B Çevrimdışı

bcal55 

Yeni Üye
3 Mar 2023
5
36
Geçen hafta perşembe günü a101den aldığım Toshiba 65ul2163dt model TVnin dün kurulumu yapıldı. Vestel Sincan şubesindeki arkadaşlar gelip hızlıca kurulumu yaptı. Kibar arkadaşlardı kendilerine teşekkür ederim öncelikle. 2016da aldığım 42inch Regal TV'den sonra paneli inanılmaz hoşuma gitti. Ips panel değil sanırım, panel başlığına bilgilerini attım. Bakalım ne çıkacak paneli. Siyah renkler karanlığa yakın. Işık sızması yok denecek kadar az. Ölü piksel tespit edemedim. Daha sonra yine kontrol edicem :) Smart kısmı hızlı. Uydu kablosunu bulamadım evde, normal kanal geçiş vs hızını kontrol edemedim ondan dolayı. Diğer Tv'de de izlemiyorduk gerçi 5 senedir. Laptop takılı.

Dediğim gibi paneli inanılmaz hoşuma gitti. Bunda eski TV'nin etkisi olabilir. Diğer Tv'de gri olan şeyler meğerse siyahmış. O kadar fark var :) Teknoloji yılı etkisi vardır muhakkak.

Sesi bir tık boğuk ama kesinlikle kötü değil. 100 bar varken 10 15 ancak açtım, seviyesi yüksek. Ben Logitech Z506 5+1 ses sistemi ile kullanıyordum eski TVyi, kalite farkından dolayı boğuk gelmiş olabilir ama kimseyi üzmez bana göre TV'nin sesi.

Benim için önemli olan panel kısmıydı. Smart sorun olursa mi box alırım düşüncesindeyim. Ses sistemi zaten var, sesi de sorun değil. Paneli beni mutlu etti. Kasım indirimlerini bekleyecektim ama hem dolar hem fiyat şişirip yalandan indirim gösterme durumundan dolayı şimdiden aldım. 9.699₺ verdim.

Alacak arkadaşlara fikir olabilir. Büyük ekran ve genel olarak film, maç izlemek için aldım. Üzmeyecek bir televizyon.
Selam, aynı tv den bende aldım 3 ay kadar oldu sizin de bahsettiğiniz gibi paneli benim de çok hoşuma gitti ses konusu için grundig soundbar kullanıyorum onun yanında tabii ki sönük kalıyor. Benim size bir sorum olacak, televizyonunuzun kumandası mesela önünde yastık varken çalışıyor mu ? Benim eski jvc televizyonum kumada yorganın altında iken bile çalışmasına rağmen bu tv önüne sehpada ki bardak gelse algılamıyor kumandayı. Servisi aradım (kutusunda ok google özelliği var yazıyor tv nin) ok google özellikli bluetooth kumanda alayım dedim servis benim televizyonumda ok google olmadığını çünkü android olmadığını söyledi ama kutuda yazıyor ben anlamadım bu işi.

Son düzenleme:
E Çevrimdışı

emurat

Aktif Üye
2 Mar 2021
168
41
Hocam PS5 için 120 Hz aslında fazla bile. Native destek veren oyun sayısı çok az. 4K 120 Hz için PC toplasan 40 bin liraları buluyor. Gamer yani Oyun oynuyorum dedi isem Yaş 40 Devlet Memuruyum. Artık hayat o kadar pahalandı ki dışarıyada çok çıkamıyoruz. Evde vakit geçiriyoruz. Oyun desem senin Film izlemen gibi benim oyunlar hikayeli Film gibi oyunlar, çok FPS desteği gerektirmezler. Hafta sonları genelde hanım çocukları alır annesine gider ben kalırım evde. Bi hafta sonu uzun süreler oynarım açıkcası günde 8 saati bulur. Hafta içi akşamları olur anca bir kaç saat. Genelde tam ekranın karşısında oturur oynarım.

