C Çevrimdışı

cihanbozkir

Yeni Üye
23 Ara 2022
13
34
albanez albanez, Tamamını okudum, sağolun. Bence de çok garipti siyahların IPSe göre VA panelde daha soluk ve gri tonda görünmesi. Ama dediğim gibi sebebi arka ışığın çok çok fazla açık olması bence de. Ama aydınlık bir odada televizyon yayını seyretmek için kullanılır ise 120 nit üstünde kullanılacak mecburen, yanlardan bakınca bozulma sizin film seyrederken gözlemlediğiniz kadar olmayacak. Ama neye göre, parlaklık artırılmış ekranda merkezden bakınca görünene göre bozulmayacak. Fakat merkezden bakınca görünen koyu siyahın tonları zaten hiç olmayacak. O sebeple bu panel çok aydınlık ortamda seyretmek için de uygun değil bence.

Sanırım evdeki televizyon ile devam edeceğim. İleride belki eski iyi panellerden ikinci el ya da denk gelirse OLED olabilir. Çünkü pek bir kazanım olmayacak gibi geliyor.
W Winston da aynısını söylemişti, kendisine de teşekkür ederim.

C Çevrimdışı

culpanext

Yeni Üye
9 Mar 2019
3
45
-Sony de,bugüne kadar çıkardıkları tek ve en baba modeli "bir" tanedir!
"X4500" gerisini salla gitsin(bunun yanın da tabi ki)

-Bir de benim için son yıllar da tek geçeceğim bir tane serisi vardır "Master 9"
serisi,bak bu da iyi değil çok çok iyi! ToshSV685-Philips 9705 dışında adam gibi
gerçek FALD panel işte budur diğer gördüklerin fald-mald filan dır

sanırım Master serisi 9x ları TR ye ithal etmiyorlar,ben bugüne kadar 1 kişi gördüm
eski TForumdan birisi almıştı,Almanya dan getirilme idi

-Samsung/Sony yine de piyasanın en iyileri,ama bana göre Samy bir tık daha iyi
ancak tek sorun bunların hiç "hak etmedikleri" kadar manyak pahalı olmaları!
çünkü ortada buna değecek hiç bir şey yoktur,yani bir denge olmalı değilmi,mal
güzel ama o fiyat ne yaw

++

C Cihan bey

sanırım bir hata yapıyorsun gibime geliyor,örneğin;
55 nasıl sana siyahlar daha iyi gelir acaba? o panel IPS yaw max. 1100/1200:1 CR oranı vardır!
siyahlar da iyi değil haliyle ancak izleme açısı daha iyi dersen bak bu doğru olur,IPS ler de
açı değeri çok daha yüksektir

ikinci konu;;50 lik panel mVA olup çok kötü açı verir,hatta en kötü AÇI veren panel tipidir bu dünyada!
(CMO-Innolux)

Shop mode lar da duruyor TV ler ve ortam fazla aydınlık oluyor genel de+Pic.Mode;VIVID
yapıyorlar v.s
Göz ciddi yanılır bunları izlerken! bana göre bunlar bir ölçü/değerlendirme değildir

kısaca paneli EV ortamında ve kısmen karanlık/loş ortam da izlemek gerekiyor daha sağlıklı
görüş sahibi olmak için

IPS ler her zaman çok daha doğru renk üretirler,VA ya göre(tabi eskinin o baba VA larını saymıyorum)
IPS gerek monitör gerekse de TV olarak çok daha renk üretirler ama bir farkla örneğn LGD nin
en üst seri IPS paneli takılıysa

başka bir örnek SONY "marka" satan çakal olduğu için gidip bunun daha ucuz olan IPS li TV sini
alırsan,haybeye IPS olmuş olursun,yani paranı sadece Sony ye kaptırmış olursun gibi düşün...

Ya da gidip LG nin HiEnd bir IPS TV sini alırsan o zaman renk kalitesi çok çok iyi olur gibi düşün

kısaca yine de genel olarak IPS ler açı+renk de bugünün VA ların hepsinden iyi veya çok daha iyi dir

TPV nin VA ları(CMO 50" panel) açı+renk= olarak birin de çok kötü+diğerinde vasat-iyice gibi dir

not;benim burada notum oldukça düşüktür! 50/55 TPV=VA/IPS olarak yine de "resim kalitesi"
vasatın üzerine çıkıyor+adma gibi paneli set ederseniz oldukça iyidir

Not;ancak AÇI konusun da herkesin görüş açısı farklı olabilir,bana kötü gelen size iyi gelebilir
buna da fazla bir şey diyemem,ancak panelleri tanıdığım için kendime göre bir değelendirme yapıyorum

bir kez daha yazıyorum bana göre rezil bir açı veriyor mVA lar! 5/10derece max oluyor

