albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
benim eski 50/8505 i sahibinden de sattım 3 günde gitti
alan Ukrayna dan kaçan bir pro.Gamer herif yaw!
fiyatı ilk gün 7.5 çektim,ertesi gün 7.2 yaptım ve 3.gün de gitmişti
adam "derece" filan yaptım diyor Gaming de!
bana çok yakında oturuyor ama 3 aydır bir daha hiç aramadı!
ama o panel de bir sorun yoktu,homojenite ve diğer sorunlar sıfır hata idi
bu şimdiki panel de ise homojenite bana göre biraz faul ama,TPV ye sorsam
bunu,bana hastir ülen bu panel de sorun yok,dalgamı geçiyorsuın diyecekler dir kesin!
abi her panel böyledir derler zaten!
Sony/Samsung 9x serisi araba parasıına üstelik "FALD" panel bunlar ama gelip
benim Tosh panele baksalar,9xx serisi Sony/Samsung çakma FALD olduğunu görürler!
Blooming çok kötü üstelik!
ülene yatacak yeri yok bunların Sony/Samsung

C Çevrimdışı

cihanbozkir

Yeni Üye
23 Ara 2022
13
34
12 kağıda 8807 bulursan,bence alınır,yaklaşık 3 ay önce ben 15,5 kağıda almıştım
ancak bu model biraz tuhaf yaw(fiyat olarak)14/15 hatta 19 kağıtlara satıldı son 2 aydır!
8505/8807 kullandım ama 8807 ona çok daha iyi! şu an kaça gidiyor takip etmiyorum artık

OLED ler 2013 de çıktı ama hala makul seviyeye gelmediği gibi adeta uçuyor!
bu saatden sonra da gelmez,ayrıca bırak OLED leri de LED TV ler bile absürt fiyatlar da

ayrıca 7/8 kağıda TV mi var ya???
ben fiyatları düzgün takip etmiyorum açıkçası
sadece yerli montaj veya çakma MARKET markalar ki bunları da zaten çoğunlukla Arçelik
ve Vestel üretiyor,makul fiyatlar belki bunlara denebilir

8807 yi ben çeşitli forumlardan bazı kişilere direk aldırmadım ama bir sürü alan oldu
ayrıca benim için nokta atışı veya tavsiye edeyeceğim hiç bir marka/model filan yoktur
ama 8505-8807 diye ayırırsam o zaman direk 8807 derim!

TPV sanırım bu son firmware ile 5. veya 6. yı verdi,herifler en az 2 yıl düzenli F/W veriyorlar
bu da iyi bir şey 2 yıl sonra ise zaten verecek bir şey de kalmıyor!
Avrupa da kurdukları bir siteleri var (Toengel) ama bunlar Çin liye ait değil,Hollanda merkezli

Patron Çin li ama diğer işleri Avrupalı lar yapıyor yazılım her zaman her markada olduğu gibi Ukrayna/Rus işi:bye

şöyle yazayım;bu paraya bu panel bence çok iyi(8807)
ancak TPV-TR biraz hikaye dir!

zaten piyasa da 100Hz lik 50" lik panel yok diye biliyorum ben??
Sony/Samy nin de 50 likleri 50Hz yalnışım varsa düzeltin?

ama bu şimdiki 100 lük paneller de bana göre az biraz hikaye yaw
dolayısıyla illa 100Hz diye giderseniz arabayı devirsiniz,bende uyarması
50/100 farkı bile kalmamış yaw,herifler yazılımla oynayıp duruyorlar
Sony/Samy de Ferrari gibi değil bu konulda!

ülen müşteriyi bu kadar düdüklemenin olduğu başka bir sektör varmı şu dünyada!

bir 100 lük Philips e bakıyorum sonra Salondaki Tosh a bakıyorum ki bu da "harbi" 100lük
ama günümüz 100 lük denen panellere çok fena tokat atıyor benim 13.yıla giren Tosh:haha1

yani 100 lük paneller de artık osuruk oldu
panele ayar çekmek den bıktım gari!

13.sene önce ayarladığım gibi duruyor meret

Bana Philips veya başka Marka TV ler için bazı şeyler soruluyor,ama günümüz panelleri
çok fena seçici yaw
eski CRT ler otomatik vites idiler
eski LCD/PDP ler de yaklaşık böyledir
eski bir de süper paneller dediğimiz bazı özel TV ler ise tam süper otomatik idiler
vitesin dışında gaz-fren cart-curt ne varsa alayı otomatik idi sen sadece direksiyona
oturup havanı atıyorsun!

FILM ayrı,Dizi ayrı Maç desen apayrı daha Gaminge gelmedm bile!
ülen her içerik de ayrı ayrı ayarmı ister!

örneğin benim kriterim FILM dir ama bu paneller o açıdan beni kesmiyor hatta hiç kesmiyor yaw!

yaw Contrast/Baclit ayarını neredeyse sıfıra çekiyorum hala istediğim "filim ortımını" el de edemiyorum
ama YouTube dan bilmem neyi açarsam o zaman hakkını veriyor gibi
yemişim YT yi bana "filim" de performans verecek!
OLED ler işte bu anlamda çok iyi,Pio ları da aratmayacak seviyede ama LCD ler osuruk filimci adama!

ama DİZİ lerde yine bence çok iyi ama bu da heriflerin "gece" çekimleri yapmayıp yapay ışıklandırma
ile çektikleri için bana göre yine tırt!

kısaca ne iş yaptığınıza bağlı olarak sürekli değişen bir resim oluyor şayet bu işler den biraz çakıyorsunuz
yaw ben anlamam oturup DİZİ izleyeceğim diyen adama neyi versen gider zaten millet paso Dizi izliyor!
bir de haybeci adamların tartışma dedikleri programlar filan bunlarda iyi gider...

netice peki ne diye hala soran olursa bu kadar Traş dan sonra;tavsiyem fazla bayılmadan ne gelirse eline al gitsin!
parası olan adam her zaman yazdığım gibi Forumlara da filan gezmez ve basar alır gider yaw
Arçelik/Vestel dışında alternatif yok gibi,bu herifler de marka/model zibil gibi yaw,aynı paneli 10 a bölüp
alın size marka/model diyorlar,ülen utanın gari yetmedimi bu çakallıklar??

