A Çevrimdışı

adilkahraman

Aktif Üye
26 Ocak 2022
118
35
Dostlar merak ettiğim bir konu var 43 inç bir tvdeki andorid kasar mı?
43 olan fhd panelli Vestel grubu 2 çekirdek işlemci ve 1 GB ram, kısmen ileri vadede belki sorun yasatabilir, 4k modellerde ise 4 çekirdek işlemci ve 1.5 GB ram var, bir tık daha iyidir

öncelikle Zaman ayırıp cevapladığınız için tşk ederim.
Görüntü kalitesi için soluk gözüküyor, diğer tvlerin hd kalitesi gibi net değil gibi yorumlara denk geldim farklı yerlerde onun için sorma ihtiyacı duydum. Emin olabilmek adına . Yoksa tüm yorumlarınızı okudum forumda.
180e anakart başarılı, kullanılan panellerde normal kalite, yani rengin soluk kısmına şu şekilde katılmıyorum, Hepsiburada yorumlarında ki resimlerde 50dm54u modeli de var ve bu model panda panelli, renklerin soluk görünmesi 50 modeli için yorumlayanların resmi olabilir, şimdi 5 bin civarına aldığınız bir ürün ile 10 bin civarına satılan LG Samsung gibi modeli kıyaslamak zaten doğru olmaz. Bu fiyat bandında değerlendirmek lazım.

S Çevrimdışı

Strelite

Yeni Üye
16 Nis 2022
3
35
Dostlar merak ettiğim bir konu var 43 inç bir tvdeki andorid kasar mı?
Boyuttan ziyade kullanılan işlemci, ram ve hafıza yolu teknolojisi ile alakalı. Televizyonlar da genelde MediaTek işlemci kullanıyor gördüğüm kadarıyla. Telefonlarda tercihim olmasa da hepsinin içeriğinde Cortex kod adına sahip arm tabanlı işlemciler var. Eğer Cortex A76 vb. Belirtmişlerse Sitelerde testlerine bakabilirsiniz.

Ekran-Goruntusu-1554.png

Android java tabanlı yazılım kullandığı için Java Garbage Collector yani (Java Çöp Toplayıcısı) zaman zaman Ram'i temizlese de işletim sisteminin rahat işlemesi ve program çalıştırabilmesi için bence en az 3 gb ram'e sahip olmalı. Elbette bu sebeple Android TV alırken seçici olunmalı.

S Çevrimdışı

sirtayfun

Yeni Üye
21 Eyl 2021
25
26
Boyuttan ziyade kullanılan işlemci, ram ve hafıza yolu teknolojisi ile alakalı. Televizyonlar da genelde MediaTek işlemci kullanıyor gördüğüm kadarıyla. Telefonlarda tercihim olmasa da hepsinin içeriğinde Cortex kod adına sahip arm tabanlı işlemciler var. Eğer Cortex A76 vb. Belirtmişlerse Sitelerde testlerine bakabilirsiniz.

Ekran-Goruntusu-1554.png

Android java tabanlı yazılım kullandığı için Java Garbage Collector yani (Java Çöp Toplayıcısı) zaman zaman Ram'i temizlese de işletim sisteminin rahat işlemesi ve program çalıştırabilmesi için bence en az 3 gb ram'e sahip olmalı. Elbette bu sebeple Android TV alırken seçici olunmalı.
Bi baktığım tv de MediaTek MT9602 işlemci ile Arm Cortex-A53 cpu varmış. Giriş seviyesi olduğu gözüküyor gibi yorumunuz nedir?

A Çevrimdışı

arifakinti

Yeni Üye
8 Şub 2018
45
Daewoo yeni serinin üretimine geçti ve karma panel var artık, eskiden tek tip LG idi şuan auo,hkc,LG ve boe çıkabilir. Vestel olandan bilgim yok.
Hocam bende aldım TV yi yarın kargolanir muhtemelen. Hangi panel olduğunu nasıl öğrenebilirim? Vestel Panel destek konusundan mi? Birde auo ve boe paneller nasıldır acaba bilginiz var mı?

S Çevrimdışı

Strelite

Yeni Üye
16 Nis 2022
3
35
Bi baktığım tv de MediaTek MT9602 işlemci ile Arm Cortex-A53 cpu varmış. Giriş seviyesi olduğu gözüküyor gibi yorumunuz nedir?
İşlemcinin gerçekten artık son zamanlarını yaşadığını düşünüyorum. DDR5 belleklere geçiş yolu açılmışken hala DDR3 bellekli işlemcilerin tvlerde neden yer aldığını anlamıyorum. DDR4 bellekler kullanan ve En düşük Cortex A73 veya A76 serilerinden tvler bulunabilinirse iyi olacağını düşünmekteyim. Şu anda kullandığım telefonum(Redmi 8) da A53 mimarisi mevcut. 3 GB ram ile Android 10'un akıllı telefon özelliklerini kısmen yerine getiriyor diyebilirim. Üst seviye
çekirdek performansları bulunan ürünleri mağazalarda deneyimleme fırsatınız olduysa aradaki farkı aşağı yukarı tahmin edersiniz. Zor kazanılan paralarımızın da düşük donanımlara gitmesi ayrı bir üzücü ?

Şöyle bir baktığımda
Mi TV Box S aynı mimariyi kullanmış.
Performansı ona yakın veya daha kötü olacaktır. Mi TV Box S için çekirdek hızını ve tipinin MediaTek olup olmadığından emin değilim.

Mi TV BOX s incelemesi. Çekirdek performansı olarak yakın değerler üreteceğini düşünüyorum.
Elbette Türkiye de yaşadığımız için ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız şart.
Benzer incelemelere bakıp veya Beğendiğiniz tv incelemelerine bakıp öyle karar vermeniz en doğrusu olacaktır. Sonuçta bu performans bana yeterli veya yeterli değil diyerek karar verecek sizsiniz.

A Çevrimdışı

adilkahraman

Aktif Üye
26 Ocak 2022
118
35
Hocam bende aldım TV yi yarın kargolanir muhtemelen. Hangi panel olduğunu nasıl öğrenebilirim? Vestel Panel destek konusundan mi? Birde auo ve boe paneller nasıldır acaba bilginiz var mı?
Panel konusuna seri no yazar iseniz cevap verir arkadaşlar hangi panel olduğundan, benim kullanım alışkanlığına göre ips daha cazip ama şuan ki hkc va panel ile karşıdan filmlerden keyif alıyorum, size hangi panel çıksa da bence yine ortalama kalitenin altına düşmez, bu sebeple TV de piksel vs hata olmasın da gerisi mühim değil

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Geri
Üst Alt