albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Beyler TCL/HisenSe/VIZIO(US/CD) gibi TV lerin hiç birisi ne HiEnd dir ne de başka bir şey dir

Bu üreticilerin özelliği şudur;

1-ana üretici olarak çok daha ucuza mal üretmeleri
2-her bir kullandıkları elemanlar vasat veya ona yakın veya alt seviye olmaları

kimse bunları gözünde büyütmesin! zaten bunlar da böyle bir şeyin peşinde değiller

ANCAK burada hem ilginç hem de bana göre çok absürt olan durum şudur;
Bu TV ler USA/EU/Canada vs pazarlar da özellikle "çok ucuz" hatta bir Sony/Samsung
ile karşılaştırdığınız zaman da adeta beleşe mal satıyorlar yaw!!

TR de ise sadece biraz ucuz,hepsi o dur,ayrıca Sony/Samy şöyle böyle demeyin fiyat
olarak,yaw TCL kim ki bunlarla boy ölçüşecek,herifler pazarda acaip ucuz mal satıyorlar(USA)
insanlar da o zaman 3/4 misli rakam vermek yerine evine genel de 2. veya 3. TV olarak bunu
alıp koymaktadır!

TCL tüm markalar içinde en kırpılmış olanıdır!

HiSense bana göre bazı üst serileri de çok ciddi sıkıdır!
hatta bunun U8H serisi de Sony/Samy ile ciddi rakip bile oldu
özellikle F/P bakıldığı zaman!

TCL Çin de daha çok panel,klima,TV markaları cart-curt ne varsa satın alıp bünyesine katıyor
ya da fason ürettiriyor v.s

Bana göre kötü olan neden hala TR ye Hisense nin girmediği!
ama giren de bu kurları görünce ya hevesi kaçıyor ya da "Yerli" diye bir alay çakma
markaları görünce sanırım kokrtu ve giremiyor!

TCL ise öyle değil,herifler en büyük üretici oldular,ne varsa üretiyorlar ama tam neyi
kendileri yapıyor belli değil:haha1

S Çevrimdışı

ssaltun

Yeni Üye
6 Mar 2023
3
40
Merhabalar TCL 55C728 ve Vestel 55UA9090 arasında kaldım aradaki 5.000 TL ye yakın fark TCL e vermeye değer mi ? (Not: standart ev kullanıcısıyım ağırlıklı Netflix ve Amazon Prime kullanıyorum aldım mı en az 3-5 sene kafam rahat etsin istiyorum)

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Merhabalar TCL 55C728 ve Vestel 55UA9090 arasında kaldım aradaki 5.000 TL ye yakın fark TCL e vermeye değer mi ? (Not: standart ev kullanıcısıyım ağırlıklı Netflix ve Amazon Prime kullanıyorum aldım mı en az 3-5 sene kafam rahat etsin istiyorum)

Fazla 120 hz takılmayın. Bazı şeyler ile birlikte olursa gelirse tam anlamda iyidirler. Ama diğer herşeyi kötü panel 120 hz olması biseyi ifade etmez. O yüzden uygun yolu bişey alın. C728 17 bin vermektense daha ucuza bir Vestel yada grundig 12 bin almak daha mantıklı.
Ben marka 120 hz diyorsaniz. O fiyata 18 bine satılan 2021 model Q70A ondan daha iyi bir seçenektir

M Çevrimdışı

Mehmet Mandaş

Aktif Üye
4 Nis 2022
58
43
Merhaba.Mutfak için 32 inç bir tv arayışındayım.Şu an LG 32lq63006la , Vestel 32FA9510 ve Toshiba 32LA3B63DT modelleri arasında kaldım.Bunların arasında panel kalitesi,işlemci hızı,görüntü netliği vs açısından bariz farklar olur mu yoksa içlerinden en ucuzunu alıp geçmek mi mantıklı? HD ready modellerden ziyade 1080p full HD modeller olduğu için bunlardan birini almayı düşünüyorum.32 inç ekranda full HD görüntü kalitesi açısından HD ready modellere göre fark eder mi?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Merhaba.Mutfak için 32 inç bir tv arayışındayım.Şu an LG 32lq63006la , Vestel 32FA9510 ve Toshiba 32LA3B63DT modelleri arasında kaldım.Bunların arasında panel kalitesi,işlemci hızı,görüntü netliği vs açısından bariz farklar olur mu yoksa içlerinden en ucuzunu alıp geçmek mi mantıklı? HD ready modellerden ziyade 1080p full HD modeller olduğu için bunlardan birini almayı düşünüyorum.32 inç ekranda full HD görüntü kalitesi açısından HD ready modellere göre fark eder mi?
Bu soruna ben cevap vereyim ,tavsiye olmamakla beraber biz de mutfakta 32'' seg var,yılda 1 kere kapağı söküp içini mutlaka temizliyorum çünkü yağ tutuyor bir süre sonra,sonuçta mutfakta kullanılıyor ,ne kadar havalandırılırsa havalansın nemden yağ birikiyor.Bu nedenle vestelin ürünlerinden alman daha iyi olur ,bizdeki HD ready,görüntü süper tek kelime ile,tabii benim gözler de bozuk olabilir ,ayrıntıyı seçememiş olabilirim ama pahalı bir tv asla almam mutfağa,arkadaşa da mutfağına spottan 2.ci el seg 32'' aldık çok memnun.Tabii bu benim düşüncemdir :ok

E Çevrimdışı

emurat

Aktif Üye
2 Mar 2021
168
41
Arkadaşlar LG 48C24LA Oled Evo Panel serisinde ısınmaya karşı Heatsink var mı? Nasıldır bu TV?

