M Çevrimdışı

Mustafa Maşa

Yeni Üye
20 Nis 2022
9
30
Selamlar,
Philips Ambilight TV almak istiyorum. Philips Hue cihazlarımla birlikte kullanmak için marka tercihim Philips oldu. Satış sonrası desteğin kötü olduğunun biliyorum ama şansımı denemeyeceğim :/

Philips 50PUS8807 ile Philips 58PUS8507 arasında kaldım. İkisini de VA Panel olduğunu biliyorum.
4.5x4.5 m den yaklaşık 20m2 bir salonda çoğunlukla karşıdan izlenecek şekilde kullanılacak.
VA Panel olması benim için çok sıkıntı yaşatır mı? Bu TV'nin gündüz perdeler açıkken çok paylayıp/parlamayacağını nasıl anlayabilirim.
58 olan 60hz, 50 olan 120 hz. Günlük kullanımda Hz farkı bariz hissedilir mi?

Yoksa bütçemi biraz daha arttırıp 55PUS8807 almayı mı denemeliyim?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Philips HUE varsa neden illa Philips TV o zaman?

-58/8507 yerine,50/8807 çok daha düzgün bir TV dir
-120Hz(daha doğrusu bizim EU sisteme göre de 100Hz olacaktır)pek bir şey farketmez
piyasada bugün 100Hz diye görülen bazı MARKA lar bile o eski bildiğimiz 100Hz TV ler
gibi kesinlikle değildir!!! dalgaya düşmeyin ltf
Eskiler donanım olarak böyle idi yani "harbi" idi şimdiki ler "hileli" 120Hz ler ise daha çok yazılım
destekli dir!
-55/8807 ise IPS panel dir! ancak bu da vasat seviye IPS dir!

NOT;TPV TV ler hk. yazdıklarım sizler için birer tavsiye veya nokta atışı veya illa alınır v.s v.s
kesinlikle değildir,zaten benim direk tavsiye edeceğim bir TV de bugün için yoktur,tek istisna
o da "belki" OLED ler içindir(kullanıcı durumuna göre tabi ki)

Not;yazılım destekleri çok iyidir! 2 yıl içinde örneğin 5/6 tane F/W çıkar!
bazı klasik yazılım veya donanım dan kaynaklı v.s sorunlarını bir şekilde
F/W ile hallediyorlar,ama kimse sonuç da mucize beklemesin!

TPV leri genel olarak şak diye alın/alınır gibi bir durumları söz konusu değildir
"Servis" işi de sakat dır! yani güvenmeyin ama bana göre Sony/Samsung/LG içinde
belki en insaflısıdır! ama sen yine de bu yazdığıma da sakın güvenme:hmm

M Çevrimdışı

Mustafa Maşa

Yeni Üye
20 Nis 2022
9
30
Philips HUE varsa neden illa Philips TV o zaman?

-58/8507 yerine,50/8807 çok daha düzgün bir TV dir
-120Hz(daha doğrusu bizim EU sisteme göre de 100Hz olacaktır)pek bir şey farketmez
piyasada bugün 100Hz diye görülen bazı MARKA lar bile o eski bildiğimiz 100Hz TV ler
gibi kesinlikle değildir!!! dalgaya düşmeyin ltf
Eskiler donanım olarak böyle idi yani "harbi" idi şimdiki ler "hileli" 120Hz ler ise daha çok yazılım
destekli dir!
-55/8807 ise IPS panel dir! ancak bu da vasat seviye IPS dir!

NOT;TPV TV ler hk. yazdıklarım sizler için birer tavsiye veya nokta atışı veya illa alınır v.s v.s
kesinlikle değildir,zaten benim direk tavsiye edeceğim bir TV de bugün için yoktur,tek istisna
o da "belki" OLED ler içindir(kullanıcı durumuna göre tabi ki)

Not;yazılım destekleri çok iyidir! 2 yıl içinde örneğin 5/6 tane F/W çıkar!
bazı klasik yazılım veya donanım dan kaynaklı v.s sorunlarını bir şekilde
F/W ile hallediyorlar,ama kimse sonuç da mucize beklemesin!

TPV leri genel olarak şak diye alın/alınır gibi bir durumları söz konusu değildir
"Servis" işi de sakat dır! yani güvenmeyin ama bana göre Sony/Samsung/LG içinde
belki en insaflısıdır! ama sen yine de bu yazdığıma da sakın güvenme:hmm

HUE için HDMI Syncboxa (~5500TL) ihtiyacım olacak. Ya da yeni nesil Samsung alıp sync için app satın almam gerekecek. (~2500TL)
Bu özelliği destekleyen Samsung OLED'ler bütçemin üzerinde kalıyor. O yüzden Philips ekosisteminde kalmayı düşündüm.

55/8807'nin IPS olduğunu biliyordum ama vasat olduğunu bilmiyordum. Aşağıdaki tabloyu TV için araştırma yaparken bulmuştum.
Belki başka birinin işine yarar .

Yorumunuz için teşekkür ederim.

WhatsApp-Image-2023-02-26-at-10.40.56.jpg

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Philips de IPS lerin hepsi vasat/orta seviye IPS paneldir eskiden beri ayrıca 8 serisi zaten TPV de
orta seviye dir,bunların üst seivyeri 9x diye geçer
VA ları bir tık daha iyidir IPS lerin resim kalitesine göre,çünkü IPS olması bunun için yeterli
olmuyor çünkü panel LGD/IPS-10 bit olmazsa! herifler daha ucuz yollu panel takıyorlar yıllardır!
zaten piyasadaki tüm IPS ler "vasat" üst seviye sadece LG nin kendi üst serilerinde vardır
ama onlarda Contrast+Siyah+Işık vs olarak fakir kalıyorlar!

yine de LG nin en üst 9x serileri(NANO/Mini/FALD v.s gibi seriler)çok iyi,Contrast/Siyah
sorunu da bir şekilde aşılabiliyor! ama resim kaliteleri v.s çok iyi dir

örneğin ben IPS de kullanıyorum ama bunu daha çok "Monitör" gibi bir kullanım söz konusu oluyor
kaldıki bendeki panel eski model ama LGD/10-bit(50Hz)sıfır LAG gibi!!!
Bu şekilde kullanım da IPS ler bence çok daha iyidir ama salon kullanımında v.s veya karanlık
ortamda izleme de çuvallıyorlar!

IPS iyi dir yinede;ancak adam gibi bir panel ve üst seri değerler de olursa,o zaman Contrast+Işık+Siyah
sorunu en azlara kadar iner ki çoğu bunları anlamaz bile+ortam aydınlanması da yeterli düzey de ise
daha fazla keyif verir adama ve açı sorunu da olmaz

X Çevrimdışı

xsabitx 

Yeni Üye
19 Eki 2020
29
37
Selamlar. 2 - 3 bin arası 32 inc TV arıyorum. Marka tavsiyeniz var mı. Smart olmasına gerek yok

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,686
40
Selamlar. 2 - 3 bin arası 32 inc TV arıyorum. Marka tavsiyeniz var mı. Smart olmasına gerek yok
Hedeflediğiniz fiyat bandında tv önerebilmek çok zor, maalesef fiyatlar çok yüksek. Vestel, Sunny, Axen, Regal, Onvo gibi markaların ürünlerine bakın derim. HD Ready olarak çok rahat bulursunuz fakat Full HD isterseniz biraz zor.

F Çevrimdışı

Fet1735

Süper Üye
25 Ağu 2018
770
Bir kaç gündür Vestel 43UA9630 televizyona bakıyorum.
10.000 TL ile yola çıktım.
Vestel kurumsal mağazasına gittim %10 indirim teklif ettiler.
Yanında da küçük ev aleti hediye televizyon 6.140 tl ye geliyor.
Sizce alayım mı yoksa 10.000 TL ye başka önerisi olan olur mu.
Aldık'dan sonra pişman olmak istemiyorum.
Televizyon iyi olsun yanına birde mi Stick 4K alırım.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Bir kaç gündür Vestel 43UA9630 televizyona bakıyorum.
10.000 TL ile yola çıktım.
Vestel kurumsal mağazasına gittim %10 indirim teklif ettiler.
Yanında da küçük ev aleti hediye televizyon 6.140 tl ye geliyor.
Sizce alayım mı yoksa 10.000 TL ye başka önerisi olan olur mu.
Aldık'dan sonra pişman olmak istemiyorum.
Televizyon iyi olsun yanına birde mi Stick 4K alırım.
43 aldığın zaman sadece IPS mi Va mi ona karar verin alın. Görüntü olarak sadece panel farkı etkiler. Bu iki panel türü hangisi size uygun artıları eksileri.
Bu boylarda 42 oled alamadığımız sürece hangi marka LCD alırsanız bişey fark etmez. Ya da şu an da evde kullandığınız TV den görüntüde extra bir artı sağlamaz. Sadece smart i daha güncel bir TV almış olursunuz

F Çevrimdışı

Fet1735

Süper Üye
25 Ağu 2018
770
43 aldığın zaman sadece IPS mi Va mi ona karar verin alın. Görüntü olarak sadece panel farkı etkiler. Bu iki panel türü hangisi size uygun artıları eksileri.
Bu boylarda 42 oled alamadığımız sürece hangi marka LCD alırsanız bişey fark etmez. Ya da şu an da evde kullandığınız TV den görüntüde extra bir artı sağlamaz. Sadece smart i daha güncel bir TV almış olursunuz
Va, İps benim için fark etmez. Sadece Cpu ve Gpu ile ilgileniyorum.
Görüntü vcd olmasın yeter.
Oyun, spor sevmiyorum.
24 saat film, dizi, belgesel.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,686
40
Oyun, spor sevmiyorum.
Yanlışım varsa W Winston doğrusunu söyler, benim bildiklerim şöyle;
ANA KART MB185
RAM 1.5 GB
ROM 8 GB
İşlemci; 4 çekirdek
Android 11

Bildiğim kadarıyla BOE marka ADS IPS panel kullanılıyor. Renkler canlı, izleme açısı geniş olur. IPS paneller VA'ya göre daha hızlıdır, hareket bulanıklığı daha az olur. Dezavantaj olarak ise kontrastları çok kötüdür, bu açıdan filmci adama pek gitmez. Ürünün kalitesine göre siyah performansı vasat olur, siyah renkler grimsi görünebilir.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Oyun, spor sevmiyorum.
Sizin önceliğiniz CPU gpu ise TV de pek iyi olmaz ama idare eder.
Yoğun bir smart kullanımı sizi belli bir süreden sonra iyi bir TV box a yonlerdirecektir. O zamanda iyi bir box a geçersiniz.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
HUE için HDMI Syncboxa (~5500TL) ihtiyacım olacak. Ya da yeni nesil Samsung alıp sync için app satın almam gerekecek. (~2500TL)
Bu özelliği destekleyen Samsung OLED'ler bütçemin üzerinde kalıyor. O yüzden Philips ekosisteminde kalmayı düşündüm.

55/8807'nin IPS olduğunu biliyordum ama vasat olduğunu bilmiyordum. Aşağıdaki tabloyu TV için araştırma yaparken bulmuştum.
Belki başka birinin işine yarar .

Yorumunuz için teşekkür ederim.

WhatsApp-Image-2023-02-26-at-10.40.56.jpg
Bu tablo beğendim. Yazılanların hepsi doğru. Böyle Bilgi bulursanız marka fark etmez. Paylaşırsanız sevinirim

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Sota
Sende bu arkadaşın bulduğu gibi şema yaparak her markanın. Paneli soc CPU gpu vb özelliklerini zamanla bulup şemaları doldururuz. Bu foruma bakanlara bilgi isteyenlere çok yardımcı olur.

F Çevrimdışı

Fet1735

Süper Üye
25 Ağu 2018
770
Yanlışım varsa W Winston doğrusunu söyler, benim bildiklerim şöyle;
ANA KART MB185
RAM 1.5 GB
ROM 8 GB
İşlemci; 4 çekirdek
Android 11

Bildiğim kadarıyla BOE marka ADS IPS panel kullanılıyor. Renkler canlı, izleme açısı geniş olur. IPS paneller VA'ya göre daha hızlıdır, hareket bulanıklığı daha az olur. Dezavantaj olarak ise kontrastları çok kötüdür, bu açıdan filmci adama pek gitmez. Ürünün kalitesine göre siyah performansı vasat olur, siyah renkler grimsi görünebilir.

Hepsinin bir eksisi var.
Direc Led miş.
IPS dediler.
Eşim fazla para vermeyelim dedi.
Bugün yarın evimiz yıkılacak.
Benim korkum 1.5 gb rem idi onuda bugün 1 gb reme sahip vestele bakarak çözdüm.

Sizin önceliğiniz CPU gpu ise TV de pek iyi olmaz ama idare eder.
Yoğun bir smart kullanımı sizi belli bir süreden sonra iyi bir TV box a yonlerdirecektir. O zamanda iyi bir box a geçersiniz.
Evet ilerde Mi Stick 4K veya Hiremco Smart Life alacağım.

Geri
Üst Alt