Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,686
40
Merhaba arkadaşlar;
12 yıldır Samsung plazma tv kullanıcısıyım. Tv yi değiştirme zamanım geldi. Bütçem kısıtlı, o yüzden oled düşünemiyorum. Samsung 60bu8000 paneli nedeniyle ilgi alanımda. Adem Helvacı kardeşim Vestel 65qa9700 qled olmasına rağmen 60bu8000 i önerdi. Bütçem elverse 55q80b alıp geçeceğim ama maalesef o kadar para veremiyorum. Arçelik imperium 9 serisi de ilgi alanımda. Sizin görüşünüz de benim için çok önemli. İlginize şimdiden teşekkürler.
Merhaba abi. Plazma'dan geldiğin için VA panel bir cihaz alman daha iyi olur. Plazma'daki siyahları tam olarak alamayabilrisin fakat IPS panelli cihazdan daha iyidir. Vestel ADS IPS olduğu için görüntü hoşuna gitmeyebilir. BU8000'in özelliklerini aşağıda paylaşıyorum. Minimum Q70b alabilsen daha iyi olurdu.
BU8000.jpg

K Çevrimdışı

kenanbarak

Yeni Üye
1 May 2018
30
56
Merhaba abi. Plazma'dan geldiğin için VA panel bir cihaz alman daha iyi olur. Plazma'daki siyahları tam olarak alamayabilrisin fakat IPS panelli cihazdan daha iyidir. Vestel ADS IPS olduğu için görüntü hoşuna gitmeyebilir. BU8000'in özelliklerini aşağıda paylaşıyorum. Minimum Q70b alabilsen daha iyi olurdu.
BU8000.jpg
Teşekkür ederim kardeşim.

N Çevrimdışı

nidyac

Yeni Üye
10 Ara 2020
4
30
BU8000.jpg
Paylaştığının bilgi tablosu size mi ait acaba yoksa diğer model tv bilgilerinin bu şekilde paylaşıldığı bir platform var mı acaba çok aradım ama bulamadım böyle bir bilgi

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,686
40
Paylaştığının bilgi tablosu size mi ait acaba yoksa diğer model tv bilgilerinin bu şekilde paylaşıldığı bir platform var mı acaba çok aradım ama bulamadım böyle bir bilgi
Bilgi tablosunu forumumuza özel hazırladık, üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Yakında diğer markaların modellerini de paylaşacağız.

T Çevrimdışı

tonyalmeida

Yeni Üye
14 Kas 2020
30
40
Merhaba 55 inc android tv arıyorum. Genelde iptv üzerinden spor müsabakaları izliyorum bütçe 15 bin .. Teşekkürler

S Çevrimdışı

SABAHOLA

Yeni Üye
17 Ara 2018
4
30
Merhabalar. Va panelli 65qa9700 almayı düşünüyorum. Tv sadece karşıdan izlenecek. Bu tvyi tavsiye eder misiniz?

Bu tvde dolby atmos var mı? Sitesinde göremedim.

Son düzenleme:
W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Samsung un 2023 modelleri de
QN90C
85...Auo
75...csot
65...csot
55...csot/Auo
50...innolux
43.. Auo
QN85C IPS yerine Va tabanlı olacak
85.. Auo
75.. csot
65.. csot
55.. csot
Q80C
85..auo
75..csot
65. Csot
55..csot
Q70C
85.. csot
75.. csot
65.. sdc
55.. sdc
Q60C
85.. hkc
75.. csot
65.. sdc/LG (IPS)
55.. csot
50.. auo

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Bir uyarı yapayım,zira salt "panel markası" ile bu işler sandığınız gibi olmaz

1.kural şudur;TV yi üretecek üretici her serisi için,en üst seviye den başlayarak
alt seviyelere düştükçe farklı kalitede(siz buna spec. diyebilirsiniz) AYNI MARKA
bile olsa farklı spec.de panel takacaktır!

sonuç da AUO diye görürseniz,vayy be yaşasın AUO takmışlar demeyin!

2-kural şudur;spec.lerle sürekli oynarlar;şöyleki;bazı değerleri "düşer" ama siz bunu
ya hiç anlamazsınız ya da belki bir şe olurda yine belki anlarsınız!

3-kural şudur;bu da genel de pek anlaşılmaz;seri bir Maryla başlar sonra başka
markalar devreye girer ama ilk verilen MARKA(modül ün,tesi için)genel de hep aynı kalır!

4-kural şudur;TV üreticileri,panelleri genel de özel siparişle almazlar! özellikle en büyük ana
üreticiler den AUO sonra CMO elde büyük miktar da panel stoğu birikince;bizim tabirimizle
""bitiriyoruz"" derler ve 5bin veya 25bin v.s gibi miktarı bir anda X TV üreticisine satarlar
ama bunun bilgisi de size gelmez ve siz hala ilk verilen listede ki "panel markası" sanarsınız!