abi işe bak yaw Markete gittim TV:yeah aldım
hanım peynir ve tuz alacaktın demişti ülen unuttum,TV aldım idare edin gari
Teşekkürler. Ben film seyretmem pek ama belgesellerde yüksek kontrast görüntüyü çok değiştiriyor, derinlik algısını doğrudan etkiliyor, oledde gördüğüm derinlik Lcd 'de asla olmuyor. Mesela bir kayanın üzerindeki doku oled ile seyredince bambaşka oluyor ama şimdiki oled fiyatları yüksek geliyor. 100-120 Hz olsun, oled olsun deyince kampanya ile ancak 50 inç oled 23 bine geliyor nadiren. Gönlüm oledde ama fiyatı düşecek gibi değil. Öte yandan evde 11 senelik LG 42lm760s var, görüntüsü de iyi, şimdi yeni Lcd alırım da oled fiyatları makul seviyeye gelirse boşuna almış olacağım. Film de seyretmeyince judder derdim de yok, 120 Hz biraz daha akıcı olması dışında çok işime yaramayacak sanırım.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Teşekkürler. Ben film seyretmem pek ama belgesellerde yüksek kontrast görüntüyü çok değiştiriyor, derinlik algısını doğrudan etkiliyor, oledde gördüğüm derinlik Lcd 'de asla olmuyor. Mesela bir kayanın üzerindeki doku oled ile seyredince bambaşka oluyor ama şimdiki oled fiyatları yüksek geliyor. 100-120 Hz olsun, oled olsun deyince kampanya ile ancak 50 inç oled 23 bine geliyor nadiren. Gönlüm oledde ama fiyatı düşecek gibi değil. Öte yandan evde 11 senelik LG 42lm760s var, görüntüsü de iyi, şimdi yeni Lcd alırım da oled fiyatları makul seviyeye gelirse boşuna almış olacağım. Film de seyretmeyince judder derdim de yok, 120 Hz biraz daha akıcı olması dışında çok işime yaramayacak sanırım.
Oled daha iyi elbette. 50 inç değilde üretim 48 inç olur. Fiyatlar bu ortamda kesinlikle düşmez. Tam tersi seneye bu zamanlar iki kat daha fazla olur. LCD modelleri de .
Uygun fiyatta bir modelle devam edin. Mevcut TV nizden iyi bişey olmaz. Sadece ekran büyütmüş olursunuz

C Çevrimdışı

cihanbozkir

Yeni Üye
23 Ara 2022
13
34
Oled daha iyi elbette. 50 inç değilde üretim 48 inç olur. Fiyatlar bu ortamda kesinlikle düşmez. Tam tersi seneye bu zamanlar iki kat daha fazla olur. LCD modelleri de .
Uygun fiyatta bir modelle devam edin. Mevcut TV nizden iyi bişey olmaz. Sadece ekran büyütmüş olursunuz
Sizin 42lm760s paneli ile ilgili görüşünüz nedir? Aslında iyi görünüyor resim kalitesi. 8807 50 inçte VA panel ve 120 Hz. Lm760s aydınlatması satranç tahtası gibi hareketli görüntülerde yetişemiyor, sürekli ışık yanıp sönmesi bariz belli oluyor. Bunun dışında pek de şikayetim yok aslında.

Bu arada fiyatlara bakarken dolar bazında düşünüyorum, TL olarak illa ki artacak.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Sizin 42lm760s paneli ile ilgili görüşünüz nedir? Aslında iyi görünüyor resim kalitesi. 8807 50 inçte VA panel ve 120 Hz. Lm760s aydınlatması satranç tahtası gibi hareketli görüntülerde yetişemiyor, sürekli ışık yanıp sönmesi bariz belli oluyor. Bunun dışında pek de şikayetim yok aslında.

Bu arada fiyatlara bakarken dolar bazında düşünüyorum, TL olarak illa ki artacak.
LG lerde bugün bile yandan aydınlatma modellerinde yerel karartma tam bir sorundur. Bunu herzaman kapatmanız daha iyi olur.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,686
40
benim Tosh panele baksalar,9xx serisi Sony/Samsung çakma FALD olduğunu görürler!
Abi Blooming kısmını tam anlayamadım, Toshiba'da mı çok blooming var yoksa diğer çekik gözlü markaları mı diyorsun ?

Eğer Sony/Samsung'taki blooming'den bahsediyorsan bence bunun 2 tane sebebi var ve olay ikincisinde patlıyor;
1) FALD kalitesi (hem fiziksel hem de algoritma)
2) Panelin parlaklık kapasitesi

Toshiba'da blooming yaşamamanın sebebi muhtemelen panelin parlak olmamasından kaynaklanıyor. 80 km/h hızla gidersen rot ayarı bozuk araba da yağ gibi kayıyor ama 150'ye çıktığın zaman işler değişiyor.

Eski televizyonumun SDR'de çıkabildiği parlaklık maksimum 250-300 nits arası. Blooming'i bırak, Netflix alt yazı ayarını %50 saydam yaptığımda bile yazılar silik oluyor. Aynı hesaptan XH9077'de film izliyorum, altyazıdaki parlaklık gece neredeyse kör edecek düzeyde. E bu kadar parlak bir panelde blooming'i nasıl kontrol edeceksin ?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Bahsettiğim blooming ve diğer baclit sorunları v.s Sony/Samy de var yani eşşek yükü fiyata sattıkları
9xx serileri den bahseditorum!
Toshiba da asla böyle sorunlar olmadı yaw

ama daha da önemlisi yıl 2009/13 arasında "FALD" tekniğin de zaten bir tek Tosh bu işi becermişti
hatta o zamanların en Kralı Sharp da bile bunu tam beceremediler!
herifler belli ki bu konuda kafayı çok iyi işletmişler

netice de;FALD aslında bir Sharp buluşu olup,Tosh onu geçti bu konuda(paneli Samsung S_PVA idi)
aynı paneli Sony de kullandı ama mort! Samsung da kullandı ama yemedi!

