Televizyon Almayı Düşünenlere Öneriler

furkan060 Çevrimdışı

furkan060

Yeni Üye
14 Mar 2018
3
Cvp: Televizyon Almayı Düşünenlere Öneriler

Ado' Alıntı:
furkan060' Alıntı:
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım öncelikle merhaba sizden bir tavsiye almak istiyorum.Dede n tüplü televizyonu bozulduğu için kendisine bir Tv alacağım. 39 veya 40 inch yeterli aslında içerisinde sadece dahili uydu olması da yeterli fakat diğer özellikler olursa da hayır diyemem.40 FD 7300 alcaktım Vestel fakat hem nette okuduklarım hemde bi arkadaşımın hiç memnun kalmamasıyla ( şu an iade için uğraşıyor ) eledim. Sizden ricam 1300-1400 lira bandında görüntü ve panel kalitesi güzel sorun çıkarmayacak bir tv önermeniz vestelin önerebileceğiniz bir serisi veya başka markanın varsa lütfen paylaşırsanız benimle sevinirim.

REGAL 40R5020U model 4K tv yi dahi 1300TL ye alabilirsiniz.
Dedeme 4K ya gerek yok derseniz eğer, 40'' REGAL Full HD tv de düşünebilirsiniz zira her ne kadar önünde yazan marka REGAL olsa da, İçerisinde kullanılan paneller SAMSUNG ve LG oluyor bu nedenle marka kısmına takılı kalmayın bence.

Daha da ekonomik olsun ancak renkleri capcanlı olsun, ekranı da büyük olsun derseniz eğer 1150TL dolaylarında AWOX 10943ST alabilirsiniz ki defalarca incelediğim ve şaşırmama rağmen hem oldukça sağlam hem de oldukç.a iyi performansa sahip bir üründür diyebilirim.

Marka takıntım var daha kaliteli bir şeyler olsun derseniz eğer, kalitesi değişmez ama marka değeri nedeniyle kaliteli hissi uyandıran 40J5270 SAMSUNG tv yi de araştırabilirsiniz. 

Adem Bey öncelikle önerileriniz için teşekkür ederim.Bu televizyonu dedeme alacağım için marka olarak bildikleri birşey olsun istiyorum sonra sana bıraktık neymiş bunun markası nerden buldun gibi bir sözle karşılaşmak istemiyorum :) Önerdiğiniz samsunga baktım fakat benim için fiyat biraz bütcemi aşıyor.Önerebileceğiniz başka model var mıdır? Mesela Vestel 39FB7100 Tv görüntü ve ses açısından nasıl ( Bu Tv hakkında inceleminize baktım fakat pek anlamadığım için ve benim için en önemlisi görüntü ve ses kalitesi olduğu için teyit amaçlı soruyorum ) Veya daha bilindik markalarda görüntü ses panel bakımından tatmin edecek başka marka ve model varsa paylaşırsanız çok mutlu olurum.
Not : Bu fiyat bandında gördüğüm kadarıyla Vestel'de 40FD5050 - 40UB6300 - 39FB7100 modelleri var.Samsung ve LG'de bütceme uygun pek birşey göremedim açıkcası

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

furkan060' Alıntı:
Ado' Alıntı:
REGAL 40R5020U model 4K tv yi dahi 1300TL ye alabilirsiniz.
Dedeme 4K ya gerek yok derseniz eğer, 40'' REGAL Full HD tv de düşünebilirsiniz zira her ne kadar önünde yazan marka REGAL olsa da, İçerisinde kullanılan paneller SAMSUNG ve LG oluyor bu nedenle marka kısmına takılı kalmayın bence.

Daha da ekonomik olsun ancak renkleri capcanlı olsun, ekranı da büyük olsun derseniz eğer 1150TL dolaylarında AWOX 10943ST alabilirsiniz ki defalarca incelediğim ve şaşırmama rağmen hem oldukça sağlam hem de oldukç.a iyi performansa sahip bir üründür diyebilirim.

Marka takıntım var daha kaliteli bir şeyler olsun derseniz eğer, kalitesi değişmez ama marka değeri nedeniyle kaliteli hissi uyandıran 40J5270 SAMSUNG tv yi de araştırabilirsiniz. 

