Televizyon Almayı Düşünenlere Öneriler

Ü Çevrimdışı

ünal.y

Yeni Üye
30 Ocak 2018
5
Cvp: Televizyon Almayı Düşünenlere Öneriler

unreleased' Alıntı:
ünal.y' Alıntı:
Ekstra özellik olmasına gerek yok aile olarak kullanıyoruz 
Genelde dizi ve film izliyoruz en çok dikkat ettiğim görüntü kalitesi ve sese önem veriyorum

Anladığım kadarıyla normal bir kullanıcısınız hocam.
BİM-A101-ŞOK marketlerinde satılan televizyonları inceleyebilirsiniz, örneğin A101’e 8 Şubat’ta Toshiba’nın televizyonu (Vestel üretimi) 1.700 TL’ye geliyor, Full HD 43” bir tv.

Samsung 40K5000 yada LG 43LJ594V de olabilir.
Görerek almakta fayda var. :ok:

Teşekkürler önerileriniz için 4K görüntü kalitesi olarak öneriniz var mı?
İnternet özellikli olmasına gerek yok

unreleased Çevrimdışı

unreleased 

Aktif Üye
7 Ocak 2018
422

ünal.y' Alıntı:
unreleased' Alıntı:
BİM-A101-ŞOK marketlerinde satılan televizyonları inceleyebilirsiniz, örneğin A101’e 8 Şubat’ta Toshiba’nın televizyonu (Vestel üretimi) 1.700 TL’ye geliyor, Full HD 43” bir tv.

Vestel ve yan markalarına bakabilirsiniz, hepsiburada’da bütçenize uygun modeller var hem de 50 inç :ok:

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

ünal.y' Alıntı:
unreleased' Alıntı:

Siz biraz model araştırıp ''Arkadaşlar şunlar hakkında düşünceleriniz neler'' derseniz daha emin adımlarla da ilerleyebiliriz. :ok:

G Çevrimdışı

Gürünlü

Yeni Üye
30 Ocak 2018
5
Sayın Ado, Vestel 43fd7300 mi yoksa 

Telefunken 48tf6020 yi mi önerirsiniz. Fiyatları hemen hemen aynı.. ekonomik

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Gürünlü' Alıntı:
Sayın Ado, Vestel 43fd7300 mi yoksa 

Telefunken 48tf6020 yi mi önerirsiniz. Fiyatları hemen hemen aynı.. ekonomik

Değerli kardeşim, diğer başlıktan cevap yazdım :ok:

N Çevrimdışı

naftalin34 

Aktif Üye
7 Şub 2018
213
53
foruma yeni üye oldum..gerçekten çok faydalı ve bilgiye dayalı anlatımlar var..sayın @ado arkadaşım ..
şu an kullandığım tv 43 inç lg tv ve yaklaşık 9 yıldır kullanıyorum..ortada boydan boya bi siyahlık çıktı ve değişim zamanı geldi..
araştırmalarım sonucunda  samsung ve sony (55 inç) tavsiye ediliyor ve fakat fiyatlar 5 6 bin...
bende pek vestele güvenmeyenlerdenim ama sizin yaılarınızla biraz o yargılardan kurtuldum ve vestel 55 ud9400 e odaklandım
film ve dizi izliyorum ayrıca evde belgesel kanalları ağırlıklı izleniyor..tavsiye edermisiniz ya da farklı bir tv öneriniz olur mu?
şimdiden teşekkürler...

M Çevrimdışı

mkd3441

Yeni Üye
9 Şub 2018
7
Merhaba arkadaşlar ve ado bey 

Yaklaşık 1,5 - 2 metre mesafeden tivibu ve digitürk üzerinden maçları izleyebileceğim, pc ye bağlayarak dizi ve filmleri takip edebileceğim bir tv almak istiyorum. Daha önce 42 inç bir telefunkenim vardı görüntü kalitesi salondaki samsung tvmizin yanında ciddi anlamda kötüydü. Fakat vestel servisi gerçekten çok ilgililerdi ve 3 sene garanti olayı da avantajlı bir durumdu. Bu sefer 49inç bir cihaz almayı planlıyorum. Bütçem de 2000 - 3000 tl arasında fakat forumları ve yorumları takip ettiğim kadarıyla 2000 ile 3000 lira arası alınan bir cihazın iyi çıkması şansa kalmış gibi bir algı oluştu bende. Okuyup araştırdıkça kafa karışıklığım artıyor. Marka konusunda herhangi bir takıntım yok. Yaşanan sorunları takip ettikçe bütçemin üstüne çıkmaktan çekiniyorum. Tavsiye edebileceğiniz takibe alabileceğim ürünleri paylaşırsanız sevinirim.