bir de Tosh farklı bir H/W+s/w ile bunu yaptı,diğerleri sankim çakma kaldı gibi
ama şimdi ki FALD lar harbi çakma oldular

>NIT değeriyle alakası yok zaten o zaman paneller 400/500 idi gerçi bugün de ortalama böyleler
ama 100/2000NIT ler de aradaki yardımcı elemenlar(katman gibi)bunların hepsi cidid "dandik" kardeşim
ne H/W iyi ne de uygun S/W iyi

ayrıca bunların çoğu zaten "teknik"=dolayısıyla senin öncelikle H/W sistemin buna uygun olacaktır!

diğer sorun ise şimdiki paneller Jilet gibi ince ama FALD için böyle olmaması gerekiyor!
Sony efsane X4500 kasa derinliği 14cm
Toshiba efsane SV685 kasa derinliği 12,5cm

FALD için "teknik" bunu emrediyor!!!

ama sen FALD için Jilet gibi kasa derinliği yaparsan,o zaman oturup hem H/W olarak ama daha da önemlisi bir
yeni "teknoloji" bulacaksın!

Sony bunu zaten yapamaz,harbi üretici değil çünkü
Samsung her devir de,her şeyin çakmacısı!

Sharp,Toshiba bu işler de tam "üretici" yani işin Türkçesiyle herifler Derslerini daha iyi çalışıyorlar
hatta Tosh panel de üretmez di!
Panel burada aslında en basit üretim,onu "marabaları" üretiyor yaw

1000/1500NIT kağıt üstünde iyi gibi,ama bununla bazı içerikler hariç hiç bir şey izlenmez ki

FILM için hala NIT değeri 120cd/m2 dir!

ama bu değeri adam gibi işleyecek TV nerede?? en son Sharp(USA/China) 2013 lerde X5 i üretti
panel de harbi Native 14/15bin CONTRAST vardı!!
FILM de ise Pio dan bile iyi idi

şimdi yapılan şudur;Gemi projectörü gibi baclit var ama Contrast(Native)2/3bin:deli1
ama katalog değerin de yok 6bin yok 10bin ülen hastirin gidin be yaw

o zaman falsolar ortaya çıkıyor
olması gereken;çok yüksek Native CR değeri ki bu da da min.14bin olmalıdır
NIT o zaman 1000 bile olsa süper manzara olur

yaw bu adamlar insanları yiyorlar ki bunu da süper başarıyorlar

++

Tosh da NIT 450 ki bu değer "harbi" dir
2010/2020 her TV de ortalama 300/350 ile 400 arasın dadır
şimdiler de ise dandik paneller de 300/350 ama iyisin de 400/500

NIT değeri yüksek olanın Blooming ve diğer Baclit sıkıntıları v.s(senin bazılarını bahsettiğin)
yaw bu panellerin(şimdiki) LAG değerleri ciddi kötü,ama heriflerin katalog bilgileri v.s
adeta Ferrari gibi hızlı gösteriyorlar!

örneğin TPV LAG konusun da her zaman oldukça iyidir,hatta Sony/Samy den de bir tık daha iyidir
(hemen her modeli üstelik)
şimdi bakıyorum yok 7ms yok 7,5ms gibi değerler gösteriyorlar ki bunlar küllüm yalan yaw!
veya 15ms bunu da geç küllüm yalan,LCD paneller de min. LAG 2-frame lost dur=32ms
bu da en iyi cinsinden olanda

Kayan yazılar,farklı bir durumdur ama kısaca bazı panellerin "Monitör" işlevleri çok daha iyi olursa
o bahsettiğin kayan yazılar daha iyi olur!

örneğin Samy bu konuda en iyisidir gibi diyebilirim
panel IPS olursa+eski olursa(bazı Tv ler de)+LAG de düşük olursa+Monitör gibi çalışması da
daha iyiyse,örneğin senin bahsettiğin olay o zaman olur

Ben şimdi eşşek yükü para verip de geçmişte de Pio/Pany/Tosh veya efsane Sony X4500 v.s kullanmış
olursam bu şimdiki panellere sadece "gülerim":hihi

2010 da bu iş bitti!(LCD olarak)
uzatmalar ile bir kaçı da 2012/13 lere kadar devam etti
geri yok gari

Amann dalgaya düşüp de şu marka bu marka diye bir şeyin peşinden gitmeyin
2010 da Sharp 8K paneli yapmıştı(üretim olarak değil,teknolojik olarak)
sanırım 2011/12 ler de ise 16K sonra da 24K paneli yaptılar!
ama NIT değerine hiç dokunmadılar,Mini-LED olmasına da gerek yoktu ama herifler
buna dokunmadılar!

şimdiki çakallar tam hileci yaw,örneğin oturup saksıyı işleteceklerine,müşteriyi nasıl avlarızın
peşindeler!

örneğin neden 15bin veya 20bin lik CR değeri olan paneller çıkamıyorlar
(iyi de o zaman OLED leri ne yapacaklar yani nasıl satacaklar,üstelik 10 katı daha fazla
KAR ediyorlar) herif ayağına neden sıksın ki??

2010 da CR değeri(Native-HiEnd Tv ler de)2500/3000 idi(FALD larda ise 6000/8000 idi Dynamic)
iyi de bugün 2023 ve en baba panel de bu değer yaklaşık aynı!
ne değişti 10 sene de?

