Gimlii' Alıntı:
Hocam zahmet olmazsa lütfen mağazalarda inceledim ürünleri ama teknik bilgi konusunda yardiminiza ihtiyacim var artık bı yerden sonra nasip neyse o diyorum
O zaman PHILIPS markasındaki GENEL bilgilerim ile de harmanlayarak cevap yazayım size.
PHILIPS markasını incelediğim 10 TV den 8 inde SAMSUNG panel olması nedeniyle %100 olmamak kaydı ile bu üründe de SAMSUNG panel kullanıldığını varsayıyorum.
Bu bilgi neden önemli?
Nedeni şu, spn dönem üretilen SAMSUNG panellerin hücre yapılarındaki renk ve parlaklık yöndeki yetersizliği bizleri de ister üstemez tüketicilerin tercihlerinde diğer panel tiplerine sevk etmeye mecbur bıraktı. Lakin HDR DB WCG gibi destekler ile bu negatif etkiyi pozitife çevirmeyi başarıyorlar son dönemde Sizin seçtiğinizmodelde de SAMSUNG panel olmasına karşın üründe HDR olması nedeniyle kullanıcılar için çok önemli olan renk kalitesi konusunda sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum.
Bir tv de elbette en önemli İLK konu görsel olsa da, buna paralel arayüz de oldukça önemlidir ve bu anlamda ben KÖTÜ olarak birinci sıraya LG, ikinci sıraya ise PHILIPS markasını yerleştiririm. Ancak TV nin android olması bu negatif puanımı da nötr hale getirecektir. Mağazalarda yaptığınız kontroller esnasında kullanıcı arayüzü size hitap etmiş ise bu yazdığımı yok sayabilirisniz.
Ses konusu LCD tv lerde ben hiç bir markada yeterli bulmazam da olması gerektiği kadar RMS alanını doldurduklarını bilirim bu nedenle beni (Aşırı dandikler hariç) ses konuları pek rahatsız etmez. Sizin de kişisel yaklaşımınız bu konuda önem teşkil ediyor elbette. Her marka ses ve grüntüye kendisine ait yaptığı ufak tefek eklemeler ile değişik isimler takmakta olduğundna dolayı PHILIPS de bu konuda geri kalmamış ve visible sound ismini verdiği ama aslında bilinen bir teknolojiyi size sunmuş. DTS HD ise zaten neredeyse standart hal aldı bu ürünlerde
Ambilıght aslında bana çok çok hitap eden bir teknoloji zira renk ve ışık aşığıyım ben

) Bu konuda eleştirel hiç bir yaklaşımım yok benim

:
TV nin nits değri oldukça tatmin edici zaten bu nits değerlerine yükselmeseler HDR olmalarının da anlamı olmayacaktı
Port sayısı yeterli, İşlemci güçlü, Güç tüketimi elbette ki ambi özelliği nedeniyle emsallerine nazaran minimal bir yüksekliğe sahip (Yaklaşık 20watt fark eder ki kafanıza takmanıza değmez), görüntü formatında sadece jpeg olması yerine png de olabilirdi.
Yani özetle bu tv yi almanıza engel bir durum yok bana göre.
VESTEL markasında ise PHILIPS ile yanyana bakma imkanınız olup olmaması durumuna göre değişik 1-2 model verebilirim. Ancak eşiniz zaten bu markaya önyargılı ise, evde de ambi ve hdr destekli bir tv olacak ise, Yine en azından hdr+wcg destekli bir model almanız gerektiğinden hareket etmek gerekmez mi?
Bu nedenle HDR+DB+WCG desteği olan 49UD9400 öncelikli önerim olacaktır.

:
[/quo
Ado hocam ilginiz ve nezaketiniz için teşekkür ederim mağazalarda baktığım birçok tvde oynatilan demolarda ki altyazılar takılıyor gibiydi açıkçası en çok kafama takılan bu oldu.magaza görevlileri ile mediamarktta ki bı görevli yüzünden bı daha muhatap olmak istemedim. Adam yalniz bakmak istiyorum yardım istemiyorum dedikçe zorla LG satmaya çalıştı. Ben istemiyorum dedikce sesini yükseltti hakaret bile etmiş olabilir. Bu yüzden aklımda vardı ama hiç gidip kendi indirdiğim bir video test etmedim. Hoca m bu arada pus 7002 de 100 hz mıdır. IPS va panel olayi pek umrumda değil açıkçası aşırı dikkat etmedikçe biz normal kullanıcılar için çok fark edecegini düşünmüyorum. Yukardaki sorum dışında Vestel den veya Toshiba da olur başka model önerirsenz sevinirim 9400 bütçemi sarsabilir çok teşekkür ler saygilar ado hocam