E Çevrimdışı

emurat

Aktif Üye
2 Mar 2021
168
41
miniLED olması,sadece baclit sisteminin bir dizilimi dir! panelle alakası yoktur
bence bugün için daha doğru olan ve FALD yapıdaki baclit sistemden çok daha iyidir
her "yeni sistem" gibi haliyle oldukça pahalıdır! ama öyle ciddi bir fiyat artışı
gerektirecek bir teknik de değildir! adamlar tam çakal yaw,bir uygulama tekniği
buluyorlar ki çoğunun aslında maliyetle de alakası yokken,bunu HiEnd deyip hoop
fiyatını neredeyse katlıyorlar!

örneğin,bunu SHARP bulup yapmış da,sankim fiyatı da onun için pahalıymış:hihi
eskiden bir ara Philips(LGE ile ortak iken)9xx serisi FALD yapıdaki bazı modelleri için
çok yüksek fiyat çekiyordu! aynı şekilde Sony de bazı serileri için absürt rakamlar
çekiyordu! ya da panel gümlerdi değişim için manyak fiyatlar isterlerdi
iyide gerekçe neydi;bunlar Sharp denirdi....

iyi de şimdiki sistemleri ki zaten bunlar birer teknik dir ve SHARP filan değildir
o zaman absürt miniLED fiyatı nedir yaw:hayir
insanları bu kadar da yemek de neyin nesi,"yeni" diye ortada bir şey de yokki!

örneğin sen yeni diye bir Modül ünitesi yap+Sharp teknik li Baclit sistemi tak
ve buna da mini led uygula=al sana harbi yeni sistem miniLED de olsun ve o zaman
yüksek rakama sat!

iyi de sen gidip AUO/CSOT/CMO vasat/vasat üstü gibi bir panel tak+"yeni" diye
miniLED uyguladım de=uyanıklığın önde gideni olursa anca!

Not;AUO da bugün için bahsettiğim en üst kalite de Modül üniteleri var ama üretilmiyor!
neden?? çok pahalı
örneğin Sony eşşek yüküyle taşınan paraya TV satıyor ama elemanlarının hepsi
de orta sınıf,kardeşim gidip AUO dan CR=15/16K:1 lik panel taksana!!!
Samsung da aynen böyle ucuz yollu maliyet+MARKA sat

AUO da sanırım2010/11/12 gibi dönemler de AMOY ve bugün Sharp da IGZO paneller var
veya Auo-Kira var gibi bir sürü "eski" ama aslında hala geçerli üretilebilir durumu olan
süper paneller varken ve manyak yüksek değerli "Contrast" lara sahip üniteler de vardır
ama hiç bir üretici bunları kullanmıyor!

Amoy ve Kira ları bir ara çok kısa bir dönemToshiba kullandı(2012 de)ancak çok kısıtlı bir üretim idi
ve TR ye de çok çok az ithal edildi TNB tarafından
Amoy panel harbi Contrast 15bin:1 !!

şimdiler de bir CSOT/AUO/CMO v.s. dandik/vasat veya belki biraz vasat üstü paneller ile
manyak rakamlara TV üretip satabiliyorlar!
Üstad değerli bilgileriniz için çok teşekkürler.

Televizyonlar ile ilgili değil ama Paneller ile ilgili aklıma takılan bir soru var. Yeni Telefonlar OLED ve AMOLED Ekranlar ile geliyor. Bunların farkı nedir ve hangisi daha uzun ömürlüdür?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Kaan bey,Tolga ya bildirmiştim geçen gün,malum OLED panel temizlik için

-öncelikle o uyarı panel de kalıcı hale gelen örneğin siz de patch gibi kalıntılar
belli bir süre geçtik de sonra çıkar,bu normal dir

-Settings>Picture>Advanced buradan gir ve "Clear Residual Image" seç
gelen uyarıyı confirm et;yaklaşık yoğunluğa göre 1saat veya daha uzun süre
bu işlem sürecektir,TV yi kapatma/standy-by yapma! o kendi kendine işlemi
bititirip açılacaktır

-TV yi asla güç den kapatma!!! veya güç fişini stand-by da örneğin 3/5 saat
kaldıktan sonra kapat,yani illa kapatman gerekiyorsa ama bence bunu yapma

-2017(dahil)model daha eskileri ve Oled lerin ilk başladığı 2013 lere kadar olan
paneller de bu türlü ekran yanıkları;çok daha fazlaydı tek istisna yani 2013-2017
arasında Panasonic Oled TV ler di,Pany bu konuda zaten eski PDP den kalan
ve Pioneer den Transfer ettikleri mühendisler vasıtasıyla,her türlü image retention
olayını daha 2013 de bu herifler çözmüşlerdi!

2018 den itibaren ise LGD yeni nesil sayılacak Oled panelleri çıkardıktan sonra+TV
üreticileri de(OLED)geliştirdikleri temizleme aksiyon hamleleriyle bu işi çok daha
hale getirdiler,sadece Panasonic de bu sıkıntı neredeyse sıfıra inmişken diğer
tüm Marka lar da devam etmektedir,tabi burada ""kullanıcı performansı"" çok ama
çok önemli dir

şimdi sonuç ne olur derseniz;clear efekti iş görecektir ama görmezse o zaman "geçmiş olsun"!
üreticiler bu kabil kullanıcı hatalarını kabul etmiyor!