Katalog değeri değişti;5bin den direk 10bin lere geldi! yani yersen

herhangi bir yerden aynı Filmi açıyorum,Philips beni hiç kesmiyor,Tosh a baktığım zaman sankim Pio dan "film"
izliyorum oluyor yaw

Bazı tanıdıklara gidiyorum,bunlar Samy/Sony HiEnd paneller tabiki,ayar yap abi şuna diyorlar
kumandayı elime alınca apışıyorum yaw,bir türlü "FILM"(movie mode) den istediğim resmi alamıyorum

...abi bu ne yaw amma karanlık... deniyor kafadan,zira herif ya Vivid den ya da Eco v.s mode lardan izliyor
Maç açıyorum,o zaman panel kurtarıyor ama genel de 4K paneller maalesef 720/1080 yayınlar da ciddi falso!
iyi de TV den zaten tüm kanallar SD/HD ve kısmen kötü resim kalitesine sahipler,FHD panel durumu epeyi
kurtarırken UHD paneller ciddi falsolu yaw

Bir diğer arkadaşa Sony den 9x serisi aldık geçen sene,adam paso ya PS4/5 oynuyor ya da paso YouTube izliyor!

Kathrein/Humax/TechiSat gibi FHD Receiver lar kullandım hatta bir ara bunların 4K larını da kullandım
sonuç da 4K paneller de FHD Receiver lar ile tam istediğim resmi alamazken,FHD paneller de TV adeta uçuyordu yaw

4K paneller ile otur YT izle otur bol bol HDR li yok DV li görüntüler izle PS5 kullan gibi işler de
iyi veya çok iyi ama ben her şeyi de izlerim ve süper olacaktır v.s diyen varsa,vazgeçsin bu sevdalar dan!

YT dan bilmem neyi açtım diyor adam;yaw YT sana 4K nın hakkını zaten vermiyor,Bit-rate düşük hatta ciddi düşük
DVision izliyorum diyor;o da ciddi düşük

NetFlix/Amazon v.s ;12/15Mb ile neyin 4K sı oluyor! HDR yok DV v.s hepsi kırpılmış
çünkü internet üzerinden anca bu kadar verilebiliyor

Uydu dan ise sonsuz olabiliyor! gerçi orada da hileler var onlar da fazla bant genişliği kullanmayıp
15/25mb ile veriyorlar! iyi de bunu min. 50/60 veya daha üstü değerler de olması gerekiyor
dolayısıyla Uydu dan son 5/6 senedir gıdım ilerleme yok! yani istenirse bandın tamamını kullanıp
100/120mb lere çıkılıyor ama kimse çıkmıyor,şifreli, yapıyorlar onuda RUS lar hep kırıyor!

iyi de adam nasıl para kazanacak full-band dan verirse??

BluRay player 4K alırsanız=100/120mb değerini bir tek orada görebilirsiniz!
ama onda da kaynak çok çok az!

kısaca 4K panel=4K Bluray ile veya PS5/XBox ile mümkün,yani tam hakkı için bunlar gerekiyor
ya da bazı Prof.Blog/Site vs var DEMO lar hazırlayan,harbi değerleri buradan görebilirsiniz
o zaman paneliniz çoşabilir,uyarayım şimdi den

Güçlü bir PC+güçlü bir GCard=bağlayın panele keyfine varın
ya da indirin o demoları HDD ye atın takın panele izleyin
ancak burada bir sorun var,TV ler bu kadar yüksek değerleri genel de açamıyor!

PC her zaman bu işlerin en tepe noktasıdır(BOX da tam iyi değildir bu konuda)

K Çevrimdışı

KnifeRex

Yeni Üye
22 Ara 2022
27
Merhaba, bilen arkadaşlar konuma bakabilir mi?

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,686
40
albanez albanez, Abi, Sony isterse kralını yapar fakat firma eski gücünde değil, o da kapitalizme kurban gitti. Yoksa hareket işleme (motion) ve görüntü motoru konusunda halen çok iyiler, bence tabi. Biraz da bunun ekmeğini yiyorlar. Sadece en kaliteli resmi göstermek yetmiyor, bir de onu doğru şekilde işleyip hareket ettirmen gerekiyor. Ben takıntılı biriyim bu konuda.

En kaliteli resim demek de doğru olmaz esasında, gerçeğe en yakın, doğal (naturel) görüntü demek daha doğru olur. Satürasyonu ve keskinliği arttırılmış bir resim göze çok hoş gelebilir fakat gerçeğinden uzaksa çok da anlamlı değil. Çünkü amaç orjinale en yakınını ekrana yansıtmak. Yoksa al canlı moda, ver satürasyonu, aç bütün grafik efektlerini rengarenk izle. Zaman zaman böyle yaptığım da oluyor ama nadiren.

Ben SDR içerikleri gece 0 parlaklık veya %20'de izliyorum. HDR içeriklerde ise maksimumda çünkü sahneye göre kendisi ayarlıyor.

HW700ds diye bir kulaklık yaptılar bundan 10 küsür sene önce, halen bu kulaklığın seviyesinde ürün yok gibi. Daha iyi sesi ancak Smyth Realiser 16 ile falan alabilirsin, tabi 5.000 usd bayılırsan. JVC Exofield kullananlar da çok memnun değil. Görüntünün iyi olması da yetmiyor bana, ses de lazım 🙂

Piyasa şartlarında kötünün iyisini almaya çalışıyoruz çünkü başka seçeneğimiz yok. Aynı şey yediğimiz gıdalar için de geçerli. Ya yemeyip öleceğiz veya bazı vitamin/minerallerden mahrum kalacağız, ya da kötünün iyisini seçeceğiz. Tv pazarında da durum aynısı; ya izlemeyeceğiz ya da kötünün iyisini alacağız 🙂

Ben şu an XH9077'den memnunum. Sorunlar var mı dersen, evet var. Fakat Oled teknolojisi oturana kadar yeni tv almayı pek düşünmüyorum çünkü başıma dert alacağımı biliyorum. Oled yanığına çare bulunursa (belki mikro led olabilir) o zaman içimize sinecek paneller çıkabilir.

Zaten çok fazla parlaklık da istemiyorum ama yine HDR görüntüler için 1.000 nit olmalı. Daha önce LG Oled deneyimledim, karanlık kaldığı zamanlar oluyor gerçekten ki çok parlaklık delisi bir kullanıcı değilim. LG Oled televizyonda Witcher oynamıştım ve çok karanlık gelmişti bana.

