A Çevrimdışı

adilkahraman

Aktif Üye
26 Ocak 2022
118
35
Yarın 55dm54u için kuruluma gelecekler. Ben farklı şehirde olduğum için kurulum sırasında yanlarında olamayacağım, ailem olacak evde. Kurulum sırasında nelere dikkat etmeliler elbette kırık çatlak varsa bunlar belli olur fakat ölü piksel, ışık sızması, hayalet ekran gibi sorunlar varsa bunları yakalama şansımız nasıl olur? Öylesine kurulup hızlıca geçilmesinden korkuyorum
Genel olarak görüntüye baksınlar, bir sorun görmezler ise siz gelince detaylı bakarsınız, garantili ürün nede olsa, ben ertesi gün 1 ölü piksel tespit ettim, direk değişik yapıldı

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Merhabalar Tek amacim kaliteli görüntu mevcut tv Samsung 55f8000 7/8 senelik artık ekran büyütme vakti geldi diye düşünüyorum normalde VA panel favorim ama bütçe kısıtlı ;onvo 65F900, vestel 65q9900 veya Samsung 65q60 arasındayim. Vestel ve onvo yu canlı görmedim Samsung tatmin edeceğine eminim ama qled olarak giriş seviyesi. Vestel canlılık parlaklık netlik olarak mevcut tv mi aratır mi veya giriş seviyesi olsana Samsung 65q60 almadigima pişman eder mi? Onvo panel konusunda çok meth edildi ama kararsızım tecrübeli arkadaşlardan yorum rica ediyorum
Yerli markaların onvo vb. Arçelik ve Vestel grubu ayrı tutmak gerekir. Servis ağı olarak.
Ucuz olduğu sürece alınabilir.ucuz değilse almanın pek önemi yok.
F8000 modelin iyi. 65 inç baktığınız modeller size ekranı büyütür ama görüntü kalitesinde ve işlemede f8000 TV nizin gerisinde bir noktada olursunuz.
Bu modeller ve bunun gibi Qled modeller Samsung da dahil TV satışlarında bir pazarlama dili olarak çok kullanılıyor.
Ovgulere fazla itibar etmeyin.kagit üzeri bilgilerle yada birkaç günlüğüne YouTube culara gönderilen TV ler. Bir inceleme değildir. Bunların hepsi satış amaçlı çekilir. Kullandığın 55f8000 üst seri ve paneli baktığın modellerden kat kat daha kaliteli panel

Y Çevrimdışı

Yusufkaraca

Yeni Üye
28 Nis 2022
3
50
Çok teşekkür ederim. Benimde aynen kafamdaki sorulara cevap niteliğinde oldu açıklamalarınız. Zamanında F8000 o serinin end ürünüydű ve zevkle kullanmaya devam ediyorum tık da demedi çok şükür 07.2013 den beri. Ama 65 inch kaşıntısi tuttu bakalım gidip geliyorum....
Yerli markaların onvo vb. Arçelik ve Vestel grubu ayrı tutmak gerekir. Servis ağı olarak.
Ucuz olduğu sürece alınabilir.ucuz değilse almanın pek önemi yok.
F8000 modelin iyi. 65 inç baktığınız modeller size ekranı büyütür ama görüntü kalitesinde ve işlemede f8000 TV nizin gerisinde bir noktada olursunuz.
Bu modeller ve bunun gibi Qled modeller Samsung da dahil TV satışlarında bir pazarlama dili olarak çok kullanılıyor.
Ovgulere fazla itibar etmeyin.kagit üzeri bilgilerle yada birkaç günlüğüne YouTube culara gönderilen TV ler. Bir inceleme değildir. Bunların hepsi satış amaçlı çekilir. Kullandığın 55f8000 üst seri ve paneli baktığın modellerden kat kat daha kaliteli panel

A Çevrimdışı

adilkahraman

Aktif Üye
26 Ocak 2022
118
35
Çok teşekkür ederim. Benimde aynen kafamdaki sorulara cevap niteliğinde oldu açıklamalarınız. Zamanında F8000 o serinin end ürünüydű ve zevkle kullanmaya devam ediyorum tık da demedi çok şükür 07.2013 den beri. Ama 65 inch kaşıntısi tuttu bakalım gidip geliyorum....
Şahsen ben 55 te kalırdım hocam, ben 42 philipsten 55 finlux Android'e geçtim tamam ekran büyük felan ama görüntü kalitesi Philips bariz daha iyi idi, sizin şuan ki 55 f8000 kaliteli ise sırf 65 diye daha kalitesiz TV ye geçmeyin derim

G Çevrimdışı

gunbel

Yeni Üye
29 Nis 2022
2
43
Merhaba,

Siteyi kısa bir süredir takip etmekteyim, Adem Helvacı youtube kanalı sayesinde sizlere ulaşmaktayım

Bir tv alma arifesindeyim, Samsung 60AU8000 modelini incelemekteyim. Teknik verilerine çok hakim değilim evimin salonunda kullanacağım, salonum biraz geniş yapıda olduğundan izleme açılarının tamamı karşıdan olmaya bilir ayrıca güney cephe ve iyi de güneş ışığı almakta.

