TCL 55C728 Ürün İnceleme Videosu Quantum 120hz UHD CSOT Panel

burak33 Çevrimdışı

burak33 

Yeni Üye
11 Kas 2021
19
36
Fiyat konusunda ne yazık ki bir yorum yapamam. Bir cihaz alacağım zaman modelleri detaylı inceleyip karar veririm.
55C715'te yeşil baskın bir tonlama vardı. Ne kadar kıssam da yeşildi.
sayfasında "Teknik Özellikler" linkine tıklayın. Oradan da "Görüntü özelliklerine" tıklayın. Orada "Micro Dimming" için "VAR (Aç/Kapa), 1296 bölge" yazdığını göreceksiniz. Bölge tanımı local dimming var ise için geçerli bir tanımdır.
+90 (850) 209 98 25 numarasından TCL müşteri hizmetleri ile görüştüm. Websitenizde bu TV için Micro Diming özelliği olduğunu belirtmişsiniz, bu özelliğin olduğunu teyit edebilir misiniz dedim. Biraz önce bana dönüş yaptılar ve Mikro Diming özelliğinin olduğunu teyit ettiler.

Ben de kurulum için talepte bulundum. Güven Elektronik kuruluma gelecekmiş. Büyük ihtimalle yarın kuruluma gelirler.

Servis elemanlarının muntazam iş yaptıklarını düşünmediğim için ayaklı kurulum istedim, sonrasında kendi ustama hareketli askı aparatına montaj yaptıracağım.

Aşağıdaki hareketli askı aparatını 235 TL’ye satın aldım.

Son düzenleme:
F Çevrimdışı

FlashX

Aktif Üye
16 Haz 2020
155
24
+90 (850) 209 98 25 numarasından TCL müşteri hizmetleri ile görüştüm. Websitenizde bu TV için Micro Diming özelliği olduğunu belirtmişsiniz, bu özelliğin olduğunu teyit edebilir misiniz dedim. Biraz önce bana dönüş yaptılar ve Mikro Diming özelliğinin olduğunu teyit ettiler.

Ben de kurulum için talepte bulundum. Güven Elektronik kuruluma gelecekmiş. Büyük ihtimalle yarın kuruluma gelirler.

Servis elemanlarının muntazam iş yaptıklarını düşünmediğim için ayaklı kurulum istedim, sonrasında kendi ustama hareketli askı aparatına montaj yaptıracağım.

Bu televizyon için alıcıların görüşleri önemli, detaylandırmanız satış grafiğinde etkili olup, buradaki yorumlar ön ayak olacaktır.

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45

Zaten micro dimming olduğu aşikar. Ancak "1296 Bölge" diye bir ibare koyarsanız bu local dimming anlamına geliyor. Micro dimming'de bölge tanımı olmaz.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65

Güle güle kullanın :ok

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
teraspy teraspy A aeronics Ben de aldım bu TV'den 7.120 gibi bir fiyata. Yarın kuruluma gelecekler nasıl sizce fiyat/performans açısından değerlendirildiğinde? 55Q60T ile arasında kaldım sonrasında 55C728'i tercih ettim. Umarım pişman etmez ?
Güle güle kullanın :ok, çok anladığım bir konu değil ama pişmanlık duyacağını sanmıyorum doğrusu ,tabii sevgili A aeronics daha iyi bilgi verir bu konuda :ok

M Çevrimdışı

MoRTaLSouL

Yeni Üye
26 Eki 2021
40
28
Sevgili A aeronics in uyardığı ve benim de ısrarla ürün görmek istememin haklı sebeplerinden birisi olan bu bilgi karmaşası neticesi insan ne yorum yapacağını şaşırıyor.

Kendi yağı ile kavrulan, inceleyeceği ürünleri maddi imkanlar elverdiği ölçüde kendisi satın alıp inceleyen bizlerin her ürüne ulaşabilecek gücü olmaması ve firmaların da sanıyorum ki huyumuzu bildiklerinden dolayı bize ürün göndermeye yanaşmaması nedeniyle bu karmaşalar meydana geliyor üzülüyorum aslında.

Hiç bir zaman ticari çıkar uğruna tüketicisini yanıltan veya kafa karıştıran firma ve markaların değirmenine su taşımadım, taşımayacağım da.

