Sony Tv (KD-55XD8505) 6 kırmızı ışık yanma hatası için yardım ve fikirlerinizi bekliyorum.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Ve kabullenemediğim şey nasıl olurda 1 belkide 2 şerit Led Bar değişimi ve işçiliği minimum 1.500tl gibi uçuk bir fiyata çıkabilir inanmak mümkün değil. Malum günümüz şartları ve ekonominin farkındayım lakin yinede aklıma almıyor malesef.
Buradaki en temel durum üstlenilen risk ve işin uzun olması.

Zor değil fakat uzun süren ve afedersiniz KIL bir iştir.

Şöyle değerlendirin.

Siz bu tv yi sağlam teslim ettiniz doğru mu? Doğru
Sağlam geri istersiniz doğal olarak doğru mu? O da doğru
Usta işlem yaparken panel kırılırsa ''Beni ilgilendirmez aga, tak yeni paneli ver televizyonumu'' dersiniz doğru mu? O da doğru.

İşte istenen yüksek bedellerin sebebi aynı zamanda bir sigorta vazifesidir. Diyelim ki her 10 müşteriden birisinde panel kırıldı, işte o kırılmanın bedeli de bir şekilde sizden çıkıyor.

Geçmediğimiz köprülere ödediğimiz geçiş parası gibi :)

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,075
Teşekkürler ama Adem Helvacı Adem Helvacı ya söz verdim artık spotçulara satamam malesef. :gul

Selâmün aleyküm

Elimizde olanlarla bir yol çizmek ( ? )

Sony Tv KD-55XD8505

1 - Yaptırmak yetkili servis

2 - Yaptırmak özel servis

3 - Kendin yapmak .

Alt seçenekler
Kendin alıp led bar
Servis led bar
vs gibi seçenekler .

Türkiye led bar almak ? ( Çinden geliyor ve Garanti durumu ? / Çinden led bar almak ? Garanti durumu ?

Kendiniz tamir yeteneğiniz durumu veya yardım almak gibi .

Biri teklifte bulunsun farz edin tv sizin olsun göstermiyor .
Bu tv yi tamir ettirmek için alırmısınız ? , almazmısınız ?
Yönünüzü çizecek bir varsayım .

Diğer seçenekler ( mal ve paraya önemseme )

4 - Hayır işi diyorsanız , kargo parasını ben vereyim , tv yi bana hibe edin ? bana verin ( aklınızdaki sorunlar gitsin )
tamiri benden hayırlı yere gitmesi ile .

5 - Hayır işi diyorsanız kendinizin teslimi ( öğretim kurumu , derslik , vs gibi ) ( En güzel seçenek )
hayır için verilen yerin hayır severlerin yardım paraları ile tamiri ile .

Yardımı yapılacak yerde önemli
Götürür evine ( Resmi evrak düzenlenmeli ve ara sıra kontrol edilmeli ? )
Bu seçenek yardım ile : Ruhunuzu dinlendirecektir ( Sorunlarınız biter , Malın yok derdinde yok ) ve ahiret içinde yatırım .

Seçenekler için sizinde ilave düşünceleriniz ile fazla kafayı takmadan elimizde olanlarla çözüm bulmak ?
Kendimize zarar vermemek önemli ( düşünce üzerine düşünce fazlası zarar ) .
İstekler fazla olunca !!!

Sonuç : Kararınız . ( son düşünce ile çözüm yolu çizilmesi ) ?

Diğer
Yetkili servisler için yazı yazmıştım sildim , gülersiniz diye istekler ( resmi arıza tesbit tutanağı hakkında )
Yetkili servis arızaya bakıp ( gözlemi ? ve teknik bilğisi ile mi ? , teknolojik cihazlarla ve aletlerlemi ? veya uyğulama yaparak mı ? )
Hiç bir servis tutanaklı arıza tesbiti vermez gibi geliyor . ne yazdığınıda bilmek gerekir bir kelime önemli .
Sonrası başına iş alacak diye !!!

Arıza için gel parayı al git . ( sistemi ) arızayı yaptırmanız halinde bu bedel düşülecek . ( zaten yaptırmış olsanız bu bedeli içine koyuyor sonra düşüyor )
Taktik ( müşteyi tatlı söz ile ? )
Farklı yetkili servislerde ayrı ayrı tamir para bedeli ( kafasına göre )
Taşaron etme . ( Yetkili servis tamiri yapmıyor , özel servis tamiri yapıyor yetkili servis komisyoncu gibi )
Hizmet bedeli için fiş tatura yok ve arıza tespit tutanağı yok . ( aklı başında tesbit tutanağı yazılan kelimenin önemi )
Arıza işinden yarı anlamak gerekir .
Zaten anlasam zaten kendim yaparım !!! ( AHLAK önemli )
Örnek : Başlatma düğmesi bozulmuş ana kart yanık misali ?

