Televizyon Almayı Düşünenlere Öneriler

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Cvp: Televizyon Almayı Düşünenlere Öneriler

mhmt55' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Selamlar;

Telefunkeni eledim.
49UD8400 ün HDR ve 1000hz avantajı var
49R7020U stabil bir modeldir ve aynı 49UD9400 gibi HDR ve 1000hz avantajı mevcut
Westwood bu koşullar için uygun değil

Bu koşullarda VESTEL ve REGAL arasında tercih kısmı fiyat koşulları itibari ile size kalmış :ok:

adem ustam 49UD8400 modelinde HDR avantajı var demişsiniz.Netten biraz araştırdım ürün açıklamalarında HDR yok görünüyo.varmıdır yokmudur üstadım?

Azizim modele özgü yorumlarda bu karmaşa sürekli yaşanıyor. Bu nedenle en net bilgi seri numarasında gizlidir.

Ancak bahsi geçen modelde HDR hem var, hem yok. Alacağınız ürün koduna göre değişkendir zira şu an için iki kod üzerinden üretim var. 

SAMSUNG panel MB130 anakartlı olanda HDR var
LG panel MB130 anakartlı olanda yok.

Tekrar tekrar belirtiyorum

Benim modeller üzerine yaptığım vardır yoktur sözcüklerinin altında öncesinde vs mutlaka detayları vermişimdir.

Bu anlamda verilen hiç bir bilgiyi kesin doğru kabul etmeyin zira bu gün ben size YOK derim, Yarın fabrika aynı modelde farklı kod ile yaptığı üretime hdr ekler o zaman ''HAni yoktu'' dersiniz.

Bu nedenle ya alacağınız modelin seri numarası ya da en azından ürün kodu mutlaka bilmeniz lazım

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45

Ado' Alıntı:
mhmt55' Alıntı:

adem ustam 49UD8400 modelinde HDR avantajı var demişsiniz.Netten biraz araştırdım ürün açıklamalarında HDR yok görünüyo.varmıdır yokmudur üstadım?

Azizim modele özgü yorumlarda bu karmaşa sürekli yaşanıyor. Bu nedenle en net bilgi seri numarasında gizlidir.

Ancak bahsi geçen modelde HDR hem var, hem yok. Alacağınız ürün koduna göre değişkendir zira şu an için iki kod üzerinden üretim var. 

Benim modeller üzerine yaptığım vardır yoktur sözcüklerinin altında öncesinde vs mutlaka detayları vermişimdir.

Bu anlamda verilen hiç bir bilgiyi kesin doğru kabul etmeyin zira bu gün ben size YOK derim, Yarın fabrika aynı modelde farklı kod ile yaptığı üretime hdr ekler o zaman ''HAni yoktu'' dersiniz.

Bu nedenle ya alacağınız modelin seri numarası ya da en azından ürün kodu mutlaka bilmeniz lazım

Peki fabrika bu tip üretimle yanlış yapmıyor mu? 65 8900 gibi mesela kimi üretimde panel farklı hdr var yok vs. HB dan alsak seri no isteme şansımızda yok

M Çevrimdışı

mhmt55

Yeni Üye
28 Şub 2018
13

Ado' Alıntı:
mhmt55' Alıntı:

teşekkürler ustam

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

mhmt55' Alıntı:
Ado' Alıntı:

teşekkürler ustam

Rica ederim azizim :ok:

K Çevrimdışı

kamersah 

Aktif Üye
8 Mar 2018
184

Bu forumu bulmam benim için çok iyi oldu doğrusu.  Benim gibi kafası oldukça karışmış birisi için güzel bir rehber ve ilgili arkadaşlar. Daha ne olsun :) .
Öncelikle kullanıcı profilimi belirteyim. Aslında çok fazla tv izleyen birisi değilim. 2011 yılında aldığım 40 inc lcd vestel tv iyi kötü işimi görürken çocukların hışmına uğrayıp telef oldu.Çok uzun süredir tv yok evde. 
Yeni ev alacağımızdan eve uygun birşey olsun düşüncesi ile pc ile idare ettik. Ancak şuan itibari ile tv almak mecburiyet haline geldi. Yeni evin oturma odası yaklaşık 20 m2. 48-50 inç aralığında bir tv düşünüyorum. Ebatlar yeterli olur mu bilmem.
Teknoloji ile aram iyi sayılır. Almak istediğim tv mutlaka smart olmalı. Tv den ziyade youtube, net üzerinden film, dizi izleyen birisiyim. Daha önce tivibu kullandım ve yine almak istiyorum.Telefonumu ekrana yansıtabileceğim dahili wifi olan bir tv düşünüyorum. Alacağım tv için android tv box alarak aynı zamanda android tv özelliğine sahip olmayı planlıyorum. Tabi bu kadar özellik isterken bütçemin de yüksek olması gerekir ama ne yazık ki bütçem düşük. 1700-2000 tl aralığı diyelim. Kafam oldukça karışık carrefour, bim, a101, gg,hb gibi sitelerde bir sürü tv var, kampanyalar var. Sizler ne önerirsiniz acaba? Seçenek sun arasında değerlendirelim diyeceksiniz büyük olasılıkla  şimdilik aşağıdaki modelleri gördüm. Bunlar dışında önerilere de açığım. Servis,yazılım, malzeme kalitesi, elektrik tüketimi önemli tabiiki:

FİNLUX 49FU610
Vestel 50FD7300
Regal 49R6520F
Vestel 50FD7300

Vestel 49UD8400 
[size=medium]https://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/sunny-axen-49-124-cm-smart-hd-uydu-alicili-full-hd-led-televizyon-332282644#product-catalog

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

tkartal' Alıntı:
Ado' Alıntı:

Peki fabrika bu tip üretimle yanlış yapmıyor mu? 65 8900 gibi mesela kimi üretimde panel farklı hdr var yok vs. HB dan alsak seri no isteme şansımızda yok

Fabrika size ''Bu üründe HDR var'' vaati ile ürün satışı yapıyor ise yanlış.
Ancak bildiğim kadarı ile ürünlerde HDR diye bir ibare yok. Biz dile getiriyoruz burada panelde veya anakartta bu desteğin olup olmadığını :ok:

N Çevrimdışı

nabu07

Yeni Üye
22 Şub 2018
100
Ado' Alıntı:
tkartal' Alıntı:

Ancak bildiğim kadarı ile ürünlerde HDR diye bir ibare yok. Biz dile getiriyoruz burada panelde veya anakartta bu desteğin olup olmadığını :ok:

https://tavsiyeforumu.com/konu-hitachi-55ht1800-tv-hakk%C4%B1nda-bilgilendirme-konusu.html?highlight=hitachi

@Ado hocam acil yardım lütfen

giyotin44 Çevrimdışı

giyotin44

Aktif Üye
23 Eki 2017
140
Futbol maçlarında çimleri doğal gösterecek,filmlerde hareketli sahnelerde pikselleşme olmadan izleyebileceğim va panele sahip 49inc tv bakıyorum.49ud9400 ile 49ud9650 arasında kaldım.
Başta Ado üstad ve konuya vakıf arkadaşlardan yardım bekliyorum. Teşekkürler

K Çevrimdışı

kamersah 

Aktif Üye
8 Mar 2018
184

Ado' Alıntı:
Satın aldığınız TV leri teslim almadan evvel mutlaka aşağıdaki konuya göz atmış olunuz. :ok:

http://tavsiyeforumu.com/konu-vestel-tv-ilk-kurulum-ve-panel-test-uygulamasi-resimli-anlatim.html

Hocam dikkatinizi çekebilmek için mesajınızı alıntıladım. Kusuruma bakmayın. Uzman görüşünüze ihtiyacım var. Forumda aynı içerikte sürekli mesaj yazarak  kirlilik yapmak istemiyorum ama dediğim gibi yardımlarınıza ihtiyacım var. 1 Haftadır tv bakıyoum ve  kafam allak bullak. Bütçe düşük olunca haliyle seçenekler de kısıtlı oluyor. Birde bu vestel tv lerde garanti süresi 3 yıl değil mi? Neden heryerde 2 yıl diyor? + kurulum ücreti?

kamersah' Alıntı:
Bu forumu bulmam benim için çok iyi oldu doğrusu.  Benim gibi kafası oldukça karışmış birisi için güzel bir rehber ve ilgili arkadaşlar. Daha ne olsun :) .
Öncelikle kullanıcı profilimi belirteyim. Aslında çok fazla tv izleyen birisi değilim. 2011 yılında aldığım 40 inc lcd vestel tv iyi kötü işimi görürken çocukların hışmına uğrayıp telef oldu.Çok uzun süredir tv yok evde. 
Yeni ev alacağımızdan eve uygun birşey olsun düşüncesi ile pc ile idare ettik. Ancak şuan itibari ile tv almak mecburiyet haline geldi. Yeni evin oturma odası yaklaşık 20 m2. 48-50 inç aralığında bir tv düşünüyorum. Ebatlar yeterli olur mu bilmem.
Teknoloji ile aram iyi sayılır. Almak istediğim tv mutlaka smart olmalı. Tv den ziyade youtube, net üzerinden film, dizi izleyen birisiyim. Daha önce tivibu kullandım ve yine almak istiyorum.Telefonumu ekrana yansıtabileceğim dahili wifi olan bir tv düşünüyorum. Alacağım tv için android tv box alarak aynı zamanda android tv özelliğine sahip olmayı planlıyorum. Tabi bu kadar özellik isterken bütçemin de yüksek olması gerekir ama ne yazık ki bütçem düşük. 1700-2000 tl aralığı diyelim. Kafam oldukça karışık carrefour, bim, a101, gg,hb gibi sitelerde bir sürü tv var, kampanyalar var. Sizler ne önerirsiniz acaba? Seçenek sun arasında değerlendirelim diyeceksiniz büyük olasılıkla  şimdilik aşağıdaki modelleri gördüm. Bunlar dışında önerilere de açığım. Servis,yazılım, malzeme kalitesi, elektrik tüketimi önemli tabiiki:

FİNLUX 49FU610
Vestel 50FD7300
Regal 49R6520F
Vestel 50FD7300

Vestel 49UD8400 
[size=medium]https://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/sunny-axen-49-124-cm-smart-hd-uydu-alicili-full-hd-led-televizyon-332282644#product-catalog

K Çevrimdışı

kamersah 

Aktif Üye
8 Mar 2018
184

Ado' Alıntı:
Satın aldığınız TV leri teslim almadan evvel mutlaka aşağıdaki konuya göz atmış olunuz. :ok:

http://tavsiyeforumu.com/konu-vestel-tv-ilk-kurulum-ve-panel-test-uygulamasi-resimli-anlatim.html

kamersah' Alıntı:

FİNLUX 49FU610
Vestel 50FD7300
Regal 49R6520F
Vestel 50FD7300

Vestel 49UD8400 

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

nabu07' Alıntı:
Ado' Alıntı:

https://tavsiyeforumu.com/konu-hitachi-55ht1800-tv-hakk%C4%B1nda-bilgilendirme-konusu.html?highlight=hitachi

@Ado hocam acil yardım lütfen

Verdiğiniz link hitachi konusunun ilk sayfası azizim tam olarak ne demek istediğinizi anlayamadım :alala:

furkan060 Çevrimdışı

furkan060

Yeni Üye
14 Mar 2018
3
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım öncelikle merhaba sizden bir tavsiye almak istiyorum.Dede n tüplü televizyonu bozulduğu için kendisine bir Tv alacağım. 39 veya 40 inch yeterli aslında içerisinde sadece dahili uydu olması da yeterli fakat diğer özellikler olursa da hayır diyemem.40 FD 7300 alcaktım Vestel fakat hem nette okuduklarım hemde bi arkadaşımın hiç memnun kalmamasıyla ( şu an iade için uğraşıyor ) eledim. Sizden ricam 1300-1400 lira bandında görüntü ve panel kalitesi güzel sorun çıkarmayacak bir tv önermeniz vestelin önerebileceğiniz bir serisi veya başka markanın varsa lütfen paylaşırsanız benimle sevinirim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

furkan060' Alıntı:
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım öncelikle merhaba sizden bir tavsiye almak istiyorum.Dede n tüplü televizyonu bozulduğu için kendisine bir Tv alacağım. 39 veya 40 inch yeterli aslında içerisinde sadece dahili uydu olması da yeterli fakat diğer özellikler olursa da hayır diyemem.40 FD 7300 alcaktım Vestel fakat hem nette okuduklarım hemde bi arkadaşımın hiç memnun kalmamasıyla ( şu an iade için uğraşıyor ) eledim. Sizden ricam 1300-1400 lira bandında görüntü ve panel kalitesi güzel sorun çıkarmayacak bir tv önermeniz vestelin önerebileceğiniz bir serisi veya başka markanın varsa lütfen paylaşırsanız benimle sevinirim.

REGAL 40R5020U model 4K tv yi dahi 1300TL ye alabilirsiniz.
Dedeme 4K ya gerek yok derseniz eğer, 40'' REGAL Full HD tv de düşünebilirsiniz zira her ne kadar önünde yazan marka REGAL olsa da, İçerisinde kullanılan paneller SAMSUNG ve LG oluyor bu nedenle marka kısmına takılı kalmayın bence.

Daha da ekonomik olsun ancak renkleri capcanlı olsun, ekranı da büyük olsun derseniz eğer 1150TL dolaylarında AWOX 10943ST alabilirsiniz ki defalarca incelediğim ve şaşırmama rağmen hem oldukça sağlam hem de oldukç.a iyi performansa sahip bir üründür diyebilirim.

Marka takıntım var daha kaliteli bir şeyler olsun derseniz eğer, kalitesi değişmez ama marka değeri nedeniyle kaliteli hissi uyandıran 40J5270 SAMSUNG tv yi de araştırabilirsiniz. 

Geri
Üst Alt