5.kural şudur(bence en önemli kriter de iş budur); Modüllerin,bir üretim proseslerine göre
kalite ve bazı spec.ler v.s olarak sınıflandırırlar;buna da ClassI/II/III/IV/V/VI gibi değerler verirler

Not;bugün piyasa da gördüğünüz hiç bir marka TV de "Class-I" panel yoktur!
Class-I=sıfır pixel ve diğer konular da sıfır hata demek dir!!!

TV ler bunu kullanmazlar,sadece özel üretim bazı Monitörler böyledir!

TV ler de ise bu sınıflandırma TV nin HiEnd seviyesinden başlar ve aşağıya doğru iner
örneğin TV HiEnd(en tepe modeli) Class-II olur,ama ondan sonrası III olur veya IV olur gibi
devam eder

şahsi tecrübelerim de örneğin Samsung bu konuda en iyisidir Class-II yi kullanıyor,Sony ise
bulursa ucuz Class-II takar bulamazsa III takar gibi....

6.kural;oldu da panel de bir hata çıktı;panel üreticisi bunu "tanımaz" yani bunun bedeli TV
üreticisinden çıkıyor ve sonra da senin cebinden çıkıyor tabiki!(maliyet riski olarak)

başka kurallar da var ama onlar daha çok pazarlama v.s olduğu için onları geçiyorum

şu anda en kaliteli panelleri AUO/CMO üretiyor(kapasiteleri ve üretim teknikleri v.s
olarak en iyileri bunlar,örneğin CSOT harcı-alem mal yapıyor ama fiyatı da ciddi cazip)

Gerçi her panel üreticisin de harcı-alem paneller de üretilse de fiyat olarak ana Çin li
üreticiler ile baş edilemiyor!
AUO/CMO aslında Taiwanlı üreticilerdir ama artık mallar Çin de ki fabrikalar da üretiliyor

Not;Samsung VA olarak bu işi bıraktı gibi,ama en başarılı(Sharp dan)ana üreitici de Samsung idi
(SDI veya S_LCD gibi) şimdiler de TCL in bazı fason fabrikalarından alıyor panelleri

Sonuç da ;10/15 hatta 20 sene önce olduğu gibi,bugün artık "panel kalitesi" diye bir kavram yoktur!
eskiden Çin de 5/10 tane "dandik" panel üreticileri vardı şimdi yine dandik var ama kalite de var
yani "parana göre mal var" heriflerde!

Ve bugün çok ciddi fazla hem panel hem montaj hem de aşırı fazla oranlar da genel bir
kalite+montajlama sorunları vardır(+katmanlar v.s artık çok ciddi "dandik" oldular ama üretici
kataloglarını okursanız neler neler yazıyor oralarda

Samsung LCD işin aslında bıraktı gibi,onun için mecburen OLED panellere başladı yeniden!
TV üretimi epeyi yıldır Samsung u KAR ettirmeyip neredeyse zarar ilan ediyorlar gibi oldu
ama "Telefon" işinden,çok ciddi büyük paralar kazanıyorlar!
Sony ise zaten üretici değil,panel dahil tüm elemanlarını Çin den alıyor Samsung gibi
TPV zaten harbi Çin li!
diğerleri de öyle

"Televizyon" olarak orta da "kaliteli" diyeceğimiz tek bir MARKA yoktur,sakın bazı markalara bakarak
yaw bunlar en kalitelisi demeyin(eleman kalitesinden bahsediyorum)
AUO da bir zamanlar epeyi çalıştım,bu atraksiyonların hemen hepsini bizatihi yaşadım

Ve sonuç da ilk günden beri bugüne kadar en büyük parayı hep "panel üreticileri" kazandı
yani malı bunlar götürüyor,Samsung neden bıraktı o devasa fabrikalarını(LCD/PDP üretimleri için)
hatta bir zamanlar Sony bile ortak olmuştu Samsung(panel alımı için) örneğin S_PVA tipler
Sharp dan bile iyiydi o zamanlar!(Sony X4500 efsane ve Samsung F52 gibi) çok ciddi en iyi
paneller idi "S_PVA" lar veya daha sonra olan PVA ve bir kaç tane daha,ama Çin li sahaya çıkınca
bunlar adeta sahadan kaçtılar:haha1

Son düzenleme:
E Çevrimdışı

emurat

Aktif Üye
2 Mar 2021
168
41
Bir uyarı yapayım,zira salt "panel markası" ile bu işler sandığınız gibi olmaz

1.kural şudur;TV yi üretecek üretici her serisi için,en üst seviye den başlayarak
alt seviyelere düştükçe farklı kalitede(siz buna spec. diyebilirsiniz) AYNI MARKA
bile olsa farklı spec.de panel takacaktır!

sonuç da AUO diye görürseniz,vayy be yaşasın AUO takmışlar demeyin!

