Televizyon Almayı Düşünenlere Öneriler

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Cvp: Televizyon Almayı Düşünenlere Öneriler

naftalin34' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Kutunun üstünde yazıyor, bilmedikleri için başlarından savmışlar sizi sanırım.

Araştırdığınız ve kendinizce belirlediğiniz modeller var ise üzerinde çalışabiliriz.

üstadım kriterlerim belli aslında..film dizi..uydunet kullanıyoruz ağırlıklı belgesel falan..futbol ve oyun yok..bu nedenle sizin önerebileceğiniz tv var mı..yada gidip bu vesteli mi alayım (9650)..
benim tercihlerime göre önerilen panel va panelmiş...samsung mu 9000 öneriliyor ne dersiniz

VA panel önerilmesi konusu duruma göre değişkendir. Mesela SAMSUNG VA panelleri ben beğenmem, bana göre canlılık ve renk konusunda başarısız bir panel (HDR WCG vs den sonra durum değişir tabi) ancak LG nin IPS yapıdaki panelin bana verdiği haz da bir başkadır mesela.

Benim size tavsiyem, Bütçeniz müsait ise elbette MU9000 almanız yöndedir lakin söz konusu bir TV olunca bu kadar para vermeye değer mi ona siz karar veriniz ben ödemem açıkçası, zira bir noktadan sonrası sadece süsleme ve marka değeri olarak ödenen bir bedel bu.

Bana göre en önemli unsur ise GÖREREK almaktır :ok:

Bu durumda mağazada kendi gözünüzle görüp, hatta kendi filminizi götürüp tv ye taktırıp orada da performans kontrolü yapabilirsiniz.

Satıcıların size ne dediğine bakmayın, Kumandayı elinize alın, ayarları kontrol edin. Size dost, teknoloji destekçisi, Tüketici dostu, Masum bir mağaza görevlisi gibi görünen arkadaşların, yaptıkları satışa göre prim aldığını ve sadece kendi istedikleri ürünü satmak istediklerini unutmayın. Bir görevli ile sohbetimizde bana ''Abi ben neyi istersem onu satarım tüketiciye'' dediğini halen de söylediklerini çok iyi biliyorum :)

Bakınız size bir örnek resim paylaşayım.

Tebdil gittiğim bir Teknosa mağazasında, stant da sadece PHILIPS markasının promotörü vardı, başka kimse yoktu. Lütfen aşağıdaki resme bakıp, markalara odaklanın. Resimleri bilerekorijinal boyutları ile yükledim, normalde küçültürüm.

İşte bu nedenle YÖNETİMİ ELİNİZE ALIN :ok:

Kumanda sizde olsun, istediğiniz ayarı yapın, istediğiniz tepkiyi görün tv de. Hemen o an almak zorunda da değilsiniz. Gidin inceleyin, sonra gelip görüşlerinizi paylaşın bizimle isterseniz.

bana göre LG bir TV ile SAMSUNG bir tv yi de karşılaştırın ancak karşılaştırdığınız her tv aynı klasmanda olsun lütfen. :ok:

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

naftalin34' Alıntı:
üstadım philips 55pus7002 önerirmisiniz ?

Teknik olarak elbette öneririm lakin bütçe anlamında abartılı bir rakama sahip olduğu düşüncesindeyim.

Aynı kalitede (Ve hatta aynı üreticiye ait) panel ile üretilmiş olan HDR destekli   ürünü de incelemenizi öneririm.

Elbette marka farkı ve kozmetik olarak daha şık olması PHILIPS markasını cazip gibi gösterse de, teknik karşılığı olarak bana göre 3 aşağı 5 yukarı iki rün aynı klasmandadır ama aradaki fiyat farkına mütevazi bir TV daha sığdırabilecek sonuç çıkıyor ortaya :)

M Çevrimdışı

Musty1547

Yeni Üye
10 Şub 2018
8

Umut Barış' Alıntı:
@Musty1547 söylediğiniz televizyon OLED panelmiş kusuruma bakmayın. Araştırmadım.

Ama şunu unutmayın, mükemmel panel teknolojisi yok maalesef.
OLED'in aşılamamış sorunları var ve ömür konusu muamma.
OLED'in daha iyisi için Micro LED diyorlar.
OLED'de bekleneni veremedi maalesef.

Baktığınız TV WEBOS 2.0'la çıkmış. En son 3.5 sürümü var diye biliyorum bu sistemin.

Acaba güncelleme aldı mı, bir müşteri hizmetlerine sorun derim.

Nazilli servisini aradım. LG panellerin hepsinin ıps olduğunu ayrıca yeni gelen oled tv inin WebOs 3,5 olarak geldiğini söyledi 2-3 defa ısrarla sordum .ayrıca tn model panel çıkmıyormuş ?

Valla umut bey 
Belgesel; redbull tv , macera filmleri, Xbox oyunları ve klip Videoları izleyeceğim 
Her alandan ney görünmesi gerekli 
Vestel’in veya finlüx önerebileceğiniz model var mı
Parlak ekran seviyorum ve model takıntım yok artık 
49 fu 610  önermişsiniz bana uyar mı..?

