TCL 55C728 Ürün İnceleme Videosu Quantum 120hz UHD CSOT Panel

K Çevrimdışı

Kerem3435

Yeni Üye
5 Kas 2021
44
44
Yarın Kızılay a gidecem. Mağazaların birine girip bakarım. Servis menüsünü atarım goruntusunu 65 inç in
Çok teşekkür ederim ?

Aynı adamın C825 ile C728'i yanyana koyduğu videosu da var. Burada local dimming'li C825 ile local dimming'siz 728'i karşılaştırıyor.

Displayspicifications'daki bilgiler ne yazık ki her zaman doğru olmayabiliyor. Üstteki videoda displayspicifications'ın 1296 bölgeli local dimming C728 ile C825'in yan yana aynı kaynaktan beslenmesi videosu var.
Videoyu izlediğinizde local dimming farkını anlayacaksınızdır zaten.

Bilgi için çok teşekkür ederim ?Yine dönüp dolaşıp öyle yada böyle Oled’e geliyoruz?Gerçekten ikisi arasında ciddi fark var.

Son düzenleme:
M Çevrimdışı

MoRTaLSouL

Yeni Üye
26 Eki 2021
40
28
Adem Helvacı Adem Helvacı peki hocam bu cihaz FALD panel değil local dimming yok. Ne diyorsun bu fiyata (ort:7500₺) değer mi? Değmezse söyle iptal edelim :) Adem hocam birde bu cihazın şu durumda C725 ile donanım haricinde farkı kalıyor mu? Paneller değişiklik gösteriyor mu?

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45
Adem Helvacı Adem Helvacı peki hocam bu cihaz FALD panel değil local dimming yok. Ne diyorsun bu fiyata (ort:7500₺) değer mi? Değmezse söyle iptal edelim :) Adem hocam birde bu cihazın şu durumda C725 ile donanım haricinde farkı kalıyor mu? Paneller değişiklik gösteriyor mu?
C725 60 Hz bir panele sahipken, C728 120Hz bir panele sahip.
Bunu dışında işlemci, RAM ve dahili depolamalarında da fark var.

Bu arada dikkatimi şimdi çekti 1296 bölge bilgisini C725'e de yazmışlar.

T Çevrimdışı

tcetintas

Yeni Üye
16 Eki 2021
7
44
C725 60 Hz bir panele sahipken, C728 120Hz bir panele sahip.
Bunu dışında işlemci, RAM ve dahili depolamalarında da fark var.

Bu arada dikkatimi şimdi çekti 1296 bölge bilgisini C725'e de yazmışlar.
c728 de de yazıyor . beden c725 var servis menüsüne girince localdiming yazılım bilgisi sorguladığımda yok görünüyor

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45
c728 de de yazıyor . beden c725 var servis menüsüne girince localdiming yazılım bilgisi sorguladığımda yok görünüyor
Konu en başta C825 ve C728 idi ve her ikisinde de 1296 bölge yazıyor. 725'e daha önce bu gözle bakmamıştım. İşlemcisine bakmak için girdiğimde dikkatimi çekti C725'te de yazdığı.
Siteye bilgi girişi yapılırken hata olduğuna inanmak istiyor insan ister istemez. Bilkom ve TCL bünyesinde bunlar arasındaki farkları anlayan teknik personel olduğuna inanmak istiyorum bir tüketici olarak.

T Çevrimdışı

tcetintas

Yeni Üye
16 Eki 2021
7
44
Konu en başta C825 ve C728 idi ve her ikisinde de 1296 bölge yazıyor. 725'e daha önce bu gözle bakmamıştım. İşlemcisine bakmak için girdiğimde dikkatimi çekti C725'te de yazdığı.
Siteye bilgi girişi yapılırken hata olduğuna inanmak istiyor insan ister istemez. Bilkom ve TCL bünyesinde bunlar arasındaki farkları anlayan teknik personel olduğuna inanmak istiyorum bir tüketici olarak.
hocam size katılıyorum tcl bünyesinde bu işiten anlayan kişi olduğunu ben de düşünmüyorum . eğer siteye olmayan bir özelliği yazmış isler bu cihazları alan kişilerin iade hakkı doğmaz mı. ayrıca yanlış görmediysem local dimming değilde micro dimming olarak yazmışlar.

birde c725 serisinde bir tane HDMI 2.1 var yazıyor . ama tüm özeliklerini kullanamadığımız bir 2.1 ile geliyormuş . ayrıca bu videoda aynı c725 incelemişler bendeki televizyon ile menülerin alakası yok videoda incelenen tv de daha çok özleikl var :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Sevgili A aeronics in uyardığı ve benim de ısrarla ürün görmek istememin haklı sebeplerinden birisi olan bu bilgi karmaşası neticesi insan ne yorum yapacağını şaşırıyor.

Kendi yağı ile kavrulan, inceleyeceği ürünleri maddi imkanlar elverdiği ölçüde kendisi satın alıp inceleyen bizlerin her ürüne ulaşabilecek gücü olmaması ve firmaların da sanıyorum ki huyumuzu bildiklerinden dolayı bize ürün göndermeye yanaşmaması nedeniyle bu karmaşalar meydana geliyor üzülüyorum aslında.

Hiç bir zaman ticari çıkar uğruna tüketicisini yanıltan veya kafa karıştıran firma ve markaların değirmenine su taşımadım, taşımayacağım da.

Bazı konuları somut veriler ile kendim tespit edene kadar yorum yapmak doğru olmuyor bir kere daha görmüş anlamış olduk.