2-kural şudur;spec.lerle sürekli oynarlar;şöyleki;bazı değerleri "düşer" ama siz bunu
ya hiç anlamazsınız ya da belki bir şe olurda yine belki anlarsınız!

3-kural şudur;bu da genel de pek anlaşılmaz;seri bir Maryla başlar sonra başka
markalar devreye girer ama ilk verilen MARKA(modül ün,tesi için)genel de hep aynı kalır!

4-kural şudur;TV üreticileri,panelleri genel de özel siparişle almazlar! özellikle en büyük ana
üreticiler den AUO sonra CMO elde büyük miktar da panel stoğu birikince;bizim tabirimizle
""bitiriyoruz"" derler ve 5bin veya 25bin v.s gibi miktarı bir anda X TV üreticisine satarlar
ama bunun bilgisi de size gelmez ve siz hala ilk verilen listede ki "panel markası" sanarsınız!

5.kural şudur(bence en önemli kriter de iş budur); Modüllerin,bir üretim proseslerine göre
kalite ve bazı spec.ler v.s olarak sınıflandırırlar;buna da ClassI/II/III/IV/V/VI gibi değerler verirler

Not;bugün piyasa da gördüğünüz hiç bir marka TV de "Class-I" panel yoktur!
Class-I=sıfır pixel ve diğer konular da sıfır hata demek dir!!!

TV ler bunu kullanmazlar,sadece özel üretim bazı Monitörler böyledir!

TV ler de ise bu sınıflandırma TV nin HiEnd seviyesinden başlar ve aşağıya doğru iner
örneğin TV HiEnd(en tepe modeli) Class-II olur,ama ondan sonrası III olur veya IV olur gibi
devam eder

şahsi tecrübelerim de örneğin Samsung bu konuda en iyisidir Class-II yi kullanıyor,Sony ise
bulursa ucuz Class-II takar bulamazsa III takar gibi....

6.kural;oldu da panel de bir hata çıktı;panel üreticisi bunu "tanımaz" yani bunun bedeli TV
üreticisinden çıkıyor ve sonra da senin cebinden çıkıyor tabiki!(maliyet riski olarak)

başka kurallar da var ama onlar daha çok pazarlama v.s olduğu için onları geçiyorum

şu anda en kaliteli panelleri AUO/CMO üretiyor(kapasiteleri ve üretim teknikleri v.s
olarak en iyileri bunlar,örneğin CSOT harcı-alem mal yapıyor ama fiyatı da ciddi cazip)

Gerçi her panel üreticisin de harcı-alem paneller de üretilse de fiyat olarak ana Çin li
üreticiler ile baş edilemiyor!
AUO/CMO aslında Taiwanlı üreticilerdir ama artık mallar Çin de ki fabrikalar da üretiliyor

Not;Samsung VA olarak bu işi bıraktı gibi,ama en başarılı(Sharp dan)ana üreitici de Samsung idi
(SDI veya S_LCD gibi) şimdiler de TCL in bazı fason fabrikalarından alıyor panelleri

Sonuç da ;10/15 hatta 20 sene önce olduğu gibi,bugün artık "panel kalitesi" diye bir kavram yoktur!
eskiden Çin de 5/10 tane "dandik" panel üreticileri vardı şimdi yine dandik var ama kalite de var
yani "parana göre mal var" heriflerde!

Ve bugün çok ciddi fazla hem panel hem montaj hem de aşırı fazla oranlar da genel bir
kalite+montajlama sorunları vardır(+katmanlar v.s artık çok ciddi "dandik" oldular ama üretici
kataloglarını okursanız neler neler yazıyor oralarda

Samsung LCD işin aslında bıraktı gibi,onun için mecburen OLED panellere başladı yeniden!
TV üretimi epeyi yıldır Samsung u KAR ettirmeyip neredeyse zarar ilan ediyorlar gibi oldu
ama "Telefon" işinden,çok ciddi büyük paralar kazanıyorlar!
Sony ise zaten üretici değil,panel dahil tüm elemanlarını Çin den alıyor Samsung gibi
TPV zaten harbi Çin li!
diğerleri de öyle

"Televizyon" olarak orta da "kaliteli" diyeceğimiz tek bir MARKA yoktur,sakın bazı markalara bakarak
yaw bunlar en kalitelisi demeyin(eleman kalitesinden bahsediyorum)
AUO da bir zamanlar epeyi çalıştım,bu atraksiyonların hemen hepsini bizatihi yaşadım