Tv yi daha çok platform içeriklerinde kullanmaktayım (ip tv, netflix vb.), oyun oynamam fakat maç ve film dizi izlerim

Bu şartlar altında bu tv yi almak mantıklı olur mu

Başka ürün için değerli tavisyelerinizi de almak isterim. Marka takıntım yok fakat servis konusunda sıkıntı yaşamak istemem

Şimdiden teşekkür ederim

Y Çevrimdışı

Yusufkaraca

Yeni Üye
28 Nis 2022
3
50
Şahsen ben 55 te kalırdım hocam, ben 42 philipsten 55 finlux Android'e geçtim tamam ekran büyük felan ama görüntü kalitesi Philips bariz daha iyi idi, sizin şuan ki 55 f8000 kaliteli ise sırf 65 diye daha kalitesiz TV ye geçmeyin derim
Teşekkür ederim. Bende dediğiniz cekinceyi yaşıyorum attan inip eşeğe binmek gibi olursa diye adım atamıyorum :) inşaellah hayırlısı olur.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Merhaba,

Siteyi kısa bir süredir takip etmekteyim, Adem Helvacı youtube kanalı sayesinde sizlere ulaşmaktayım

Bir tv alma arifesindeyim, Samsung 60AU8000 modelini incelemekteyim. Teknik verilerine çok hakim değilim evimin salonunda kullanacağım, salonum biraz geniş yapıda olduğundan izleme açılarının tamamı karşıdan olmaya bilir ayrıca güney cephe ve iyi de güneş ışığı almakta.

Tv yi daha çok platform içeriklerinde kullanmaktayım (ip tv, netflix vb.), oyun oynamam fakat maç ve film dizi izlerim

Bu şartlar altında bu tv yi almak mantıklı olur mu

Başka ürün için değerli tavisyelerinizi de almak isterim. Marka takıntım yok fakat servis konusunda sıkıntı yaşamak istemem

Şimdiden teşekkür ederim
60 inç modeller Va panel kullanır. Genelde de Sharp panel kullanır. Va larda izleme açısı iyi olmaz.ips modellerin daha iyi olur.
Gündüz güneş var ise baktığın yada bakacağın modeller 300-350 nit olur zaten gündüz ışığı güneşi bol ortamda film izlenmez. Anca TV programı TV kanalları izlenir onlarda yapay isiklandirmayla çekilir.
IPS panel alırsan izleme açın iyi olur Va Lara göre beyaz tonları canlı gösterir.
Ama gece loş ortamda Va panelin kontrastini siyahını alaman. Film izlerken.
Buna gore neyin daha önemli öncelikli olduğuna karar ver.

M Çevrimdışı

merpol

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Evvela herkese iyi bayramlar diliyorum. Uzun süredir siteyi takip edemiyordum, (Philips modellerini beğenmiştim ama çok şikayet aldığını gördüm) şimdi 50inç, 4k, sesi ve görüntüsü kaliteli olan, kronik sorunları olmayan bir tv'ye ihtiyacım var bütçem 10000 TL'ye kadar. Yardımcı olabilecek dostlara şimdiden çok teşekkür ediyorum. @adem-helvaci.363 , @fikoloji.3553 üstatlarımızda tavsiyelerini yazarlarsa çok mutlu olurum.

M Çevrimdışı

merpol

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Güya forumun ismi tavsiye forumu bir tavsiye istedik hiç cevap veren yok. Vallahi moralim çok bozuk şuan. Tamam kardeşim bilgi cimriliğine devam edin sormuyorum artık size birşey.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Evvela herkese iyi bayramlar diliyorum. Uzun süredir siteyi takip edemiyordum, (Philips modellerini beğenmiştim ama çok şikayet aldığını gördüm) şimdi 50inç, 4k, sesi ve görüntüsü kaliteli olan, kronik sorunları olmayan bir tv'ye ihtiyacım var bütçem 10000 TL'ye kadar. Yardımcı olabilecek dostlara şimdiden çok teşekkür ediyorum. @adem-helvaci.363 , @fikoloji.3553 üstatlarımızda tavsiyelerini yazarlarsa çok mutlu olurum.
Al 2021 model IPS panel LG webOS 4K UHD TV bütçene göre :uzgun

omersumer Çevrimdışı

omersumer

Yeni Üye
28 Kas 2021
15
48
Herkese merhabalar, bayramınız mübarek olsun.
Malum yakında Disney+ ülkemizde yayına başlayacak.
Vestel Smart TV'lerde sanırım henüz Disney+ uygulaması yok.
Netflix, Amazon Prime, Blutv, DSmart Go uygulamaları varken Disney+ olmaması söz konusu olamaz.
Vestel cephesinden bir açıklamaya ulaşabilen oldu mu?
Yoksa "Smart TV'de izleyemezsiniz, Android gerekiyor" gibi absurt bir cevap verilir ise skandal olur.
Ayrıca hala Apple TV uygulamasının olmaması hakkında da bir açıklama var mı?

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Herkese merhabalar, bayramınız mübarek olsun.
Malum yakında Disney+ ülkemizde yayına başlayacak.
Vestel Smart TV'lerde sanırım henüz Disney+ uygulaması yok.
Netflix, Amazon Prime, Blutv, DSmart Go uygulamaları varken Disney+ olmaması söz konusu olamaz.
Vestel cephesinden bir açıklamaya ulaşabilen oldu mu?
Yoksa "Smart TV'de izleyemezsiniz, Android gerekiyor" gibi absurt bir cevap verilir ise skandal olur.
Ayrıca hala Apple TV uygulamasının olmaması hakkında da bir açıklama var mı?
Diğerleri eklendi gelince listeye eklerler güncelleme yapılır diye umuyorum .

Geri
Üst Alt