Bu işi çözebilmek adına aslında bir girişimde bulundum ve bir süreliğine KATIL özelliğini aktif hale getirip dedim ki ''Beyler destek olursanız, burada biriken para ile incelenmesini istediğiniz ürünü satın alıp iliğine kadar inceler, sonra siz nasıl istiyorsanız ya çekilişle katılımcılardan birisine yüksek indirimli satar ya hediye ederiz'' Demiştim. Bana kalsa indirimli satıp bir sonraki incelenmesi istenen ürünü satın alabilirdik biriken para ile lakin yaklaşık 2 ayda 20 kişiden destek gelince hesabı kapatıp ücretlerin iade edilmesini sağladım. (Sanırım 70-80tl birikmişti)

Hatta birçok arkadaşımız ''Adem Helvacı paralar geri döndü neden?'' diye yazdılar ama olmadı dostlar, hayallerdeki başka idi, gerçekler başka oldu :)

Yani tek başımıza bu kadar, işin özü bu..

Son düzenleme:
H Çevrimdışı

harock

Yeni Üye
8 Eki 2021
10
33
hocam size katılıyorum tcl bünyesinde bu işiten anlayan kişi olduğunu ben de düşünmüyorum . eğer siteye olmayan bir özelliği yazmış isler bu cihazları alan kişilerin iade hakkı doğmaz mı. ayrıca yanlış görmediysem local dimming değilde micro dimming olarak yazmışlar.

birde c725 serisinde bir tane HDMI 2.1 var yazıyor . ama tüm özeliklerini kullanamadığımız bir 2.1 ile geliyormuş . ayrıca bu videoda aynı c725 incelemişler bendeki televizyon ile menülerin alakası yok videoda incelenen tv de daha çok özleikl var :)

Videodaki arayüz Google TV diye geçiyor 2021 model C serilerine gelecekti en son ekim ayı içinde arayüz ondan değişik ama çok ta güzüel olmuş uygulama arka planları uygulama rengi şeklinde ışık saçıyor benim 50C725 de bugün kurulacak umarım memnun kalırım gerçi benimkisi eşekten inip ferrariye binmek gibi olacak vestelin 32ph5065 den sonra :) bir ara grafik ayarları paylaşılmıştı o ayarlar da bu yeni google tv arayüzünde farklılık gösteriyor diye biliyorum bu videoda bahsettiğim Android TV ile Google tv karşılaştırması var.

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45

Videodaki C725 Google TV (chromecast'lerde de var), Türkiyedekiler ise Android TV. Arayüzdeki farkların ana nedenlerinden biri bu.
C725 tüm özelliklerini kullanamadığınız HDMI 2.1 ile geliyor çünkü paneli 60 Hz olan bir televizyon. HDMI 2.1 standardı 120 Hz'e kadar destek verir. Bundan dolayı tüm özelliklerini kullanamadığınız bir HDMI 2.1 portunuz var. Ancak eARC desteğinin de HDMI 2.0b ile gelmeye başladığını göz önünde bulundurmakta fayda var. HDMI 2.1'de komple standartın içine girmiş oldu.
Micro Dimming, Global Dimming ve Frame Dimming hepsi aynı şey aslında. Gösterilecek karenin parlaklığını kontrol etmek üstüne kurulu bir algoritma var.
Local dimming'de tek kare içindeki bölgeleri bağımsız olarak kontrol edebilirken, Pixel Dimming her bir noktayı bağımsız kontrol edebiliyor ki bu konudaki tek teknoloji OLED.
MiniLED aslında bir geçiş teknolojisi bu konuda. Hedeflenen durak ise MicroLED teknolojisi. Böylece her pikselin arkasına bir adet LED konumlandırılacak ve OLED'in ömür ve yanma gibi problemlerinin önüne geçilmiş olacak. MicroLED teknolojisi ne zaman piyasaya gelir orasını bilemem tabii.

Adem Helvacı Adem Helvacı
Katıl olayı gözümden tamamıyle kaçmış.

burak33 Çevrimdışı

burak33 

Yeni Üye
11 Kas 2021
19
36
Selamlar. TV bugün teslim edildi. Henüz kurdurmadım. Bize detay bilgi verdiğiniz için teşekkürler A aeronics. Şimdi bu TV'de FALD panel yok ve local dimming yok. Ortalama (7750 TL) fiyata değer mi? Adem Helvacı Adem Helvacı. Bir de A aeronics TCL TR sayfasında mı FALD panel olduğu bilgisi yazıyor? Link varsa paylaşabilir misiniz?

tcle721fff9b35a616d.jpg

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45
Selamlar. TV bugün teslim edildi. Henüz kurdurmadım. Bize detay bilgi verdiğiniz için teşekkürler A aeronics. Şimdi bu TV'de FALD panel yok ve local dimming yok. Ortalama (7750 TL) fiyata değer mi? Adem Helvacı Adem Helvacı. Bir de A aeronics TCL TR sayfasında mı FALD panel olduğu bilgisi yazıyor? Link varsa paylaşabilir misiniz?

tcle721fff9b35a616d.jpg
Fiyat konusunda ne yazık ki bir yorum yapamam. Bir cihaz alacağım zaman modelleri detaylı inceleyip karar veririm.
55C715'te yeşil baskın bir tonlama vardı. Ne kadar kıssam da yeşildi.
sayfasında "Teknik Özellikler" linkine tıklayın. Oradan da "Görüntü özelliklerine" tıklayın. Orada "Micro Dimming" için "VAR (Aç/Kapa), 1296 bölge" yazdığını göreceksiniz. Bölge tanımı local dimming var ise için geçerli bir tanımdır.

C Çevrimdışı

cceylan

Yeni Üye
24 Ağu 2021
28
59
tcl sitesinde bu ürün için : 2K HDR10 Çözümleme ve Dolby Vision IQ yazıyor. bunun 4k olması gerekmiyor muydu

Geri
Üst Alt