Not;oldu da ilk sefer de işlem bittik den sonra hala varsa artık patch,bir kez daha yapabilirsin
ama 2 defa dan fazla sakın yapma!
bana da resim at sonuç dan sonra

++

B Çevrimdışı

boras06

Yeni Üye
19 May 2018
5
36
Arkadaşlar annemlere bir tv almam gerekiyor, philips 49pfs8109 model vardı 2014 model devamlı arıza veriyor kronik sorunları mevcut imiş. Uygun fiyatlı,sadece basit tv izleyicisi olarak ucuz bir şey almam gerekiyor bu hafta bim ve a101 e şu modeller geliyor ne dersiniz.?

Dijitsu 55'' 6000tl ( kurulum garantiye dair bişi göremedim. )
Hi level 55 FMN403 6300tl ( ücretsiz kurulum sunny garanti deniyor. )

Q Çevrimdışı

qwertsdf

Yeni Üye
12 Eyl 2020
16
39
Daha uygun fiyata satılan Dijitsu, Sunny, Hi-Level, Onvo vb. markalardan IPS panel olanlı TV modelleri hangileridir?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,485

bu televizyon için ne dersiniz arkadaşlar?
ürünün tüm donanım bilgilerinin olduğu sablon.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,686
40

bu televizyon için ne dersiniz arkadaşlar?
Eğer özel bir amacınız yoksa, 40.000 TL'ye QN90B varken (Teknosa üzerinden referans verdiğiniz için konuşuyorum), 55.000 TL'ye QN800 almak hata olur. 800'ün tek artısı 8K olması. 8K'yı izleyebilecek platform bulabilmeniz çok zor. Çözünürlük dışında QN90B neredeyse her açıdan daha üstün bir cihaz.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Arkadaşlar annemlere bir tv almam gerekiyor, philips 49pfs8109 model vardı 2014 model devamlı arıza veriyor kronik sorunları mevcut imiş. Uygun fiyatlı,sadece basit tv izleyicisi olarak ucuz bir şey almam gerekiyor bu hafta bim ve a101 e şu modeller geliyor ne dersiniz.?

Dijitsu 55'' 6000tl ( kurulum garantiye dair bişi göremedim. )
Hi level 55 FMN403 6300tl ( ücretsiz kurulum sunny garanti deniyor. )
Vestel grubundan uygun fiyatlı bir model alın. Marka yada model fark etmez.

I Çevrimdışı

irfan0326

Yeni Üye
14 Mar 2023
4
37
Eğer özel bir amacınız yoksa, 40.000 TL'ye QN90B varken (Teknosa üzerinden referans verdiğiniz için konuşuyorum), 55.000 TL'ye QN800 almak hata olur. 800'ün tek artısı 8K olması. 8K'yı izleyebilecek platform bulabilmeniz çok zor. Çözünürlük dışında QN90B neredeyse her açıdan daha üstün bir cihaz.
Hocam qn800b de 12k kart hediyesi veya 17klık kahve makinası hediyesi varmış
Mantıklı olur mu bilemedim qn800b için fazla bir yorumda bulamadım
Bütçem 40-60k arası izleme mesafem 4 metre
65 ya da 75 inç tv ne alabilirim sizce?

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,686
40
Hocam qn800b de 12k kart hediyesi veya 17klık kahve makinası hediyesi varmış
Mantıklı olur mu bilemedim qn800b için fazla bir yorumda bulamadım
Bütçem 40-60k arası izleme mesafem 4 metre
65 ya da 75 inç tv ne alabilirim sizce?
Kullanım amacınızı bilmiyorum;
- Daha çok gündüz mü yoksa gece mi kullanılacak ?
- Günde kaç saat açık kalacak ve ne amaçla izlenecek ?
- Konsol bağlanıp oyun oynanacak mı ?

En iyi görüntüyü Oled televizyonda alırsınız fakat gündüzleri izlenecekse aydınlık bir odada parlaklık biraz zayıf kalabilir. Onun dışında, oyun oynanacaksa veya uzun süre haber kanalı açık kalacaksa ya da salon televizyonu olup bütün gün ekran açık kalacaksa Oled biraz riskli olur. Ben sadece akşamları film izleyeceğim diyorsanız Oled almak daha mantıklı, model olarak da LG G2 olabilir.

Oled dışında alabileceğiniz en iyi cihazlardan biri de Samsung QN90B olur.

QN800B 8K bir model biliyorsunuz ki, en iyi ihtimalle 8K ekranda 4K içerik izleyeceksiniz (Netflix vb. platformlarda.) Onun dışında 1080p uydu yayını alacaksınız. Açıkçası 8K ekranda 1080p görüntü nasıl olur bilemiyorum.

Mağazaya gidip QN800B modelini inceleyin görüntüsü hoşunuza gidecek mi bir bakın. Fakat sadece 8K demo içeriklere bakmayın, 4K ve 1080p yayın da açtırın. Bir de dediğim diğer modellere bakın. Eğer QN800B hoşunuza giderse ve hediye çok cazipse alabilirsiniz elbette. Benden daha tecrübeli olanlara da bir soralım W Winston albanez albanez

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Samurai Unforgotten,
Paylaştığı link herşeyi iyi şekilde anlatıyor. İki model birbirine benzer donanımda ama 90b nin puanı daha iyi. Bu diğer modelin 8k olmasından dolayı, yani piksel yoğunluğundan daha çok yükseltme bazı sorunları yaşatır. O yüzden birbirleriyle aynı donanıma sahip daha ucuz olan model daha iyi görüntü verir. 8k olması artı değil tam tersi dir

Geri
Üst Alt