ANCAK o açıyı,panel den uzaklaşarak izlerseniz o zaman açı biraz daha fazla verir bu da göz+fizik
kanunu gereğidir
Ben bu paneli aynı zamanda Monitör olarak da kullanıyorum ve izleme mesafem de o zaman çok yakın oluyor!
açı tam berbat oluyor

8807 modeli ayrıca 8505 den çok daha iyidir,diğerine sanırım 2 sene içinde 6 tane yazılım çıktı ama
istediğim hale gelememişti,elli defa da sitelerine yazdım ama fazla bir değişim olmadı v.s v.s
8807 de şu anda sanırm 4 veya 5.yazılımı verdiler,ben bu haliyle oldukça beğendim ayrıca netice de
tüm 50"lik paneller hemen hemen aynı,TPV nin bu model de farkı 100Hz olması ve çok daha iyi bir
software kullanarak resim konusun da diğer rakiplerinde öne çıkmasıdır ancak 50lik bu paneller de
istenen kalite de bişr yere kadar olabiliyor!

Toengel siteleri(TPV-Hollanda sitesi) kullanıcı yorumlarına dikkat ediyor,en azından muhatap var
yazılım konusun da!

Ancak beni bilir,bana göre nokta atışı bir panel artık yoktur!
ne gidin şuna basın kapın derim ne de en iyisi budur derim,çünkü bana göre böyle bir panel yok
olsa dükkan sizin yaw
Bir de mukayese yaparken "parasına" bakıyorum,bana göre en önemli kriter işte burasıdır!
yani şu paraya bu var git bas al demem söz konusu zaten olamaz

Ve işin teknik/teknolojik olarak zaten böyle şak diye basılacak bir TV de yoktur!
ama Samsung 9x serisi bugünkü parayla örneğin 10 kağıt olsa o zaman almayanı döverler derim!

Bir de bazı arkadaşlar var,yaw adam Pio kullanıyor veya Pany PDP kullanıyor yukarıda bir arkadaş yazmış
9705 kullanıyor ya da benim gibi Tosh kullanıyor v.s iyi de bunu kullanan adama nasıl bir bulacaksın acaca???
unutun böyle panelleri gari
şimdinin malları hem ciddi pahalı hem de o paraya kesinlikle değmeyecek TV ler!

ben onun için çoğusuna git kardeşim ucuz yollu Arçelik/Vestel al diyorum! olmadı bir tane Box al geç izle yaw
laf aramızda yerli montaj TV ler de bana göre pahalı hala!
++

8807 için bir başka konu da şudur,panel 450NIT de dir
ancak Baclit sistemini fazla açmışlar(yazılımla!)>>>bunu TPV ye yazdım-ancak düzeltmediler!
veya belki ileri de olabilir(bu durum normal veya acemi kullanıcılar için bana göre değil)

Backlight+Contrast istenen seviyeye düşürülemiyor bu sebebten! örneğin 8505 bu konuda çok daha iyiydi!
"sıfır" seviyesi demek tamamen karanlık olmasıdır ama TV üreticileri ""düşük NIT li panel"" taktıkları için
ve insanlar da tam tersine gerçek "filimci" olmadığı için böyle yazılım müdahalesiyle bana göre olmaması
gereken bir Pic.Settings tablosu çıkıyor ortaya

Bir panelin FILM performansı prof.veya ona yakın değilse o zaman geç o paneli biz diyoruz ama genel olarak
insanlar böyle demiyor,NIT yüksek mi ben ona bakarım diyor sankim gün boyu HDR/DV izliyor!

Marifet Film performansıdır NIT değerinin yüksek olması değildir,çünkü biz her türlü kusuru film de
görüp de ona göre not veriyoruz yaw

8807 de kısmen loş ortam da izliyorum 2.5mt. den paneli ve tam karşıdan,bir diğer çok önemli nokta ise
panelin tam orta-ve 5 derece kadar da orta seviyesinden yukarıda izleyeceksiniz!
çünkü bu paneller vertikal-horizontal açılar da çok ciddi bozuluyor,yani tepeden bakamazsınız buna
ya da yere uzanıp yine izlemeyezsiniz!

Ben ilk günler de sehpaya koydum ama olmadı(alçak geldi çünkü)sonra gidip askılı ünite aldım
ve ona göre göz hizama göre panelin istenen görüşünü alabilmem adına ona göre taktım askıya!

CMI/Innolux paneller hep böyledir eskiden beri!

++

8807 de bütün uğraşmalarıma rağmen(3 aylık süreç geçti) 8505 den referens aldığım değerler fazla iş görmedi
sonra TPV ye bunu aktardım yeni yazılım da halletik dediler ama bunu vermeleri de(OTA dan)1 ayı buldu!
sonra paneli factory-reset yaparak yeniden set ettim(yani yazılım dan sonra)bu sefer daha iyi resim aldım
8505 e göre ancak Baclit seviyesi hala istediğim gibi değil!