Birde yeni bir Enflasyon Dalgası geliyor. Şu ara acı taze Dolar baskıda çok anlamıyoruz ama. Bunlar geçince sıkıntılı günler geliyor gibi. Bu ara ne aldım aldım. Sonra bana gelen bu memur zam oranlarıyla bişey alamam artık. Tv ve konsol tek eğlencemiz oldu açıkcası.

Hocam uzun Oyun deneyimlerimde Oled ekran yanığıyla karşılaşmamak için istedim açıkcası heatsinki.

Satıcılar Yeni nesil OLed lerde heatsink ile ekran yanığı riski çok az diyorlar çünkü. Tabi bu ne kadar doğrudur muamma.

Açıkcası bir türlü karar veremiyorum artık. Oled dedim yanar dediler. Normal Panellerde falso çok Bulutlanmadan harelenmeden tut bir sürü birşey dediler. Qled Mini Led dedim. Anı şeyin Laciverti, Aynı Lcd teknolojisi o kadar para vermeye gerek yok dediler.

İşin içinden çıkamıyorum artık üstad. Gamer için siz ne önerirsiniz 20 bin civarında.

albanez albanez

bunu tam ne için sordun?

>ısınma önleyici(genel) ise;özellikle daha ufak ebatlı paneller de gerekmiyor!
>Gamer isen;o zaman da zaten panel de genel bir ısınma sorunu olur!
>Brightness;"yükseltme" için soruyorsan;ki bunu da hiç tavsiye etmem!!!
o zaman devreye girer ama başta renk-solması/ömür kısaltımı sporunu çıkaracaktır!

Gaming için hem çok iyi hem de bir o kadar riskli dir OLED ler!

ben bir sürü insana Oled aldırdım ve aldırmaya da devam ediyorum ama bunların hiç
birisi Gamer filan değildir!

Not;çoğu oled genel sıkıntıları için LGE en iyi üretici dir,yani bazı konularda müşteriye
en olumlu yaklaşan dır;ama Samsung ve özellikle Sony alırsan,hiç bir bir konuda
kesinlikle kabul etmeyip direk "kullanıcı hatası" derler ve TR de hiç bir kişiye bu iki
markayı aldırmadım ve tavsiye de kesinlikle etmiyorum!(OLED TV bahsediyorum)

Senin OLED düşünmen çok normal ama bir Oled panel kullanma sabrı ve becerisi
gösterecekmisin?? soru bu

"Gamer" isen bence uzak dur
HDR de şöyle bright böyle bilmem ne takıntın varsa yine ciddi uzak dur!
SDR de bile bu panel karanlık filan gibi düşünürsen yine çok uzak dur!

not;günlük kullanım da çok uzun saatler gibi bir kullanım varsa yine uzak dur

Örneğin ben sadece "film" ağırlıklı veya karanlık ortam(tamamen zifiri) ve tabiki
özellikle aşırı parlak olmayan ortamlar(gündüz vakti gibi) ve direk pencere karşısı
ortamlar gibi durumlar da kısmen veya tamamen ekranı aydınlık/parlak vs
isteyenlere kesinlikle Oled panel tavsiye etmem!!!

Bazı Oled paneller deki ön katman genellikle parlak oluyor(full Glossy) veya
semi-glossy olsa bile bu tip paneller için yine aydınlık ortamlar ciddi kötü resim
vermesine sebeb oluyor veya bir Oled panel için olması gereken tadı da hiç
vermiyor!

Bu panel ile örneğin akşam/gece tamamen karartılmış veya doğru bir aydınlatma
yöntemi ile "Film" izlemek nefis bir "Sinema" tadı verir,bu da 110/120 kandela ile
demektir! veya bunu biraz daha arttırarak örneğin 140/160 kandele ile de film
keyfi yine nefis oluyor!

Zaten Oled ler de ortalama 400nit değerinde oluyor,bazı en üst seviye oledler de bu
değer 600/700 v.s gibi olsa da bununla film filan izlemiyor!
sadece HDR/DV takıntısı olanlar için veya aşırı parlak bir ekran görmek isteyenler için
uygun olur ama bu sefer de ömrünü iki misli kısaltırsınız!

Burn-in dışında özellikle "screen-retention" riski ciddi artıyor(en başta Sony ler de)

not;örneğin,LGE bu konuda panel bir yıl içinde falso vermişse çok büyük ihtimalle
panel değişimi yapabiliyor! Sony "asla" yapmıyor! Samsung da Sony gibi sayılır bu konular da

++

Benim direk Oled tavsiye ettiğim arkadaşlar çok eskiden DH/TF/FT gibi forumlardan
ve büyük oran da eski PDP kullanmış kişiler dir! Pio ve Pany PDP ciler

yani klasik bir LCD anlayışına sahip hiç bir insana git OLED panel demedim ve de asla demem!

Bizim insanımız biraz farklıdır panel tip panel kullanımında,dolayısıyla Oled ler çoğu insana gitmez
Hocam PS5 için 120 Hz aslında fazla bile. Native destek veren oyun sayısı çok az. 4K 120 Hz için PC toplasan 40 bin liraları buluyor. Gamer yani Oyun oynuyorum dedi isem Yaş 40 Devlet Memuruyum. Artık hayat o kadar pahalandı ki dışarıyada çok çıkamıyoruz. Evde vakit geçiriyoruz. Oyun desem senin Film izlemen gibi benim oyunlar hikayeli Film gibi oyunlar, çok FPS desteği gerektirmezler. Hafta sonları genelde hanım çocukları alır annesine gider ben kalırım evde. Bi hafta sonu uzun süreler oynarım açıkcası günde 8 saati bulur. Hafta içi akşamları olur anca bir kaç saat. Genelde tam ekranın karşısında oturur oynarım.

Birde yeni bir Enflasyon Dalgası geliyor. Şu ara acı taze Dolar baskıda çok anlamıyoruz ama. Bunlar geçince sıkıntılı günler geliyor gibi. Bu ara ne aldım aldım. Sonra bana gelen bu memur zam oranlarıyla bişey alamam artık. Tv ve konsol tek eğlencemiz oldu açıkcası.

Hocam uzun Oyun deneyimlerimde Oled ekran yanığıyla karşılaşmamak için istedim açıkcası heatsinki.

Satıcılar Yeni nesil OLed lerde heatsink ile ekran yanığı riski çok az diyorlar çünkü. Tabi bu ne kadar doğrudur muamma.

Açıkcası bir türlü karar veremiyorum artık. Oled dedim yanar dediler. Normal Panellerde falso çok Bulutlanmadan harelenmeden tut bir sürü birşey dediler. Qled Mini Led dedim. Anı şeyin Laciverti, Aynı Lcd teknolojisi o kadar para vermeye gerek yok dediler.

İşin içinden çıkamıyorum artık üstad. Gamer için siz ne önerirsiniz 20 bin civarında.
bunu tam ne için sordun?

>ısınma önleyici(genel) ise;özellikle daha ufak ebatlı paneller de gerekmiyor!
>Gamer isen;o zaman da zaten panel de genel bir ısınma sorunu olur!
>Brightness;"yükseltme" için soruyorsan;ki bunu da hiç tavsiye etmem!!!
o zaman devreye girer ama başta renk-solması/ömür kısaltımı sporunu çıkaracaktır!

Gaming için hem çok iyi hem de bir o kadar riskli dir OLED ler!

ben bir sürü insana Oled aldırdım ve aldırmaya da devam ediyorum ama bunların hiç
birisi Gamer filan değildir!

