B Çevrimdışı

berkaygunonu

Yeni Üye
1 Şub 2023
6
30
Vestel 65Q9900 almayı düşünüyorum. Fakat yine de almadan önce burada danışmak istedim. Aslında TCL 55C715, 55C725 veya Samsung 55Q67A modelleri arasında kararsız kalmıştım. Ancak aşağı yukarı aynı fiyat bandında Vestel 65Q9900 almak mantıklı geldi. Aynı fiyata 10" daha büyük ekran cezbetti. Ama alacağım ürünün bu fiyat bandında en beni üzmeyecek model olmasını ve kaliteli olmasını istiyorum. TV box kullanacağım için işlemci özelliklerini es geçtim. QLED ve 4K olacak. Tercihim 55" ama vestel anbı fiyat bandında olduğu için onda karar kılmıştım ama dediğim gibi vestel istisna. Sadece görüntü kalitesinin iyi olmasını istiyorum. IPS panel tercihim çünkü her açıdan aynı renk gamını görmek istiyorum. Kullanım amacım Netflix, Youtube, Disney+ içeriklerini tüketmek. Belki ileride oyun konsolu da bağlayabilirim. Bulunduğum şehirdeki Vestel mağazasında 1 adet IPS panel 65Q9900 var. Seri numarası 8953703300341. Panel markası nedir bilgim yok açıkçası. Sadece IPS olduğunu biliyorum. Bu markalar dışında önereceğiniz model tavsiyelerine de açığım.

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

ayhanayak

Yeni Üye
30 May 2020
11
31
Bende Coskun3561 nickli abinin beklentilerle bir cihaz arıyorum mevcut 65" tv çok büyük geldiği için 55e düşürmek istiyorum.
Şuan toshiba 65ul2063dt tv mevcut kendisi android değil,android tv box ile kullanıyorum.
Ama ufak Bi sorun örneğin bende ki box disney plus desteklemediği için disney plus kullanamıyorum.
Bu gibi nedenlerle ekstra olarak android özelliği de mevcut olsun istiyorum.
TCL55C735 19-20k bantlarında kağıt üstünde güzel gözüküyor ama o parayı vermek zor geliyor biraz açıkçası belki samsung veya LG yazsa vereyim de tcl olunca duruyorum.
Tv box ile devam et android olsun ve tv küçülsün diye değmez mi dersiniz bilmiyorum ama.
15bine çözülemez mi bu iş bu abiye ve bana Bi tavsiye rica ediyorum :)

Son düzenleme:
B Çevrimdışı

berkaygunonu

Yeni Üye
1 Şub 2023
6
30
Vestel 65Q9900 almayı düşünüyorum. Fakat yine de almadan önce burada danışmak istedim. Aslında TCL 55C715, 55C725 veya Samsung 55Q67A modelleri arasında kararsız kalmıştım. Ancak aşağı yukarı aynı fiyat bandında Vestel 65Q9900 almak mantıklı geldi. Aynı fiyata 10" daha büyük ekran cezbetti. Ama alacağım ürünün bu fiyat bandında en beni üzmeyecek model olmasını ve kaliteli olmasını istiyorum. TV box kullanacağım için işlemci özelliklerini es geçtim. QLED ve 4K olacak. Tercihim 55" ama vestel anbı fiyat bandında olduğu için onda karar kılmıştım ama dediğim gibi vestel istisna. Sadece görüntü kalitesinin iyi olmasını istiyorum. IPS panel tercihim çünkü her açıdan aynı renk gamını görmek istiyorum. Kullanım amacım Netflix, Youtube, Disney+ içeriklerini tüketmek. Belki ileride oyun konsolu da bağlayabilirim. Bulunduğum şehirdeki Vestel mağazasında 1 adet IPS panel 65Q9900 var. Seri numarası 8953703300341. Panel markası nedir bilgim yok açıkçası. Sadece IPS olduğunu biliyorum. Bu markalar dışında önereceğiniz model tavsiyelerine de açığım.
Yok mu yardımcı olabilecek :(

U Çevrimdışı

UzunParliament

Yeni Üye
7 Şub 2023
1
28
Arkadaşlar merhaba,

Haftaiçi bir TV alacağım. Birkaç haftadır forumları takip ediyorum.

Görüp beğendiğim Philips 55PML9507 ile fiyat/performans açısından kıyaslayabileceğim herhangi bir LG, Samsung Modeli varmıdır?
Şuan için bütçe limitlerimde (25 Bin TL) makul gördüğüm model budur. Fakat okuduğum bir çok olumlu ve olumsuz yorum beni bir adım geri çekiyor.
Diğer modeller almış başını gidiyor;

55QN90B artık 30 Bin üstü satılıyor.
55Q80B 28 Bin civarlarında.

Sizlerin de değerli görüşlerini merak ediyorum.
Hem şeffaf yorumları hem de yapmış olduğu içerikler için Adem Helvacı Adem Helvacı , W Winston 'a teşekkür ederim.
TV hakkında bu kadar bilgiye sahip olacağımı bilmiyordum. Almayı düşünene kadar.

Kullanan arkadaşlar var ise yorumlara bekliyorum.

M Çevrimdışı

Maxim

Yeni Üye
8 May 2018
38
33
Selam bir akrabam 5000 liraya kadar 43 inç bir tv almak istiyor.
Youtube falan olsun istedi ,şuan her tv de bu standart ama kardeşim smart alma 1-2 sene sonra işe yaramaz oluyor android tv daha mantıklı onlara bak deyince buraya da sormak istedim.
Öncelikle smart olsa bile bilindik bir marka 5k bütçeye alınmıyor, 8k+ civarlarında.
Kardeşim onvo sunny gibi markalarda android tv fiyatı sormuş.
Sizin önereceğiniz bir model var mı.?
Android tvler bu bütçeye göre mantıklı mı , performans sağlar mı.
Ekstra olarak piyasa da en bilindik olan sunny gibi markaların ürünleri almak mantıklı mı .
Yardımcı olursanız çok iyi olur .
İyi günler.

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32
Selam bir akrabam 5000 liraya kadar 43 inç bir tv almak istiyor.
Youtube falan olsun istedi ,şuan her tv de bu standart ama kardeşim smart alma 1-2 sene sonra işe yaramaz oluyor android tv daha mantıklı onlara bak deyince buraya da sormak istedim.
Öncelikle smart olsa bile bilindik bir marka 5k bütçeye alınmıyor, 8k+ civarlarında.
Kardeşim onvo sunny gibi markalarda android tv fiyatı sormuş.
Sizin önereceğiniz bir model var mı.?
Android tvler bu bütçeye göre mantıklı mı , performans sağlar mı.
Ekstra olarak piyasa da en bilindik olan sunny gibi markaların ürünleri almak mantıklı mı .
Yardımcı olursanız çok iyi olur .
İyi günler.
selam. bütcenize uygun çok fazla 43 inc tv yok malum herşeyin fiyatı arttı. Dediğiniz gibi onvo sunny axen gibi modellerde bütçeye uygun tv var. smart veya anroid olmayan bir tv bakıp android box almak da mantıklı bir seçenek gibi duruyor ama yine bütçeyi aşmış oluyoruz :)

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32
Arkadaşlar merhaba,

Haftaiçi bir TV alacağım. Birkaç haftadır forumları takip ediyorum.

Görüp beğendiğim Philips 55PML9507 ile fiyat/performans açısından kıyaslayabileceğim herhangi bir LG, Samsung Modeli varmıdır?
Şuan için bütçe limitlerimde (25 Bin TL) makul gördüğüm model budur. Fakat okuduğum bir çok olumlu ve olumsuz yorum beni bir adım geri çekiyor.
Diğer modeller almış başını gidiyor;

55QN90B artık 30 Bin üstü satılıyor.
55Q80B 28 Bin civarlarında.

Sizlerin de değerli görüşlerini merak ediyorum.
Hem şeffaf yorumları hem de yapmış olduğu içerikler için Adem Helvacı Adem Helvacı , W Winston 'a teşekkür ederim.
TV hakkında bu kadar bilgiye sahip olacağımı bilmiyordum. Almayı düşünene kadar.

Kullanan arkadaşlar var ise yorumlara bekliyorum.
üstünde durulabilir bence internette 28 29 bandında var ama o kadar çıkamam diyorsanız 55Q80B ler 25 bin tl gibi fiyata piyasa da mevcut linkinden bakabilirsiniz satıcıyı tanımıyorum tamamen rast geldiğim için gönderdim.

Pitbull Çevrimdışı

Pitbull 

Süper Üye
6 Tem 2020
1,124
43
7 bin civarı bütçeye hangisi alınır?
Tv ortada olacak koltuklar köşede IPS olması gerekir diye dusunuyorum. Tüplü tv deki doygunluga yakın renk vermesi tercihim. Özellikleri az da olsa görüntü iyi olmalı. Android vs önemli değil uydu alıcısı olmasa bile olur.

Daewoo 43DE54F
Grundig 43 GEU 7830B
Regal 43R654FC (Grundig regal ve daewooyu beğendim)
Philips 43PUS7506
Philips 43PFS6805
Samsung 40T5300
Profilo 40PA315EG

Son düzenleme:
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,485
Tv ortada olacak koltuklar köşede IPS olması gerekir diye dusunuyorum. Tüplü tv deki doygunluga yakın renk vermesi tercihim. Özellikleri az da olsa görüntü iyi olmalı. Android vs önemli değil uydu alıcısı olmasa bile olur.

Daewoo 43DE54F
Grundig 43 GEU 7830B
Philips 43PUS7506
Philips 43PFS6805
Samsung 40T5300
Profilo 40PA315EG
albanez albanez

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,686
40

Daewoo 43DE54F
Grundig 43 GEU 7830B
Philips 43PUS7506
Philips 43PFS6805
Samsung 40T5300
Profilo 40PA315EG
Bana göre içlerindeki en iyi seçenek PUS7506, modellerden bazıları FHD bu arada, hepsi 4K değil. Profilo, Daewoo, Regal gibi markalarla maceraya girmek istemezdim.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
ülen ben 2 ay önce Philips 50" 8505 paneli 7200 kağıda bir tane Ukraynalı ya satmıştım:hoba1
şimdi aynı panel 2 senelik olmasına rağmen Vatan da baktım 12/13 kağıt gibi!
yeni modelini aldım 2 ay önce 8807 50" o da bir 15 oluyor bir 19 oluyor sonra 14 oluyor...

yukarıda bahsedilen Philips 7 serisi eskidir ve bence hiç değmez! gidip Vestel alın çok daha iyi
yarın sorun çıkarsa Philips baş ağrıtır ama Vestel ağrıtmaz!

illa Philips olacak 50" alın daha ufağı(43")hiç değmez!
ya 8807 ya da 8007 alın yada biraz daha cebi zorlayın 55"(IPS-100Hz)

yaw FHD panelmi kaldı,hepsi dandik bunların sakın haa!!
4K ları bile orası burası kalite den kırpılmış FHD mi kaldı gari

ya da 2. elden Sony bakın FHD olarak!! ama kimisi manyak rakamlar istiyor!

ANCAK Ev de 2/3 tane gibi TV varsa veya kullanılıyorsa,o zaman birisi kesin
FHD olmalıdır,ülen gün boyu zaten millet TV den HD izliyor!
Benim elimde 3 TV var ama ikisi hala FHD ve "eski" ama onların içinde de en baba
olanları yani
normal TV den bir yayın açıyorum bir 4K panele bakıyorum sonra Salona geçip
FHD ye bakıyorum,ülen işte budur diyorum FHD için!
üstelik 4K panel de Kathrein gibi en üst düzey Receiver takılıdır!

Salondaki TV de ise TurkcellTV+ diye uyduruk bir şey bağlı ama resim kalitesi
çok ciddi daha iyi!

++

Ben çok uzun yıllardır BOX çıyım,size de tavsiyem dir!
Forum da üstelik aracılık edilen çok sıkı bir Box vardır(HOMATICS Box R4K Plus modeli)
alın bunu+Vestel den de üst seviye bir panel alın oldu bitti

Smart-cart/curt v.s ile başınız TV de ki gibi dertli olmasın sonra!
yok YT yi açtı yok kapandı yok anasının bilmem nesi filan demeyin
BOX ın işi zaten bu,TV ler yandan çarklı gibidir!
Box ile her bir atraksiyonu yapabilirsiniz ama TV ile çok ciddi kısıtlıdır bu atraksiyonlar!
++

TV fiyatları çok ciddi hatta manyak rakamlar da!
Yerli denen osuruk TV ler de bence aynı paralel de hiç hak etmediği kadar pahalı dır!
Samsung/Sony adeta Merco/BMW gibi olmuş yaw

abi 8K paneller var Sony/Samy de örneğin ülen 4K yayın yok gibi!
8K DEMO lar bile YT den sana tam 4K bile gelmiyor:hihi
hastirin gidin yaw diyorum gördükçe

bizim burada edebiyat yapmamız ""parası olan adam"" için değildir
onlar basıp alıyor zaten!

ülen Dolar aylardır 18 de çakılı kaldı,ama ithal ürünler ve yerli osuruk Tv lerin
fiyatları hep bir artış içinde!
ne iş bu???

parası az olan adam sakın gidip de LG/Philips v.s bakmasın
Vestelin kısmen üst segment veya Arçelik de olabilir bunlar dan
bir şey alsın,SMART kısmını sonra gelip buradan sorsun illa başka/bazı v.s
şeyler de istiyorsa,bir de BOX çakarız ona,olay çok daha ucuz hallolur!

Pitbull Çevrimdışı

Pitbull 

Süper Üye
6 Tem 2020
1,124
43
ülen ben 2 ay önce Philips 50" 8505 paneli 7200 kağıda bir tane Ukraynalı ya satmıştım:hoba1
yeni modelini aldım 2 ay önce 8807 50" o da bir 15 oluyor bir 19 oluyor sonra 14 oluyor...

yukarıda bahsedilen Philips 7 serisi eskidir ve bence hiç değmez! gidip Vestel alın çok daha iyi

Benim elimde 3 TV var ama ikisi hala FHD ve "eski" ama onların içinde de en baba
olanları yani

çok ciddi daha iyi!

++

Forum da üstelik aracılık edilen çok sıkı bir Box vardır(HOMATICS Box R4K Plus modeli)

Box ile her bir atraksiyonu yapabilirsiniz ama TV ile çok ciddi kısıtlıdır bu atraksiyonlar!
++

Yerli denen osuruk TV ler de bence aynı paralel de hiç hak etmediği kadar pahalı dır!

ülen Dolar aylardır 18 de çakılı kaldı,ama ithal ürünler ve yerli osuruk Tv lerin
ne iş bu???

Abi 7 bin bütçeye ne önerirsin peki. Git bunu al gibi. Ama ekran ıps istiyorum sağda solda koltuk var tv yi görebilmemiz lazım. Android miş youtube muş umurumda değil. Önceliğim ucuz olsun ve panel ile alakalı izlediğimde net görebilmeliyim.

Yukaridaki regali onaylarmisiniz? Ek garanti konusunuda yaparım buyuk ihtimal fiyati uygunsa.

C Çevrimdışı

cihanbozkir

Yeni Üye
23 Ara 2022
13
34

olanları yani

çok ciddi daha iyi!

++

++

ne iş bu???

Üstat 12 bine 8807 50 inç mi yoksa 1-2 sene daha OLED lerin makul seviyeye gelmesini mi beklemek mantıklı hala bilemedim. Siz 8807 yi sevmediniz, onu anladım da başka bir mesajda yazdığınız Panasonic plazma ve FALD Sony ve Toshiba dışında güncel ne almaya değer bilemedim.
Geçenlerde 16 bine LG 48 inç A2 vardı. O mu mantıklı yoksa 12 bine 50 inç Philips 8807 mi?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
12 kağıda 8807 bulursan,bence alınır,yaklaşık 3 ay önce ben 15,5 kağıda almıştım
ancak bu model biraz tuhaf yaw(fiyat olarak)14/15 hatta 19 kağıtlara satıldı son 2 aydır!
8505/8807 kullandım ama 8807 ona çok daha iyi! şu an kaça gidiyor takip etmiyorum artık

OLED ler 2013 de çıktı ama hala makul seviyeye gelmediği gibi adeta uçuyor!
bu saatden sonra da gelmez,ayrıca bırak OLED leri de LED TV ler bile absürt fiyatlar da

ayrıca 7/8 kağıda TV mi var ya???
ben fiyatları düzgün takip etmiyorum açıkçası
sadece yerli montaj veya çakma MARKET markalar ki bunları da zaten çoğunlukla Arçelik
ve Vestel üretiyor,makul fiyatlar belki bunlara denebilir

8807 yi ben çeşitli forumlardan bazı kişilere direk aldırmadım ama bir sürü alan oldu
ayrıca benim için nokta atışı veya tavsiye edeyeceğim hiç bir marka/model filan yoktur
ama 8505-8807 diye ayırırsam o zaman direk 8807 derim!