Adem Bey öncelikle önerileriniz için teşekkür ederim.Bu televizyonu dedeme alacağım için marka olarak bildikleri birşey olsun istiyorum sonra sana bıraktık neymiş bunun markası nerden buldun gibi bir sözle karşılaşmak istemiyorum :) Önerdiğiniz samsunga baktım fakat benim için fiyat biraz bütcemi aşıyor.Önerebileceğiniz başka model var mıdır? Mesela Vestel 39FB7100 Tv görüntü ve ses açısından nasıl ( Bu Tv hakkında inceleminize baktım fakat pek anlamadığım için ve benim için en önemlisi görüntü ve ses kalitesi olduğu için teyit amaçlı soruyorum ) Veya daha bilindik markalarda görüntü ses panel bakımından tatmin edecek başka marka ve model varsa paylaşırsanız çok mutlu olurum.
Not : Bu fiyat bandında gördüğüm kadarıyla Vestel'de 40FD5050 - 40UB6300 - 39FB7100 modelleri var.Samsung ve LG'de bütceme uygun pek birşey göremedim açıkcası

39FB7100 incelememden neyi anlamadığınızı yazarsanız sevinirim zira amacım sizlerin anlayabileceği şekilde inceleme yapmak.

Siz neyi anlamadıysanız sonraki incelemelerimde o konuya dikkat edeyim. :ok:

40FD5050 smr değri olarak 39 dan daha düşüktür hatta 39 olanı 400hz iken 40FD5050 200hz dir. Yine de kullanıcı kitlesine göre hz değeri ileri derece rahatsız etmez diye düşünüyorum.

40UB6300 ise klasman olarak diğer iki modelden yukarıdadır. Buna paralel özellikleri de daha üst seviyededir. Mesela smr değeri 800hz dir ki tercihimiz genelde 600hz den aşağı olmaması yöndedir. Dedenize uygun bir tv dir zira kullanmayacakları gereksiz olan smart connectivity dlna wifi vs gibi özellkiler olmadığı için gereksiz bütçe de yükseltmemiş olursunuz.

furkan060 Çevrimdışı

furkan060

Yeni Üye
14 Mar 2018
3

Ado' Alıntı:
furkan060' Alıntı:

39FB7100 incelememden neyi anlamadığınızı yazarsanız sevinirim zira amacım sizlerin anlayabileceği şekilde inceleme yapmak.

40FD5050 smr değri olarak 39 dan daha düşüktür hatta 39 olanı 400hz iken 40FD5050 200hz dir. Yine de kullanıcı kitlesine göre hz değeri ileri derece rahatsız etmez diye düşünüyorum.

40UB6300 ise klasman olarak diğer iki modelden yukarıdadır. Buna paralel özellikleri de daha üst seviyededir. Mesela smr değeri 800hz dir ki tercihimiz genelde 600hz den aşağı olmaması yöndedir. Dedenize uygun bir tv dir zira kullanmayacakları gereksiz olan smart connectivity dlna wifi vs gibi özellkiler olmadığı için gereksiz bütçe de yükseltmemiş olursunuz.
39FB7100 incelemeniz aslında gayet güzel açıklayıcı fakat ben panel markalarından veya işlemci modellerinden anlamadığım için teyit etmek amaçlı sordum yoksa çok yararlı teşekkürler burada herkesi bilgilendiriyorsunuz. 40UB 6300 modeli ise şu an puanla birlikte 1350 Tl civarına geliyor ki bu benim fiyat aralığıma uygun fakat panel özelliklerini bilemediğim için size sormak istedim . Yine aynı şekilde 39FB7100 modeli de benim düşündüğüm fiyat aralığında. Siz tercih yapacak olsanız panel , görüntü ve ses kalitesi bakımından (Diğer özellikler çok önemli değil ) hangisini tercih ederdiniz Adem bey

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

furkan060' Alıntı:
Ado' Alıntı:

39FB7100 incelemeniz aslında gayet güzel açıklayıcı fakat ben panel markalarından veya işlemci modellerinden anlamadığım için teyit etmek amaçlı sordum yoksa çok yararlı teşekkürler burada herkesi bilgilendiriyorsunuz. 40UB 6300 modeli ise şu an puanla birlikte 1350 Tl civarına geliyor ki bu benim fiyat aralığıma uygun fakat panel özelliklerini bilemediğim için size sormak istedim . Yine aynı şekilde 39FB7100 modeli de benim düşündüğüm fiyat aralığında. Siz tercih yapacak olsanız panel , görüntü ve ses kalitesi bakımından (Diğer özellikler çok önemli değil ) hangisini tercih ederdiniz Adem bey

Her ne kadar hdr desteği olmasa da, pixellence sayesinde SAMSUNG panelin renk solukluğuna mutlaka can katacaktır diye düşünerek, MB130 anakart ve SAMSUNG panel kombini ile 40UB6300 tercihimdir.