8505 de ciddi bir black-crush sorunu vardı(son yazılımla bunu da oldukça iyi hale getirdiler)
8807 de ise kesinlikle bu sorun yok(şayet Sharp ayarını çok fazla açmazsanız)zaten ilk baktığım yer bu olmuştu

panelin MBoard+stock s/w aynı ama set ettikleri değerler ise yazılımla değiştirilmiştir!

Not;; bana eski 8505 ve yeni 8807(örneğin benim gibi olanlar da)paneli set etme işinde sormuşlardı bunu
ancak daha yeni olayı çözdüm bende,kısaca 8505 pic.set.değerleriyle 8807 yi tam set edemezsiniz!

ama bazı değerler aynı tabiki
sanırım Ocak ayın da bunları vermiştim eski msg larda

++

Bu paneller ya da 8807 100Hz ama daha önce de yazdım ben bunlara "çakma-100Hz" diyorum
dalgaya düşmeyin,çakal üreticiler HiEnd deyip bir de 100Hz çekiyorlar sonra iki katı da fiyat çekiyorlar
benim elimde eskinin Pio su gibi acaip düşük LAG li Tosh var,yani yemesinler insanları 100Hz diye

hele de panel 55 den büyük ise osuruk 100Hz olur,aklınızda bulunsun!!!

++

...Fakat biz bu bitrate konusundan ötürü hdd'ye Blu-ray iso atarak film izledik, açıkçası stream platformlarıyla arasında çok büyük kalite farkı gözlemleyemedik. Sürekli Blu-ray'dan film izlemek sürdürülebilir bir şey değil...

benim orada bahsettiğim BD den oynatım yapıp(UHD içerik de)Bit-rate 100/120Mb idi veya bazıları da 80/90Mb olanlardır
BD-ISO ile olmaz ya da baktınızmı bit-rate değerine??

BD-ISO lar da aslında bana göre oldukça iyidir,yani güzel izlenir,ama kaç kişi bunlar uğraşıyor artık!

ancak stream performansıyla çok kalite farkı yok diyorsan o zamanörneğin NFlix ve diğerleri zaten 13/15Mb bit-rate veriyor yaw
bu değer doğru veya gerçek veya olması gereken değer değildir!
14/15Mb ile UHD mi olur yaw,Net bile bu değer bazılarında 30/35Mb dir(fazlası da vardır)
Ancak UYDU nun modası geçti yaw,kim uğraşır artık,herkes iptv kullanıyor ama bu sefer bu durum özellikle UHD de tam rezil oluyor!

++

C culpanext

kardeşim Pio cu ve 9705 kullanmış adama bir şeye tavsiye edilmez,ya da neyi etsen adama neredeyse "küfür" gibi gelir yaw

OLED de kal,ama bu iş TR de hem bilinmiyor hem de sürekli ve yalnış bir "bilgisizlik" örneği olarak bunlar adeta gebertiliyor!

ben bir dünya adama OLED aldırdım,kimse dönmüyor bir daha bana!
belki sana da al demişimdir,hatırlamıyorum şimdi

TF/DH/FT veya burası v.s hepsini salla geç;OLED konularında,çoğu neredeyse yalan-yalnış

OLED de şimdilik fazla bir değişiklik olmaz,QD yi de unut,bunu için panel değiştirilmez
NIT değerleri bazı seriler de olduk iyi seviyelere çıktı,ama bana göre ciddi fazla bile
(ancak işin NIT kısmı kullanıcının neleri izlediğine bağlı olarak elbette değişebilir)

Ancak şöyle bir çok önemli konu var OLED işinde bana göre üreticinin yaklaşımı olarak
LGE çok iyi iken her zamanki gibi Sony de en kötüsüdür!

Sony neyi göre sorun değil der kafadan(Oled&LCD olarak)
LG ise örneğin müşteriye en büyük yardımı yapandır(OLED için sadece!!)
zaten tüm panelleri her Oled üretene LGD veriyor)

OLED de 2014/15 den itibaren nasıl eskiden Pio bir numara idi LCd olarak
Pany de Oled olarak açık ara en iyisi!
Ama herifler TR de yoklar! 2013 den beri

Pany de LGD Oled panel takıyor,ama ne hikmetse onda diğer markalardaki sorunlar hemen hiç yok!
en çok Sony ve LGE varken,Pany bu konuda yine hep Lider

Sony de daha çok "renk deformasyonu" olurken,burn-in sorunu daha az!
LG de ise durum tam tersi!
Ama LG genel de paneli değiştiriyor ama Sony abi bunlar normaldir veya kullaıcı hatası diyor!

OLED ile LCD panelleri genel olarak çeşitli sorunlar olarak ele alırsak,LCD ler tamamen falso yaw
mukayese bile kabul etmez!

OLED konusun da hiç kafanı takma,ama bir Pio kadar 10/15 sene gidermi diye düşünüyorsan,bunu unut!
5 sene sorunsuz gittimi Dua et veya belki 5/6/7 yıl,o kadar
Ama LCD ler için 10 sene düşünen var,onlar da unutsun bunu(yeni modeller için bunu yazıyorum)

Her zaman TV için kenara da bir para atmaya başlayın bence,5 sene bence iyi bir Vade zaten
Abi emeğine sağlık, keyifle okudum.Oled e devam o zaman…👍

P Çevrimdışı

PATRONN

Yeni Üye
3 Ocak 2023
36
29
Arkadaşlar televizyon ihtiyacım var. Bütçem 15 k ya kadar yeter. Ancak 2 k üstü model çok daha iyiyse hallederim yine. 50 inç ten yukarı istemiyorum oda büyüklüğü için. Panel ise ıps panel olmalı ve tip panel için kötü diyorlar. Samsung veya LG marka olabilir. Ses ihtiyacı için ekstra birşey almak istemiyorum. TV nin sesi iyi olmalı bas vs karşılamalı. Rica etsem yardımcı olur musunuz teşekkür ederim.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Abi emeğine sağlık, keyifle okudum.Oled e devam o zaman…👍
ya kardeş eskiden adamın elinde "Pio" olurdu,ama o yine abi ne alayım derdi:ara
yani o zamanlar da örneğin Sony/Samsung dan yeni model LCD ler çıkardı(FHD zamanları)

yaw yürü git işine derdim adama,maceraya hiç gerek yok
bugün 15 yılı geçen Pio cular var hala!
zaten Pio/Pany cilerin hemen hepsi hem harbi "filimci" hem de
gözleri bu konuda neyin ne olduğunu bilecke kadar Şahin gözlü olmuşlar...

Sen OLED den inip de eşşek LCD lere binme sakın! geri dönüşün yok sen
Forumlara da takılma,çünkü biz de ısrarla bir Burn-in/Retention v.s sorunları
vardır cart-curt vardır edebiyatı ile OLED leri de alan adamı da yatırıp döverler
bu memleket de:sopa1

bir sıkıntın olursa bana eMail den ulaşırsın++

E Çevrimdışı

Emre27

Yeni Üye
21 Mar 2020
30
34
Vestel 55Q9900 55 inc
Vestel 55QA9700 55 inc
Toshiba 55QA4163DT
TOSHİBA QL5D63DT
Bu ürünlerden hangisini tavsiye edersin Adem Helvacı Adem Helvacı abim? Panel cof ve bilmediğimiz ama önemli olan donanım yanları ile senin tavsiyene ihtiyacım var abi, farklı marka ve modellere açığım önemli olan 55 inc mümkünse iyi bir ekran teknolojisi Q led vs. Şimdiden teşekkür ederim abi 🤚🏻

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Arkadaşlar televizyon ihtiyacım var. Bütçem 15 k ya kadar yeter. Ancak 2 k üstü model çok daha iyiyse hallederim yine. 50 inç ten yukarı istemiyorum oda büyüklüğü için. Panel ise ıps panel olmalı ve tip panel için kötü diyorlar. Samsung veya LG marka olabilir. Ses ihtiyacı için ekstra birşey almak istemiyorum. TV nin sesi iyi olmalı bas vs karşılamalı. Rica etsem yardımcı olur musunuz teşekkür ederim.
50 incler Va panel olur. 49 inç lerde IPS olur ama üretim bu boylarda artık yok. Piyasada Grundig de kaldı onlara bakarsınız

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Vestel 55Q9900 55 inc
Vestel 55QA9700 55 inc
Toshiba 55QA4163DT
TOSHİBA QL5D63DT
Bu ürünlerden hangisini tavsiye edersin Adem Helvacı Adem Helvacı abim? Panel cof ve bilmediğimiz ama önemli olan donanım yanları ile senin tavsiyene ihtiyacım var abi, farklı marka ve modellere açığım önemli olan 55 inc mümkünse iyi bir ekran teknolojisi Q led vs. Şimdiden teşekkür ederim abi 🤚🏻
Baktınız model hepsi aynı . Qled olması bazı modellerin, bişey ifade etmez. Satış için reklam için söylemden ibarettir Vestel yada Grundig yada alt seri dünya markalarından alırken sadece paneli ne istiyorsun ona karar verin alın.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Beyler,genel de yalnış bir başka şey var özellikle "Aydınlık ortamda izleme" konusunda
300/400NIT HDR/DV haricinde kesinlikle yeter!

zaten panellerin de çoğu böyledir veya 400/500 NIT lik panel her işi görür!

ayrıca HDR yi de görür!

insanları sürekli o değer olmaz bu değerle olmaz v.s laflarıyla beyin salatasına çeviyorlar yaw

ama adam da resim anlama kapasitesi yoksa,doğru resim nedir v.s bilmiyorsa ve forumlara da
bolca giriyorsa hele hele TF/DH filan kafası tam ambele oluyor!

yaw bu kadar bilgiszlik olan bir başka ülke forumu yok bju dünyaya
ve herkes UZMAN/USTA/HOCA/ÜSTAD filan oluyor bu memleket de!

1000-NIT olayına adamın kafasını takmışlar ve adam panel 350/400 ise yaw bu bana gitmez diyor!

panel 400/450NIT olsun>>>HDR içeriği açın>>Pic.Set. de "HDR-Vivid" e alın

bu resim aydınlık ortamda bile çok yeterlidir!

ayrıca bunlar YouTube denen yerden izlendiği için(çok büyük genellikle) zaten Bit-rate lerini
ciddi kırpıyorlar! size 25/35Mb ile aktarılır! aslı kaçtır peki? 80mb/120mb dir!

ayrıca çekenin elinde ki HDR destekli Cam nedir veya Cep.Tel lemi çekti!!!
önüne gelen HDR çekiyor yaw!

ya da alıyor eline Telefonu(üst segment olsun,HDR cart-cart v.s desteği de olsun
adam 4K çekiyor 25fps ile lan gitişine be diyeceksiniz tabiki
40K/30fps çeksen kısmen hikaye

hatta kimisinin elinde hangi marka-model Tel. varsa 4K/60fps çekiyor;ülen yürü git işine

yani ben bunları ciddi takip ediyorum,neredeyse çoğu faul yaw

buradan şuna gelirsem kimse yalnış bilgilere filan kapılmasın,elindeki panel 350/450 arasındaysa
tamam dır özellikle HDR için
ama DV işinde olay biraz farklı ama kaç tane adam gibi DV içerik var ya!
herif eski filmi alıyor 1080p bile olmayan re-master yapıp artık ne verdiyse gazlıyor
ülen git işine milleti de görme özürlü halellere getirdiniz ayıp be

++

Yukarı bölümün dışında bir şey daha var ki bu bence en önemlisidir

Panelin konuşlandığı ortamın aydınlanma şiddetinin seviyesi,işte siz buna asıl olarak bakacaksınız!

Ortam da panel tam pencerenin karşısında ise ve içeriye de çok fazla ışık giriyorsa o zaman
işiniz biraz zor! çoğu hatta hemen her marka panel burada su koyverir!

Ama "Araba parasına" satılan malum marka bazı paneller varsa bunlar da o falsolar çok daha
az olur,yani tek farkı budur(1000-NIT ve üzeri bazı paneller de)

Ama bizim gibi resim den anlayan adamlar için bunlar da falsoludur yine de!

Zira bu paneller bazı sorunlarını sizler den gizlemek adına bir takım atraksiyonlar yapıyor(HW olarak)
ayrıca TV ler zaten bu yapıda asla değildir ve ortam aydınlanma şiddeti de ne kadar fazla olursa
bunlar hep falso yapacaktır!

Şimdi ev ortamında HANIM faktörü baskınsa,onlar zaten ortamı karatmazlar,her yeri açarlar yaw
iyi de paneller bu durumu hiç sevmezler!

basit çözüm;ortamı nisbeten karartacaksınız,o zaman çoğu panel iyi de bir ayarla size Sony/Samy gibi de
gelebilir!

o çok yüksek çekimli değerler v.s özellikle DV de hatta kısmen HDR de zaten resmin Natural halini
bozuyor ya da çok ciddi bozuyor,ama adam bunun farkında değil!

Kuşlar/Ormanlar/Balıklar Doğa v.s izlerseniz HDR/DV bu falsoları fazla anlamazsınız ama yine de doğada
hiç bir zaman bir "insan gözü" böyle manzaralar görmez!

++

Bir diğer konu da şudur özellikle BOX veya TV de olan durum;
YT den HDR/DV/FHD v.s açtığınız zaman sizin cihazın arayüzü/boot v.s şöyle görünecektir 1920x1080 59.xx/60
ama olması gereken değer ise UHD de>>>3840x2160@60(veya siz panel de bu 59.xx da olablir!

gördüğünüz 2160 değeri sadece o içeriğin gerçek değeridir ama sizin panel den bunun karşılığını alamazsınız!

>>şayet prof.PJ/Monitör v.s değilse tabiki

İçerikler kısmen vaya tamamen doğru olsa bile sizin elinizdeki TV denen paneller veya içindeki Android sistemi
veya Android li BOX lar v.s bunlar da gerçek çekim resmini alamazsınız

Örneğin prof. Sony Monitörler veya Panasonic/Sharp/Hitachi vs gibi monitör tarzı paneller den tam değerlerini alırsınız!
+++

Ben genel de Kuşlar/Ormanlar/Deniz v.s olursa HDR-Vivid ile izlerim ama normal konulu v.s içerikleri ise
kendi ayarım olan panelin Expert-1 modu ile izlerim!

++

Panellerin gerek ortam ışık şiddetini algılaması gerekse de sizin ayarladığınız(Auto dimming varsa)
bunlar çok büyük genel de hatalı/falsolu çalışır!
Çünkü panel bunu kafasına göre belirler! önceden bazı değerler girildiği için gerek Auto gerekse de
Dimming v.s ayarları tam işlevsel değildir!

Zaten panellerin FALD olanları dahil ki bunlar da bir elin 5 parmağını bile geçmiyor gerçek FALD panel
olarak ancak onlar bu falsoları ciddi azaltıyor hatta tamamen doğru olarak hallediyor!

iyide Sony X4500/Toshiba SV685 haricin de bu kriterleri gerçek mana da yapabilen belki LG nin eski bir
modeli vardı(sanırım 2009/10 modeliydi)bir de Philips den 9705 vardı;hepsi bu ve bugün FALD diye
satılan bir iki tane Sony/Samy ler asla bu seviyede değiller!
FALD yok artık,çakma dimming yapan var!

Not;FALD paneli olan bir kaç arkadaş var forumlar da,bunlar yeni model Sony/Samy 9xx serileri dir

1-panel de FALD varsa(harbi veya çakma)sakın Auto veya OFF yapmayın Dimming ayarını!!
2-çevre aydınlanmaya göre ayar varsa bunu da OFF yapın!!
3-FALD ın doğru çalışması için sakın Baclit ayarını da fazla açmayın,o zaman devreden çıkıyor
kafasına göre;ülen bu nasıl FALD o zaman diye adama sorarlar=çünkü panel harbi FALD değildir)

Bir FALD panel de(bunu da Sony ci arkadaş bana sormuş) abi dünya kadar ayar yeri var demiş;
kardeş hepsini OFF ya,sonra bana dön şurada burada böyle şeyler oldu v.s dye sor bunları tek tek
not ederek

özellikle FALD paneli set.etmek diğer normal panellere göre ciddi zordur!
Factory-reset yapmayın;ya da mecbur kalırsanız Reset lemek için;eski verdiğim değerleri
yeniden girin,zira FR yapınca panele bu durumda çoğu ayarı zaten kendi kafasına göre
hemen her bir şeyi ON yapar,siz bunların hepsini OFF yapın!

Gerçek FALD panel ise böyle değildir kesinlikle! ayrıca bunlar "Televizyon" yahu alt tarafı
"Monitör"(Prof-IPS li)mi sanıyor bazıları acaba!

Çok fazla set. ayarlar v.s olması tamamen "ticari" çoğu ya resmi bozar ya da işlevsiz dir!

Eskiden Panasonic(PRO-Local-dimming olan üst mdelleri)LCD lerinin gözünü seveyim ya
size bırakırdı çoğu ayarları

"Android" ile ilgili sorulan sorular için,TV ler için olanlara cevap veremiyorum,çünkü hiç kullanmıyorum
mümkün olsa kaldıracağım yaw,hatta GooglePlay için zırt-pırt uyarı geliyor ki GP için giriş bile,yapmadım
sanırım habire onu soruyor,ekrana şak diye arada bilgi uyarı gibi bir şey geliyor,ülen ben BOX çıyım
çok uzun yıllardır yemişim senin sistemini!

BOX da çözüm var ama TV de bunlar legal işler olduğu için hem kısıtlı hem de hiç bana göre olmadığı
için,açıkçası bilmiyorum diyorum çoğu soruya

++

Bir arkadaş sordu geçen gün;
FALD da hangisi iyi diye;Sony/Samy
benim her şart da tercihim artık Samy FALD tır bu bir tık daha iyi
ayruca bunu soran kişi veya çoğu kişi zaten spesifik olarak bana tam
nokta atışı abi sadece şunu izyeceğim deseydi,cevabım ona göre olurdu!

şimdiler de herkes her bir içeeriği izliyor yani ortaya karışık,FALD diye de yola çıkmayın sakın
adamı yolda bırakabilir!

Bir başka arkadaş da yeni Sony X800 Bluray UHD aldım demiş=bu bence çok doğru bir Marka olmuş
bu fiyata göre,X700 de olabilirdi...
Ama illa Sony mi alacağım diye de sormuş panel olarak?? hayır kesinlikle değil!
o sana cihazı satan uyanık zaten Sony mağazası yaw tabiki abi Sony al diyecektir kafadan!

Samsung bir değil iki tık daha doğru tercih olur;BD ler de uyum(cadence/24p/pull-down v.s)
sorunu oluyor ve özellikle senin gibi çoğunlukla 1080-24p original BD media izleyenler için
Samy panel tam doğru seçim oluyor

Sony de şu oluyor;1080-24p de biraz stutter/lag sorunu vardır! fazla seçici bu konuda Sony
ama resim kalitesin de her iki marka da çok iyidir ama sen daha çok "Blueish"(sğuık) tonlu
izlediğin için yine Samy doğru tercih dir
Sony Warm dur! Blueish ise falso verir!

XBox/PS5 için marka farketmez;illa Sony olur diyeni de yine salla geç kardeşim

Ama daha "genel" kullanıcı için;Sony veya Samsung farketmez ve her ikisi de bunlara güzel gider

ancak senin bundan sonra ki gideceğin adres LCD olmaz,hatta ne LCD si yaw??
imkanın sanırım vardı,çak bir tane Panasonic OLED olsun bitsin yaw,ne LCD si kardeşim!
Pany bizim eskinin Pio su oldu artık OLED de en üst seviye,üstü yok
yani ne uğraşıyorsun bir sürü para verip de 9xx serisi Sany/Samy almaya??

Samy/Sony OLED olur tabiki
ancak senin imkanın sebebiyle direk Pany OLED dedim! bunun yanında Sony/Samy
OLED lafı bile olmaz yaw

not;Cüneyt bey de Pany OLED var ama o artık TR de yaşamıyor,Çekya taşında Yılbaşında

++++

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,686
40
albanez albanez,
Gündüz, ekran parlaklığının yetersiz kaldığı zamanlar oluyor ki yaklaşık 500 nit civarı. Diğer televizyonum 250 nit falandı ve o daha büyük eziyet oluyordu.
Özellikle gündüz vakti, gece veya karanlık sahnelerin yoğun olduğu içeriklerde sıkıntı oluyor.
Salon922cb779ba248f49.jpg

Zaten olay kurduğun şu cümleye çıkıyor;
Ortam da panel tam pencerenin karşısında ise ve içeriye de çok fazla ışık giriyorsa o zaman
işiniz biraz zor! çoğu hatta hemen her marka panel burada su koyverir!
Biz de bunu anlatmaya çalışıyoruz, oda çok aydınlıksa parlaklığı yüksek tv almanız daha iyi olur diyoruz.

350 nit ile HDR olabileceğine katılmıyorum. Olay zaten karanlık ile aydınlık arasındaki zıtlığı arttırmak; parlağı daha parlak, koyuyu daha koyu yapmak. HDR/DV desteklediğini iddia eden bir cihaz en azından 700-800 nit'e çıkabilmeli. Daha zengin renk skalası HDR'ın beygir gücü ise parlaklık da torkudur. Torksuz beygir gücü yavan olur, koltuğa yapıştırmaz, heyecanlandırmaz. Uzman değilim bu arada, amatör bir kişi olarak kendi görüşlerim, altını çizeyim.

2.000 - 3.000 nit parlaklık demiyorum zaten, bunlar çok uçuk rakamlar. Teknik olarak ne o kadar parlaklığı sürdürebilecek piksel, ne onu besleyebilecek komponent ne de o kadar parlaklığa bakabilecek gözlerimiz var. Apple Watch Ultra 2.000 nit'e kadar çıkabildiğini söylüyor fakat tamamen güneşin altında ekranı sorunsuz bir şekilde görüntüleyebilmen için.

Stutter sorunu Sony'a özel değil, 120 hz panelli neredeyse bütün cihazlarda stutter/judder oluyor. Bu nedenle Apple TV kullanıyorum, ''Match Frame Rate'' sağ olsun.

Sony'deki tek sıkıntım (bence bu da hepsinde mevcut) ''Slow Panning Shot'' sahnelerdeki titremeler;

Yumuşaklığı arttırınca çözülüyor fakat bu sefer de hareketler doğallıktan uzaklaşıyor.

C Çevrimdışı

culpanext

Yeni Üye
9 Mar 2019
3
45
Android" ile ilgili sorulan sorular için,TV ler için olanlara cevap veremiyorum,çünkü hiç kullanmıyorum
mümkün olsa kaldıracağım yaw,hatta GooglePlay için zırt-pırt uyarı geliyor ki GP için giriş bile,yapmadım
sanırım habire onu soruyor,ekrana şak diye arada bilgi uyarı gibi bir şey geliyor,ülen ben BOX çıyım
çok uzun yıllardır yemişim senin sistemini!
Aldığım Sony oled de, diğer serilerinde de olabilir, androidden bağımsız temel tv olarak kurulum seçeneği var, ayrı bir kumandası da çıktı kutudan. Bu seçenek iyi bir gelişme olmuş,

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Aldığım Sony oled de, diğer serilerinde de olabilir, androidden bağımsız temel tv olarak kurulum seçeneği var, ayrı bir kumandası da çıktı kutudan. Bu seçenek iyi bir gelişme olmuş,
panelin Android sistemini kesinlikle kullanma,hatta YT yi bile açma oradan+BOX al
hem çok daha zevkli hem de Resim kalitesi v.s olarak da daha stabil ve sıkıntısızdır
kafana göre her bir şeyi yükle kaldır,yok ROM doldu yok bilmem ne oldu tantanası
yaşamazsın hiç

ben geçenler de son f/w den sonra paneli resetledim ve sistemin Android kısmına
hiç girmedim,ama herifler sistem de yazılımla senin hemen her hareketini izledikleri
için arada panele uyarı geliyor yok şuraya gir bunu aç yok ayarlarını gözden geçir
yani cart-curt,ulan ben senin Android sistemini hiç kullanmak istemiyorum:hayir

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
sanırım dün birisi bana Cep. den msg atmış ama sildim yaw:uyku
konu Philips idi ama tam neydi bakmadım açıkçası

bir yalnış anlama olmasın,ben TPV nin panellerine ne kefilim
ne de illa şunu alın bunu alın v.s demedim-demem zaten!

TPV ve diğer MARKA lar v.s bana göre sıkıntlı gelen bir üretici dir!
OLED lerinin belki bir iki serisi hariç,LCD lerin den aman aman
şunu alın diyeceğim bir malı da yoktur

Fiyatları her ne kadar yaklaşık Avrupa gibiyse de bazı daha eski
serileri biz de daha ucuz olmasına rağmen,bana göre TPV de tıpkı
Sony/Samy hatta bir LG kadar ciddi pahalı ve herifler sadece "MARKA"
satıyorlar! yani benim işim hiç olmaz böyle çakal markalar bile!

8505/8807 kullandım ve halen kullanıyorum;ama hiç kimse ye
direk alın/alınır filan demedim ve demem zaten,bana göre hatta çok
iyi olsa bile milletin başını bu konuda şişirmem
zaten birini oldukça ucuza almıştım(indirimdeydi+elimde Vatan kuponu
vardı sanırım 900 kağıt idi+herifler tamire giden Monitörü kırdılar!)
böylece Tv bana oldukça ucuz gelmişti+Kurduktan 1 gün sonra
pixel hataları çıktı! TV yi değiştirdiler gibi bir süreç yaşadım...

8807 çok daha iyi bir panel H/W olarak fazla fark yokken(100Hz dışında)
S/W olarak 4 tane upgrade den sonra oldukça iyi hale geldi!
Genel de müşterilerini dinleyen bir ana üretici Çin li "TPV"(Avrupa operasyonları)
ama bu panelde de "" klasik"" panel falsoları var tabiki,yani "fıtratı" bu yaw:sirit

++

TPV "OLED" leri ise şayet fiyatı rakiplerine göre tatlı veya çok tatlı ise bence alınır
yoksa başka aderese gidin!

Sony/LGE OLED çok kişiye aldırdım!
Samsung ise 2 kişi var alan(65 ve 55)
Philips alan yine çok az

bana 1 kişi hariç ciddi sıkıntı sebebiyle dönen henüz olmadı!
o kişinin de zaten paneli değiştirildi(LGE)

Ancak TR genelin de bizim bu kısaca "TV" işine bakışımız diğer ileri seviye pazarlar/ülkeler
v.s gibi kesinlikle değildir!

yıllardır bitmeyen bir sallama taktiği ...abi normal dir... bu hep adeta bir "Kural" dır
hep uyarıyorum,Sony bu işin tam sallamacısıdır,onlara göre sorunlu v.s bir panel
asla yoktur!
Samsung için siz ne diyorsanız bence o dur!
LGE bana göre Samy den bir tık daha iyi gibi
TPV bana göre en kötüleri içinde hala ve yıllardır! sadece Sony den daha iyi bu konuda

++

Bütçesi sıkıntısız olan adam varsa direk OLED baksın,sonra da bir daha Forumlara filan
takılmasın!

ben Gamer adamım yok gün boyu Bloomberg TV den Borsayı takip ederim evde çocuk
var bilmem ne diyorsanız o zaman OLED size yaramaz

ancak bütçe sorunu olmayan adam eve 3/4 tane panel atar,kendisine OLED paneli
ayırır diğerleri de kalan LCD lerle idare ediverirler gari:bye

Geri
Üst Alt