S Çevrimdışı

serdarkaralar 

Aktif Üye
10 Ocak 2023
66
38
Merhabalar evde aile kullanımı için genellikle Netflix, Amazon gibi uygulamalar üzerinden izleme yapılıyor bütçem 15.000 mümkünse Teknosa da olan TV lerden önerebilecekleriniz nelerdir 55-65 " arası Smart veya Android olmasa da olur xiomi tv stick kullanıyorum.

Teknosa dememdeki amaç ING de sıfır faiz ile kredi imkanı olması. Ama onun dışında da önerilere açığım.
ben 1 ay önce vestel 65ua9600 modelini aldım. şansıma paneli sakai va geldi, tam benim istediğim gibi oldu.
önceki tv miz lg nin ıps paneli mevcuttu, siyahlar tam siyah değildi, ışık süzmeleri vardı.
vestel alırken çok tereddüt yaşadım, ancak panel çok iyi çıktı, siyahlar tam siyah, en ufak ışık süzmesi yok, görüntü kalitesi beni tatmin etti.
tv de oyun oynamıyorum, normal tv kanalları, netflix, blutv, amazon, youtube bizi fazlası ile tatmin etti. ancak belirtmeliyim ki vestel de çoğu model karma panel, size hangisi denk geleceği muamma ve cidden elektronik şans işi.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,686
40
Merhabalar evde aile kullanımı için genellikle Netflix, Amazon gibi uygulamalar üzerinden izleme yapılıyor bütçem 15.000 mümkünse Teknosa da olan TV lerden önerebilecekleriniz nelerdir 55-65 " arası Smart veya Android olmasa da olur xiomi tv stick kullanıyorum.

Teknosa dememdeki amaç ING de sıfır faiz ile kredi imkanı olması. Ama onun dışında da önerilere açığım.
15.000 TL bütçeye 55'' kaliteli bir tv alabilmek pek mümkün değil. TCL 55P725 modeline bir göz atın isterseniz.

Bir de C728 opsiyonu var, Amazon'da 17.000 civarına satılıyor;

Son düzenleme:
E Çevrimdışı

emurat

Aktif Üye
2 Mar 2021
168
41
.... 50PUS8807 Modelini kullanıyorsunuz herhalde. Tavsiyeleriniz ne olur bu model için. Ayrıyeten PS5 ile kullanımı için ne dersiniz? Bu Modelin Paneli Gerçek 120 Hz mi yoksa yazılım ile mi oluyor?........

50/8807 17/18 kağıt gibi
bahsettiğin panel sakın 8007 olmasın?? 13 kağıda olan?

daha önce 50/8505 kullanmıştım,komşum da ki hem PS4 hem de 5 ile de test etmiştim
hiç bir sorun yoktu
paneli yaklaşık 3,5 ay önce de burada yaşayan bir Ukraynalıya sattım,adam prof.Gamer idi!!
derecelerim filan var demişti! paneli de PS5 e bağlayıp sadece oyun için almıştı
Salonun da Sony OLED 65K kullanıyor!

ancak çok kötü bir AÇI problemi var,mVA paneller böyledir!

Philips ler genel olarak resim sorunu veya Gaming v.s sorunu çıkartmazlar,bunların sorunu
Servis/Garanti v.s ile alakalıdır ki bence de "kötü"!

Piyasada gerçek 100Hz panel yoktur,2017/18 den sonra üretilenler yazılım+donanım destekli
değişik yapıda paneller dir!
Zaten bilen gören bir göz sahibi adam da bunların çakma olduğunu şak diye anlıyor!

Ancak "yazılım ekipleri" bu konuda kendilerini acap geliştirdiler!

Örneğin HiEnd bir TV de(VA/IPS) 100Hz-harbi olmalı+Bit değeri harbi 10bit olmalı,ama öyle değildir!
herifler 8+FRC ve yazılım destekli 100Hz panel deyip 2 katına satıyorlar!

Sony/Samsung olursa bu "MARKA" ve harbi 100Hz+10-bit olursa bu defa fiyat üçe katlanıyor!
ya da panel QLED/QDot cart curt olursa dörde katlanıyor gibi devam ediyor!

Zaten HiEnd paneller de günümüz trendin de bunlar harbi 100Hz+10-bit şekline büründü

bence siz bu teknik bilgilere kafayı takmayın,OLED ve bazı miniLED paneller hariç(Sony/Samy/LGE dahil)
günümüz panellerinin "hepsi" kırpılmış/çakma v.s şekilde üretilen TV ler dir!

Ama OLED ler harbidir,miniLED ler de harbidir(ama Hisense ve TCL değildir! bunlar hala çakma/kırpılmışlar dır)

miniLED-TV=Sony/Samsung/LGE ve TPV OK dir
OLED lerin alayı OK dir

gerisini sakın bunlarla bir tutmayın veya bunları gidin başka Kulvar da koşturun:sirit
Hocam aşağıdaki resimdeki TV idi. Hocam birde MVA lar normal VA ların daha geniş açılısı değil mi? VA lardan daha iyi olmaz mı görüş açısı?

Screenshot_2023-03-06-22-34-19-565_com.opera.browser.jpg

15.000 TL bütçeye 55'' kaliteli bir tv alabilmek pek mümkün değil. TCL 55P725 modeline bir göz atın isterseniz.

Bir de C728 opsiyonu var, Amazon'da 17.000 civarına satılıyor;
Hocam C728 nasıldır Philipse göre? Birde C728 ile C735 in farkları nelerdir?

Son düzenleme:
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Böyle fiyatlar genel de Teşhir/eski model v.s kısaca bir şekilde WEB den arada sattıkları
fiyatlar oluyor,örneğin bu panel zaten Ekim/Kasım ayı gibi 15,5 kağıt idi Vatan da
ama arada bazı Gece-indirimi filan olduğu zaman yine 12/13 lere de düşmüştür

Kısaca 13 kağıda bunu veriyorlarsa,ciddi güzel fiyat dır bana göre tabiki!
ben yine de güvenmem bu heriflere,telefon açın teyid alın,en azından "teşhir" mi dir diye??
bizim buradaki Vatana ara sıra uğrarım,örneğin Philips ler çok uzun zaman teşhir de
kalıyorlar ve kim alıyor bunları o zaman,ya da satmayıp da personel evemi götürüyor bunları!

Vatan-WEB hep sıfır TV mi satıyor!

++

mVA ları CMO/Innolux üretir ve onun kendi Sharp tan aldıkları bir teknikle bunları üretiyor
15 yıldır gibi
Ancak günümüz de bunları üreten başka Çin li ana üreticiler de vardır,CMO dan patentli
ve fason üretimli v.s

mVA lar geniş açı vermeyip tam tersine dar/çok dar açı verirler!
Sony örneğin 2010 lar civarında genel de mVA kullanırdı,Samsung hiç kullanmadı
TPV ise bazı ebatlarda bunu hala kullanıyor veya LGE de kullanıyor gibi düşünün
ancak katmanlar da farklı teknikler kullanıldığı için,genel de bazı bilgiler de bunlardan
bahsedilmediği veya bilinmediği veya sallama olarak mVA şöyledir yok böyledir gibi
yorumlar bilgi diye sunuluyor

Modül üntesini üreten ana üreticiler,çoğunlukla bu işleri çok iyi bildikleri için,Çin li TV cilere
her çeşit kalitede mal üretiyor! buna Sony/Samsung da dahildir,hepsi Çin malı dır bugün
sadece Panasonic/Sharp hariç tabiki,onlarda zaten tek tük üretiliyor(LED olarak)

Ancak modül arkası baclit üniteleri+katmanlar v.s çok çok farklı elemanlar dır,bazıları
"dandik" elemanlar kullanırken bazıları da daha iyi kullanıyor,Panasonic ise en iyisini
kullanıyor gibi(Çin malı olsa bile)

LCD ler fazla açı vermezler,pixel yapısı/dizilimi itibarıyla(eski Hitachi IPS ler hariç ki bu da zaten
IPS in bulucusu ve de babası dır)
istisnai olarak IPS lerin açı vermesi daha fazla dır(ama her IPS geniş açı verir/veriyor lafı da
külliyen sallamadır,böyle bir şey yok!) bu durum sadece VA lara "göre" daha fazla açı verir şeklin de
olursa bu doğrudur!

VA lar ise bu durum da daha dar veya çok dar(örneğin mVA lar gibi)açı verirler!

Bazı eski IPS lerin(en üst seviye panel kullanan modelleri=Toshiba/Panasonic ve bazı Philips ler)
Geniş Açı vermeleri çok kötü idiler neredeyse 5 derece açıyı son verirlerdi!
ama insanlar o zaman da yaw bunun paneli IPS ve açı sorunu olmaz derlerdi;küllüm yalnış bilgi tabiki!

örneğin ben de halen kullandığım 42"lik 2012 model Toshiba(IPS-50Hz-10bit panel) 5 derece açı dan
sonra bozuluyor! üstleik panel aynı zaman da 3D destekli olduğu için,Hız konusunda da süper idi!

Not;sadece Samsung un buluşu olan ve sanırım 2012/13 gibiler de kullanılmaya başlayan(çok çok
az TV sinde) bulunan WVA(patentli bir üründür bu) katman ile VA+WVA=oldukça geniş açı veren
kendi üretimi olan Samsung S_PVA/PVA gibi panellerin de bunu kullandı,ancak bir şartla bu özellikle
aktif oluyordu;

-Panelin normal CR oranı değeri çok yüksek idi!!! yani o zamanlar 4/5bin:1 iken paneller ki bugün de böyledir
ama hileli veya yalnış bilgiler ile bu değerler saptırılıp yok 10bin yok 15bin yok 8500 verilmektedir!

Samsung bazı serilerinde(en üst tabiki) böyle panel takip+WVA takıp sattı bu TV leri

sonra uyanık bir Çin li bunu taklit etti! her çeşit panele uyguladı ama palavra tabiki!

Şimdiler de Samy bunu bıraktı ve tahmin ediyorum ki bunun daha bir gelişmiş örneğini
yeni çıkardıkları OLED lere uyguluyor,ama bunu net bilmiyorum!

Bunun Çin li çakmalarını halen çoğu üreticiler kullanıyor! ama bunu yaparken Samsung metoduyla değil de
ucuz yollu başka bir sistemle yapıyorlar ama Contrast düşüyor tabiki! ama açı yükseliyor ve
çoğu insan da bunu bilmediği veya önemsemediği için TV yi alıyor

sonuç olarak LCD lerin böyle geniş açı verme durumları teknik olarak zaten söz konusu olmaz!

VA lar max.5-35 derece dir(35 dediğim de Samsung WVA olursa!) benim mVA örneğin tam 5derece

IPS ler ise max. 5/10-40/45 derece dir! ama benim Toshiba 10derece

eski Hitachi IPS leri ise 80/85 derece dir(bazı modelleri ve sadece 32/37 ebatlar)

ancak uyanık üretiler bu açıları verirken her tip panel için kafadan 178 derece belirtirler!
herifler fix menü 178 diyorlar yahu:hihi
Böyle bir açı zaten olmaz o 178 dedikleri ise başka bir şeyin ölçüsüdür yaw

Not;Innolux ve AUO yine de panel konusunda bugün en iyisidirler!
özel ebat/dizayn/baclit/katman v.s v.s her bir otu üretebiliyorlar tabi ki parasını bayılırsan

ben panel konusun da AUO yu rakipsiz görüyorum,bu herifler Sharp dan kullandıkları teknikler ile bu konuda
en iyisi oldular!
ancak bunlar da harcı-alem paneller de var tabiki ama parasını verirsen en iyisini de bunlar üretebiliyor!
üstelik AUO bunları değil bugün taaa 2010 larda bile böyleydi
örneğin "harbi" 12bin veya 15bin lik paneller bir tek bunlar da vardır! (120Hz/10-bit-VA tip)
bu değerler "Native" dir sallama 10bin veya 7500 veya 12500 filan değildir!

E Çevrimdışı

emurat

Aktif Üye
2 Mar 2021
168
41
Böyle fiyatlar genel de Teşhir/eski model v.s kısaca bir şekilde WEB den arada sattıkları
fiyatlar oluyor,örneğin bu panel zaten Ekim/Kasım ayı gibi 15,5 kağıt idi Vatan da
ama arada bazı Gece-indirimi filan olduğu zaman yine 12/13 lere de düşmüştür

Kısaca 13 kağıda bunu veriyorlarsa,ciddi güzel fiyat dır bana göre tabiki!
ben yine de güvenmem bu heriflere,telefon açın teyid alın,en azından "teşhir" mi dir diye??
bizim buradaki Vatana ara sıra uğrarım,örneğin Philips ler çok uzun zaman teşhir de
kalıyorlar ve kim alıyor bunları o zaman,ya da satmayıp da personel evemi götürüyor bunları!