Not;çoğu oled genel sıkıntıları için LGE en iyi üretici dir,yani bazı konularda müşteriye
en olumlu yaklaşan dır;ama Samsung ve özellikle Sony alırsan,hiç bir bir konuda
kesinlikle kabul etmeyip direk "kullanıcı hatası" derler ve TR de hiç bir kişiye bu iki
markayı aldırmadım ve tavsiye de kesinlikle etmiyorum!(OLED TV bahsediyorum)

Senin OLED düşünmen çok normal ama bir Oled panel kullanma sabrı ve becerisi
gösterecekmisin?? soru bu

"Gamer" isen bence uzak dur
HDR de şöyle bright böyle bilmem ne takıntın varsa yine ciddi uzak dur!
SDR de bile bu panel karanlık filan gibi düşünürsen yine çok uzak dur!

not;günlük kullanım da çok uzun saatler gibi bir kullanım varsa yine uzak dur

Örneğin ben sadece "film" ağırlıklı veya karanlık ortam(tamamen zifiri) ve tabiki
özellikle aşırı parlak olmayan ortamlar(gündüz vakti gibi) ve direk pencere karşısı
ortamlar gibi durumlar da kısmen veya tamamen ekranı aydınlık/parlak vs
isteyenlere kesinlikle Oled panel tavsiye etmem!!!

Bazı Oled paneller deki ön katman genellikle parlak oluyor(full Glossy) veya
semi-glossy olsa bile bu tip paneller için yine aydınlık ortamlar ciddi kötü resim
vermesine sebeb oluyor veya bir Oled panel için olması gereken tadı da hiç
vermiyor!

Bu panel ile örneğin akşam/gece tamamen karartılmış veya doğru bir aydınlatma
yöntemi ile "Film" izlemek nefis bir "Sinema" tadı verir,bu da 110/120 kandela ile
demektir! veya bunu biraz daha arttırarak örneğin 140/160 kandele ile de film
keyfi yine nefis oluyor!

Zaten Oled ler de ortalama 400nit değerinde oluyor,bazı en üst seviye oledler de bu
değer 600/700 v.s gibi olsa da bununla film filan izlemiyor!
sadece HDR/DV takıntısı olanlar için veya aşırı parlak bir ekran görmek isteyenler için
uygun olur ama bu sefer de ömrünü iki misli kısaltırsınız!

Burn-in dışında özellikle "screen-retention" riski ciddi artıyor(en başta Sony ler de)

not;örneğin,LGE bu konuda panel bir yıl içinde falso vermişse çok büyük ihtimalle
panel değişimi yapabiliyor! Sony "asla" yapmıyor! Samsung da Sony gibi sayılır bu konular da

++

Benim direk Oled tavsiye ettiğim arkadaşlar çok eskiden DH/TF/FT gibi forumlardan
ve büyük oran da eski PDP kullanmış kişiler dir! Pio ve Pany PDP ciler

yani klasik bir LCD anlayışına sahip hiç bir insana git OLED panel demedim ve de asla demem!

Bizim insanımız biraz farklıdır panel tip panel kullanımında,dolayısıyla Oled ler çoğu insana gitmez

Mesajları gitmedi gösterdi defalarca yazdım sonra hepsi birden geldi. Kusura bakmayın.

Son düzenleme:
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
-sana Oled olmaz bu bahsettiğin kullanım biçimine göre

-pro.Gamer içinse zaten PC+Monitör olur ancak bunları HiEnd leri ciddi pahalı
senin de bahsettiğin gibi

-ama örneğin PS5+iyi bir Monitör bence çok daha iyi olur!
ayrıca sana bir de TV gerekiyorsa,o zaman Vestel veya başka bir yerli montaj işi
60Hz TV de olur

-Bir diğer önerim de şu dur;elindeki PS5 i al eline ve çevren de başka paneller
kullanan özellikle Vestel v.s gibi bir panel dene!
o PS5 i şu anda ne ile kullanıyorsun??