Bazı konuları somut veriler ile kendim tespit edene kadar yorum yapmak doğru olmuyor bir kere daha görmüş anlamış olduk.

Bu işi çözebilmek adına aslında bir girişimde bulundum ve bir süreliğine KATIL özelliğini aktif hale getirip dedim ki ''Beyler destek olursanız, burada biriken para ile incelenmesini istediğiniz ürünü satın alıp iliğine kadar inceler, sonra siz nasıl istiyorsanız ya çekilişle katılımcılardan birisine yüksek indirimli satar ya hediye ederiz'' Demiştim. Bana kalsa indirimli satıp bir sonraki incelenmesi istenen ürünü satın alabilirdik biriken para ile lakin yaklaşık 2 ayda 20 kişiden destek gelince hesabı kapatıp ücretlerin iade edilmesini sağladım. (Sanırım 70-80tl birikmişti)

Hatta birçok arkadaşımız ''Adem Helvacı paralar geri döndü neden?'' diye yazdılar ama olmadı dostlar, hayallerdeki başka idi, gerçekler başka oldu :)

Yani tek başımıza bu kadar, işin özü bu..
Her şey için Teşekkür ederim hocam. Sonuç olarak sizin suçunuz yok, elimizde ki verilere bakarak bu değerlendirmeyi yaptık :) Cihazlarımız gelsin de sizin yönlendirmeleriniz doğrultusunda cihazları iliğine kadar inceleyelim :)

burak33 Çevrimdışı

burak33 

Yeni Üye
11 Kas 2021
19
36
Zaten micro dimming olduğu aşikar. Ancak "1296 Bölge" diye bir ibare koyarsanız bu local dimming anlamına geliyor. Micro dimming'de bölge tanımı olmaz.
Bu local dimming olayına çok hakim değilim; ama TCL diyor ki websitemizde yazan teknik özellikler doğru. Şöyle de bir paylaşım buldum TCL tarafından yapılmış. Farklı bir micro dimming mi kullanılıyor bilmiyorum.

7B606FB7-31DC-4173-A3EA-5151E28AE922.jpg

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Bu local dimming olayına çok hakim değilim; ama TCL diyor ki websitemizde yazan teknik özellikler doğru. Şöyle de bir paylaşım buldum TCL tarafından yapılmış. Farklı bir micro dimming mi kullanılıyor bilmiyorum.

Netice itibari ile amaçlarına ulaşıyorlar. Teknolojilerindeki falsoların konuşulması yerine ''var idi yok idi'' tartışmaları zaten olmasını istedikleri durum.

Edge Dimming - Local Dimming - Frame Dimming - Full Array Dimming - Micro Dimming - Global Dimming

İstedikleri isim ile istedikleri değişiklikleri uygulasınlar illa ki bir yerden mutlaka fire veriyorlar ve o nedenle sürekli MİNİK oynamalar ile KOCA KOCA isim değişiklikleri yapıyorlar. Faydasız demiyorum kesinlikle ancak kusursuz da değiller.

Ben bu teknolojiyi çıplak hali ile ilk defa 2012 yılında fabrikaya eğitimine gittiğimde gördüm. O zamanlar malumunuz yazılım teknolojisi de bu derece ileri değildi, bekleneni karşılayamadı üretim. Chip sayısı düşük, lensler büyük, yazılım gecikmeli ama yine de o AY demosunda başarılıydı. Zaten benim örneklerimde AY vermemin nedeni gözümde hep o görüntünün canlanması ve konuyu anlatmaya en uygun senaryolardan birisi olması.

En iyisi bir gün birkaç aydınlatma havuzu (BLU) bir araya getirip, panelsiz çıplak halleri ile size bu teknolojileri anlatmak :ok