Ve sonuç da ilk günden beri bugüne kadar en büyük parayı hep "panel üreticileri" kazandı
yani malı bunlar götürüyor,Samsung neden bıraktı o devasa fabrikalarını(LCD/PDP üretimleri için)
hatta bir zamanlar Sony bile ortak olmuştu Samsung(panel alımı için) örneğin S_PVA tipler
Sharp dan bile iyiydi o zamanlar!(Sony X4500 efsane ve Samsung F52 gibi) çok ciddi en iyi
paneller idi "S_PVA" lar veya daha sonra olan PVA ve bir kaç tane daha,ama Çin li sahaya çıkınca
bunlar adeta sahadan kaçtılar:haha1
Elinize sağlık hocam.
Bu yeni çıkan Miniled teknolojisi için ne düşünüyorsunuz?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Screenshot_20230313_170021_Samsung-Notesc6381df3fcd86403.jpg

42 ve 48 inç leri Evo adını verdiği panelle gelmez. Diğer oled çıkaran markalarda da oled ex panel diye geçer. Evo ile aynıdır. LG kendine özel isim vermiş sadece.
B2 Evo panelle gelir. Ama şirket içi rekabet olmasın diye bunu belirtmez.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
LG-OLED-2022-Panel-Lifetime-average-6000h-per-LT-percent.png

Oled panel ömrü bu tabloda hangi koşullarda ne kadar gittiğini parlaklık vb şeylerin günlük kullanım hakkında bilgi verir

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Elinize sağlık hocam.
Bu yeni çıkan Miniled teknolojisi için ne düşünüyorsunuz?
miniLED olması,sadece baclit sisteminin bir dizilimi dir! panelle alakası yoktur
bence bugün için daha doğru olan ve FALD yapıdaki baclit sistemden çok daha iyidir
her "yeni sistem" gibi haliyle oldukça pahalıdır! ama öyle ciddi bir fiyat artışı
gerektirecek bir teknik de değildir! adamlar tam çakal yaw,bir uygulama tekniği
buluyorlar ki çoğunun aslında maliyetle de alakası yokken,bunu HiEnd deyip hoop
fiyatını neredeyse katlıyorlar!

örneğin,bunu SHARP bulup yapmış da,sankim fiyatı da onun için pahalıymış:hihi
eskiden bir ara Philips(LGE ile ortak iken)9xx serisi FALD yapıdaki bazı modelleri için
çok yüksek fiyat çekiyordu! aynı şekilde Sony de bazı serileri için absürt rakamlar
çekiyordu! ya da panel gümlerdi değişim için manyak fiyatlar isterlerdi
iyide gerekçe neydi;bunlar Sharp denirdi....

iyi de şimdiki sistemleri ki zaten bunlar birer teknik dir ve SHARP filan değildir
o zaman absürt miniLED fiyatı nedir yaw:hayir
insanları bu kadar da yemek de neyin nesi,"yeni" diye ortada bir şey de yokki!

örneğin sen yeni diye bir Modül ünitesi yap+Sharp teknik li Baclit sistemi tak
ve buna da mini led uygula=al sana harbi yeni sistem miniLED de olsun ve o zaman
yüksek rakama sat!

iyi de sen gidip AUO/CSOT/CMO vasat/vasat üstü gibi bir panel tak+"yeni" diye
miniLED uyguladım de=uyanıklığın önde gideni olursa anca!

Not;AUO da bugün için bahsettiğim en üst kalite de Modül üniteleri var ama üretilmiyor!
neden?? çok pahalı
örneğin Sony eşşek yüküyle taşınan paraya TV satıyor ama elemanlarının hepsi
de orta sınıf,kardeşim gidip AUO dan CR=15/16K:1 lik panel taksana!!!
Samsung da aynen böyle ucuz yollu maliyet+MARKA sat

AUO da sanırım2010/11/12 gibi dönemler de AMOY ve bugün Sharp da IGZO paneller var
veya Auo-Kira var gibi bir sürü "eski" ama aslında hala geçerli üretilebilir durumu olan
süper paneller varken ve manyak yüksek değerli "Contrast" lara sahip üniteler de vardır
ama hiç bir üretici bunları kullanmıyor!

Amoy ve Kira ları bir ara çok kısa bir dönemToshiba kullandı(2012 de)ancak çok kısıtlı bir üretim idi
ve TR ye de çok çok az ithal edildi TNB tarafından
Amoy panel harbi Contrast 15bin:1 !!

şimdiler de bir CSOT/AUO/CMO v.s. dandik/vasat veya belki biraz vasat üstü paneller ile
manyak rakamlara TV üretip satabiliyorlar!

Geri
Üst Alt