-Ben "Gamer" olan adama zaten TV tavsiye etmem yaw:hmm

-Kardeş Satıcıları veya Promotör v.s salla geç,onlar malı satma derdin de
ayrıca özellike OLED ler hk. hiç bir bilgileri de yoktur,sadece kulaktan dolma sallama
bolca lafları vardır,bütün mağazalar da bir dolu ekran falsoları olan Oled ler vardır!!!
kullanmasını da hiç bilmiyorlar,Asker gibi dizip bir kaynak dan içeriği verip
müşteri avlıyorlar veya USB den kendi demoları var onları veriyorlar!

ülen böyle OLED satılmaz ki:haha1
TR de bir kaç yer hariç(onlar da prof. özel satıcılar ki şu anda onlar da hala kaldımı bilemiyorum)
OLED panel satışı hiç bilinmiyor,verdikleri temel bilgilerin de neredeyse tamamı yalan&yalnış!

E Çevrimdışı

emurat

Aktif Üye
2 Mar 2021
168
41
-sana Oled olmaz bu bahsettiğin kullanım biçimine göre

-pro.Gamer içinse zaten PC+Monitör olur ancak bunları HiEnd leri ciddi pahalı
senin de bahsettiğin gibi

-ama örneğin PS5+iyi bir Monitör bence çok daha iyi olur!
ayrıca sana bir de TV gerekiyorsa,o zaman Vestel veya başka bir yerli montaj işi
60Hz TV de olur

-Bir diğer önerim de şu dur;elindeki PS5 i al eline ve çevren de başka paneller
kullanan özellikle Vestel v.s gibi bir panel dene!
o PS5 i şu anda ne ile kullanıyorsun??

-Ben "Gamer" olan adama zaten TV tavsiye etmem yaw:hmm

-Kardeş Satıcıları veya Promotör v.s salla geç,onlar malı satma derdin de
ayrıca özellike OLED ler hk. hiç bir bilgileri de yoktur,sadece kulaktan dolma sallama
bolca lafları vardır,bütün mağazalar da bir dolu ekran falsoları olan Oled ler vardır!!!
kullanmasını da hiç bilmiyorlar,Asker gibi dizip bir kaynak dan içeriği verip
müşteri avlıyorlar veya USB den kendi demoları var onları veriyorlar!

ülen böyle OLED satılmaz ki:haha1
TR de bir kaç yer hariç(onlar da prof. özel satıcılar ki şu anda onlar da hala kaldımı bilemiyorum)
OLED panel satışı hiç bilinmiyor,verdikleri temel bilgilerin de neredeyse tamamı yalan&yalnış!
Üstad PS5 monitör ile oynanmaz açıkcası. Konsolun mantığına ters bu. PC den bu yönle ayrılıyorlar zaten. Konsolu TV karşısında kablosuz kontrolcü ile rahat bir şekilde ayaklarını uzatıp bile oynayabiliyorsun.

Hocam o zaman benim kullanım şeklime en uygun panel tipi nedir onu söyle bari o tarafa yoğunlaşayım.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,686
40
Üstad PS5 monitör ile oynanmaz açıkcası. Konsolun mantığına ters bu. PC den bu yönle ayrılıyorlar zaten. Konsolu TV karşısında kablosuz kontrolcü ile rahat bir şekilde ayaklarını uzatıp bile oynayabiliyorsun.

Hocam o zaman benim kullanım şeklime en uygun panel tipi nedir onu söyle bari o tarafa yoğunlaşayım.
E emurat, Ben size yardımcı olayım o zaman.

Alcağınız TV Samsung 55Q80B. Bakın, risk alarak direkt model önerisinde bulunuyorum.

Yalnız Samsung son bir kaç yıldır dışarıya farklı panel buraya farklı panel yapıyor. VA panel olanını alacaksınız. Burada kilit nokta VA panel olması.

Bu TV'de sizin ihtiyacınız olan bütün özellikler var; Direct Led, Full Array Local Dimming, 120 Hz, HDMI 2.1. Üstelik PS5 oynarken ihtiyaç duyacağınız VRR, ALLM de var. Oled'e yakın siyah performansı alırsınız bu tv ile. Hatasız bir cihaz gelirse çok memnun kalırsınız.

Yok ben paraya kıyacağım diyorsanız bunu alın;

Samsung olmazsa Sony XR-55X90J veya X90K modeline bakın. Q80B ile eş değer bir model fakat bir kaç noktada Samsung'a göre + ve -'leri olabilir. Sony en son seçenek olsun, zira Türkiye'de çekildi sayılır.

E Çevrimdışı

emurat

Aktif Üye
2 Mar 2021
168
41
E emurat, Ben size yardımcı olayım o zaman.

Alcağınız TV Samsung 55Q80B. Bakın, risk alarak direkt model önerisinde bulunuyorum.

Yalnız Samsung son bir kaç yıldır dışarıya farklı panel buraya farklı panel yapıyor. VA panel olanını alacaksınız. Burada kilit nokta VA panel olması.

Bu TV'de sizin ihtiyacınız olan bütün özellikler var; Direct Led, Full Array Local Dimming, 120 Hz, HDMI 2.1. Üstelik PS5 oynarken ihtiyaç duyacağınız VRR, ALLM de var. Oled'e yakın siyah performansı alırsınız bu tv ile. Hatasız bir cihaz gelirse çok memnun kalırsınız.

Yok ben paraya kıyacağım diyorsanız bunu alın;

Samsung olmazsa Sony XR-55X90J veya X90K modeline bakın. Q80B ile eş değer bir model fakat bir kaç noktada Samsung'a göre + ve -'leri olabilir. Sony en son seçenek olsun, zira Türkiye'de çekildi sayılır.
Hocam Samsung 55QN85B olsa nasıl olur. Ne farkı var diğerlerinden?

Q80B Fald Panel Q85B ise Mini LED. Miniled çok daha iyi değil mi Fald dan?

E Çevrimdışı

emurat

Aktif Üye
2 Mar 2021
168
41
En büyük fark IPS panel olması, yoksa Mini led de FALD. QN85B de alabilirsiniz.
Hocam burada bayağı fark var gibi duruyor Fald la Miniled arası.

Fald-Miniled Işık noktaları

m199532fccf5219bb0.webp

Son düzenleme:
Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,686
40
Hocam burada bayağı fark var gibi duruyor Fald la Miniled arası.

Hocam fark olur fakat bu işin sonu yok. Bu gidişle micro led'e kadar gidersiniz 🙂 Siz hem 20.000 bütçe diyorsunuz hem de high-end bir cihaz istiyorsunuz, bir yerlerden feragat edeceksiniz yoksa sürekli patinaj çekersiniz. Zaten bir süre sonra gözleriniz alışacak. Yeter ki ışık sızması, bulutlanma olmayan sorunsuz bir panel denk gelsin.

Evimde hem Samsung hem Sony tv var. Bir tanesi Edge led, 60 HZ, FHD; diğeri Fald panel 120 hz. İkisinde de film açayım, neredeyse arada fark yok gibi. Ama benim şansıma edge led olan modelde hiç panel kusuru yok; ışık sızması, bulutlanma gibi şeyler yok.

Normal led'den alacağınız görüntü de sizi tatmin eder. Q80B, QN85B, QN90B; bu tv'lerin hepsinden memnun kalırsınız. Hatta kenardan aydınlatmalı olmasına rağmen Q70B bile tatmin edebilir.

E Çevrimdışı

emurat

Aktif Üye
2 Mar 2021
168
41
Arkadaşlar bu 2 TV den hangisi mantıklı QLED+MiniLed olarak. İkiside aynı fiyat 25 bin TL civarı.