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45

Kabaca şöyle anlatayım.
Bir film size saniyede 24 kare fotoğraf gösterir.
Frame Dimming - Full Array Dimming - Micro Dimming - Global Dimming aydınlatma yapısında arkadaki aydınlatma elemanlarının parlaklığını ayrı ayrı kontrol edemiyorsunuz. Hepsinin parlaklığını aynı oranda arttırıp azaltabiliyorsunuz.
Televizyon ise ne yapıyor bunun için. Size gösterilecek ilk kareyi alıyor. Görüntü işleyici bunu işliyor. TCL'in dediği bu kareyi 1296 parçaya bölüp her birinin ne kadar karanlık olduğunu analiz ediyor. Bu 1296 analiz sonucunu belli bir matematikten geçirip bir ortalama değer elde ediyor ve arkadaki ledlerin parlaklığını bu değere göre ayarlıyor. Sonra bunu her bir kare için tekrarlıyor. Ledleri bağımsız kontrol edemediği için tüm ledler aynı parlaklığa sahip oluyor. Karanlık bir sahnede arkadaki ışığı arttırarak renkleri parlaklaştırdığı için karanlıktaki cisimleri görüyorsunuz ancak arka taraftan o kadar ışık verilince siyahlar da griye dönmeye başlıyor. Bu mantıkla baktığımızda aşağıdaki resimdeki siyah yerler koyu griye dönerken beyaz renk te biraz matlaşacaktır. Ya da beyazı tam verebilmek için siyah daha da açık tonlu bir griye dönecektir.

İşin içine Local Dimming (Full Array de olabilir Edge de olabilir) girince ise arka plandaki her bir led birbirinden bağımsız olarak kontrol edilebiliyor. Bu durumda siyah bölgelerin arkasında kalan LEDler kapatılacak, sadece beyaz dairenin arkasında kalan ledler yanacaktır. Böylece siyahlar siyah olacak. Beyaz dairenin altında kalan ve dairenin kenarlara yakın olan ledler ışık verdiği için dairenin etrafında koyu gri bir hare oluşacak. İşte buna "Blooming" ya da "Halo Effect" efekt diyorlar.

Daha önce paylaştığım C825 ve C728'in yan yana olduğu bir video var. Onu youtube üstünden tam ekran açıp 04:10'daki bal damlama sahnesine bakarsanız MicroDimming'li C728'in siyahları nasıl griye çevirdiğini ve local dimming'li C825'de ise balın etrafındaki harelenmeyi çok net görebilirsiniz.

Peki mükemmel çözüm ne dersek? Her pikselin parlaklığını birbirinden bağımsız olarak kontrol etmek bu blooming'in çözümü ve şu an için sadece OLED teknolojisi var elimizde. Onun da kendince dezavantajları var. LCD panel üstünde çalışılan microLED teknolojisi var. Bir de eksi bir teknoloji olan plazma televizyonlar var.

ddb553d37a1e9f8a44.jpg

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

aykutadar

Yeni Üye
14 May 2018
44
54
Netice itibari ile amaçlarına ulaşıyorlar. Teknolojilerindeki falsoların konuşulması yerine ''var idi yok idi'' tartışmaları zaten olmasını istedikleri durum.

Edge Dimming - Local Dimming - Frame Dimming - Full Array Dimming - Micro Dimming - Global Dimming

İstedikleri isim ile istedikleri değişiklikleri uygulasınlar illa ki bir yerden mutlaka fire veriyorlar ve o nedenle sürekli MİNİK oynamalar ile KOCA KOCA isim değişiklikleri yapıyorlar. Faydasız demiyorum kesinlikle ancak kusursuz da değiller.

Ben bu teknolojiyi çıplak hali ile ilk defa 2012 yılında fabrikaya eğitimine gittiğimde gördüm. O zamanlar malumunuz yazılım teknolojisi de bu derece ileri değildi, bekleneni karşılayamadı üretim. Chip sayısı düşük, lensler büyük, yazılım gecikmeli ama yine de o AY demosunda başarılıydı. Zaten benim örneklerimde AY vermemin nedeni gözümde hep o görüntünün canlanması ve konuyu anlatmaya en uygun senaryolardan birisi olması.