Aynı zamanda 39FB ile 40UB yi karşılaştırmak da pek doğru olmaz zaten birisi FHD, diğeri ise UHD :ok:

U Çevrimdışı

Uzaylı Adam

Yeni Üye
11 May 2018
3
38
paneli nedir ve 4k hevc video açıyormu epeyde bilgi bulamadım 800 hz mi yoksa 600 hz mi
birde samsung 50mu7000 Vestel 49ud9400 arasında fark varmı görüntü kalitesinde incelediğiniz için soruyorum panelleri aynımı panelleri nedir para biriktirip alıcam :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
paneli nedir ve 4k hevc video açıyormu epeyde bilgi bulamadım 800 hz mi yoksa 600 hz mi
birde samsung 50mu7000 Vestel 49ud9400 arasında fark varmı görüntü kalitesinde incelediğiniz için soruyorum panelleri aynımı panelleri nedir para biriktirip alıcam :ok

40R5020 SAMSUNG paneldir ve smr değeri 600hz dir. HEVC desteği mevcuttur. :ok

50MU7000 ve 49UD9400 her ikisi de SAMSUNG hücre yapısına sahiptir. UD9400 de her ne kadar WCG olsa da, HDR olmadığını görmezden gelemeyiz. Yalnız MU7000 de HDR varken WCG olmamasını da gözardı edemeyiz.

Ben her ikisini de detaylı incelemeiş birisi olarak teknik anlamda her ikisine de eşit mesafedeyim ancak Satış Sonrası Hizmetler ve uzun garanti konusunda VESTEL ağır basar. (şahsi fikrimdir)

Let's _be_ honest Çevrimdışı

Let's _be_ honest

Süper Üye
30 Mar 2018
666
Düşük ve orta bütçeli televizyon seçiminde , Dolby vision nin Hdr den daha etkili olduğunu okumuştum, sanırım netflix için bir inceleme idi.

Üst modellerde ise Hdr farkını ortaya koyuyor demişlerdi, yani üst modellerde Hdr olması Dolby vision olmasından çok daha iyidir, daha etkilidir.

Gerçi üst serilerde her ikisi de mevcut ama, tek tek ele alındığında durum bu.

Düzenleme yapıldı.

Son düzenleme:
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
yaw bunların hepsi "marketing" işleri dir!

Siz bir çekimi(Film veya her türlü içerikler olabilir) yapay ışıklandırma ile daha sonra da renkleriyle oynayarak zaten
objenin orijinal halini bozuyorsunuz! ama kullanıcı bundan memnunmuş o zaman söyleyecek laf yok ama sistem teknik
olarak olması gereken ışık+renk sistemine göre yalnıştır!

Zevkler ve renkler konusu ayrıdır!! siz bu resme doğru diyorsanız mesele yok,yani yalnış resme doğru tabi ki diyebilirsiniz!

HDR li görüntülere hiç baktınızmı acaba? hangisi normal/natural??

DV resimleri gördünüzmü? hepsi de yalnış bunlarn

ama "beğenmek" farklı bir şey dir ve kişi beğeniyorsa yine laf edemeyiz!

İşi,tekniği ve sistemi bilmeyenlerin saçma sapan "marketing" laflarına sakın kanmayın ki buna Üreticiler de dahildir!

En başta da Samsung ve o bu işleri acaip iyi bilir

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
O baktığınız panellerin hiç birisi zaten adam gibi doğru resim kalitesi üretemiyor ki!
Üzerine taktığı Modül bile tam bu işler için uygun değil dir!

Sharp da var sadece ama onu da kimse alıp takmıyor,sadece Modül fiyatı sizin panele verdiğiniz bedel kadar yaw!

Ancak yeni nesil Panasonic/Hitachi/JVC/Mitsubishi gibi özel üretim Cam.ler ile çekilen içerikler biraz farklı dır!
DV/HDR/10 v.s gibi çekimler(doğrudan bu Cam.ler ile)elbette farklıdır,ancak burada sıkıntı içeriğin nereden
panele sunulduğudur!!!! hiç kimse bu teknik soruları sormuyor veya buna dair bir bilgi yok!!

Evet o DATA nerede saklanıyor??

Şayet "UHD-BD-media" ya yazılmışsa mesele yok,zaten en tepe noktası da işte burasıdır:ok
Min.120Mb/sn ile içeriği aktarırsanız/açarsanız ancak o zaman doğru DV/HDR media kalitesini
alabilirsiniz!!!

Ne Uydudan ne net den v.s yerler den böyle bir aktarım(kayıpsız)yapamazsınız!

UHD/HDR,DV de DATA çok yüklüdür! bunu sıkıştırma dan panele göndermek mümkün değildir!

Bu arada Toshiba hariç henüz DV/HDR v.s gibi işler de adam gibi bir sistem henüz hiç kimse bulamadı!

KORE liler zaten bu işler den anlamazlar ve bakmazlar! onlar sadece ilk üretim için temel kodları alıp buna göre
varsayımlı/kağıt üstü panel üretimi yapıyorlar sadece!

Sharp hariç zaten bu konuda Modül olarak çalışan bir üretici de yoktur!

