Merhabalar. Bu forumu geç buldum güç buldum ama bulduğuma sevindim.
Bilgisi olan insanların elinden geldiğince diğer insanlara faydalı olabilmek adına yardımcı olduğunu gördüm.
Benim de yardıma ve bilgiye ihtiyacım var ve bundan dolayı üye oldum. Ben aile evime hediye amaçlı televizyon almak istiyorum.
Evin tek büyük odası salon ve genellikle karşıdan izleniyor. Koltuk televizyon arası sanırım 4-4,5 metre. Genel amaçlı kullanılacak TV izleme, Netflix, YouTube gibi. Ama kırk yılda bir uygulama mağazasından bir uygulama indirip denemek istediğimde de yüzümü asmasın istiyorum. Bazen telefon, bilgisayar ekranını kablosuz bir şekilde ses ve görüntüyü TV'ye yansıtmak istiyorum. Kendi evimde 55PUS7304 kullanmaktayım.
Buralardan öğrendiğime göre L1 lisansı olmayan TV'lerde Netflix gibi uygulamaların problem çıkarma ihtimali anladığım kadarıyla yazılımsal olarak daha fazla hem de görüntü kalitesi düşük izleniyormuş. Bu yüzden Onvo, Axen, Awox, Sunny, Hi-Level gibi markaları zorunluluktan dolayı elemek durumunda kaldım.
1 haftadır araştırıyorum ve alacağım TV'ye karar veremedim. 55-65 inç arasında bakmaktayım. Gönlüm el verdiğince 65 inç almak istiyor ama olduğu kadar. Televizyonu kredi kartı Garanti Bankası veya VakıfBank kredi kartı ile alacağım. Nakit olarak ödeyemem. A101'seçeneğini de sanırım bu yüzden eledik. A101 televizyon yaparken taksitlendirme yaparsa 250-400 tl arası vade farkı koyuyor gerek yok.
Şu an Amazon, HepsiBurada, N11 ve Vatan'da belirtmiş olduğum kartlara vade farksız 8 v 9 taksit yapılabiliyor.
Evdeki hesap çarşıya uymaz fakat normalde ailemin bu ürünü 10 yıl kullanmasını istiyorum. Ailem tipik Türk ailesi teknolojiyi benim öğrettiğim kadar biliyorlar, televizyonda oluşacak olası sorunlarını çözebilecek durumda değiller her sorunda ya da garantiye gönderilmesi durumunda mecburen ben uğraşacağım.
Normalde bütçem 4000 TL idi. Dandik markaların ürünleri 3500'e bile bulunabiliyor fakat birçok yazılımsal ve donanımsal problem, L1 lisansı olmaması, ürün desteğinde yetersizlik ve yorumlarda mağdur insanları gördükçe dandik markalardan soğudum. Yoksa dandik olduğunu bilerek de F/P olan ürünlerini alabilirdim.
ramchomania
Kendimi git gide daha çok bilinçli olmaya çalışan bir tüketici olarak gördüğüm için bana eğer derseniz ki: Sevgili Davi0N;
X televizyonu 4200 TL, Y televizyonu 4500 TL fakat aradaki 300 TL farkı ödediğinde alacağın hizmet 1500 TL ödemiş kadar olacaksa ya da X televizyonu seni 3 sene ama Y televizyonu seni 6 sene götürür ve o aradaki 300 TL'den şu an kaçmak uzun vadede sana zararı olur diyorsanız bütçemi arttırabilirim. İlk önceliklerimden biri fiyat olarak ve mümkün olduğunca fiyatı düşük tutmaya çalışarak bütçemi maksimum 5000 TL'ye kadar sorunsuz bir TV için arttırabilirim sanırım. Android mi normal Smart mı diye sorarsanız cevabını ben de bilmiyorum.
İnternetten araştırma ile aşağıda paylaşacağım televizyonları buldum. Yukarıda paylaştığım bilgiler dahilinde (bazı önemli konuları konunun cahili olduğum için atlamış olabilirim) sizin öneriniz ya da tavsiyeleriniz hangisidir?
Biliyorum uzun yazdım fakat kısa yazınca da eksik oluyor. Konunun takibindeyim. Dakika başı sayfayı yeniliyorum. Saygılarımı sunuyorum. Sağlıcakla kalın.