E Çevrimdışı

eminbim

Yeni Üye
26 Ocak 2018
46

mkd3441' Alıntı:

Yaklaşık 1,5 - 2 metre mesafeden tivibu ve digitürk üzerinden maçları izleyebileceğim, pc ye bağlayarak dizi ve filmleri takip edebileceğim bir tv almak istiyorum. Daha önce 42 inç bir telefunkenim vardı görüntü kalitesi salondaki samsung tvmizin yanında ciddi anlamda kötüydü. Fakat vestel servisi gerçekten çok ilgililerdi ve 3 sene garanti olayı da avantajlı bir durumdu. Bu sefer 49inç bir cihaz almayı planlıyorum. Bütçem de 2000 - 3000 tl arasında fakat forumları ve yorumları takip ettiğim kadarıyla 2000 ile 3000 lira arası alınan bir cihazın iyi çıkması şansa kalmış gibi bir algı oluştu bende. Okuyup araştırdıkça kafa karışıklığım artıyor. Marka konusunda herhangi bir takıntım yok. Yaşanan sorunları takip ettikçe bütçemin üstüne çıkmaktan çekiniyorum. Tavsiye edebileceğiniz takibe alabileceğim ürünleri paylaşırsanız sevinirim.

Ado hocam tüm sorularınızı özetlemiş kisacasi bu fiyat aralığında hangi TV alınir diye bir konu başlığı acsaniz sorun kalmayacak gibi örnek Vestel TV olarak değerlendirdirirsek su model orta düzeyde iyi su yüksek vs gibi nasıl olur sizce biz kullací tarafı siz teknik tarafındasiniz teknik konu olunca bilgi yetersizliğinden aklımız karışıyor ortada kalıyoruz mesajla ben formu takip edene kadar bir  model vardı aklımda şimdi tuplu TV iyi demeye başladım

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

naftalin34' Alıntı:
foruma yeni üye oldum..gerçekten çok faydalı ve bilgiye dayalı anlatımlar var..sayın @ado arkadaşım ..
şu an kullandığım tv 43 inç lg tv ve yaklaşık 9 yıldır kullanıyorum..ortada boydan boya bi siyahlık çıktı ve değişim zamanı geldi..
araştırmalarım sonucunda  samsung ve sony (55 inç) tavsiye ediliyor ve fakat fiyatlar 5 6 bin...
bende pek vestele güvenmeyenlerdenim ama sizin yaılarınızla biraz o yargılardan kurtuldum ve vestel 55 ud9400 e odaklandım
film ve dizi izliyorum ayrıca evde belgesel kanalları ağırlıklı izleniyor..tavsiye edermisiniz ya da farklı bir tv öneriniz olur mu?
şimdiden teşekkürler...

Merhabalar Değerli Arkadaşım;

55UD9400 ve 55UD9350 yi karşılaştırdığım konu başlığını, yazımın sonunda ekleyeceğim.
Bu başlık altında da belirttiğim üzere ilgili modellere bakış açım, SAMSUNG panelli üretimler olması nedeniyle RENK CANLILIĞI konusunda beni tatmin etmemeleri adına çok da sıcak olmamakla birlikte, 55UD9400 olan modelde kullanılan panelin WCG özellikli bir panel olması nedeniyle beklentim olan bir ürün olduğunu da belirtmek isterim.