Vatan-WEB hep sıfır TV mi satıyor!

++

mVA ları CMO/Innolux üretir ve onun kendi Sharp tan aldıkları bir teknikle bunları üretiyor
15 yıldır gibi
Ancak günümüz de bunları üreten başka Çin li ana üreticiler de vardır,CMO dan patentli
ve fason üretimli v.s

mVA lar geniş açı vermeyip tam tersine dar/çok dar açı verirler!
Sony örneğin 2010 lar civarında genel de mVA kullanırdı,Samsung hiç kullanmadı
TPV ise bazı ebatlarda bunu hala kullanıyor veya LGE de kullanıyor gibi düşünün
ancak katmanlar da farklı teknikler kullanıldığı için,genel de bazı bilgiler de bunlardan
bahsedilmediği veya bilinmediği veya sallama olarak mVA şöyledir yok böyledir gibi
yorumlar bilgi diye sunuluyor

Modül üntesini üreten ana üreticiler,çoğunlukla bu işleri çok iyi bildikleri için,Çin li TV cilere
her çeşit kalitede mal üretiyor! buna Sony/Samsung da dahildir,hepsi Çin malı dır bugün
sadece Panasonic/Sharp hariç tabiki,onlarda zaten tek tük üretiliyor(LED olarak)

Ancak modül arkası baclit üniteleri+katmanlar v.s çok çok farklı elemanlar dır,bazıları
"dandik" elemanlar kullanırken bazıları da daha iyi kullanıyor,Panasonic ise en iyisini
kullanıyor gibi(Çin malı olsa bile)

LCD ler fazla açı vermezler,pixel yapısı/dizilimi itibarıyla(eski Hitachi IPS ler hariç ki bu da zaten
IPS in bulucusu ve de babası dır)
istisnai olarak IPS lerin açı vermesi daha fazla dır(ama her IPS geniş açı verir/veriyor lafı da
külliyen sallamadır,böyle bir şey yok!) bu durum sadece VA lara "göre" daha fazla açı verir şeklin de
olursa bu doğrudur!

VA lar ise bu durum da daha dar veya çok dar(örneğin mVA lar gibi)açı verirler!

Bazı eski IPS lerin(en üst seviye panel kullanan modelleri=Toshiba/Panasonic ve bazı Philips ler)
Geniş Açı vermeleri çok kötü idiler neredeyse 5 derece açıyı son verirlerdi!
ama insanlar o zaman da yaw bunun paneli IPS ve açı sorunu olmaz derlerdi;küllüm yalnış bilgi tabiki!

örneğin ben de halen kullandığım 42"lik 2012 model Toshiba(IPS-50Hz-10bit panel) 5 derece açı dan
sonra bozuluyor! üstleik panel aynı zaman da 3D destekli olduğu için,Hız konusunda da süper idi!

Not;sadece Samsung un buluşu olan ve sanırım 2012/13 gibiler de kullanılmaya başlayan(çok çok
az TV sinde) bulunan WVA(patentli bir üründür bu) katman ile VA+WVA=oldukça geniş açı veren
kendi üretimi olan Samsung S_PVA/PVA gibi panellerin de bunu kullandı,ancak bir şartla bu özellikle
aktif oluyordu;

-Panelin normal CR oranı değeri çok yüksek idi!!! yani o zamanlar 4/5bin:1 iken paneller ki bugün de böyledir
ama hileli veya yalnış bilgiler ile bu değerler saptırılıp yok 10bin yok 15bin yok 8500 verilmektedir!

Samsung bazı serilerinde(en üst tabiki) böyle panel takip+WVA takıp sattı bu TV leri

sonra uyanık bir Çin li bunu taklit etti! her çeşit panele uyguladı ama palavra tabiki!