E Çevrimdışı

emurat

Aktif Üye
2 Mar 2021
168
41
Üstadlar birde aklıma takılan bir soru var. Fald Panel ile Miniled Panel arası farklar nelerdir. Hangisi daha iyidir?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Arkadaşlar LG 48C24LA Oled Evo Panel serisinde ısınmaya karşı Heatsink var mı? Nasıldır bu TV?
bunu tam ne için sordun?

>ısınma önleyici(genel) ise;özellikle daha ufak ebatlı paneller de gerekmiyor!
>Gamer isen;o zaman da zaten panel de genel bir ısınma sorunu olur!
>Brightness;"yükseltme" için soruyorsan;ki bunu da hiç tavsiye etmem!!!
o zaman devreye girer ama başta renk-solması/ömür kısaltımı sporunu çıkaracaktır!

Gaming için hem çok iyi hem de bir o kadar riskli dir OLED ler!

ben bir sürü insana Oled aldırdım ve aldırmaya da devam ediyorum ama bunların hiç
birisi Gamer filan değildir!

Not;çoğu oled genel sıkıntıları için LGE en iyi üretici dir,yani bazı konularda müşteriye
en olumlu yaklaşan dır;ama Samsung ve özellikle Sony alırsan,hiç bir bir konuda
kesinlikle kabul etmeyip direk "kullanıcı hatası" derler ve TR de hiç bir kişiye bu iki
markayı aldırmadım ve tavsiye de kesinlikle etmiyorum!(OLED TV bahsediyorum)

Senin OLED düşünmen çok normal ama bir Oled panel kullanma sabrı ve becerisi
gösterecekmisin?? soru bu

"Gamer" isen bence uzak dur
HDR de şöyle bright böyle bilmem ne takıntın varsa yine ciddi uzak dur!
SDR de bile bu panel karanlık filan gibi düşünürsen yine çok uzak dur!

not;günlük kullanım da çok uzun saatler gibi bir kullanım varsa yine uzak dur

Örneğin ben sadece "film" ağırlıklı veya karanlık ortam(tamamen zifiri) ve tabiki
özellikle aşırı parlak olmayan ortamlar(gündüz vakti gibi) ve direk pencere karşısı
ortamlar gibi durumlar da kısmen veya tamamen ekranı aydınlık/parlak vs
isteyenlere kesinlikle Oled panel tavsiye etmem!!!

Bazı Oled paneller deki ön katman genellikle parlak oluyor(full Glossy) veya
semi-glossy olsa bile bu tip paneller için yine aydınlık ortamlar ciddi kötü resim
vermesine sebeb oluyor veya bir Oled panel için olması gereken tadı da hiç
vermiyor!

Bu panel ile örneğin akşam/gece tamamen karartılmış veya doğru bir aydınlatma
yöntemi ile "Film" izlemek nefis bir "Sinema" tadı verir,bu da 110/120 kandela ile
demektir! veya bunu biraz daha arttırarak örneğin 140/160 kandele ile de film
keyfi yine nefis oluyor!

Zaten Oled ler de ortalama 400nit değerinde oluyor,bazı en üst seviye oledler de bu
değer 600/700 v.s gibi olsa da bununla film filan izlemiyor!
sadece HDR/DV takıntısı olanlar için veya aşırı parlak bir ekran görmek isteyenler için
uygun olur ama bu sefer de ömrünü iki misli kısaltırsınız!

Burn-in dışında özellikle "screen-retention" riski ciddi artıyor(en başta Sony ler de)

not;örneğin,LGE bu konuda panel bir yıl içinde falso vermişse çok büyük ihtimalle
panel değişimi yapabiliyor! Sony "asla" yapmıyor! Samsung da Sony gibi sayılır bu konular da

++

Benim direk Oled tavsiye ettiğim arkadaşlar çok eskiden DH/TF/FT gibi forumlardan
ve büyük oran da eski PDP kullanmış kişiler dir! Pio ve Pany PDP ciler

yani klasik bir LCD anlayışına sahip hiç bir insana git OLED panel demedim ve de asla demem!