Sorun şu ki henüz bizzat inceleme imkanım olmadı bu paneli. Mümkün olan ilk fırsatta mutlaka kendi gözlerim ile görüp, kendi ellerim ile söküp mutlaka forumda bu bilgiyi paylaşacağım ancak beni tanıyanlar bilir, GERÇEKTEN test etmediğim ürünler hakkında katalog verileri üzerinden ASLA olumlu veya olumsuz bilgi vermiyorum zira adaletli bir yaklaşım olmaz.

Tabi burada model bazlı yaklaşımların temelinde yatan ana unsur, sizlerin hangi profilde bir izleyici olduğunuza, odanızın metrekaresine, oturma düzeninize göre de değişkenlik göstermektedir.

Bu anlamda sizlerinde en çok dikkat etmesi gereken hususların başında bu gelmelidir diye düşünüyorum.

Örnek olarak, eğer diktörtgen yapıda bir odanız var ise, oturma düzeniniz yanlara dağılım şeklinde ise Bu belirttiğiniz model ve VA yapıdaki panel ile üretilmiş diğer modeller sizin için uygun bir ürün olmayacaktır, Tabi ki açı da önemli, illa ki %100 direkt karşıda olmak zorunda değilsiniz, burada açı+mesafe üzerine mantık yürütülmelidir.

Şöyle bir görsel ile zihninizde canlandırmaya çalışayım.

Elbette ki amatör çizilmiş bir şekildir, uzman ve matematiksel hesaplar üzerine bir kurgu değildir. Sadece ana amacın, model seçimlerinizde bir çok unsurun etken olduğunun anlaşılasıdır :ok:

https://tavsiyeforumu.com/konu-vestel-55ud9350-ve-55ud9400-%C3%BCr%C3%BCn-%C3%B6zellikleri-kar%C5%9F%C4%B1la%C5%9Ft%C4%B1rma-tablosu.html

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

eminbim' Alıntı:
mkd3441' Alıntı:

Ado hocam tüm sorularınızı özetlemiş kisacasi bu fiyat aralığında hangi TV alınir diye bir konu başlığı acsaniz sorun kalmayacak gibi örnek Vestel TV olarak değerlendirdirirsek su model orta düzeyde iyi su yüksek vs gibi nasıl olur sizce biz kullací tarafı siz teknik tarafındasiniz teknik konu olunca bilgi yetersizliğinden aklımız karışıyor ortada kalıyoruz mesajla ben formu takip edene kadar bir  model vardı aklımda şimdi tuplu TV iyi demeye başladım

Aslında haklısınız, Verdiğimiz derin teknik bilgiler bazen mide bulandırıp insanları çileden çıkartabiliyor. Ancak amacımız cebinizden çıkan o yüksek bedellerin doğru adresi bulması ve sorun yaşamamanız olduğu için bu bilgileri ister istemez vermek zorunda kalıyoruz.

Sabırla okuduğunuz için teşekkürler. :ok:

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

mkd3441' Alıntı:

Söz konusu FUTBOL olunca ince eleyip sık dokumak kısmı iyiden iyiye önem kazanıyor.

Sizin mutlaka VA yapıda bir panel almanız gerekir zira ne kadar yüksek tepkime ile karşılaşabilirsek o derece iyi netice elde edebiliriz görsel tatmin açısından.

Ancak VA yapıda panel üreticilerinin abaşında SAMSUNG markası geliyor ve ben bu panellerin renk ve canlılık performanslarından çok da memnun değilim.

Şöyle de bir gerçek var ki, bu performans kaybı, son dönem yayınlanan güncel çekirdek yazılımlar ile bir nebze kapatılmış, ve yine bundan sonraki bazı modellerde WCG özellikli SAMSUNG panellerin de devreye girmesi ile bu negatif bakış açımız NÖTR hale gelecek gibi duruyor.

İzleme mesafenizin yakın olması öncelikli ele alınması gereken bir sorundur zira ne kadar yakın iseniz, detayları da, negatif etkileri de daha çok görürsünüz.

Bu anlamda izleme mesafenize bağlı olarak 4K TV almanız gerekse de, Tüm maç yayınlarının 4K yapılmaması, yapıldığı kadar olan 4K yayınlarn da çok tatmin edici olmaması yine gözardı edilmemesi gereken bir husustur.

