Selamlar, uzun yıllar sonunda televizyon değiştirmeye karar verdim ama saatlerce araştırma sonucunda kafam inanılmaz karıştı. Şimdilik arada kaldığım modeller:
Sizce 55" vir tv ayakları ile mi kullanılmalı duvara sabitlenmelimi çocuk vs yok amaKullanılan anakart güzel, paneller de iyi, pişman etmez hele ki bu fiyata şuan en ucuz 55 inch TV yi almışken ?
Led teknolojisi olarak ben 'SAMSUNG QE55QN90' modeline giderdim. Eğer Seçenekler bunlarla sınırlıysaSelamlar, uzun yıllar sonunda televizyon değiştirmeye karar verdim ama saatlerce araştırma sonucunda kafam inanılmaz karıştı. Şimdilik arada kaldığım modeller:
LG 65NANO916
SAMSUNG QE 65Q70A
SAMSUNG QE 55QN90 (Bu modelde de 55" olması sebebi ile emin olamadım).
Fiyat olarak max 21,22k bandına çıkabilirim. 55" OLED ler bu fiyat aralığında olmasına rağmen yanma sorunu nedeniyle tamamen göz ardı ettim. Önerilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Hocam geri bildiriminiz için teşekkür ederim oldukça açıklayıcı olmuş. O zaman en iyisi mağazaya gidip deneyerek SAMSUNG QE55QN90 yada LG 65NANO916PA arasında bir seçim yapmak. Şu an QN90 bir adım önde 55" çok küçük gelmezse seçimimi ona göre yapacağım.Led teknolojisi olarak ben 'SAMSUNG QE55QN90' modeline giderdim. Eğer Seçenekler bunlarla sınırlıysa
"SAMSUNG QE55QN90(QE55QN90AATXTK)"- Bu tv miniLED teknolojisini barındırıyor. Yani OLED'e en yakın deneyimi verecek teknoloji.
"LG 65NANO916PA" - Bu tv benim gözümde miniLED'ten önceki en iyi seçenek. Full Array Local Dimming (FALD) içeriğinden dolayı Local Dimming'i Sony X90J kadar olmasa da etkili.
"SAMSUNG QE65Q70A" - Bu tv led olarak EdgeLED kullanıyor. Kenar aydınlatma. Benim gözümde, günümüze göre eski kalmış bir teknoloji. Sadece kenarlardan ışık verdiği için Local Dimming'i beceremiyor diyebiliriz sanırım.
Eğer Dolby Vision filmleri veya içerikleri ile ilgilenmiyorsanız, Söyledikleriniz arasından tartışmasız Samsung QE55QN90 MiniLED.
65Q70A Modelinde Panel 10bit(8 bit + FRC) şeklindeyken, LG ve QN90A modelinde direk 10bit.
Eğer Dolby Vision HDR ilginizi çekiyorsa, Samsung tercih etmemelisiniz. Samsung televizyonlarına eklemiyor. Her içerik Dolby Vision içermiyor elbette
HDR konusu benimde kafamı karıştırıyor.
HDR+ ve Dolby Vision'ı destekleyen modeller:
Philips- Dolby Vision iq desteklemiyor fakat dolby vision'ı destekliyor.
TCL - Dolby Vision iq desteklediği gibi HDR10+'ı da destekliyor. (Ama henüz aşamadığı dertleri var. Bknz. TCL Dertleri)
Ve yine incelemeleri
C825 İnceleme Mesut ÇEVİK
C825 İnceleme Erdi ÖZÜAĞ
Bu model de 8 bit + FRC panele yer verilmiş. Samsung'ta QN90 da 10bit ve IPS bir panel mevcut.
Dolby Vision desteği yok diye film açmayacak mı derseniz, Amazon Prime HDR10+ içeriklerini desteklemeye başladı bildiğim kadarıyla. Samsung HDR10+'ı bir ileri götürerek HDR10+ Adaptive teknolojisini sunuyor. Dolby Vision IQ teknolojisinin alternatifi.
HDR nedir? =>Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Dolby Vision IQ => Dolby Vision IQ
Dolby Vision IQ desteği LG'de mevcut. Fakat Samsung MiniLED. O sebeple LG'nin bu modeli QN90A karşısında karşılaşmaya yenik başlıyor.
rtings sitesinde en iyi led tv seçilmiş. İncelemeyi okumak isterseniz link resimin altında.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Parlaklık olarak bu 3 model içerisinde en iyisinin miniLED modeli olduğunu düşünüyorum.
Merhaba,bizim ufaklığın salondaki eski curved tvm olan samsung 55 ju7500 ün ekranını kırması sonucu bulunduğum şehirdeki tek tekno market olan vatana en az 7-8 kez gidip gelerek en sonunda ebatı büyütme konusunda vatandaki lg promotörü ile hemfikir olarak LG 65NANO916PA modelinde karar kalmıştım.Birkaç günlük ekran koruyucusu takmadan yaptığım gözlemlerim sonucu; tvnin işletim sistemi hızı,menü geçişleri hızı,kullanım kolaylığı,portre modu,parlaklığı,kontrast değerleri,siyah seviyeleri,ses derinliği ve kalitesi vs genel anlamda oldukça tatmin edici olduğunu söylemeliyim.Tabi evde küçük çocuk olduğu için zorunlu olarak bir ekran koruyucu taktım ve tvnin bütün büyüsü bozuldu diyebilirim.Ne gece ne gündüz salondaki mobilyaların, vitrinin, lambaların yansımasından ağız tadıyla tv izleyemez oldum ancak en az 1 yıl daha mecburen bu keyiften ödün vererek kullanacağım.Tvdeki benim için tek sıkıntı sesli komut tanıtımı yapıldığı kadar randımanlı çalışmaması.Mesela herhangi bir kanalın HD yayınını sesli aramada bulmak epey zor.Algılayamadım şeklinde uyarı veriyor.Tkgs sistemiyle servis ilk kurulum ayarını yaptığım için kanal taşıma işlemi yapılamıyor.Genel anlamda fiyatını göze aldığımızda 55QN90A fiyatına 65NANO916PA almak daha mantıklı bir seçenek geliyor bana ancak tabi ki karar sizin.Hocam geri bildiriminiz için teşekkür ederim oldukça açıklayıcı olmuş. O zaman en iyisi mağazaya gidip deneyerek SAMSUNG QE55QN90 yada LG 65NANO916PA arasında bir seçim yapmak. Şu an QN90 bir adım önde 55" çok küçük gelmezse seçimimi ona göre yapacağım.
Öncelikle birkaç gündür 7000 den 5200 e düşüyor fiyatı, şuan yine 7000, 5200 e düştüğü zaman kaçırmayın çünkü en ucuz 55 inch TV oluyor o fiyata, genel olarak iyi bir TV, forumda çok arkadaş aldı, 3 yıl Vestel garantili ve ücretsiz kurulum olması avantajlı yapıyor, diğer düşük markaların bile 5200 e 55 inch TV leri yok yaniBu televizyon Toshiba, Regal marka televizyonlara göre nasıldır nasıldır acaba? Vestel garantisi olması da çok güzel. Genel olarak film, spor müsabakaları ağırlıklı olarak kullanılacak bazen de oyun (ps4).
Daewoo 55DM54U 55" 139 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Smart LED TV
Yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Panel çeşidine göre ekran kalitesi değişebiliyormuş. Bu televizyonda hangi panel daha iyidir acaba? Kurulum ücretsiz demişsiniz acaba duvar aparatı da ücretsiz kuruluyor mu? Fiyat dediğiniz gibi çok uygun kaçırmamak lazımÖncelikle birkaç gündür 7000 den 5200 e düşüyor fiyatı, şuan yine 7000, 5200 e düştüğü zaman kaçırmayın çünkü en ucuz 55 inch TV oluyor o fiyata, genel olarak iyi bir TV, forumda çok arkadaş aldı, 3 yıl Vestel garantili ve ücretsiz kurulum olması avantajlı yapıyor, diğer düşük markaların bile 5200 e 55 inch TV leri yok yani
Tkgs yi kapalı yada esnek yapın. Mehmet bey kanal sıralaması olur ju7500 modeli iyi bir model idi. Geçmiş olsun.Merhaba,bizim ufaklığın salondaki eski curved tvm olan samsung 55 ju7500 ün ekranını kırması sonucu bulunduğum şehirdeki tek tekno market olan vatana en az 7-8 kez gidip gelerek en sonunda ebatı büyütme konusunda vatandaki lg promotörü ile hemfikir olarak LG 65NANO916PA modelinde karar kalmıştım.Birkaç günlük ekran koruyucusu takmadan yaptığım gözlemlerim sonucu; tvnin işletim sistemi hızı,menü geçişleri hızı,kullanım kolaylığı,portre modu,parlaklığı,kontrast değerleri,siyah seviyeleri,ses derinliği ve kalitesi vs genel anlamda oldukça tatmin edici olduğunu söylemeliyim.Tabi evde küçük çocuk olduğu için zorunlu olarak bir ekran koruyucu taktım ve tvnin bütün büyüsü bozuldu diyebilirim.Ne gece ne gündüz salondaki mobilyaların, vitrinin, lambaların yansımasından ağız tadıyla tv izleyemez oldum ancak en az 1 yıl daha mecburen bu keyiften ödün vererek kullanacağım.Tvdeki benim için tek sıkıntı sesli komut tanıtımı yapıldığı kadar randımanlı çalışmaması.Mesela herhangi bir kanalın HD yayınını sesli aramada bulmak epey zor.Algılayamadım şeklinde uyarı veriyor.Tkgs sistemiyle servis ilk kurulum ayarını yaptığım için kanal taşıma işlemi yapılamıyor.Genel anlamda fiyatını göze aldığımızda 55QN90A fiyatına 65NANO916PA almak daha mantıklı bir seçenek geliyor bana ancak tabi ki karar sizin.
İlaveten belirtmek gerekirse 65 ve 55 inç tv salonda gerçekten çok farkediyor.25-30 m2 lik bir salonda 65 inç tvnin görüntüsü gerçekten sinema havası katıyor, bunu da gözönünde bulundurun derim nacizane.
Beğendiğiniz ne ise o modda dinamik doğal film bu size kalmış. Bu modlarda hoşuna giden yoksa. Kontrast ve parlaklık la görüntü şeklini hoşuna gidecek şeklide ayarlarsin. Yani kendi pixellene ni yaparsın aynı şeymerhaba vestel 55u9500 aldım. tavsiye edeceğiniz ayar ve düzenlemeler var mı ?
Aynı. Vestel Regal vb. Neyse bu da aynısıBu televizyon Toshiba, Regal marka televizyonlara göre nasıldır nasıldır acaba? Vestel garantisi olması da çok güzel. Genel olarak film, spor müsabakaları ağırlıklı olarak kullanılacak bazen de oyun (ps4).
Daewoo 55DM54U 55" 139 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Smart LED TV
Evet ilk kurulumda duvar aparatı isterseniz ücretsiz, panel tipi en son genelde hkc çıktı, oncekilerde LG idi, bu ikili dışında farklı panel duymadık forumda, LG çıkarsa ips, hkc çıkarsa va, ikisinde güzel, ama dediğim gibi 5200 e bütçeniz bu civarda ise kaçırmayın, indirimi bekleyin .Yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Panel çeşidine göre ekran kalitesi değişebiliyormuş. Bu televizyonda hangi panel daha iyidir acaba? Kurulum ücretsiz demişsiniz acaba duvar aparatı da ücretsiz kuruluyor mu? Fiyat dediğiniz gibi çok uygun kaçırmamak lazım
Bir üst mesajda yazmıştım. Bu fiyata çok iyi düşünmenize gerek yok.İyi günler herkese....
Daewoo 55DM54U tvnin görüntü kalitesi nasıl? TV yi alan kişiler varsa tv görüntüsü paylaşabilir mi acaba? ya da nasıl bulduklarını yazabilir mi?
şimdiden tşkler
öncelikle Zaman ayırıp cevapladığınız için tşk ederim.Bir üst mesajda yazmıştım. Bu fiyata çok iyi düşünmenize gerek yok.
N nikneyme şuan 5199, alacaksanız kaçırmayın.