Toshiba da olsa, Hisense de olsa, Panasonic hatta SuperSonic de olsa, hem parlak olup hem de blooming olmayacak bir LCD panel imkansıza yakın. Blooming olmayan panel parlak değildir. Siyah ekranda, yazıların olduğu sahnelerde illa yazı kenarlarından taşar.

Dediklerinin çoğuna katılıyorum bu arada. Fakat biz bu bitrate konusundan ötürü hdd'ye Blu-ray iso atarak film izledik, açıkçası stream platformlarıyla arasında çok büyük kalite farkı gözlemleyemedik. Sürekli Blu-ray'dan film izlemek sürdürülebilir bir şey değil, en azından benim açımdan. İçeriğe bağlı olarak görüntü kaliteleri biraz değişse de, genellikle bana görüntü kalitesi yetiyor diyebilirim, stream platformlarından bahsediyorum.

Uydu izlemeyi zaten bıraktım çünkü uydu kanallarında izlenecek içerik yok. Bolca dizi, eski yabancı film ve siyaset programlarından ibaret. Bu nedenle neredeyse hiç uydu yayını izlemiyorum. Kablo TV ve Digiturk Sinema kanalları vardı bende. Yıl olmuş 2023 halen stereo ses yayın yapıyorlar. O kadar para verip stereo veya pcm olarak film izlemek işime gelmiyor açıkçası. Oysa stream platformlarında bitrate düşük de olsa en azından Dolby Digital ses alabiliyorum. Veya kırpılmış Atmos alabiliyorum.

Fair Play Çevrimdışı

Fair Play 

Süper Üye
4 Şub 2021
567
benim eski 50/8505 i sahibinden de sattım 3 günde gitti
alan Ukrayna dan kaçan bir pro.Gamer herif yaw!
fiyatı ilk gün 7.5 çektim,ertesi gün 7.2 yaptım ve 3.gün de gitmişti
adam "derece" filan yaptım diyor Gaming de!
bana çok yakında oturuyor ama 3 aydır bir daha hiç aramadı!
ama o panel de bir sorun yoktu,homojenite ve diğer sorunlar sıfır hata idi
bu şimdiki panel de ise homojenite bana göre biraz faul ama,TPV ye sorsam
bunu,bana hastir ülen bu panel de sorun yok,dalgamı geçiyorsuın diyecekler dir kesin!
abi her panel böyledir derler zaten!

büyük usta senin efsane incelemenin üzerine almıştım 50/8505i o zaman. Hala da çok memnunum. Şu deprem günleri olmasa adımlarını izleyip 8807'ye 100hzlik olanına göz kırpardım valla. Zamanın olursa bi inceleme başlığı açsan 🙏 şu an 100hzlik TVlerde acayip bir f/p gibime geliyor ürün.

C Çevrimdışı

cihanbozkir

Yeni Üye
23 Ara 2022
13
34
Bugün teşhir ürünü 50 ve 55 8807 görmek için Vatan Bilgisayar'a gittim. Tabi ortam çok aydınlıktı, tüm televizyonlarda aynı video oynuyordu ve televizyon ayarlarını değiştirme şansım yoktu, bu sebeple çok da birşey anlamadım tabi ki. Ancak şunu söyleyebilirim. Televizyonların demo ayarlarında 50 inç olan modelde siyahlar yeterince siyah değildi, 55 olan modelde siyahlar daha siyahtı. 55 olan modelde renkler çok fazla açıktı ve hiç doğal değildi, 50 olan modelde renkler daha doğal görünüyordu. 55 modelde renk doygunluğu daha fazla idi. 50 modelin parlaklığı fazla açıktı, siyahların VA panel olmasına rağmen 50 inç modelde daha gri tonlarda görünmesinin sebebi bu olabilir.

Teşhir ürünü görmemin tek faydası sanırım şuydu. VA panel yanlardan o kadar da kötü görünmüyor. Yüzey normalinden 30 derece dışına çıkmaz iseniz görüntü bozulması oldukça az. Albanez Hoca bir mesajında bakış açısı 5 derece demişti ama kendisi film seyrederken karanlık tonlarını ayırt etmek için parlaklığı muhtemelen oldukça kısıyor, bu sebeple yanlardan resim çok bozuluyor. Günlük TV için kullanımda bu kadar bozulma olmayacak büyük ihtimal.

Ama görüntü ayarlarını yaptıktan sonra da 50 inç modelde siyahlar bu kadar griye kaçar ise durum vahim. Ancak benim tahminim şu. Bu televizyon 350-400 nit idi sanırım, düşük parlaklıkta kullanılabilecek bir televizyon ve arka ışığı ve parlaklık televizyonun elverdiği ölçüde bile çok açmaya uygun değil. Bu sebeple çok aydınlık ortamda da kullanmaya uygun değil. Başka türlü VA panelde siyahın o kadar griye kaçması olacak iş değil. Panelin aydınlatmasını kısınca gerçek performansı ortaya çıkacak ama maalesef mağazada müdahale etmeme izin verilmedi.

Buradan şöyle bir çıkarım da yapabilirim. Mağazada ortam çok aydınlık, ayarlara müdahale etmeden test etmek mümkün değil ancak bir nebze de olsa IPS ve OLED hakkında fikir sahibi olunabilir. Eğer VA panel ise mesele o arka ışığı kısmadan panel hakkında fikir sahibi olmak mümkün değil.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Bugün teşhir ürünü 50 ve 55 8807 görmek için Vatan Bilgisayar'a gittim. Tabi ortam çok aydınlıktı, tüm televizyonlarda aynı video oynuyordu ve televizyon ayarlarını değiştirme şansım yoktu, bu sebeple çok da birşey anlamadım tabi ki. Ancak şunu söyleyebilirim. Televizyonların demo ayarlarında 50 inç olan modelde siyahlar yeterince siyah değildi, 55 olan modelde siyahlar daha siyahtı. 55 olan modelde renkler çok fazla açıktı ve hiç doğal değildi, 50 olan modelde renkler daha doğal görünüyordu. 55 modelde renk doygunluğu daha fazla idi. 50 modelin parlaklığı fazla açıktı, siyahların VA panel olmasına rağmen 50 inç modelde daha gri tonlarda görünmesinin sebebi bu olabilir.

Teşhir ürünü görmemin tek faydası sanırım şuydu. VA panel yanlardan o kadar da kötü görünmüyor. Yüzey normalinden 30 derece dışına çıkmaz iseniz görüntü bozulması oldukça az. Albanez Hoca bir mesajında bakış açısı 5 derece demişti ama kendisi film seyrederken karanlık tonlarını ayırt etmek için parlaklığı muhtemelen oldukça kısıyor, bu sebeple yanlardan resim çok bozuluyor. Günlük TV için kullanımda bu kadar bozulma olmayacak büyük ihtimal.

Ama görüntü ayarlarını yaptıktan sonra da 50 inç modelde siyahlar bu kadar griye kaçar ise durum vahim. Ancak benim tahminim şu. Bu televizyon 350-400 nit idi sanırım, düşük parlaklıkta kullanılabilecek bir televizyon ve arka ışığı ve parlaklık televizyonun elverdiği ölçüde bile çok açmaya uygun değil. Bu sebeple çok aydınlık ortamda da kullanmaya uygun değil. Başka türlü VA panelde siyahın o kadar griye kaçması olacak iş değil. Panelin aydınlatmasını kısınca gerçek performansı ortaya çıkacak ama maalesef mağazada müdahale etmeme izin verilmedi.

Buradan şöyle bir çıkarım da yapabilirim. Mağazada ortam çok aydınlık, ayarlara müdahale etmeden test etmek mümkün değil ancak bir nebze de olsa IPS ve OLED hakkında fikir sahibi olunabilir. Eğer VA panel ise mesele o arka ışığı kısmadan panel hakkında fikir sahibi olmak mümkün değil.
Benim tahminim kontrast geliştirmenin yan etkisi menüden onu kapatirsan daha iyi sonuç alırsınız. IPS modellerde bu özellik fayda sağlar biraz ama Va panelde tam aksine karanlık Los sahnelerin siyahını bozar.

C Çevrimdışı

culpanext

Yeni Üye
9 Mar 2019
3
45
Can abi, Seni forumda görmek güzel, görüş ve tavsiyelerini çok okudum, yazışmalarımız da oldu; forum, mail, telefonla da görüşmüştük.
Pioneer kuro 5090 sonrası Philips 9705 fald panele geçmek zorunda kalmıştım, kullandıkça memnun kalıyordum, taki 7. yılında oğlumun misketle ekranını kırması ile hızlıca arayışa girene kadar. Sony xe9005 serisi 2017 senesinin oled killer ı olarak tanıtılıyordu forumlarda. Vatan dan iyi bir indirimle aldım. Phil de, Sony de nispeten kalın panellerdi. Arkadaşların dediği gibi iyinin kötüsü gibi yaklaştık belkide…Salon büyük olunca 55 inç küçük gelmeye başladı. Oled için hep erken diyordum, hem pahalı, hem düşük nit, hem de logo yanık riski vs beni lcd de bırakıyordu. Şubat başı gece yarısı bakınıyorum nette, Mediamarkt’a gece yarısı indirimi ile yaklaşık 10 bin tl düşen fiyat ile 65a80k aldım. En kötü club üyelikle 28 gün içinde iade ederim dedim. Elimdekini de çok isteyen arkadaşa 7,500 tl ye uyguna verdim, maliyeti düşürmek için. Modeli birkaç gün öncesinde yurtdışı biçok forumda araştırmıştım, lg evo paneli önceki nesillere göre nispeten parlak vs yorumları ve flatpanelhd sitesinde 3, iyi tv puanı almıştı. Öncelikle panelin karanlık olmaması beni rahatlattı. Özellikle bravia core film servisindeki kalibre edilmiş ayarda 4k filmler hakkaten iyi gidiyor. 100 mb internet bağlantımda sorun yaşamadım. Ben de senin gibi filmciyim. HD lerdeki tüm filmleri açtı. Ses tarafı da güzel, ekrana entegre ses sistemi ve dahili sw ilave ses sistemine gerek bırakmıyor gibi, en azından tek çubuk saundbara gerek yok bana göre… Özetle, kurulumu yapan servistekilerin yeni serilerde çok azaldı dedikleri logo yanık riski dışında rahatız eden bir tarafı yok; yt, Amazon, Disney 4k, dahili tüner modülü dijital kablo tv yayınları gerçekten iyi.
Hala iade sürem var ama yerine ne alabilirim ki? LCD tarafına dönmek istemiyorum, QD-Oled ise kafamda henüz oturmuş değil.
Sevgiler

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
-Sony de,bugüne kadar çıkardıkları tek ve en baba modeli "bir" tanedir!
"X4500" gerisini salla gitsin(bunun yanın da tabi ki)

-Bir de benim için son yıllar da tek geçeceğim bir tane serisi vardır "Master 9"
serisi,bak bu da iyi değil çok çok iyi! ToshSV685-Philips 9705 dışında adam gibi
gerçek FALD panel işte budur diğer gördüklerin fald-mald filan dır

sanırım Master serisi 9x ları TR ye ithal etmiyorlar,ben bugüne kadar 1 kişi gördüm
eski TForumdan birisi almıştı,Almanya dan getirilme idi

-Samsung/Sony yine de piyasanın en iyileri,ama bana göre Samy bir tık daha iyi
ancak tek sorun bunların hiç "hak etmedikleri" kadar manyak pahalı olmaları!
çünkü ortada buna değecek hiç bir şey yoktur,yani bir denge olmalı değilmi,mal
güzel ama o fiyat ne yaw

++

C Cihan bey

sanırım bir hata yapıyorsun gibime geliyor,örneğin;
55 nasıl sana siyahlar daha iyi gelir acaba? o panel IPS yaw max. 1100/1200:1 CR oranı vardır!
siyahlar da iyi değil haliyle ancak izleme açısı daha iyi dersen bak bu doğru olur,IPS ler de
açı değeri çok daha yüksektir

ikinci konu;;50 lik panel mVA olup çok kötü açı verir,hatta en kötü AÇI veren panel tipidir bu dünyada!
(CMO-Innolux)