Bizim insanımız biraz farklıdır panel tip panel kullanımında,dolayısıyla Oled ler çoğu insana gitmez

E Çevrimdışı

emurat

Aktif Üye
2 Mar 2021
168
41
bunu tam ne için sordun?

o zaman devreye girer ama başta renk-solması/ömür kısaltımı sporunu çıkaracaktır!

ben bir sürü insana Oled aldırdım ve aldırmaya da devam ediyorum ama bunların hiç

Not;çoğu oled genel sıkıntıları için LGE en iyi üretici dir,yani bazı konularda müşteriye
kesinlikle kabul etmeyip direk "kullanıcı hatası" derler ve TR de hiç bir kişiye bu iki

Örneğin ben sadece "film" ağırlıklı veya karanlık ortam(tamamen zifiri) ve tabiki
özellikle aşırı parlak olmayan ortamlar(gündüz vakti gibi) ve direk pencere karşısı

semi-glossy olsa bile bu tip paneller için yine aydınlık ortamlar ciddi kötü resim
vermiyor!

yöntemi ile "Film" izlemek nefis bir "Sinema" tadı verir,bu da 110/120 kandela ile
keyfi yine nefis oluyor!

Zaten Oled ler de ortalama 400nit değerinde oluyor,bazı en üst seviye oledler de bu
sadece HDR/DV takıntısı olanlar için veya aşırı parlak bir ekran görmek isteyenler için

Burn-in dışında özellikle "screen-retention" riski ciddi artıyor(en başta Sony ler de)

not;örneğin,LGE bu konuda panel bir yıl içinde falso vermişse çok büyük ihtimalle
panel değişimi yapabiliyor! Sony "asla" yapmıyor! Samsung da Sony gibi sayılır bu konular da

++

Benim direk Oled tavsiye ettiğim arkadaşlar çok eskiden DH/TF/FT gibi forumlardan

yani klasik bir LCD anlayışına sahip hiç bir insana git OLED panel demedim ve de asla demem!

Bizim insanımız biraz farklıdır panel tip panel kullanımında,dolayısıyla Oled ler çoğu insana gitmez
Hocam uzun Oyun deneyimlerimde Oled ekran yanığıyla karşılaşmamak için istedim açıkcası heatsinki.

Satıcılar Yeni nesil OLed lerde heatsink ile ekran yanığı riski çok az diyorlar çünkü. Tabi bu ne kadar doğrudur muamma.

Açıkcası bir türlü karar veremiyorum artık. Oled dedim yanar dediler. Normal Panellerde falso çok Bulutlanmadan harelenmeden tut bir sürü birşey dediler. Qled Mini Led dedim. Anı şeyin Laciverti, Aynı Lcd teknolojisi o kadar para vermeye gerek yok dediler.

İşin içinden çıkamıyorum artık üstad. Gamer için siz ne önerirsiniz 20 bin civarında.

V Çevrimdışı

Vorgi

Yeni Üye
9 Mar 2023
18
34
Bununla ilgili konu açtım lakin tavsiye ana konusu burası buraya yazmam gerektiğini düşündüm.

Çok teknik bilgim yok aşağıdakilerden daha iyi seçenekler var ise iletmenizi rica ediyorum. Bütçe max 16K

1- Regal 58R754U(7.600) + Tv Box(1.1K) + Soundbar(2.5K) = ( 11.200 TL )

2- Regal 65R854UQ(12.828) + Tv Box(1.1K) + Soundbar(2K) = ( 16.000 TL)

3- Vestel 65Q9900 (14.999) + Tv Box (1.1K) = (16.100)

4- Vestel 70U9600 (14.299) + Tv Box veya Soundbar = (16.000)

5- Toshiba 65ua2263dt (13.296) + Soundbar(2.7K) = (16.000)

Film izlerken ses ve görüntü sıkıntısı yaşamak istemiyorum. Yukarıda belirttiğim tv lerde herhangi bir box almadan iptv - 4K netflix youtube disney amazon izleyebiliyor muyum ?
Sanırım bunlar bir lisansa tabi bu lisans bu cihazlarda var mıdır ? Eğer var ise Tv box almamın bir anlamı kalmıyor oradaki bütçeyi daha iyi bir TV veya ses sistemine harcayabilirim.

Hayırlı Günler Dilerim.

E Çevrimdışı

emurat

Aktif Üye
2 Mar 2021
168
41
bunu tam ne için sordun?

vermiyor!

keyfi yine nefis oluyor!

++

Hocam PS5 için 120 Hz aslında fazla bile. Native destek veren oyun sayısı çok az. 4K 120 Hz için PC toplasan 40 bin liraları buluyor. Gamer yani Oyun oynuyorum dedi isem Yaş 40 Devlet Memuruyum. Artık hayat o kadar pahalandı ki dışarıyada çok çıkamıyoruz. Evde vakit geçiriyoruz. Oyun desem senin Film izlemen gibi benim oyunlar hikayeli Film gibi oyunlar, çok FPS desteği gerektirmezler. Hafta sonları genelde hanım çocukları alır annesine gider ben kalırım evde. Bi hafta sonu uzun süreler oynarım açıkcası günde 8 saati bulur. Hafta içi akşamları olur anca bir kaç saat. Genelde tam ekranın karşısında oturur oynarım.

Birde yeni bir Enflasyon Dalgası geliyor. Şu ara acı taze Dolar baskıda çok anlamıyoruz ama. Bunlar geçince sıkıntılı günler geliyor gibi. Bu ara ne aldım aldım. Sonra bana gelen bu memur zam oranlarıyla bişey alamam artık. Tv ve konsol tek eğlencemiz oldu açıkcası.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt