-Sony de,bugüne kadar çıkardıkları tek ve en baba modeli "bir" tanedir!
"X4500" gerisini salla gitsin(bunun yanın da tabi ki)
-Bir de benim için son yıllar da tek geçeceğim bir tane serisi vardır "Master 9"
serisi,bak bu da iyi değil çok çok iyi! ToshSV685-Philips 9705 dışında adam gibi
gerçek FALD panel işte budur diğer gördüklerin fald-mald filan dır
sanırım Master serisi 9x ları TR ye ithal etmiyorlar,ben bugüne kadar 1 kişi gördüm
eski TForumdan birisi almıştı,Almanya dan getirilme idi
-Samsung/Sony yine de piyasanın en iyileri,ama bana göre Samy bir tık daha iyi
ancak tek sorun bunların hiç "hak etmedikleri" kadar manyak pahalı olmaları!
çünkü ortada buna değecek hiç bir şey yoktur,yani bir denge olmalı değilmi,mal
güzel ama o fiyat ne yaw
++
C
Cihan bey
sanırım bir hata yapıyorsun gibime geliyor,örneğin;
55 nasıl sana siyahlar daha iyi gelir acaba? o panel IPS yaw max. 1100/1200:1 CR oranı vardır!
siyahlar da iyi değil haliyle ancak izleme açısı daha iyi dersen bak bu doğru olur,IPS ler de
açı değeri çok daha yüksektir
ikinci konu;;50 lik panel mVA olup çok kötü açı verir,hatta en kötü AÇI veren panel tipidir bu dünyada!
(CMO-Innolux)
Shop mode lar da duruyor TV ler ve ortam fazla aydınlık oluyor genel de+Pic.Mode;VIVID
yapıyorlar v.s
Göz ciddi yanılır bunları izlerken! bana göre bunlar bir ölçü/değerlendirme değildir
kısaca paneli EV ortamında ve kısmen karanlık/loş ortam da izlemek gerekiyor daha sağlıklı
görüş sahibi olmak için
IPS ler her zaman çok daha doğru renk üretirler,VA ya göre(tabi eskinin o baba VA larını saymıyorum)
IPS gerek monitör gerekse de TV olarak çok daha renk üretirler ama bir farkla örneğn LGD nin
en üst seri IPS paneli takılıysa
başka bir örnek SONY "marka" satan çakal olduğu için gidip bunun daha ucuz olan IPS li TV sini
alırsan,haybeye IPS olmuş olursun,yani paranı sadece Sony ye kaptırmış olursun gibi düşün...
Ya da gidip LG nin HiEnd bir IPS TV sini alırsan o zaman renk kalitesi çok çok iyi olur gibi düşün
kısaca yine de genel olarak IPS ler açı+renk de bugünün VA ların hepsinden iyi veya çok daha iyi dir
TPV nin VA ları(CMO 50" panel) açı+renk= olarak birin de çok kötü+diğerinde vasat-iyice gibi dir
not;benim burada notum oldukça düşüktür! 50/55 TPV=VA/IPS olarak yine de "resim kalitesi"
vasatın üzerine çıkıyor+adma gibi paneli set ederseniz oldukça iyidir
Not;ancak AÇI konusun da herkesin görüş açısı farklı olabilir,bana kötü gelen size iyi gelebilir
buna da fazla bir şey diyemem,ancak panelleri tanıdığım için kendime göre bir değelendirme yapıyorum
bir kez daha yazıyorum bana göre rezil bir açı veriyor mVA lar! 5/10derece max oluyor
ANCAK o açıyı,panel den uzaklaşarak izlerseniz o zaman açı biraz daha fazla verir bu da göz+fizik
kanunu gereğidir
Ben bu paneli aynı zamanda Monitör olarak da kullanıyorum ve izleme mesafem de o zaman çok yakın oluyor!
açı tam berbat oluyor
8807 modeli ayrıca 8505 den çok daha iyidir,diğerine sanırım 2 sene içinde 6 tane yazılım çıktı ama
istediğim hale gelememişti,elli defa da sitelerine yazdım ama fazla bir değişim olmadı v.s v.s
8807 de şu anda sanırm 4 veya 5.yazılımı verdiler,ben bu haliyle oldukça beğendim ayrıca netice de
tüm 50"lik paneller hemen hemen aynı,TPV nin bu model de farkı 100Hz olması ve çok daha iyi bir
software kullanarak resim konusun da diğer rakiplerinde öne çıkmasıdır ancak 50lik bu paneller de
istenen kalite de bişr yere kadar olabiliyor!
Toengel siteleri(TPV-Hollanda sitesi) kullanıcı yorumlarına dikkat ediyor,en azından muhatap var
yazılım konusun da!
Ancak beni bilir,bana göre nokta atışı bir panel artık yoktur!
ne gidin şuna basın kapın derim ne de en iyisi budur derim,çünkü bana göre böyle bir panel yok
olsa dükkan sizin yaw
Bir de mukayese yaparken "parasına" bakıyorum,bana göre en önemli kriter işte burasıdır!
yani şu paraya bu var git bas al demem söz konusu zaten olamaz
Ve işin teknik/teknolojik olarak zaten böyle şak diye basılacak bir TV de yoktur!
ama Samsung 9x serisi bugünkü parayla örneğin 10 kağıt olsa o zaman almayanı döverler derim!
Bir de bazı arkadaşlar var,yaw adam Pio kullanıyor veya Pany PDP kullanıyor yukarıda bir arkadaş yazmış
9705 kullanıyor ya da benim gibi Tosh kullanıyor v.s iyi de bunu kullanan adama nasıl bir bulacaksın acaca???
unutun böyle panelleri gari
şimdinin malları hem ciddi pahalı hem de o paraya kesinlikle değmeyecek TV ler!
ben onun için çoğusuna git kardeşim ucuz yollu Arçelik/Vestel al diyorum! olmadı bir tane Box al geç izle yaw
laf aramızda yerli montaj TV ler de bana göre pahalı hala!
++
8807 için bir başka konu da şudur,panel 450NIT de dir
ancak Baclit sistemini fazla açmışlar(yazılımla!)>>>bunu TPV ye yazdım-ancak düzeltmediler!
veya belki ileri de olabilir(bu durum normal veya acemi kullanıcılar için bana göre değil)
Backlight+Contrast istenen seviyeye düşürülemiyor bu sebebten! örneğin 8505 bu konuda çok daha iyiydi!
"sıfır" seviyesi demek tamamen karanlık olmasıdır ama TV üreticileri ""düşük NIT li panel"" taktıkları için
ve insanlar da tam tersine gerçek "filimci" olmadığı için böyle yazılım müdahalesiyle bana göre olmaması
gereken bir Pic.Settings tablosu çıkıyor ortaya
Bir panelin FILM performansı prof.veya ona yakın değilse o zaman geç o paneli biz diyoruz ama genel olarak
insanlar böyle demiyor,NIT yüksek mi ben ona bakarım diyor sankim gün boyu HDR/DV izliyor!
Marifet Film performansıdır NIT değerinin yüksek olması değildir,çünkü biz her türlü kusuru film de
görüp de ona göre not veriyoruz yaw
8807 de kısmen loş ortam da izliyorum 2.5mt. den paneli ve tam karşıdan,bir diğer çok önemli nokta ise
panelin tam orta-ve 5 derece kadar da orta seviyesinden yukarıda izleyeceksiniz!
çünkü bu paneller vertikal-horizontal açılar da çok ciddi bozuluyor,yani tepeden bakamazsınız buna
ya da yere uzanıp yine izlemeyezsiniz!
Ben ilk günler de sehpaya koydum ama olmadı(alçak geldi çünkü)sonra gidip askılı ünite aldım
ve ona göre göz hizama göre panelin istenen görüşünü alabilmem adına ona göre taktım askıya!
CMI/Innolux paneller hep böyledir eskiden beri!
++
8807 de bütün uğraşmalarıma rağmen(3 aylık süreç geçti) 8505 den referens aldığım değerler fazla iş görmedi
sonra TPV ye bunu aktardım yeni yazılım da halletik dediler ama bunu vermeleri de(OTA dan)1 ayı buldu!
sonra paneli factory-reset yaparak yeniden set ettim(yani yazılım dan sonra)bu sefer daha iyi resim aldım
8505 e göre ancak Baclit seviyesi hala istediğim gibi değil!
8505 de ciddi bir black-crush sorunu vardı(son yazılımla bunu da oldukça iyi hale getirdiler)
8807 de ise kesinlikle bu sorun yok(şayet Sharp ayarını çok fazla açmazsanız)zaten ilk baktığım yer bu olmuştu
panelin MBoard+stock s/w aynı ama set ettikleri değerler ise yazılımla değiştirilmiştir!
Not;; bana eski 8505 ve yeni 8807(örneğin benim gibi olanlar da)paneli set etme işinde sormuşlardı bunu
ancak daha yeni olayı çözdüm bende,kısaca 8505 pic.set.değerleriyle 8807 yi tam set edemezsiniz!
ama bazı değerler aynı tabiki
sanırım Ocak ayın da bunları vermiştim eski msg larda
++
Bu paneller ya da 8807 100Hz ama daha önce de yazdım ben bunlara "çakma-100Hz" diyorum
dalgaya düşmeyin,çakal üreticiler HiEnd deyip bir de 100Hz çekiyorlar sonra iki katı da fiyat çekiyorlar
benim elimde eskinin Pio su gibi acaip düşük LAG li Tosh var,yani yemesinler insanları 100Hz diye
hele de panel 55 den büyük ise osuruk 100Hz olur,aklınızda bulunsun!!!
++
...Fakat biz bu bitrate konusundan ötürü hdd'ye Blu-ray iso atarak film izledik, açıkçası stream platformlarıyla arasında çok büyük kalite farkı gözlemleyemedik. Sürekli Blu-ray'dan film izlemek sürdürülebilir bir şey değil...
benim orada bahsettiğim BD den oynatım yapıp(UHD içerik de)Bit-rate 100/120Mb idi veya bazıları da 80/90Mb olanlardır
BD-ISO ile olmaz ya da baktınızmı bit-rate değerine??
BD-ISO lar da aslında bana göre oldukça iyidir,yani güzel izlenir,ama kaç kişi bunlar uğraşıyor artık!
ancak stream performansıyla çok kalite farkı yok diyorsan o zamanörneğin NFlix ve diğerleri zaten 13/15Mb bit-rate veriyor yaw
bu değer doğru veya gerçek veya olması gereken değer değildir!
14/15Mb ile UHD mi olur yaw,Net bile bu değer bazılarında 30/35Mb dir(fazlası da vardır)
Ancak UYDU nun modası geçti yaw,kim uğraşır artık,herkes iptv kullanıyor ama bu sefer bu durum özellikle UHD de tam rezil oluyor!
++
C
culpanext
kardeşim Pio cu ve 9705 kullanmış adama bir şeye tavsiye edilmez,ya da neyi etsen adama neredeyse "küfür" gibi gelir yaw
OLED de kal,ama bu iş TR de hem bilinmiyor hem de sürekli ve yalnış bir "bilgisizlik" örneği olarak bunlar adeta gebertiliyor!
ben bir dünya adama OLED aldırdım,kimse dönmüyor bir daha bana!
belki sana da al demişimdir,hatırlamıyorum şimdi
TF/DH/FT veya burası v.s hepsini salla geç;OLED konularında,çoğu neredeyse yalan-yalnış
OLED de şimdilik fazla bir değişiklik olmaz,QD yi de unut,bunu için panel değiştirilmez
NIT değerleri bazı seriler de olduk iyi seviyelere çıktı,ama bana göre ciddi fazla bile
(ancak işin NIT kısmı kullanıcının neleri izlediğine bağlı olarak elbette değişebilir)
Ancak şöyle bir çok önemli konu var OLED işinde bana göre üreticinin yaklaşımı olarak
LGE çok iyi iken her zamanki gibi Sony de en kötüsüdür!
Sony neyi göre sorun değil der kafadan(Oled&LCD olarak)
LG ise örneğin müşteriye en büyük yardımı yapandır(OLED için sadece!!)
zaten tüm panelleri her Oled üretene LGD veriyor)
OLED de 2014/15 den itibaren nasıl eskiden Pio bir numara idi LCd olarak
Pany de Oled olarak açık ara en iyisi!
Ama herifler TR de yoklar! 2013 den beri
Pany de LGD Oled panel takıyor,ama ne hikmetse onda diğer markalardaki sorunlar hemen hiç yok!
en çok Sony ve LGE varken,Pany bu konuda yine hep Lider
Sony de daha çok "renk deformasyonu" olurken,burn-in sorunu daha az!
LG de ise durum tam tersi!
Ama LG genel de paneli değiştiriyor ama Sony abi bunlar normaldir veya kullaıcı hatası diyor!
OLED ile LCD panelleri genel olarak çeşitli sorunlar olarak ele alırsak,LCD ler tamamen falso yaw
mukayese bile kabul etmez!
OLED konusun da hiç kafanı takma,ama bir Pio kadar 10/15 sene gidermi diye düşünüyorsan,bunu unut!
5 sene sorunsuz gittimi Dua et veya belki 5/6/7 yıl,o kadar
Ama LCD ler için 10 sene düşünen var,onlar da unutsun bunu(yeni modeller için bunu yazıyorum)
Her zaman TV için kenara da bir para atmaya başlayın bence,5 sene bence iyi bir Vade zaten