kısacası tamamen fiyat odaklı ürünler. Beklentisi yüksek olmayan, bütçesi düşük olanlar için. Q60 alırsanız, daha iyi bir HDR deneyimi yaşarsınız.
Q60B_vs_BU8000.jpg

E Çevrimdışı

Eclk17

Yeni Üye
10 Kas 2022
44
28
Ben size nedense 65'' versiyonunu söylemişim 🙂 Evet doğrudur, 55'' CSOT panel.

2022 BU8000 ve 2023 CU8000, Samsung'un en alt segment modelleri yani kalite olarak en düşük modelleri. Q60 da Qled serisinin en düşük modeli oluyor; Q70, Q80 diye gidiyor, sonra Mini Led olan QN serisine geçiyor.

Q60 serisi: QLED, Kenar aydınlatma, 60 Hz, yaklaşık 500 nit parlaklık
Q70 serisi: QLED, Kenar aydınlatma, 120 Hz, yaklaşık 600 nit parlaklık
Q80 serisi: QLED, Direkt aydınlatma + yerel karartma (FALD), 120 Hz, yaklaşık 1.000 nit parlaklık

QN85 serisi: QLED, Mini Led, çok noktadan yerel karartma (FALD), 120 Hz, yaklaşık 1.500 nit parlaklık
QN90 serisi: QLED, Mini Led, çok noktadan yerel karartma (FALD), 120 Hz, yaklaşık 2.000 nit parlaklık

Liste bu şekilde uzayıp gidiyor.

2022 BU ve 2023 CU Serileri'nin genel olarak farkları şu;
- Qled yok, normal led tv
- 60 hz
- Kenardan aydınlatmalı
- Parlaklık 300 nit civarı

Yani kısacası tamamen fiyat odaklı ürünler. Beklentisi yüksek olmayan, bütçesi düşük olanlar için. Q60 alırsanız, daha iyi bir HDR deneyimi yaşarsınız.
Q60B_vs_BU8000.jpg
Zor karar. Sanırım panelden dolayı Cu8500 seçeceğim. Ayrıca Adem hoca başka bir videosunda bahsettiği qledlerdeki yoğun bulutlanma da bunda etkili oldu.

Geri
Üst Alt