En iyisi bir gün birkaç aydınlatma havuzu (BLU) bir araya getirip, panelsiz çıplak halleri ile size bu teknolojileri anlatmak :ok
Adem Helvacı Adem Helvacı hocam Grundig 55gfu8960
Micro dimming tv 4990 tl bu cihaz bu fiyata alınırmı?
Ne dersiniz

burak33 Çevrimdışı

burak33 

Yeni Üye
11 Kas 2021
19
36
Kabaca şöyle anlatayım.
Bir film size saniyede 24 kare fotoğraf gösterir.
Frame Dimming - Full Array Dimming - Micro Dimming - Global Dimming aydınlatma yapısında arkadaki aydınlatma elemanlarının parlaklığını ayrı ayrı kontrol edemiyorsunuz. Hepsinin parlaklığını aynı oranda arttırıp azaltabiliyorsunuz.
Televizyon ise ne yapıyor bunun için. Size gösterilecek ilk kareyi alıyor. Görüntü işleyici bunu işliyor. TCL'in dediği bu kareyi 1296 parçaya bölüp her birinin ne kadar karanlık olduğunu analiz ediyor. Bu 1296 analiz sonucunu belli bir matematikten geçirip bir ortalama değer elde ediyor ve arkadaki ledlerin parlaklığını bu değere göre ayarlıyor. Sonra bunu her bir kare için tekrarlıyor. Ledleri bağımsız kontrol edemediği için tüm ledler aynı parlaklığa sahip oluyor. Karanlık bir sahnede arkadaki ışığı arttırarak renkleri parlaklaştırdığı için karanlıktaki cisimleri görüyorsunuz ancak arka taraftan o kadar ışık verilince siyahlar da griye dönmeye başlıyor. Bu mantıkla baktığımızda aşağıdaki resimdeki siyah yerler koyu griye dönerken beyaz renk te biraz matlaşacaktır. Ya da beyazı tam verebilmek için siyah daha da açık tonlu bir griye dönecektir.

İşin içine Local Dimming (Full Array de olabilir Edge de olabilir) girince ise arka plandaki her bir led birbirinden bağımsız olarak kontrol edilebiliyor. Bu durumda siyah bölgelerin arkasında kalan LEDler kapatılacak, sadece beyaz dairenin arkasında kalan ledler yanacaktır. Böylece siyahlar siyah olacak. Beyaz dairenin altında kalan ve dairenin kenarlara yakın olan ledler ışık verdiği için dairenin etrafında koyu gri bir hare oluşacak. İşte buna "Blooming" ya da "Halo Effect" efekt diyorlar.

Daha önce paylaştığım C825 ve C728'in yan yana olduğu bir video var. Onu youtube üstünden tam ekran açıp 04:10'daki bal damlama sahnesine bakarsanız MicroDimming'li C728'in siyahları nasıl griye çevirdiğini ve local dimming'li C825'de ise balın etrafındaki harelenmeyi çok net görebilirsiniz.

Peki mükemmel çözüm ne dersek? Her pikselin parlaklığını birbirinden bağımsız olarak kontrol etmek bu blooming'in çözümü ve şu an için sadece OLED teknolojisi var elimizde. Onun da kendince dezavantajları var. LCD panel üstünde çalışılan microLED teknolojisi var. Bir de eksi bir teknoloji olan plazma televizyonlar var.

ddb553d37a1e9f8a44.jpg
Çok teşekkür ederim detaylı açıklamanız için. Anladım bahsi geçen dimming farklarını.

Adem hocam çok teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için. Ne yazık ki firmaların böyle çakallıkları oluyor. Sizin bi havuzda para toplayıp, o parayla incelenecek TV satın alma düşünceniz aslında çok mantıklı. Ama sanıyorum ki istenilen miktar toplanmamış. Bunu tekrar gündeme getirmek lazım, sizin incelemenizle bu TV’den haberdar olup satın aldım. YouTubedaki TV incelemeleriniz için de tekrar teşekkürler.

Bu arada bugün TV’yi kurdurdum. Hareketli askı aparatı ile de duvara da monte ettirdim. LG servisi gelip kurdu.

Panel test etmek için video ve fotoğraflar var mıdır burada paylaşılan daha önce? Var ise paylaşırsanız sevinirim.

Bir de Türksat kanalları kurmak istiyorum, TKGS ile nasıl kurabilirim bilgisi olan var mı bu konuda? Nereden hangi seçenekleri seçmeliyim?

C4614E9A-8B40-4AC9-8EA5-0392F07EDFD9.jpg
5BAF0120-95E8-49F3-B478-28E9BB5A29B9.jpg
BB2E4F6A-7ACA-4684-ADB0-4EA373DC08DD.jpg

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt