albanez
Süper Üye
- 19 Mar 2018
- 3,383
eminmisin 5GHz desteği olmadığına veya Modemin 5GHz desteğimi yok?Iyi akşamlar bugün philips 55 oled 705 tv aldım. Eve geldiğimde dual band 5ghz desteği olmadığı şokunu yaşadım. Ben android tv aldım çünkü genel olarak internetten video film ve maç izleyeceğim. Bu dual band 5ghz olmaması sorun yaratır mı ? Bir de bu tv yi kullananlar internetten video film izlerken genel olarak yorum yaparsa sevinirim.
yeni model Philips dahil piyasadaki çoğu TV de artık 5GHz desteği vardır
Android-9 ATV-OS en stabili(10/11 ise sorunlu!)
ancak net den film izleme kriterleri bir çok faktöre göre değişmektedir!
Not;RAM yetmezliği çıkabilir! veya Browser dan izleme de çeşitli sorunlar çıkabilir
bunlar TV ler de genel de sıkıntılı veya açık kapı gibidir,fazla güvenmeyin
Gerekiyorsa ucuz yollu BOX bile alsan TV den çok daha iyi iş görür!
IPTV kullanıyorsan yine BOX OK dir ama panelin Smart özellikleri içinde IPTV apk var diye biliyorum
(ancak buna da fazla güvenme,sanırım SS IPTV var ve sıkıntlı bir apk.)
Ben de Philips kullanıyorum ama Android kısmını hiç kullanmıyorum,"Media Player" olarak kullanırsan
Format/Codec+güç v.s olarak seni üzmez(bu konuda Sony/Samsung dan biraz daha iyidir)
ama yukarıda yazdığım gibi;Android kullanımı ve diğer işler de fazla güvenme
++
Dual Band işini kontrol et veya nasıl anladın bunu?
WiFi 2.4GHZ Kötü(bununla bir iş yapamazsın!)
Ethernet İyi (bence önce bunu bir dene sonra bana dönersin,başka formuller için)
5Ghz genel de Box lar dahil veya TV lerin çoğun da iyi veya çok iyi dir!
Philips özelinde ise durum şudur;en hızlısı 5GHz sonra Ethernet geliyor
++
son olarak panelin OLED olması veya LCD olmasının,bahsettiğin;internet den film izleme olayı
biraz farklı parametrelere bağlıdır,bunu sen önce kendin deneyeceksin
Not;daha olmadı örneğin KODİ yükle(bu daha az RAM yiyor!) geri kalanını sonra anlatırım
++
Benim OLED ler için geçmiş sayfalar da bir sürü msg larım var,tavsiyem onların hepsini oku
arada o bu şu v.s bir şeyler derse onları es geçersin!
Hayırlı olsun panelin++
BIP sürecin de panelini static-image türü görüntülere sakın uzun süreli bırakma zırt pırt kanal değiştir
açık kalma süresi ilk etap da 3/6saat arasında olsun
Servis kurulum yaparken bir şeyler söylediyse veya yanık olayları v.s bunları da es geç!
Ayarlarını bana bildir veya ilk etap da Pic.Mode;"Standard" da bırakıyorsun,hiç bir şeyi değiştirme
30gün kadar bu şekilde kullan++