Samsung 55QN85B 4K Ultra HD 55" 140 Ekran Uydu Alıcılı Smart Neo QLED TV​

LG 55QNED866QA 4K Ultra HD 55" 140 Ekran Uydu Alıcılı Smart QNED MiniLED TV​

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383

kardeş benim bahsettiğim Monitör,hemen herkesin kullandığı klasik monitörler den değilki
Gaming tipli yeni nesil ve her türlü donanıma sahip 32-42 ebatlı monitörler ve bazıları da çok ciddi
pahalı ama risk sıfır gibi düşün!

ama sen büyük ekran ve onun bazı rahatlığı v.s bahsediyorsan ki öyle olduğunu anlıyorum
o zaman LCD TV alacaksın!

ancak TV yi almadan önce PS5 i bir yerler de bir şekilde dene!

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Arkadaşlar bu 2 TV den hangisi mantıklı QLED+MiniLed olarak. İkiside aynı fiyat 25 bin TL civarı.

Samsung 55QN85B 4K Ultra HD 55" 140 Ekran Uydu Alıcılı Smart Neo QLED TV​

LG 55QNED866QA 4K Ultra HD 55" 140 Ekran Uydu Alıcılı Smart QNED MiniLED TV​

Bu iki model aynı paneli kullanır.
Qn85 Samsung bölge sayısı ve parlaklığı
LG nin Qned866 çok daha fazla olmasına rağmen . LG nin modelinde daha iyi görüntü ve oyun için daha iyi sonuç alırsın

E Çevrimdışı

emurat

Aktif Üye
2 Mar 2021
168
41
kardeş benim bahsettiğim Monitör,hemen herkesin kullandığı klasik monitörler den değilki
Gaming tipli yeni nesil ve her türlü donanıma sahip 32-42 ebatlı monitörler ve bazıları da çok ciddi
pahalı ama risk sıfır gibi düşün!

ama sen büyük ekran ve onun bazı rahatlığı v.s bahsediyorsan ki öyle olduğunu anlıyorum
o zaman LCD TV alacaksın!

ancak TV yi almadan önce PS5 i bir yerler de bir şekilde dene!
Üstad onlarda Gecikme olarak çok fark ediyor 1 ms falan gibi. Ama ben öyle Online Dereceli oyunlar oynamıyorum. Öyle çok ms olarak düşük cihaza ihtiyacımda yok. Senin film seyrettiğin gibi bende öyle oyun oynuyorum. Hikayeli oyunlar film gibi oluyor. Tek farkla filmin sonunu sen belirliyorsun :)

Aynen dediğin gibi amaç Büyük ekran karşısında iki büklüm olmadan rahat bir şekilde oyun oynamak benimki.

Üstad bu kadar kafa karışıklığından sonra En sonunda A101 deki Vestelin ürettiği VA Panel Hilevel TV yi alıp geçecem. Sorunda çıksa yok bulutlanma harelenme şu bu. Bu paraya bu kadar deyip geçecem. :)

Bu iki model aynı paneli kullanır.
Qn85 Samsung bölge sayısı ve parlaklığı
LG nin Qned866 çok daha fazla olmasına rağmen . LG nin modelinde daha iyi görüntü ve oyun için daha iyi sonuç alırsın
Böyle 2 karşılaştırma sitesi buldum. Tabi ne kadar güvenilirler bilemiyorum. Samsung daha parlak daha iyi puanlar almış ama Dolby Vision falan yok. LG ise daha parlaklığı az sanki ama haraketli görüntülerde daha iyi gibi ve biraz daha fazla görüntü formatlarına sahip.

Son düzenleme:
Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,686
40
Üstad bu kadar kafa karışıklığından sonra En sonunda A101 deki Vestelin ürettiği VA Panel Hilevel TV yi alıp geçecem. Sorunda çıksa yok bulutlanma harelenme şu bu. Bu paraya bu kadar deyip geçecem. :)
Fatal Error olur 🙂 Kuzenimde Hi Level marka bir tv var, bazen onlara gidip ip tv üzerinden maç seyrediyorum. Kendi evime geldiğimde 480P'den FHD'ye atlamış gibi hissediyorum, kalite olarak uçurum var.

Geri
Üst Alt