12 kağıda 8807 bulursan,bence alınır,yaklaşık 3 ay önce ben 15,5 kağıda almıştım
ancak bu model biraz tuhaf yaw(fiyat olarak)14/15 hatta 19 kağıtlara satıldı son 2 aydır!
8505/8807 kullandım ama 8807 ona çok daha iyi! şu an kaça gidiyor takip etmiyorum artık
OLED ler 2013 de çıktı ama hala makul seviyeye gelmediği gibi adeta uçuyor!
bu saatden sonra da gelmez,ayrıca bırak OLED leri de LED TV ler bile absürt fiyatlar da
ayrıca 7/8 kağıda TV mi var ya???
ben fiyatları düzgün takip etmiyorum açıkçası
sadece yerli montaj veya çakma MARKET markalar ki bunları da zaten çoğunlukla Arçelik
ve Vestel üretiyor,makul fiyatlar belki bunlara denebilir
8807 yi ben çeşitli forumlardan bazı kişilere direk aldırmadım ama bir sürü alan oldu
ayrıca benim için nokta atışı veya tavsiye edeyeceğim hiç bir marka/model filan yoktur
ama 8505-8807 diye ayırırsam o zaman direk 8807 derim!
TPV sanırım bu son firmware ile 5. veya 6. yı verdi,herifler en az 2 yıl düzenli F/W veriyorlar
bu da iyi bir şey 2 yıl sonra ise zaten verecek bir şey de kalmıyor!
Avrupa da kurdukları bir siteleri var (Toengel) ama bunlar Çin liye ait değil,Hollanda merkezli
Patron Çin li ama diğer işleri Avrupalı lar yapıyor yazılım her zaman her markada olduğu gibi Ukrayna/Rus işi
şöyle yazayım;bu paraya bu panel bence çok iyi(8807)
ancak TPV-TR biraz hikaye dir!
zaten piyasa da 100Hz lik 50" lik panel yok diye biliyorum ben??
Sony/Samy nin de 50 likleri 50Hz yalnışım varsa düzeltin?
ama bu şimdiki 100 lük paneller de bana göre az biraz hikaye yaw
dolayısıyla illa 100Hz diye giderseniz arabayı devirsiniz,bende uyarması
50/100 farkı bile kalmamış yaw,herifler yazılımla oynayıp duruyorlar
Sony/Samy de Ferrari gibi değil bu konulda!
ülen müşteriyi bu kadar düdüklemenin olduğu başka bir sektör varmı şu dünyada!
bir 100 lük Philips e bakıyorum sonra Salondaki Tosh a bakıyorum ki bu da "harbi" 100lük
ama günümüz 100 lük denen panellere çok fena tokat atıyor benim 13.yıla giren Tosh
yani 100 lük paneller de artık osuruk oldu
panele ayar çekmek den bıktım gari!
13.sene önce ayarladığım gibi duruyor meret
Bana Philips veya başka Marka TV ler için bazı şeyler soruluyor,ama günümüz panelleri
çok fena seçici yaw
eski CRT ler otomatik vites idiler
eski LCD/PDP ler de yaklaşık böyledir
eski bir de süper paneller dediğimiz bazı özel TV ler ise tam süper otomatik idiler
vitesin dışında gaz-fren cart-curt ne varsa alayı otomatik idi sen sadece direksiyona
oturup havanı atıyorsun!
FILM ayrı,Dizi ayrı Maç desen apayrı daha Gaminge gelmedm bile!
ülen her içerik de ayrı ayrı ayarmı ister!
örneğin benim kriterim FILM dir ama bu paneller o açıdan beni kesmiyor hatta hiç kesmiyor yaw!
yaw Contrast/Baclit ayarını neredeyse sıfıra çekiyorum hala istediğim "filim ortımını" el de edemiyorum
ama YouTube dan bilmem neyi açarsam o zaman hakkını veriyor gibi
yemişim YT yi bana "filim" de performans verecek!
OLED ler işte bu anlamda çok iyi,Pio ları da aratmayacak seviyede ama LCD ler osuruk filimci adama!
ama DİZİ lerde yine bence çok iyi ama bu da heriflerin "gece" çekimleri yapmayıp yapay ışıklandırma
ile çektikleri için bana göre yine tırt!
kısaca ne iş yaptığınıza bağlı olarak sürekli değişen bir resim oluyor şayet bu işler den biraz çakıyorsunuz
yaw ben anlamam oturup DİZİ izleyeceğim diyen adama neyi versen gider zaten millet paso Dizi izliyor!
bir de haybeci adamların tartışma dedikleri programlar filan bunlarda iyi gider...
netice peki ne diye hala soran olursa bu kadar Traş dan sonra;tavsiyem fazla bayılmadan ne gelirse eline al gitsin!
parası olan adam her zaman yazdığım gibi Forumlara da filan gezmez ve basar alır gider yaw
Arçelik/Vestel dışında alternatif yok gibi,bu herifler de marka/model zibil gibi yaw,aynı paneli 10 a bölüp
alın size marka/model diyorlar,ülen utanın gari yetmedimi bu çakallıklar??
abi işe bak yaw Markete gittim TV
aldım
hanım peynir ve tuz alacaktın demişti ülen unuttum,TV aldım idare edin gari