TPV sanırım bu son firmware ile 5. veya 6. yı verdi,herifler en az 2 yıl düzenli F/W veriyorlar
bu da iyi bir şey 2 yıl sonra ise zaten verecek bir şey de kalmıyor!
Avrupa da kurdukları bir siteleri var (Toengel) ama bunlar Çin liye ait değil,Hollanda merkezli

Patron Çin li ama diğer işleri Avrupalı lar yapıyor yazılım her zaman her markada olduğu gibi Ukrayna/Rus işi:bye

şöyle yazayım;bu paraya bu panel bence çok iyi(8807)
ancak TPV-TR biraz hikaye dir!

zaten piyasa da 100Hz lik 50" lik panel yok diye biliyorum ben??
Sony/Samy nin de 50 likleri 50Hz yalnışım varsa düzeltin?

ama bu şimdiki 100 lük paneller de bana göre az biraz hikaye yaw
dolayısıyla illa 100Hz diye giderseniz arabayı devirsiniz,bende uyarması
50/100 farkı bile kalmamış yaw,herifler yazılımla oynayıp duruyorlar
Sony/Samy de Ferrari gibi değil bu konulda!

ülen müşteriyi bu kadar düdüklemenin olduğu başka bir sektör varmı şu dünyada!

bir 100 lük Philips e bakıyorum sonra Salondaki Tosh a bakıyorum ki bu da "harbi" 100lük
ama günümüz 100 lük denen panellere çok fena tokat atıyor benim 13.yıla giren Tosh:haha1

yani 100 lük paneller de artık osuruk oldu
panele ayar çekmek den bıktım gari!

13.sene önce ayarladığım gibi duruyor meret

Bana Philips veya başka Marka TV ler için bazı şeyler soruluyor,ama günümüz panelleri
çok fena seçici yaw
eski CRT ler otomatik vites idiler
eski LCD/PDP ler de yaklaşık böyledir
eski bir de süper paneller dediğimiz bazı özel TV ler ise tam süper otomatik idiler
vitesin dışında gaz-fren cart-curt ne varsa alayı otomatik idi sen sadece direksiyona
oturup havanı atıyorsun!

FILM ayrı,Dizi ayrı Maç desen apayrı daha Gaminge gelmedm bile!
ülen her içerik de ayrı ayrı ayarmı ister!

örneğin benim kriterim FILM dir ama bu paneller o açıdan beni kesmiyor hatta hiç kesmiyor yaw!

yaw Contrast/Baclit ayarını neredeyse sıfıra çekiyorum hala istediğim "filim ortımını" el de edemiyorum
ama YouTube dan bilmem neyi açarsam o zaman hakkını veriyor gibi
yemişim YT yi bana "filim" de performans verecek!
OLED ler işte bu anlamda çok iyi,Pio ları da aratmayacak seviyede ama LCD ler osuruk filimci adama!

ama DİZİ lerde yine bence çok iyi ama bu da heriflerin "gece" çekimleri yapmayıp yapay ışıklandırma
ile çektikleri için bana göre yine tırt!

kısaca ne iş yaptığınıza bağlı olarak sürekli değişen bir resim oluyor şayet bu işler den biraz çakıyorsunuz
yaw ben anlamam oturup DİZİ izleyeceğim diyen adama neyi versen gider zaten millet paso Dizi izliyor!
bir de haybeci adamların tartışma dedikleri programlar filan bunlarda iyi gider...

netice peki ne diye hala soran olursa bu kadar Traş dan sonra;tavsiyem fazla bayılmadan ne gelirse eline al gitsin!
parası olan adam her zaman yazdığım gibi Forumlara da filan gezmez ve basar alır gider yaw
Arçelik/Vestel dışında alternatif yok gibi,bu herifler de marka/model zibil gibi yaw,aynı paneli 10 a bölüp
alın size marka/model diyorlar,ülen utanın gari yetmedimi bu çakallıklar??

abi işe bak yaw Markete gittim TV:yeah aldım
hanım peynir ve tuz alacaktın demişti ülen unuttum,TV aldım idare edin gari

Geri
Üst Alt