W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Merhabalar LG OLED48C14 model TV'yi satın almayı düşünüyorum fakat OLED TV'lerde logo yanığı gibi birçok şikayetler var. Bu durumu araştırmak için yabancı kaynaklara baktığımda 2021 model TV'lerde bir ihtimal logo yanığı olabileceği söyleniyor. LG'nin müşteri hizmetleri ve servisi ile konuştuğumda 2021 model TV'lerde böyle bir sorun olmadığını henüz o tarz bir şikayet gelmediğini söylediler. Bu durumda kime güvensem bilemedim OLED TV modelleri de az para değil 14-15 bin TL gibi bir para verip 4-5 ay sonra veya 2-3 yıl gibi bir sürede öyle bir sorun olursa can sıkıcı olur. OLED TV almaktan vazgeçip QLED mi alsam bilemedim. Bu durumda sizin düşünceniz nedir? Ne tavsiye edersiniz? Kullanıcı profilim ise genellikle aksiyon filmleri, Netflix, Twitch ve bazen yerel kanalları izleyebilirim. TV dikdörtgen bir odada duvara yüksek asılacak.
Oled daha iyi bir seçim olur. Çok aşırı statik görüntü kullanmadığımız sürece 48 inç lerde en iyi model.

E Çevrimdışı

ekrmerdm

Yeni Üye
28 Nis 2022
11
50
Merhaba. Son bir haftadır tv araştırması yapıyorum. Sizin sayenizde tv teknolojisi konularında oldukça bilgilendim. Bunun için size çok teşekkür ediyorum. Ama ne yazık ki bunca uğraşa rağmen aradığımı kafamda gönlümde ve cebimde :) netleştiremedim. Neden? Çünkü bir modelde olan güzel bir özellik diğer bi dezavantajlı özellikle gölgeleniyor adeta. Videolarınızdan sonra panel konusuna takmış durumdayım. Auo dediğiniz panelli bir tv almak istiyorum ama bu konuda kanalınızda bahsettiğiniz modellerin azlığı da elimi kolumu bağlamış vaziyette. 50" i geçmemek kaydıyla Regal 55r752u gibi bir tv almak isterdim mesela. Ama sizin tv yi övdüğünüz videonuzu gören firma herhalde bundan sebep :) fiyatı çok çok yukarılara çıkarmış. Bugün itibariyle 8700 tl civarında. Konuyu çok dağıtmayayım diyorum ama gerçekten bu iş bende stres yaptı. Tıpkı bu model gibi kalitesi ve performansı fiyatınn çok çok üstünde bir tv almak istiyorum. İnç olarak 49" özellikle de 50". Küçüğü çok küçük büyüğü çok büyük olur sanki bu inçlerin dışında benim açımdan. İzleme mesafem nerdeyse 3,5 metre. Bütçemin üst sınırı 6000 tl. Next 50020FS2 (webos konusu abartılıyor mu yoksa gerçekten iyi bir sistem mi?) , Regal 50R754U ve 43" olmasına rağmen ses ve görüntü özellikleri iyi olmasından dolayı Vestel 43U9700... Vestel'in Q9900 serileri çok güzel ancak fiyatları beni aşıyor. Siz ne dersiniz? Özellikle Next konusunda...? Bi değerlendirme videosu düşünür müsünüz bu modelle ilgili? Vestelin 13 senedir sorunsuz kullandığım 32" pixellens serisi televizyonum arızalandı ve hem yüksek ücretli tamiriyle uğraşmak istemiyorum hem de teknolojiyi yenilemek istiyorum artık. Bir ricam da bu tv leri tek tek incelemek dışında bu işin bi kolay yolu yok mu her bir televizyonun tüm bilgilerine ulaşabileceğimiz bir kaynak önerseniz. Tavsiye forumu da inceledim ama inanın derli toplu bilgiye ulaşamadım. Ürün kodları gerekli deniliyor tvnin donanım teknolojisini öğrenebilmek için. Maalesef o kodları ne internette ne de mağazalarda bizlerin görmesi çok zor. Bu işi kökünden halletmenin bir yolunu arıyorum tabirimi lütfen mazur görün. Aslında kendim gibi bi dünya insanın isteğinin gerçekleşmesini istemek olarak görün bu ifademi. Hani videolarınızda coşkulu coşkulu (Adem Helvacı'nın youtube kanalından alıntılayarak) "..bu modelde auo panel 12 adet chip on film kullanılmış.. mb180e yeni nesil bir anakart gayet güzel bir anakart olmuş.. en azından fikolojinin anlatımından yola çıkarak söylemek gerekirse.. :) bu televizyonda ses konusunda jbl desteği var..ses performansı gerçekten harika!..." dediğiniz heyecanlı, takdirli, beğenili, dolu dolu bir tv-ler önerisi rica ediyorum sizden. Sevgi ve saygılarımla..