Normalde size ''4K almalısınız'' demem gerekirken, izleme mesafeniz ve futbolsever yapıda olmanız nedeniyle FHD ancak yüksek yazılıma sahip bir model tercih eteniz gerektiğini yazmak durumundayım.

Buanlamda sizden ricam, bütçeniz doğrultusunda FHD bir kaç tv araştırıp buraya odel belirtirseniz üzerinde daha çok yoğunlaşabilirim.

Elbette ''Şu 4K tv yi buldum'' derseniz onu da seve seve incelerim. :ok:

N Çevrimdışı

naftalin34 

Aktif Üye
7 Şub 2018
213
53

Ado' Alıntı:
naftalin34' Alıntı:
şimdiden teşekkürler...

55UD9400 ve 55UD9350 yi karşılaştırdığım konu başlığını, yazımın sonunda ekleyeceğim.
Bu başlık altında da belirttiğim üzere ilgili modellere bakış açım, SAMSUNG panelli üretimler olması nedeniyle RENK CANLILIĞI konusunda beni tatmin etmemeleri adına çok da sıcak olmamakla birlikte, 55UD9400 olan modelde kullanılan panelin WCG özellikli bir panel olması nedeniyle beklentim olan bir ürün olduğunu da belirtmek isterim.

Sorun şu ki henüz bizzat inceleme imkanım olmadı bu paneli. Mümkün olan ilk fırsatta mutlaka kendi gözlerim ile görüp, kendi ellerim ile söküp mutlaka forumda bu bilgiyi paylaşacağım ancak beni tanıyanlar bilir, GERÇEKTEN test etmediğim ürünler hakkında katalog verileri üzerinden ASLA olumlu veya olumsuz bilgi vermiyorum zira adaletli bir yaklaşım olmaz.

Tabi burada model bazlı yaklaşımların temelinde yatan ana unsur, sizlerin hangi profilde bir izleyici olduğunuza, odanızın metrekaresine, oturma düzeninize göre de değişkenlik göstermektedir.

Bu anlamda sizlerinde en çok dikkat etmesi gereken hususların başında bu gelmelidir diye düşünüyorum.

Örnek olarak, eğer diktörtgen yapıda bir odanız var ise, oturma düzeniniz yanlara dağılım şeklinde ise Bu belirttiğiniz model ve VA yapıdaki panel ile üretilmiş diğer modeller sizin için uygun bir ürün olmayacaktır, Tabi ki açı da önemli, illa ki %100 direkt karşıda olmak zorunda değilsiniz, burada açı+mesafe üzerine mantık yürütülmelidir.

Elbette ki amatör çizilmiş bir şekildir, uzman ve matematiksel hesaplar üzerine bir kurgu değildir. Sadece ana amacın, model seçimlerinizde bir çok unsurun etken olduğunun anlaşılasıdır :ok:

https://tavsiyeforumu.com/konu-vestel-55ud9350-ve-55ud9400-%C3%BCr%C3%BCn-%C3%B6zellikleri-kar%C5%9F%C4%B1la%C5%9Ft%C4%B1rma-tablosu.html

çok teşekkür ediyorum..odamıza 55 inç yeterlidir izleme mesafemiz 2.5 3 mt civarı..yanlarda sıkıntı yok..ağırlıklı film ve dizi demiştim..sizin tavsiye edeceğiniz bir tv var mı? (futbol oyun yok)..teşekkürler..

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

naftalin34' Alıntı:
Ado' Alıntı:

çok teşekkür ediyorum..odamıza 55 inç yeterlidir izleme mesafemiz 2.5 3 mt civarı..yanlarda sıkıntı yok..ağırlıklı film ve dizi demiştim..sizin tavsiye edeceğiniz bir tv var mı? (futbol oyun yok)..teşekkürler..

55UD9650 yi incelemenizi öneririm. Bu modelde kullanılan panel, en üst segment panellerdendir. Yalnız MB130 anakrtlı ürün olmalı, Aynı modelin MB120 li olanı var o üründe HDR yok. Satıcılar anakart ayırımını bilemeyebilir. kodu versinler yeter. Bütçe anlamında yüksek gelir ise başka modeller bakalım :ok:

Geri
Üst Alt