A Çevrimdışı

Aragorn1990

Yeni Üye
3 Nis 2022
11
37
55au9000
Oyun için vrr desteği
Auo Va paneli kullanıyor. 55 inç teki paneli güzel
İki cihazı da canlı mağazada inceledim. LG sanki daha koyuydu renkleri loş odalarda iyi görüntü verir gibi. Samsung55AU9000 daha güzel geldi gözüme teknik bilgim çok yok tabi zaten Epey karşılaştırmasında çok büyük farklar da yok.

I Çevrimdışı

Ikaliondar

Yeni Üye
28 Mar 2022
29
26
Selamlar, hali hazırda Samsung 55MU7350 modelini kullanmaktayım. Özellikle boyut olarak büyütmek istiyorum. Oda güneş alan bir oda ve izleme açısı direkt karşıdan, yandan değil. İzleme mesafesi 4metre ve 3metre. Türkçe asistan kumanda falan olursa çok güzel olur. Browserdan ailem geçmiş dizi film falan izlemek ister, donmasın yani. Bluray 4K remux film falan izliyorum, kaldırabilsin. 15-25bin arası bir bütçe olabilir. 25 bütçe var diye 20lik birşey iş görürse ve aradaki farka değmezse 20lik alabilirim. Yada bütçeyi biraz daha yükseltmeyi dene aradaki farka değer dersen onu da zorlamayı deneyebilirim. Önerileriniz nelerdir bu fiyatlarda??
Bütçenize göre baktığınız modelleri yazarmisin. Model kodlarına gore

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Selamlar, hali hazırda Samsung 55MU7350 modelini kullanmaktayım. Özellikle boyut olarak büyütmek istiyorum. Oda güneş alan bir oda ve izleme açısı direkt karşıdan, yandan değil. İzleme mesafesi 4metre ve 3metre. Türkçe asistan kumanda falan olursa çok güzel olur. Browserdan ailem geçmiş dizi film falan izlemek ister, donmasın yani. Bluray 4K remux film falan izliyorum, kaldırabilsin. 15-25bin arası bir bütçe olabilir. 25 bütçe var diye 20lik birşey iş görürse ve aradaki farka değmezse 20lik alabilirim. Yada bütçeyi biraz daha yükseltmeyi dene aradaki farka değer dersen onu da zorlamayı deneyebilirim. Önerileriniz nelerdir bu fiyatlarda??
Düşündüğünüz ebat modelleri Google bakarak çıkarın. Sesli komut niye bu kadar önemli siz için. Açıklar mısınız. Bir TV box la bunları herzaman yaparsınız. Birden çok tarayıcı da yüklerseniz. Ücretsiz tüm dizileri de onlarca uygulamalardan ailenize sorunsuz izletirsiniz.

Şuan kullandığınız model 60 hz lik Va panel 300 nit değerinde. Piyasada olan modellerle aynı. Samsung giriş seviyesi modellerinden. Bugünün karşılığı
55AU8000-9000 serisine denk gelir

8000 serisi IPS 9000 serisiyle aynı. Tek farkı smarti daha güncel

Son düzenleme:
I Çevrimdışı

Ikaliondar

Yeni Üye
28 Mar 2022
29
26
Düşündüğünüz ebat modelleri Google bakarak çıkarın. Sesli komut niye bu kadar önemli siz için. Açıklar mısınız. Bir TV box la bunları herzaman yaparsınız. Birden çok tarayıcı da yüklerseniz. Ücretsiz tüm dizileri de onlarca uygulamalardan ailenize sorunsuz izletirsiniz.

Şuan kullandığınız model 60 hz lik Va panel 300 nit değerinde. Piyasada olan modellerle aynı. Samsung giriş seviyesi modellerinden. Bugünün karşılığı
55AU8000-9000 serisine denk gelir

8000 serisi IPS 9000 serisiyle aynı. Tek farkı smarti daha güncel
Anladım hocam haklısınız, bunları box ile hallederim o zaman. 9000 serisine güncelleme mantığı yok sanırım, peki öneriniz nedir ? Neye güncellemeliyim ? İyi bir siyah performansı için, ekran parlaması için. Vede nitt yüksek olması ne işime yarar ki ? HDR için mi ?Marka takıntım yok. Ve en az 65-75 inch olmalı.. (oled olmasın) au9000 20.000 TL almaktansa 65inch qn85a 23.000e almak daha mantıklı gibi, yada başka önerileriniz varsa ? Yada LG qned916pa nasıl ?

Son düzenleme:
P Çevrimdışı

pashalive

Yeni Üye
14 Nis 2022
4
29
Herkese iyi forumlar. Yaklaşık 4 yıl önce almış olduğum televizyonumuzun led barlarında hatalar oluştu ses var görüntü yoktu yani Adem Helvacı Adem Helvacı hocamın videosuna denk geldim ve n11 üzerinden led bar siparişi ettim. Televizyonu hatasız bir şekilde söktüm led barları değiştirdim ama televizyonu toplarken panelin köşesini maalesef çatlatmış bulundum.. (Oysa 200 lira gibi ücrete televizyonuma kavuşacağım için o kadar mutluydum ki.) Orucun verdiği dalgınlıktan olsa diyerek 32 inc televizyonları araştırmaya başladım baya birşeyler okudum izledimde. (32 inc olmasının nedeni televizyonu konumlandırdığım alana en fazla 31 inc sığabiliyor ileride ev değiştirirsek bunu mutfağa yada balkona kurmak istiyorum.)
Önce grundig olsun dedim Grundig 32 GEH 6935 modelini favorilerime ekledim amazonda da güzel indirime girmişti ama sonra smart olduğunu farkedip android model olan 32 GFH 6930 modelinde karar kıldım.

Sonra araştırırken hd ready denen teknolojinin aslında hd(1920*1080) olmadığını öğrendim.
Derken vestelinde paneli kaliteli gibi birtakım şeyler okuyunca vestelin Vestel 32FA9500 modeli dikkatimi çekti hem full hd hem android daha ne olsun sadece biraz kaba , ince çerçeveli değil grundig gibi , fiyatıda özelliklerine göre uygun geldi.

Gel gelelim ki araştırmalarım devam etti ve toshibanında full hd android televizyonun olduğunu Toshiba 32LA3B63DT ve fiyatının uygun olduğunu farkettim.

Sizce hangi televizyonu tercih etmeliyim gönül isterki grundig kadar ince tasarım , toshiba kadar donanımlı olsun ama hepsinin özellikleri ve sundukları farklar var.
Toshiba tasarımdan dolayı eksi yönde puan alıyor benden , vestel üretimi olduğunu okudum ve çok kararsız kaldım. Grundig markasının 32 inc olarak android full hd televizyonu yok galiba çok araştırdım ama bulamadım.

Sizin tavsiyeleriniz nelerdir android mi smart mı tartışmasına girmeyeceğim android olması daha mantıklı geliyor. Garanti meselesi de var tabi vestelde 2 yıl grundigte 3 yıl.
Panel meselesi çok karışık bu arada ve detaylı bilgiyede üretici sitelerinde bile maalesef ulaşamıyorsunuz.
Yardımcı olur ve bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim F fikoloji hocamında vestelle alakalı içerikler çektiğini gördüm tavsiye eder mi , bu markaların dışında forumdaki diğer arkadaşların bir tavsiyesi var mıdır ?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Anladım hocam haklısınız, bunları box ile hallederim o zaman. 9000 serisine güncelleme mantığı yok sanırım, peki öneriniz nedir ? Neye güncellemeliyim ? İyi bir siyah performansı için, ekran parlaması için. Vede nitt yüksek olması ne işime yarar ki ? HDR için mi ?Marka takıntım yok. Ve en az 65-75 inch olmalı.. (oled olmasın) au9000 20.000 TL almaktansa 65inch qn85a 23.000e almak daha mantıklı gibi, yada başka önerileriniz varsa ? Yada LG qned916pa nasıl ?
Ben internette baktığımda
Sony nin 2020 65xh9005 modelini görmüştüm 18 bine. Bu Samsung 9000 modelinden daha iyi.
120 hz fald panel buna bak. Sesle komutu ve Android i diğer markalara göre daha stabil çalışır Sony nin

B Çevrimdışı
31 Ocak 2019
45
28
43Q9900 derim. Ama IPTV için harici kutu tavsiye ederim.
Sunny Prime Stick gibi.
Bildirim gelmediği için yeni gördüm mesajınızı ?
Hocam zaten bende şuan vestel tv kullanıyorum. Görüntü kalitesi olarak memnunum ama LG tvlerde nanocell teknolojisi çok övülüyordu. Ben onu önerirsiniz diye düşünmüştüm. Vesteli seçme sebebiniz ile diğerlerini eleme sebebiniz nedir ? Bir de olaya servis/uzun ömürlülük açısından bakarsak ne söylersiniz ?

Son düzenleme:
Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,972
Bildirim gelmediği için yeni gördüm mesajınızı ?
Hocam zaten bende şuan vestel tv kullanıyorum. Görüntü kalitesi olarak memnunum ama LG tvlerde nanocell teknolojisi çok övülüyordu. Ben onu önerirsiniz diye düşünmüştüm. Vesteli seçme sebebiniz ile diğerlerini eleme sebebiniz nedir ? Bir de olaya servis/uzun ömürlülük açısından bakarsak ne söylersiniz ?
Üst seri almadıkça Nanocell hikaye.
Sorduğunuz modeller arasında en canlı görüntü Q9900'dedir.

X Çevrimdışı

xxasaxx

Yeni Üye
14 Nis 2022
25
31
Selam arkadaşlar 1 ay sonra düğünüm var ben 1 aydır televizyon alamıyorum karar veremiyorum. maksimum bütçem kredi kartına taksitle 6000 tl.... onvo 50 ve 55 inçe bakıyorum ama bazı yorumlar çok korkutuyor beni... başka önerilerinize de açığım lütfen beni aydınlatın maksimum 55 inç min 50 inç bi tv arıyorum.

Geri
Üst Alt