C Çevrimdışı

Crexs

Yeni Üye
27 Nis 2022
3
35
Oled daha iyi bir seçim olur. Çok aşırı statik görüntü kullanmadığımız sürece 48 inç lerde en iyi model.
Logo yanığı olabilme ihtimali beni korkutuyor. 2021 modellerde logo yanığı şikayeti azaldığı söyleniyor. Benim bildiğim 2021 modeller çıkalı 7 ay falan oldu. Şikayetlere baktığım kadarıyla genelde 1-2 yıl sonra bu sorun olmaya başlıyormuş. Şimdi de 2022 modeller için sorunun çözüldüğü söyleniyor logo yanığı şikayetleri artık çok çok nadir olacakmış. Hatta 2022 modellerin ön satışları falan başlamış yakın zamanda 2021 modeller satıştan kalkacakmış. Bahsettiğim gibi aldıktan 3-4 ay veya 1-2 yıl sonra logo yanığı olursa kötü olur. Logo yanığı problemi olmasa hiç düşünmeden alırdım. Kime danışsam oled al diyor valla kafam çok karışık.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
W Winston hocam bu TV için bi yorumunuz var mıdır?
Oledler görüntüyü yapıları doğrusunda mükemmel işler. LCD lerle kıyaslanamaz.marka fark etmez. Tüm parçaları komple bir bütün olarak üretilir. Performans lari aynı olur hemen hemen.
Yanma konusuna gelirsek. YouTube biri çıkıyor LG oled aldım. Bir sene sonra şurada TRT çocuk logosu var diye çıkmış. İzledim. Zaten video da anlatıyor çocukları gündüz sabahtan akşama kadar TRT çocuk kanalını izliyor. Sonra akşam olunca bu adam eve gelip çocukların TV ye yaptığı işkence yi baba geceye kadar kendi devam ediyor. Yatarken de. Fişi çekip yada anahtardan kapatıyor. Kumanda dan da kapatmıyor. Sabaha kadarda bu nedenden dolayı olede işkence devam ediyor. Sabah çocuklar tekrar TRT çocuğa devam.
Bu TV bu aileye iyi dayanmış .

B Çevrimdışı

biperva 

Aktif Üye
13 Nis 2020
58
36
Oledler görüntüyü yapıları doğrusunda mükemmel işler. LCD lerle kıyaslanamaz.marka fark etmez. Tüm parçaları komple bir bütün olarak üretilir. Performans lari aynı olur hemen hemen.
Yanma konusuna gelirsek. YouTube biri çıkıyor LG oled aldım. Bir sene sonra şurada TRT çocuk logosu var diye çıkmış. İzledim. Zaten video da anlatıyor çocukları gündüz sabahtan akşama kadar TRT çocuk kanalını izliyor. Sonra akşam olunca bu adam eve gelip çocukların TV ye yaptığı işkence yi baba geceye kadar kendi devam ediyor. Yatarken de. Fişi çekip yada anahtardan kapatıyor. Kumanda dan da kapatmıyor. Sabaha kadarda bu nedenden dolayı olede işkence devam ediyor. Sabah çocuklar tekrar TRT çocuğa devam.
65 inç için OLED olarak bu model tercih edilebilir mi detaylı bilgiye ulaşamadım kullanıcı yorumları da oldukça kısıtlı.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
65 inç için OLED olarak bu model tercih edilebilir mi detaylı bilgiye ulaşamadım kullanıcı yorumları da oldukça kısıtlı.
LG nin oledleri ne ise öyle değerlendirin. Aynı. Sadece işlemci farkı var

Markalar arasında Panasonic 1500-2000 Sony a90 serileri hariç diğer modelleri ve markalar oledleri aynı olur

O firmqlarda omodellere soğutucu plaka koyar.

Son düzenleme:
C Çevrimdışı

Crexs

Yeni Üye
27 Nis 2022
3
35
Bu televizyonun fişini çekme ile ilgili de birkaç bir şey gördüm fakat anlamadım. Oled tv lerde televizyonun fişi çekilmemesi mi lazım?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Bu televizyonun fişini çekme ile ilgili de birkaç bir şey gördüm fakat anlamadım. Oled tv lerde televizyonun fişi çekilmemesi mi lazım?
Evet normal kumanda dan kapatılacak. Piksel döngüsünü piksel temizliğini yapıyor.

Bu bir piksel voltaj ayarının algoritması. Pikselleri eşit miktarda bir bakım yapıyor.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887

ferkolat

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. Samsung 55Q60A tv aldım dün kurulum gerçekleşti. Youtube’den veya netflix’den spor karşılaşmaları izlerken futbol veya basketbol topu hızlı hareket ederken kare kare ilerliyor top. Oyuncular veya top hızlı hareket ettiğinde akışkan şekilde gitmiyor kare kare ilerliyor. Bunun sebebi nedir? Normal kablolu anten tv yayınında bu sorun yok sadece internetten izlenen videolarda var

Bu arkadaş güzel konuya değinmiş.

[/HEADING]
[HEADING=3]ferkolat

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. Samsung 55Q60A tv aldım dün kurulum gerçekleşti. Youtube’den veya netflix’den spor karşılaşmaları izlerken futbol veya basketbol topu hızlı hareket ederken kare kare ilerliyor top. Oyuncular veya top hızlı hareket ettiğinde akışkan şekilde gitmiyor kare kare ilerliyor. Bunun sebebi nedir? Normal kablolu anten tv yayınında bu sorun yok sadece internetten izlenen videolarda var

Bu arkadaş güzel konuya değinmiş.
Bu olay televizyondan kaynaklanan sorun değil uygulamadan kaynaklanan sorunlardir

Y Çevrimdışı

Yusufkaraca

Yeni Üye
28 Nis 2022
3
50
Merhabalar Tek amacim kaliteli görüntu mevcut tv Samsung 55f8000 7/8 senelik artık ekran büyütme vakti geldi diye düşünüyorum normalde VA panel favorim ama bütçe kısıtlı ;onvo 65F900, vestel 65q9900 veya Samsung 65q60 arasındayim. Vestel ve onvo yu canlı görmedim Samsung tatmin edeceğine eminim ama qled olarak giriş seviyesi. Vestel canlılık parlaklık netlik olarak mevcut tv mi aratır mi veya giriş seviyesi olsana Samsung 65q60 almadigima pişman eder mi? Onvo panel konusunda çok meth edildi ama kararsızım tecrübeli arkadaşlardan yorum rica ediyorum

M Çevrimdışı

merpol

Kayıtsız / Doğrulanmamış
50 inç tv tavsiyesi istiyorum arkadaşlar, Bütçe 6000 -10000 TL aralığında.

N Çevrimdışı

nikneyme

Aktif Üye
3 Eyl 2020
99
37
Yarın 55dm54u için kuruluma gelecekler. Ben farklı şehirde olduğum için kurulum sırasında yanlarında olamayacağım, ailem olacak evde. Kurulum sırasında nelere dikkat etmeliler elbette kırık çatlak varsa bunlar belli olur fakat ölü piksel, ışık sızması, hayalet ekran gibi sorunlar varsa bunları yakalama şansımız nasıl olur? Öylesine kurulup hızlıca geçilmesinden korkuyorum

Geri
Üst Alt