Shop mode lar da duruyor TV ler ve ortam fazla aydınlık oluyor genel de+Pic.Mode;VIVID
yapıyorlar v.s
Göz ciddi yanılır bunları izlerken! bana göre bunlar bir ölçü/değerlendirme değildir

kısaca paneli EV ortamında ve kısmen karanlık/loş ortam da izlemek gerekiyor daha sağlıklı
görüş sahibi olmak için

IPS ler her zaman çok daha doğru renk üretirler,VA ya göre(tabi eskinin o baba VA larını saymıyorum)
IPS gerek monitör gerekse de TV olarak çok daha renk üretirler ama bir farkla örneğn LGD nin
en üst seri IPS paneli takılıysa

başka bir örnek SONY "marka" satan çakal olduğu için gidip bunun daha ucuz olan IPS li TV sini
alırsan,haybeye IPS olmuş olursun,yani paranı sadece Sony ye kaptırmış olursun gibi düşün...

Ya da gidip LG nin HiEnd bir IPS TV sini alırsan o zaman renk kalitesi çok çok iyi olur gibi düşün

kısaca yine de genel olarak IPS ler açı+renk de bugünün VA ların hepsinden iyi veya çok daha iyi dir

TPV nin VA ları(CMO 50" panel) açı+renk= olarak birin de çok kötü+diğerinde vasat-iyice gibi dir

not;benim burada notum oldukça düşüktür! 50/55 TPV=VA/IPS olarak yine de "resim kalitesi"
vasatın üzerine çıkıyor+adma gibi paneli set ederseniz oldukça iyidir

Not;ancak AÇI konusun da herkesin görüş açısı farklı olabilir,bana kötü gelen size iyi gelebilir
buna da fazla bir şey diyemem,ancak panelleri tanıdığım için kendime göre bir değelendirme yapıyorum

bir kez daha yazıyorum bana göre rezil bir açı veriyor mVA lar! 5/10derece max oluyor

ANCAK o açıyı,panel den uzaklaşarak izlerseniz o zaman açı biraz daha fazla verir bu da göz+fizik
kanunu gereğidir
Ben bu paneli aynı zamanda Monitör olarak da kullanıyorum ve izleme mesafem de o zaman çok yakın oluyor!
açı tam berbat oluyor

8807 modeli ayrıca 8505 den çok daha iyidir,diğerine sanırım 2 sene içinde 6 tane yazılım çıktı ama
istediğim hale gelememişti,elli defa da sitelerine yazdım ama fazla bir değişim olmadı v.s v.s
8807 de şu anda sanırm 4 veya 5.yazılımı verdiler,ben bu haliyle oldukça beğendim ayrıca netice de
tüm 50"lik paneller hemen hemen aynı,TPV nin bu model de farkı 100Hz olması ve çok daha iyi bir
software kullanarak resim konusun da diğer rakiplerinde öne çıkmasıdır ancak 50lik bu paneller de
istenen kalite de bişr yere kadar olabiliyor!

Toengel siteleri(TPV-Hollanda sitesi) kullanıcı yorumlarına dikkat ediyor,en azından muhatap var
yazılım konusun da!

Ancak beni bilir,bana göre nokta atışı bir panel artık yoktur!
ne gidin şuna basın kapın derim ne de en iyisi budur derim,çünkü bana göre böyle bir panel yok
olsa dükkan sizin yaw
Bir de mukayese yaparken "parasına" bakıyorum,bana göre en önemli kriter işte burasıdır!
yani şu paraya bu var git bas al demem söz konusu zaten olamaz

Ve işin teknik/teknolojik olarak zaten böyle şak diye basılacak bir TV de yoktur!
ama Samsung 9x serisi bugünkü parayla örneğin 10 kağıt olsa o zaman almayanı döverler derim!

Bir de bazı arkadaşlar var,yaw adam Pio kullanıyor veya Pany PDP kullanıyor yukarıda bir arkadaş yazmış
9705 kullanıyor ya da benim gibi Tosh kullanıyor v.s iyi de bunu kullanan adama nasıl bir bulacaksın acaca???
unutun böyle panelleri gari
şimdinin malları hem ciddi pahalı hem de o paraya kesinlikle değmeyecek TV ler!

ben onun için çoğusuna git kardeşim ucuz yollu Arçelik/Vestel al diyorum! olmadı bir tane Box al geç izle yaw
laf aramızda yerli montaj TV ler de bana göre pahalı hala!
++

8807 için bir başka konu da şudur,panel 450NIT de dir
ancak Baclit sistemini fazla açmışlar(yazılımla!)>>>bunu TPV ye yazdım-ancak düzeltmediler!
veya belki ileri de olabilir(bu durum normal veya acemi kullanıcılar için bana göre değil)

Backlight+Contrast istenen seviyeye düşürülemiyor bu sebebten! örneğin 8505 bu konuda çok daha iyiydi!
"sıfır" seviyesi demek tamamen karanlık olmasıdır ama TV üreticileri ""düşük NIT li panel"" taktıkları için
ve insanlar da tam tersine gerçek "filimci" olmadığı için böyle yazılım müdahalesiyle bana göre olmaması
gereken bir Pic.Settings tablosu çıkıyor ortaya

Bir panelin FILM performansı prof.veya ona yakın değilse o zaman geç o paneli biz diyoruz ama genel olarak
insanlar böyle demiyor,NIT yüksek mi ben ona bakarım diyor sankim gün boyu HDR/DV izliyor!

Marifet Film performansıdır NIT değerinin yüksek olması değildir,çünkü biz her türlü kusuru film de
görüp de ona göre not veriyoruz yaw

8807 de kısmen loş ortam da izliyorum 2.5mt. den paneli ve tam karşıdan,bir diğer çok önemli nokta ise
panelin tam orta-ve 5 derece kadar da orta seviyesinden yukarıda izleyeceksiniz!
çünkü bu paneller vertikal-horizontal açılar da çok ciddi bozuluyor,yani tepeden bakamazsınız buna
ya da yere uzanıp yine izlemeyezsiniz!

Ben ilk günler de sehpaya koydum ama olmadı(alçak geldi çünkü)sonra gidip askılı ünite aldım
ve ona göre göz hizama göre panelin istenen görüşünü alabilmem adına ona göre taktım askıya!

CMI/Innolux paneller hep böyledir eskiden beri!

++

8807 de bütün uğraşmalarıma rağmen(3 aylık süreç geçti) 8505 den referens aldığım değerler fazla iş görmedi
sonra TPV ye bunu aktardım yeni yazılım da halletik dediler ama bunu vermeleri de(OTA dan)1 ayı buldu!
sonra paneli factory-reset yaparak yeniden set ettim(yani yazılım dan sonra)bu sefer daha iyi resim aldım
8505 e göre ancak Baclit seviyesi hala istediğim gibi değil!

8505 de ciddi bir black-crush sorunu vardı(son yazılımla bunu da oldukça iyi hale getirdiler)
8807 de ise kesinlikle bu sorun yok(şayet Sharp ayarını çok fazla açmazsanız)zaten ilk baktığım yer bu olmuştu

panelin MBoard+stock s/w aynı ama set ettikleri değerler ise yazılımla değiştirilmiştir!

Not;; bana eski 8505 ve yeni 8807(örneğin benim gibi olanlar da)paneli set etme işinde sormuşlardı bunu
ancak daha yeni olayı çözdüm bende,kısaca 8505 pic.set.değerleriyle 8807 yi tam set edemezsiniz!

ama bazı değerler aynı tabiki
sanırım Ocak ayın da bunları vermiştim eski msg larda

++

Bu paneller ya da 8807 100Hz ama daha önce de yazdım ben bunlara "çakma-100Hz" diyorum
dalgaya düşmeyin,çakal üreticiler HiEnd deyip bir de 100Hz çekiyorlar sonra iki katı da fiyat çekiyorlar
benim elimde eskinin Pio su gibi acaip düşük LAG li Tosh var,yani yemesinler insanları 100Hz diye

hele de panel 55 den büyük ise osuruk 100Hz olur,aklınızda bulunsun!!!

++

...Fakat biz bu bitrate konusundan ötürü hdd'ye Blu-ray iso atarak film izledik, açıkçası stream platformlarıyla arasında çok büyük kalite farkı gözlemleyemedik. Sürekli Blu-ray'dan film izlemek sürdürülebilir bir şey değil...

benim orada bahsettiğim BD den oynatım yapıp(UHD içerik de)Bit-rate 100/120Mb idi veya bazıları da 80/90Mb olanlardır
BD-ISO ile olmaz ya da baktınızmı bit-rate değerine??

BD-ISO lar da aslında bana göre oldukça iyidir,yani güzel izlenir,ama kaç kişi bunlar uğraşıyor artık!

ancak stream performansıyla çok kalite farkı yok diyorsan o zamanörneğin NFlix ve diğerleri zaten 13/15Mb bit-rate veriyor yaw
bu değer doğru veya gerçek veya olması gereken değer değildir!
14/15Mb ile UHD mi olur yaw,Net bile bu değer bazılarında 30/35Mb dir(fazlası da vardır)
Ancak UYDU nun modası geçti yaw,kim uğraşır artık,herkes iptv kullanıyor ama bu sefer bu durum özellikle UHD de tam rezil oluyor!

++

C culpanext

kardeşim Pio cu ve 9705 kullanmış adama bir şeye tavsiye edilmez,ya da neyi etsen adama neredeyse "küfür" gibi gelir yaw

OLED de kal,ama bu iş TR de hem bilinmiyor hem de sürekli ve yalnış bir "bilgisizlik" örneği olarak bunlar adeta gebertiliyor!

ben bir dünya adama OLED aldırdım,kimse dönmüyor bir daha bana!
belki sana da al demişimdir,hatırlamıyorum şimdi

TF/DH/FT veya burası v.s hepsini salla geç;OLED konularında,çoğu neredeyse yalan-yalnış

OLED de şimdilik fazla bir değişiklik olmaz,QD yi de unut,bunu için panel değiştirilmez
NIT değerleri bazı seriler de olduk iyi seviyelere çıktı,ama bana göre ciddi fazla bile
(ancak işin NIT kısmı kullanıcının neleri izlediğine bağlı olarak elbette değişebilir)

Ancak şöyle bir çok önemli konu var OLED işinde bana göre üreticinin yaklaşımı olarak
LGE çok iyi iken her zamanki gibi Sony de en kötüsüdür!

Sony neyi göre sorun değil der kafadan(Oled&LCD olarak)
LG ise örneğin müşteriye en büyük yardımı yapandır(OLED için sadece!!)
zaten tüm panelleri her Oled üretene LGD veriyor)

OLED de 2014/15 den itibaren nasıl eskiden Pio bir numara idi LCd olarak
Pany de Oled olarak açık ara en iyisi!
Ama herifler TR de yoklar! 2013 den beri

Pany de LGD Oled panel takıyor,ama ne hikmetse onda diğer markalardaki sorunlar hemen hiç yok!
en çok Sony ve LGE varken,Pany bu konuda yine hep Lider

Sony de daha çok "renk deformasyonu" olurken,burn-in sorunu daha az!
LG de ise durum tam tersi!
Ama LG genel de paneli değiştiriyor ama Sony abi bunlar normaldir veya kullaıcı hatası diyor!

OLED ile LCD panelleri genel olarak çeşitli sorunlar olarak ele alırsak,LCD ler tamamen falso yaw
mukayese bile kabul etmez!

OLED konusun da hiç kafanı takma,ama bir Pio kadar 10/15 sene gidermi diye düşünüyorsan,bunu unut!
5 sene sorunsuz gittimi Dua et veya belki 5/6/7 yıl,o kadar
Ama LCD ler için 10 sene düşünen var,onlar da unutsun bunu(yeni modeller için bunu yazıyorum)

Her zaman TV için kenara da bir para atmaya başlayın bence,5 sene bence iyi bir Vade zaten

Geri
Üst Alt