Şimdiler de Samy bunu bıraktı ve tahmin ediyorum ki bunun daha bir gelişmiş örneğini
yeni çıkardıkları OLED lere uyguluyor,ama bunu net bilmiyorum!

Bunun Çin li çakmalarını halen çoğu üreticiler kullanıyor! ama bunu yaparken Samsung metoduyla değil de
ucuz yollu başka bir sistemle yapıyorlar ama Contrast düşüyor tabiki! ama açı yükseliyor ve
çoğu insan da bunu bilmediği veya önemsemediği için TV yi alıyor

sonuç olarak LCD lerin böyle geniş açı verme durumları teknik olarak zaten söz konusu olmaz!

VA lar max.5-35 derece dir(35 dediğim de Samsung WVA olursa!) benim mVA örneğin tam 5derece

IPS ler ise max. 5/10-40/45 derece dir! ama benim Toshiba 10derece

eski Hitachi IPS leri ise 80/85 derece dir(bazı modelleri ve sadece 32/37 ebatlar)

ancak uyanık üretiler bu açıları verirken her tip panel için kafadan 178 derece belirtirler!
herifler fix menü 178 diyorlar yahu:hihi
Böyle bir açı zaten olmaz o 178 dedikleri ise başka bir şeyin ölçüsüdür yaw

Not;Innolux ve AUO yine de panel konusunda bugün en iyisidirler!
özel ebat/dizayn/baclit/katman v.s v.s her bir otu üretebiliyorlar tabi ki parasını bayılırsan

ben panel konusun da AUO yu rakipsiz görüyorum,bu herifler Sharp dan kullandıkları teknikler ile bu konuda
en iyisi oldular!
ancak bunlar da harcı-alem paneller de var tabiki ama parasını verirsen en iyisini de bunlar üretebiliyor!
üstelik AUO bunları değil bugün taaa 2010 larda bile böyleydi
örneğin "harbi" 12bin veya 15bin lik paneller bir tek bunlar da vardır! (120Hz/10-bit-VA tip)
bu değerler "Native" dir sallama 10bin veya 7500 veya 12500 filan değildir

ÇOK ALANLI DİKEY HİZALAMA (MVA) LCD TEKNOLOJİSİ​

20 yılı aşkın bir süre önce geliştirilen MVA, ekranlara çok daha iyileştirilmiş kontrast ve görüş açıları getiriyor.

ANAHTARLAMA YÖNLERİNİ TANIMLAMA​

Nasıl çalışır
MVA (çoklu alandikey hizalama) teknolojisi, bir VA teknolojisi türüdür. 1996 yılında Fujitsu şirketi tarafından geliştirilmiştir. MVA ekranlarında, LC moleküllerinin anahtarlama davranışının başlangıç yönü çıkıntılarla önceden tanımlanır. Bu çıkıntılar, yönlendirme tabakası ile sıvı kristal tabakası arasındaki sınırda bulunur. Her piksel, karıştırılabilen ana renklerin her biri için bir tane olmak üzere üç alt pikselden oluşur. Buna karşılık, bu alt piksellerin her biri, farklı anahtarlama yönlerini tanımlayan iki veya dört ek alt piksele bölünür. LC'ler için farklı anahtarlama yönlerine sahip bu alt yapılar, görüş açısı bağımlılığını geliştirir.

Mkgaa768x432.jpg

Hocam MVA için gelişmiş görüş açıları diyor. Bizim okuduğumuz kaynaklarda hep böyle yazıyordu yıllarca.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Hocam aşağıdaki resimdeki TV idi. Hocam birde MVA lar normal VA ların daha geniş açılısı değil mi? VA lardan daha iyi olmaz mı görüş açısı?

Screenshot_2023-03-06-22-34-19-565_com.opera.browser.jpg

Hocam C728 nasıldır Philipse göre? Birde C728 ile C735 in farkları nelerdir?
728 ile 735 arasında fark yok. 735 oburunden daha yeni model. Kasa ayaklarını değiştirip 1 yıl sonraki modelini guncelestirmistir.

E Çevrimdışı

emurat

Aktif Üye
2 Mar 2021
168
41
O yazılımsal olur. Onun faydadan çok zararı olur. Ayrıntı ve doğallığı bozar
Hocam Donanımda olmayan birşeyi yazılımda nasıl açıp kapatabilirsinki. Birde Mini LED ler ve hatta OLED ler bu fazla karartma bölgeleri sayesinde daha doğal gerçekçi siyahlar vermiyor mu? Alttaki resimdeki Ayın yanlarına bakın.

2b8c22056314f5edb0ee8fe7c60fc27c.webp

Son düzenleme:
W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Oled ayrı teknoloji. Diğer saydıklarım hepsi LCD (miniled olsun qled olsun vs.)
Oledler her piksel karartma olur arka ışığı yoktur o buna çok iyi avantaj sağlar. Nerdeyse sıfır tepkime, mükemmel kontrast çok iyi izleme açısı. Vb.
Üsteki soruna gelirsek nasıl açıp kapatacak cevabıni vermişsin zaten. Kapatmiyorki zaten pikselleri yapay parlaklık veriyor.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
LCD lerde olağan üstü birşey aramamak gerekir. O bilgiler sadece markaların bize olağanüstü özelliklerin olduğunu dayayıp bizlere zorla inantirmasidir. Bu bir satış hileleridir. Pazarlama taktiği.
Kimi inanır bununla mutlu olur. Düşünsene arabayla 50 ile gidiyorsun aslında ama katran 120 yazıyor. Bunlarda bunu yapıyor.

MBerkO Çevrimdışı

MBerkO

Yeni Üye
9 May 2021
2
32
10 bin liraya kadar kaliteli bir panel arıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
E emurat

keşke her şey kağıt üstünde yazan gibi olsaydı
-Fujitsu bir kere panel üreticisi olmayıp,sadece bu tip bazı paneller de hareketlenme algoritmaları üstüne
çalıştı yıllarca
-CMO/Innolux ise mva tip VA ların tamamen Sharp dan aldıkları ve çok uzun yılardır kullandıkları bir
panel üretim tekniğidir,ancak o yıllar da bir çok ana japon panel geliştiricileri de bu tekniklere destek verdiler
olay kısaca budur
>Teknoloji;Sharp
>Panel üretim teknikleri sistemi=Sharp(zaten dünyada ki tüm VA lar böyledir!)
>Geliştirme/destek v.s=bunları da çeşitli üreticiler veya bu işle ilgili üretici olmayıp sadece teknoloji firmaları

sadace ana üretici olarak örneğin Samsung 40 a yakın üretim teknikleri Lisansını Sharp dan kiralıyor son 22/22 yıldır!
şimdi de Çin liler bu işi devraldığı için neredesye tüm teknikler Sharp dan alınmaktadır

not;"Modül" ünitesinden bahsediyorum!

MVA lar tam tersine pratik de asla geniş açı vermediler,üzerine çok çalıştılar ama bunu dünya da ilk ve tek başaran
Samsung oldu!

>mVA asıl esprisi şudur;yazdıklarımı biraz dikkatli olkursanız zaten anlaşılır olduğunu görürsünüz;
ayrıca bir önceki msg da bundan da bahsetmiştim

Innolux VA ların en büyük artısı şu oldu yıllardır; daha yüksek veya çok daha yüksek "Contrast"
değerlerine ulaştılar ki zaten Samsung(bazı serilerinde ama çok kullanmadılar,maliyeti yüksek olduğu için
ve özellikle Sony uzun yıllar CMO panel taktılar! hala da CMO kullanıyorlar zaten!)

Bunun adı da şudur;"yüksek Contrast"=dar açı demektir!

Samsung WVA ise yüksek CR değerine ulaşıyor ama bu özel katmanı ile ki neticede ondan da açı arttıkça
düşme oluyor(ama daha az)

kısaca bir kere LCD ler de çok yüksek açı demek,düşük contrast demektir,bu bir "kural" dır ister IPS olsun yine farketmez!

Yüksek açı da=düşük CR değerine sahiptir! bu da bir kuraldır

Hem yüksek Cr hem de geni açı eşyanın tabiyatına aykırıdır ki bu kural halen değişmiş değildir

Bundan dolayı da Samsung yıllarca WVA yı istediği gibi kullanamadı ve de fazla geliştiremedi!

++

Siz sanırım üreticilerin veya TV üreticilerinin bazı katalog değerlerini veya bilgi diye sundukları şeylere
takılmış gibisiniz,eğer bunlar doğru olsaydı açı+contrast ve diğer tüm blgiler onların dedikleri gibi
olsaydı bu paneller uçardı yaw,onun için yuıkarıda özellikle yazdım hileli/sallamave gerçek olmayan
ama kağıt üstünde bir sürü palavra şeylere bilgi filan diyemeyiz!

++

şunu sizlere soruyorum o zaman bilen cevaplasın bakalım?aslında soru da çok çok basit

>örneğin ben mVA yı aldım sonra eve geldim bir baktım açı felaket ama katalog da yada bir yerlerde
yok MVA lar çok geniş açı veriyormuş!

ya da herhangi bir panel alsam(IPS/VA) bu herifler orada 178 derece niye yazıyorlar acep???
iyide panel 20 derecede sapıtıyor o zaman ne olacak?

soru bu,bakalım mantıklı bir cevap gelecekmi? teknik cevap olması gerekmiyor,biraz düşünün ve mantıklı
bir cevap bulun

++

Diğer durum da şudur,adam mVA almış,mutlu mesut kullanıyor,ne açı sorunu ne de başka bir şey varmış!
ki böyle kişiler de var çok ca

veya anlamıyor bile,her yerden izliyorum diyor,bu bizim gibiler için küllüm yalnış bir teknik değerlendirme oluyor

yani kişi bunlara takmıyor veya anlamıyor veya takılmıyor v.s
bunlara tabiki eyvallah derim

Contrast düşmesi+renklerin solması+flulaşma(örneğin sisli gibi görünme) hele de paneli de
yalnış set etmişse bu resimtamamen yalınş bir resimdir,ama kişinin hoşuna gidiyor böyle izlemek
ve ona da eyvallah tabiki derim

Ve son olarak bir mVA ipucu=bunların en üst serisini takan TV ler özellikle resim kalitesi+black+CR
olarak en iyi VA dırlar! örneğin Sony Master serileri(hepsi değil ama!)bazı yıllar da çıkardıkları
FALD ve en üst seriler gibi...
iyi de bunların fiyatı kaç para

ve son olarak geniş açı da olamazlar tabiki
yada sizin geniş açı dediğiniz rakam nedir???

30mu veya 20 mi? veya 10 mu tam nedir,çünkü bütün bu açılarda bizim kısaca "düşme" dediğimiz olay olmaktadır

önce CR düşer=5/15arasında gibi
sonra haliyle resim düşer 15-25 arasında
diğer ayarları geçiyorum

ama sonuç da bunu kullanan kişi yine de memnunsa,ona da eyvallah
++

konu sanırım 8807 idi=bu bir vasat mVA panel dir,bunda geniş açı maçı filan olmaz
olursa da zaten bu CR değerine çıkamaz yaw,Black de kötü olur!
++

NOT;burası önemli dikkatli okuyun ltf;TPV bazı orta veya ortaüst VA panellerin de
yıl veya durumuna göre farklı VA lara takıyor(CSOT gibi)hatta daha başka da olabiliyor!
ama bana göre bunlar içinde yine de kötünün iyisi olarak ben mVA diyorum

Ayrıca TPV de en üst seri 9xx lar ise;en üst seri VA da değildir! hep bir kısılmaya gidiyor!
ne yaptıklarını bilen beri gelsin yaw,hiç anlamıyorum ben işin bu kısmını

Bana göre bu tip değerler de Samsung/Sony "9x" lar her zaman iyileri dir,bundan iyisi de yok zaten
LCD olarak tabiki

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,686
40
Hocam Donanımda olmayan birşeyi yazılımda nasıl açıp kapatabilirsinki. Birde Mini LED ler ve hatta OLED ler bu fazla karartma bölgeleri sayesinde daha doğal gerçekçi siyahlar vermiyor mu? Alttaki resimdeki Ayın yanlarına bakın.
E emurat, Daha önce bu tartışıldı, ben de fiziksel yerel karartma sanıyordum fakat öyle değilmiş. Bu televizyondan çok memnun kalanlar da oldu, çok problem yaşayanlar da. İstersen buradan daha önceki tartışmalara bakabilirsin;

Geri
Üst Alt