M Çevrimdışı

mkd3441

Yeni Üye
9 Şub 2018
7

mkd3441' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Aslında haklısınız, Verdiğimiz derin teknik bilgiler bazen mide bulandırıp insanları çileden çıkartabiliyor. Ancak amacımız cebinizden çıkan o yüksek bedellerin doğru adresi bulması ve sorun yaşamamanız olduğu için bu bilgileri ister istemez vermek zorunda kalıyoruz.

Sabırla okuduğunuz için teşekkürler. :ok:

İlginiz için teşekkürler. Tv satın almak ciddi anlamda yorucu bir süreç olduğunu gözlemlemiş oldum. Paylaştığınız bilgiler doğrultusunda araştırmalarımı yapıp ilgili ürünler hakkında yorumlarınızı şimdiden merak ediyorum.
Tekrar merhaba yaptığım araştırmalar sonucu

Samsung 49MU7000 50Hz   (2800+)
Samsung 55MU7000 50Hz    
Samsung 49MU7400 50Hz    (3500+)
Vestel 49UD9300       50Hz      (2500+)
Vestel 49UD9650       50Hz     (3400+)
Regal 49R7020U        50Hz     (2000+) 
Phılıps PUS7502        100Hz (4000+)
Grundig 55VLX8650               (3500+)

Yukarıdaki cihazları bulabildim fiyatlar genellikle bütçemin üstünde yer alıyor. Digitürk ve tivibu üzerinden futbol maçlarını ve dizileri takip etmeyi hedefliyorum. Smart özelliği konusunda yüksek beklentilerim yok. Yayın kalitesi iyi olması daha önemli benim için. Bu cihazlar temelinde tavsiyelerinizi bekliyorum.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

mkd3441' Alıntı:
mkd3441' Alıntı:
İlginiz için teşekkürler. Tv satın almak ciddi anlamda yorucu bir süreç olduğunu gözlemlemiş oldum. Paylaştığınız bilgiler doğrultusunda araştırmalarımı yapıp ilgili ürünler hakkında yorumlarınızı şimdiden merak ediyorum.
Tekrar merhaba yaptığım araştırmalar sonucu

Samsung 49MU7000 50Hz   (2800+)
Samsung 55MU7000 50Hz    
Samsung 49MU7400 50Hz    (3500+)
Vestel 49UD9300       50Hz      (2500+)
Vestel 49UD9650       50Hz     (3400+)
Regal 49R7020U        50Hz     (2000+) 
Phılıps PUS7502        100Hz (4000+)

Yukarıdaki cihazları bulabildim fiyatlar genellikle bütçemin üstünde yer alıyor. Digitürk ve tivibu üzerinden futbol maçlarını ve dizileri takip etmeyi hedefliyorum. Smart özelliği konusunda yüksek beklentilerim yok. Yayın kalitesi iyi olması daha önemli benim için. Bu cihazlar temelinde tavsiyelerinizi bekliyorum.

Aslında belki şaşırabilirsiniz ama ben bu listeden REGAL TV yi alır geçerdim

LG IPS 
HDR10 
MB130
WIDI
WIFI
BT
DLNA
DTS TruSurround+DTS HD
PİXELLENCE
CI+
HBB
OPEN BROWSER
2x10W RMS(%10 THD)
CHROME AYAK
1000HZ NMR
3HDMI
2USB

O fiyata bu özelliklerde tv, Daha ne olsun? 

Grundig veya Regal bu listede benim tercihim.

PHILIPS abartılı bir ücret, biraz daha eklesem araba alırım :))

İlginç olanı yazayım, Panelin VA ve SAMSUNG olması dışında GRUNDİG de 3 aşağı 5 yukarı REGAL ile aynı klasmada sayılır ama aradaki farkla A101 den TOSHİBA tv alırsınız :))

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,011
Musty1547' Alıntı:
Umut Barış' Alıntı:
@Musty1547 söylediğiniz televizyon OLED panelmiş kusuruma bakmayın. Araştırmadım.

Ama şunu unutmayın, mükemmel panel teknolojisi yok maalesef.
OLED'in aşılamamış sorunları var ve ömür konusu muamma.
OLED'in daha iyisi için Micro LED diyorlar.
OLED'de bekleneni veremedi maalesef.

Baktığınız TV WEBOS 2.0'la çıkmış. En son 3.5 sürümü var diye biliyorum bu sistemin.

Acaba güncelleme aldı mı, bir müşteri hizmetlerine sorun derim.

Nazilli servisini aradım. LG panellerin hepsinin ıps olduğunu ayrıca yeni gelen oled tv inin WebOs 3,5 olarak geldiğini söyledi 2-3 defa ısrarla sordum .ayrıca tn model panel çıkmıyormuş ?

Valla umut bey 
Belgesel; redbull tv , macera filmleri, Xbox oyunları ve klip Videoları izleyeceğim 
Her alandan ney görünmesi gerekli 
Vestel’in veya finlüx önerebileceğiniz model var mı
Parlak ekran seviyorum ve model takıntım yok artık 
49 fu 610  önermişsiniz bana uyar mı..?

Panel konusunda @Ado bilgili. Ona sorun.

N Çevrimdışı

naftalin34 

Aktif Üye
7 Şub 2018
213
53
@ado üstadım grundig ile ilgili hiç bir yorum bulamadım....birde şu tv var..LG 55UJ651V
sizce bu lg nasıldır..

Geri
Üst Alt