Kimse darılıp gücenmesin, değerli kardeşimiz iade süreci ile uğraşmak istemedi veya firmaların hedeflediği gibi gözü korktuğu için yanaşmadı lakin biz neler olacağını söyledik,yazdık,çizdik.
Bakınız. 4 gün. Evet sadece 4 gün çalışıp arıza yapan 50'' televizyonu tam 4 ay 4 kere fabrikaya yolladık biz. TV gittiği gibi geldi ve bu adamlar ne yazık ki hak hukuk yasa yönetmelik vs tanımıyor.
''Neeee? Değişim mi? O da ne?'' kafasındalar.
Tamı tamına 11 ay boyunca uğraştırdılar tüketiciyi, 4 gün çalışan ve arıza yapan tv yi yine de değiştirmediler, kendi ellerimle dilekçesini yazıp hazırladım, hakem heyeti haklı buldu, firma kararı uygulamamak için mesajları dahi görmezden geldi, en son icra müdürlüğünde işlem başlattı kardeşimiz siz ne diyorsunuz Allah aşkına?
Awox markasından uzak durun diye ben, YETKİLİ SERVİS olduğum dönemlerde dahi hiç çekinmeden bas bas bağırdım yazdım burada.
Ürünlerin teknolojik taraflarını geçtim onlar tolere edilebilir durumlar fakat firmaların satış sonrası hizmet kalitesi diye o nedenle yıllardır bir tarafımı yırtıyorum ben.
Arkadaşın konusuna gelince;
Dilimde tüy bitti arkadaş NORMLAR HİYERARŞİSİ diye bir şey var yahu o firmaların kıytırık sözleşmeleri ASLA Yönetmelikten üstün olamaz.
Yönetmeliğin vatandaşa verdiği hakkı sözleşme geri alamaz.
Size Satış Sonrası Hizmetler yönetmeliği ile verilmiş olan bir CAYMA HAKKI var iken, bu art niyetli düzenbaz firmaların size ''Ama sözleşme var geri veremezsiniz kutuyu açmışsınız yan yatmış çamura batmışsınız'' vs vs söylemlerinin zerre kadar önemi yoktur.
YASAL olarak siz yazılı şekilde ürünü iade etmek istediğinizi ve yönetmeliğin size verdiği hak çerçevesinde cayma hakkınızı kullanmayı talep ettiğinizi belirtin ve bu yazı (Onlara iletilmiş yazı) sizin elinizde olsun tamam başka bir şeye ihtiyacınız yok.
Sonra bırakın onlar istediği kadar gevelesin.
Yönetmelik diyor ki ''Vatandaş internetten satın aldığı nalı 14 gün içerisinde KOŞULSUZ iade edebilir'' bu kadar.
İade edilemeyecek ürünler elbette var,
Kulaklık, İç çamaşırı, Mayo, Dijital lisans içerikli ürünler vs
Yahu televizyonu ben kutusunu açmadan nasıl bir halt olduğunu nereden bileceğim kardeşim?
Yönetmelik bana cayma hakkını süs olsun diye mi veriyor?
Kutuyu açacağım, malın kalitesine bakacağım, beğeneceğim, beğenirsem kalacak, mal eğer bana anlatıldığı veya reklamı yapıldığı gibi değilse, veya mükemmel mal dahi olsa farketmez KOŞULSUZ iade etmek istiyorsam ederim o kadar.
Siz talebinizin yazılı olduğu belgeyi elinizde tutun, karşı taraf talebinizi reddetsin, siz de cevap olarak bu yazışma kayıtları ile hakem heyetine gideceğinizi, bu gün olmasa dahi 6 ay sonra tıpış tıpış o malı alacaklarını, 6 ay boyunca o malı kullanmaya devam edip malı ikinci ele çıkartacağınızı ama onların gıkını dahi çıkartamayacağını ve devlet sizin hakkınızı size teslim ettiğinde verdiğiniz parayı geri alıp 6 ay kullanılmış malı onlara iade edeceğinizi zira YASAL SÜRE zarfında cayma hakkınızı kullanmak istediğinizi sizin bildirdiğinizi fakat onların reddettiğinin yazışmasının elinizde olduğunu, Yüce Devletimizin de bu yazışma kapsamında sizin hakkınızı er yada geç vereceğini belirtin sonra bırakın onlar ne halt ederse etsin.
Siz tv yi kullanmaya devam edin. Hakem heyeti karar bağladığında kararı da uygulamıyorlarsa icraya verirsiniz siz de olur biter. Adresleri yerleri yurtları belli, Hacze taksiyle gider ve taksi parasını bile ödetirsiniz istiyorsanız.
Dilerseniz siz uğraşmayın avukata verin avukat kendi parasını dahi ödetsin karşı tarafa.
Bunlara anladığı dilden konuşacaksınız kardeşim, sadece buralarda yazıp çizmekle olmaz.