E Çevrimdışı

emurat

Aktif Üye
2 Mar 2021
168
41
Yalnız normal kanala geçince de çok kötü bir görüntüsü var, sadece ip tv değil 🙂 İçimden bir ses bana senin QN85B alacağını söylüyor :hihi
Hocam onda da Dolby Vision yok. Hepsinin bir eksisi var anlayacağın. :)

Hilevelde bile varmış bu Dolby Vision yeni serilerde :)

Samsung QN85B Satıcıda iyi Amazonun kendisi Kargosuda iyi kolay gelsin.
Ama 101 de Hilevelda A101 55HL710 hemen evimin karşısında var 6299 Kargo sıkıntısı da yok kargoda kırılır mırılır derdide yok :)

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,686
40
Hocam onda da Dolby Vision yok. Hepsinin bir eksisi var anlayacağın. :)

Hilevelde bile varmış bu Dolby Vision yeni serilerde :)
Hi Level'in her tarafı DV olsa ne olur, panelin köşelerinde sigara izmariti söndürülmüş gibi duruyordu, renk homojenliği Allah'a emanet. 250 nit parlaklıkta hangi Dolby Vision hocam, SDR görüntüyü düzgün verse yeter 🙂

O zaman LG Qned alıcan, fakat ben LG'den Oled dışında tv almam, tabi tercih meselesi. Neyse ustam, senin kafan baya karışmış, Allah gönlüne göre versin :hihi

E Çevrimdışı

emurat

Aktif Üye
2 Mar 2021
168
41
Hi Level'in her tarafı DV olsa ne olur, panelin köşelerinde sigara izmariti söndürülmüş gibi duruyordu, renk homojenliği Allah'a emanet. 250 nit parlaklıkta hangi Dolby Vision hocam, SDR görüntüyü düzgün verse yeter 🙂

O zaman LG Qned alıcan, fakat ben LG'den Oled dışında tv almam, tabi tercih meselesi. Neyse ustam, senin kafan baya karışmış, Allah gönlüne göre versin :hihi
Aynen hocam kafam çok karışık. Gönül OLED den yana bu paralara çıkmışken LCD açıkcası saçma geliyor. ama bu yanma meselesini biraz araştıracam. Misal eski AMOLED Ekranlı telefonlar yanıyordu ama şimdikilerde sıkıntı yok. Bu Yeni Oled serileri de böyle ise sorun yok.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,686
40
Aynen hocam kafam çok karışık. Gönül OLED den yana bu paralara çıkmışken LCD açıkcası saçma geliyor. ama bu yanma meselesini biraz araştıracam. Misal eski AMOLED Ekranlı telefonlar yanıyordu ama şimdikilerde sıkıntı yok. Bu Yeni Oled serileri de böyle ise sorun yok.
Telefonu bırak akıllı saatlerin ekranı dahi yanıyor. TV ekranı saatlerce açık kalıyor fakat telefon öyle değil, işini bitirince kapatıyorsun ekranı. Kullanım ve çalışma yükü açısından arada çok fark var.

Oled ekranlarda yanma sorunu çözülmez, ancak mikro led yaygınlaşıp ucuzlarsa Oled'in yerine geçer. Statik görüntü ve yüksek parlaklık Oled'i yıpratır, ancak filmci adama gider bu paneller.

LG satıcısına gidip sorsanız ''Abi o sorun çözüldü, şu ana kadar sattığımız hiçbir Oled TV yanık şikayetiyle geri gelmiyor'' diye söyler. İyi de asıl olay 3 yıldan sonra başlıyor zaten, 1 yılda tabi şikayet gelmez.

Ben bir arkadaşıma ait Oled TV'de Witcher 3 oynamıştım, yanlış hatırlamıyorsam model ismi de 55CX olması gerek. Bildiğin kapkaranlıktı. Bir de pencere yan taraftaydı, arkada falan olsa Allah yardım etsin. Zaten o da kısa süre sonra cihazı satıp led tv'ye geçti.

Oled paneller ciddi derecede parlaklık sorunu olan, karanlık ekranlar. En babasının tam ekranda, sürekli olarak verebildiği HDR parlaklık led tv'nin 3'te 1'i kadar, hatta daha da az. Zaten çok parlamasın diye ABL diye sistem koymuşlar, araba motorundaki devir kesici gibi. HDR bir PS5 oyunu oynamaya kalksanız, hem parlaklık yetersiz kalacak hem de uzun süre cayır cayır oynayacağınız için ABL yüzünden parlaklık sınırlanacak.