Toshiba ve Sharp Dükkan kapadılar ama işin teknolojik kısmını da bırakmadılar! keza Pioneer de işin Engine
kısımı bırakmadı! bunların haricinde gördüğünüz herşey "marketing" dir!

yaw bugün satılan bir VA panelin "Native"(ANSI cinsin den) değeri 2400;1/3000;1 civarı dır!!! iyi de siz bununla mı
DV/HDR hadi bunu geçtim FHD mi yapacaksınız!! komik contrast değerleri dir bunlar yaw:haha1
Daha IPS e gelmiyorum bile zira ortalama 1000;1 contrast ilemi bir IPS panelden bu resimleri alacaksınız!

Hani eskinin PDP leri olsa daha doğrusu Pio olsa 5bin veya 15bin Contrast lar ile HDR/DV ler adam gibi olurdu!
Veya Sharp ın 2010 çıkardığı 15bin;1 lik(dikkatinizi çekerim Contrast>>>>"15.000:1") X5 serisi bir panel de
bu işler süper olurdu:ok

Not;Piyasa da Samsung/CMO nun sadece bir kaç üretici de olan HiEnd 10:000;1 Contrast lı panelleri vardır ama bunlar
"static" 10bin dir dalgaya düşmeyin;DH de bir tane "gerizekalı" tip var çoğunuz iyi tanır bu dingili millete o ve diğer
bazı yalakaları 5bin,10bin filan diye sallıyor;zaten işleri sallamacılık bu arızaların:hayir

Ne native ne ansi nede static CR v.s değerlerini bilmezler,anca sallarlar,sonra da vatandaş yaw bundan 10.000;1 contrast varmış
diye ya gelir bana sorar ya da öyle sanır garibim,ayıbı geçtim bunlar da Allah korkusu bile yoktur,insan utanır yaw
bilmediği konular da ahkam kesmeye!

Static contrast;basit anlatımıyla veriyorum;paneli "soğuk" iken ilk açtığınız da ölçüm ibresi tavana vurur;örneğin 10bin veya
8500;1 gibi sonra resim işlendikçe bu oran giderek düşer ve ortalama 2000/3000;1 ler de çalışmaktadır! olay kısaca budur
teknik olarak

Diğer durum ise örneğin panel harbi 10.000;1 olur(Contrast dan bahsediyorum)ama böyle bir panel yok ortada yaw
sadece Sharp da vardır o da kullanılmıyor(özel üretimler hariç tabiki) bir de AUO da var 15bin;1 ama o da üretilmiyor
aşırı pahalı çünkü!

yaw ortada bunun tekniğine uygun üretici yok(ana üretici okarak) herkes sallıyor,özellikle KORE liler!

abi senin panelin 50/60Hz yaw kıçını yırtsan bu iş olmaz 100/120Hz bile olsa olmaz! ancak 200/240Hz panel olursa
o zaman olmaya "başlar" yine yetmez bir de Contrast olarak 10bin değerinin de üzerine çıkacaksın! daha bitmedi
bir de ona göre Engine sistemi olacaktır(sadece Sharp ve Toshiba da var bunlar!)

++

U Çevrimdışı

Uzaylı Adam

Yeni Üye
11 May 2018
3
38
Benim alacağım Regal 40R5020U 800 smr yazıyor bazı yerlerde acaba siz 40R5000U ile karıştırmış olabilirmisiniz. farkları nelerdir hangisi iyi? Samsung demişşiniz ama samsungun bazı modelleri ips var. Va panelmi anlamadım.4k oyun oynamak ve tv için alıyorum karanlık sahne önemli benim için. usb den 4k değilde hevc 265 1080p donmadan açsa yeter inceleme şansım pek yok anakart modeli nedir acaba bilgilendirirseniz sevinirim.

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Benim alacağım Regal 40R5020U 800 smr yazıyor bazı yerlerde acaba siz 40R5000U ile karıştırmış olabilirmisiniz. farkları nelerdir hangisi iyi? Samsung demişşiniz ama samsungun bazı modelleri ips var. Va panelmi anlamadım.4k oyun oynamak ve tv için alıyorum karanlık sahne önemli benim için. usb den 4k değilde hevc 265 1080p donmadan açsa yeter inceleme şansım pek yok anakart modeli nedir acaba bilgilendirirseniz sevinirim.

Sizin alacağnız 800hz ise onu bilemem, belki özel üretimdir.
Ancak 40R5020U sadece V10110980 kodu ile üretilir ve 600hz dir :)

U Çevrimdışı

Uzaylı Adam

Yeni Üye
11 May 2018
3
38
biraz daha bilgi verirmisiniz almayı düşünüyorum
paneli va mı?
anakart nedir?
h.265 video oynatırmı?

Geri
Üst Alt