A Çevrimdışı

adilkahraman

Aktif Üye
26 Ocak 2022
118
35
İyi hafta sonları herkese ? Bugün Vestel servisi aradım maalesef arıza kaydı için çünkü bu ses sorunu biraz canımı sıktı ☹️ dediğim gibi bir tıslama boğuk bir ses geliyor arka planda düşük ses seviyesinde baya belli oluyor tabi ki sessiz film sahnelerinde de ... ayarlardan olabilir mi acaba , başkası böyle bir sorunla karşılaştı mı? dolby atmosu açtığım zaman daha da belli oluyor sorun ... Pazartesi servis gelecek ve bundan sonra nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Yardımcı olursanız çok sevinirim ????? (bu konuya da yazdım kusura bakmayın daha çok gören ve yardımcı olan olur diye ?)
Harici uydu mu kullanıyorsunuz yoksa dahili mi, birde USB den film vs takip denermisiniz, belki kullandığınız kaynakta sorun olabilir

M Çevrimdışı

mayyk22

Yeni Üye
3 Ara 2020
19
39
Merhaba. 10 bin lira civarı bir TV önerisi istiyorum siz değerli üstadlardan. Genelde maç izlemek için kullanacağım. Tavsiyelerinizi alabilir miyim rica etsem?

J Çevrimdışı

jaws78

Yeni Üye
4 Şub 2022
14
46
İyi hafta sonları herkese ? Bugün Vestel servisi aradım maalesef arıza kaydı için çünkü bu ses sorunu biraz canımı sıktı ☹️ dediğim gibi bir tıslama boğuk bir ses geliyor arka planda düşük ses seviyesinde baya belli oluyor tabi ki sessiz film sahnelerinde de ... ayarlardan olabilir mi acaba , başkası böyle bir sorunla karşılaştı mı? dolby atmosu açtığım zaman daha da belli oluyor sorun ... Pazartesi servis gelecek ve bundan sonra nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Yardımcı olursanız çok sevinirim ????? (bu konuya da yazdım kusura bakmayın daha çok gören ve yardımcı olan olur diye ?)
Hocam hiç duymadım, eğer ses sisteminde olsaydı dip ses teşhisi koyabilirdik ama tv olunca bu soruyu anca @Ado hocam cevaplayabilir. İnşallah sıkıntılı bir süreç yaşamazsınız.

M Çevrimdışı

mert103

Yeni Üye
11 Mar 2022
4
29
yani arkadaşlar benim aradığım tipte televizyon arayan ya da araştıran yok mu?

Kendi bulduğum kadarıyla 65 olanlarda
ve çıktı karşıma.

55 olarak bakarsam ise buldum.

bunlar nasıldır?
merhaba arkadaşlar, televizyon arayışındayım aslında çok fazla bir özellik aramasam da başlıca aradığım özellikler var. Genel kitleye sahip biriyim film de izlerim belgesel de izlerim oyun da oynarım. Aşağıda 4 tane temel özellik saydım bunlar aslında televizyonun fiyatını arttıran özellikler. Bütçem de 13-14'ten başlayım max ama yani son o kadar max 20 civarı bir şey olur heralde buraya kadar çıkmasam beni çok rahatlatır. Oyun konsolu da alacağım için aşırı bütçe ayırayamıyorum.

-hdmi 2.1 bulunması şart oyun konsolu bağlayacağım
-yenileme hızı 100/120hz olmak zorunda
-en düşük 55inch ama bulabilirsem 65 tercih ederim
-netflix, amazon, blutv, exxen vs vs platformlara erişim olması çok güzel olur. kanser eden tarayıcıya girdiğinde 2 saat beklenen arayüz olmaması lazım.

Televizyon konusunda pek bilgim yok Adem Helvacı abimizi yeni yeni izlemeye başladım kendisinden öğrendiğim kadarıyla. Va/ıps panel, Direct LED/edge LED vs vs durumlar da var. Televizyonum genel olarak evde olduğum sürece hep açık olacak yani bu panel seçiminde ya da LED seçme konusunda etkileyen bir şey midir bilemiyorum. Devamlı kullanacağım için uzun ömürlü olan LED ya da panel seçimi ya da hangisini seçmeliyim gibi bir şey var mı?

J Çevrimdışı

jaws78

Yeni Üye
4 Şub 2022
14
46

ve çıktı karşıma.

bunlar nasıldır?
Sony XR-55X90J almanız daha mantıklı hocam, oled yanığı ile uğraşmazsınız. Yine de son tercih size ait. Gönlünüze göre olması dileğiyle.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887

ve çıktı karşıma.

bunlar nasıldır?
Baktığın modeller iyi Jaws dediği gibi 90j modeli daha iyi renk doğruluğu ve hareketi daha az sorunla işler. Bu modeller fiyat aralığı aynıysa 90j yada 92j Sony daha mantıklı.

M Çevrimdışı

mert103

Yeni Üye
11 Mar 2022
4
29
Sony XR-55X90J almanız daha mantıklı hocam, oled yanığı ile uğraşmazsınız. Yine de son tercih size ait. Gönlünüze göre olması dileğiyle.
hocam yani ben çok fazla televizyondan anlayan biri değilim sizler gibi arkadaşların tavsiyesi benim için çok önemli. söylediğiniz ürüne bakıcam mesela oled yanığı falan olayını bilmiyordum.

Baktığın modeller iyi Jaws dediği gibi 90j modeli daha iyi renk doğruluğu ve hareketi daha az sorunla işler. Bu modeller fiyat aralığı aynıysa 90j yada 92j Sony daha mantıklı.
90j ile 92j arasında ne fark var tam olarak bakıyordum da anlamadım açıkçası.

J Çevrimdışı

jaws78

Yeni Üye
4 Şub 2022
14
46
hocam yani ben çok fazla televizyondan anlayan biri değilim sizler gibi arkadaşların tavsiyesi benim için çok önemli. söylediğiniz ürüne bakıcam mesela oled yanığı falan olayını bilmiyordum.

90j ile 92j arasında ne fark var tam olarak bakıyordum da anlamadım açıkçası.
Hocam epey adlı karşılaştırma sitesinden kendiniz bakabilirsiniz, biz yanıltıcı olmak istemeyiz. Ama aradığınız kriterleri karşılayan cihazlar ikisi de. Saygılarımla.

M Çevrimdışı

mert103

Yeni Üye
11 Mar 2022
4
29
Hocam epey adlı karşılaştırma sitesinden kendiniz bakabilirsiniz, biz yanıltıcı olmak istemeyiz. Ama aradığınız kriterleri karşılayan cihazlar ikisi de. Saygılarımla.

sony0c943815205bd810.jpg

böyle bir farklılıklar var lakin x92j için 2.750 tl fark vermeye değer mi bilemedim açıkçası.

Geri
Üst Alt