V Çevrimdışı

Vorgi

Yeni Üye
9 Mar 2023
18
34
Bununla ilgili konu açtım lakin tavsiye ana konusu burası buraya yazmam gerektiğini düşündüm.

Çok teknik bilgim yok aşağıdakilerden daha iyi seçenekler var ise iletmenizi rica ediyorum. Bütçe max 16K

1- Regal 58R754U(7.600) + Tv Box(1.1K) + Soundbar(2.5K) = ( 11.200 TL )

2- Regal 65R854UQ(12.828) + Tv Box(1.1K) + Soundbar(2K) = ( 16.000 TL)

3- Vestel 65Q9900 (14.999) + Tv Box (1.1K) = (16.100)

4- Vestel 70U9600 (14.299) + Tv Box veya Soundbar = (16.000)

5- Toshiba 65ua2263dt (13.296) + Soundbar(2.7K) = (16.000)

Film izlerken ses ve görüntü sıkıntısı yaşamak istemiyorum. Yukarıda belirttiğim tv lerde herhangi bir box almadan iptv - 4K netflix youtube disney amazon izleyebiliyor muyum ?
Sanırım bunlar bir lisansa tabi bu lisans bu cihazlarda var mıdır ? Eğer var ise Tv box almamın bir anlamı kalmıyor oradaki bütçeyi daha iyi bir TV veya ses sistemine harcayabilirim.

Hayırlı Günler Dilerim.

Arkadaşlar bu konuda bir tavsiyesi olan var mıdır ?

doppels Çevrimdışı

doppels

Yeni Üye
22 Şub 2023
2
22
Merhaba 55 veya 58 inç VA Panel televizyon arıyorum HDR'da 400-450 nite kadar ulaşabilen renk gamıda çok kötü olmayan 15.000TL'ye kadar televizyon önerebilir misiniz

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,686
40
Merhaba 55 veya 58 inç VA Panel televizyon arıyorum HDR'da 400-450 nite kadar ulaşabilen renk gamıda çok kötü olmayan 15.000TL'ye kadar televizyon önerebilir misiniz
Maalesef bütçenize göre aradığınız özelliklerde tv yok, ya da ben bulamadım. Bir süre önce 58PUS8807 o fiyatlara düşmüştü ancak 20.000 bandına gelmiş. 58 boyut pek önerilmiyor, 55 alsanız daha iyi. Bir de W Winston 'a soralım.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
O fiyat arasında Hepsiburada da 18 bine 55Q70A görmüştüm. Bu fiyatlarda diğer modellerden iyi bir panele sahip. İyi kontrast iyi bir Va panelli. Smarti da akıcı tizen

K Çevrimdışı

kenanbarak

Yeni Üye
1 May 2018
30
56
Merhaba arkadaşlar;
12 yıldır Samsung plazma tv kullanıcısıyım. Tv yi değiştirme zamanım geldi. Bütçem kısıtlı, o yüzden oled düşünemiyorum. Samsung 60bu8000 paneli nedeniyle ilgi alanımda. Adem Helvacı kardeşim Vestel 65qa9700 qled olmasına rağmen 60bu8000 i önerdi. Bütçem elverse 55q80b alıp geçeceğim ama maalesef o kadar para veremiyorum. Arçelik imperium 9 serisi de ilgi alanımda. Sizin görüşünüz de benim için çok önemli. İlginize şimdiden teşekkürler.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Merhaba arkadaşlar;
12 yıldır Samsung plazma tv kullanıcısıyım. Tv yi değiştirme zamanım geldi. Bütçem kısıtlı, o yüzden oled düşünemiyorum. Samsung 60bu8000 paneli nedeniyle ilgi alanımda. Adem Helvacı kardeşim Vestel 65qa9700 qled olmasına rağmen 60bu8000 i önerdi. Bütçem elverse 55q80b alıp geçeceğim ama maalesef o kadar para veremiyorum. Arçelik imperium 9 serisi de ilgi alanımda. Sizin görüşünüz de benim için çok önemli. İlginize şimdiden teşekkürler.
Vestel ve Arçelik IPS panelle
Samsung Va panelle gelir.
Hangi panel tipi size uygunsa ona göre seçiminizi yaparsınız.

Son düzenleme:
W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Merhaba arkadaşlar;
Konu '2022 Samsung TV Modellerinin Donanım Özellikleri' Buraya bir bakın.

Geri
Üst Alt