SAĞLIKLI GÜNLER . ( Bu yazımda biraz saçmaladım acaba ? )

Son düzenleme:
Cøsmøs Çevrimdışı

Cøsmøs

Yeni Üye
25 Eki 2021
34
Öncelikle Adem Helvacı Adem Helvacı, teraspy teraspy, TEKNOwest TEKNOwest, istanbul istanbul ve Umut Barış Umut Barış sizlere çok teşekkür ederim. Zaman ayırıp sıkılmadan, üşenmeden (belkide sıkılıp üşenerek?) videolarla, adreslerle ve uzun-açıklayıcı yazılarınızla bana yardımcı olmaya, bilgilendirmeye vede çözüm sunmaya çalıştınız çok sağolun.

Artık kafamda hemen hemen herşey daha net ve kesin o yüzünden ilk seçenek olarak Tv yi bu haliyle satabilirsem eğer elden çıkarmayı düşünüyorum (Çünkü zaten vadesi doldu dolacak Led ini yaptırsan başka yeri gidecek yada servis tamir ederken iyice haşat edecek diye beni epey bi strese sokup mahfettiniz(!) Benim moraller sıfır sıfır sıfır.:haha1
1 hafta içinde sonuç alamazsam ikinci seçenek olan SONY Yetkili Servise başvuracam tabi Tv nin daha beter olma olasılığını ve dolandırılma riskini göze alarak!:dry

Tabiki son durumu sizlerle paylaşacağım. Bu süreçte yine yardımcı olmaya alternatif çözümler sunmaya çalışanlara kapım açık ama başka bir olasılık kaldığını pek sanmıyor ki daha ne olsun bundan ötesi bedava Tv almamdır herhalde... Düşündümde fenada olmaz hani(!)

Umarım Forumunuz ve Ahlakınız hep daim olur. Ve umarım benim gibi nicelerine yardım edip çözüm sunarsınız ve benim gibi niceleride sizi ihya edip saygı gösterir.
Herkese tekrar teşekkür ederim.Kalın salıcakla...?

(Yahu bu ne be son kısım veda konuşması gibi oldu!? Ulan malum mu oluyor acaba kesin vadem doldu Tv elimde patlamazsa iyidir! :uzgun)

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,075
Bu link yazı size bir fikir verecektir.
Sizin durumundan daha kötü.

burda tamir imkanlari cok kısıtlı servislere gondermektense atmak daha karli

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Öncelikle Adem Helvacı Adem Helvacı, teraspy teraspy, TEKNOwest TEKNOwest, istanbul istanbul ve Umut Barış Umut Barış sizlere çok teşekkür ederim. Zaman ayırıp sıkılmadan, üşenmeden (belkide sıkılıp üşenerek?) videolarla, adreslerle ve uzun-açıklayıcı yazılarınızla bana yardımcı olmaya, bilgilendirmeye vede çözüm sunmaya çalıştınız çok sağolun.

Artık kafamda hemen hemen herşey daha net ve kesin o yüzünden ilk seçenek olarak Tv yi bu haliyle satabilirsem eğer elden çıkarmayı düşünüyorum (Çünkü zaten vadesi doldu dolacak Led ini yaptırsan başka yeri gidecek yada servis tamir ederken iyice haşat edecek diye beni epey bi strese sokup mahfettiniz(!) Benim moraller sıfır sıfır sıfır.:haha1
1 hafta içinde sonuç alamazsam ikinci seçenek olan SONY Yetkili Servise başvuracam tabi Tv nin daha beter olma olasılığını ve dolandırılma riskini göze alarak!:dry

Tabiki son durumu sizlerle paylaşacağım. Bu süreçte yine yardımcı olmaya alternatif çözümler sunmaya çalışanlara kapım açık ama başka bir olasılık kaldığını pek sanmıyor ki daha ne olsun bundan ötesi bedava Tv almamdır herhalde... Düşündümde fenada olmaz hani(!)

Umarım Forumunuz ve Ahlakınız hep daim olur. Ve umarım benim gibi nicelerine yardım edip çözüm sunarsınız ve benim gibi niceleride sizi ihya edip saygı gösterir.
Herkese tekrar teşekkür ederim.Kalın salıcakla...?

(Yahu bu ne be son kısım veda konuşması gibi oldu!? Ulan malum mu oluyor acaba kesin vadem doldu Tv elimde patlamazsa iyidir! :uzgun)
Ben şahsen üşenmedim-sıkılmadım ve uzun uzun yazmadım ,gayet kısa cevaplar verdim ve "spotçuları gezip değiştir" dedim mübarek :)

Cøsmøs Çevrimdışı

Cøsmøs

Yeni Üye
25 Eki 2021
34
Evet sizlere son durum hakkında bilgi vereceğimi belirtmiştim ve kararım tamir ettirmek oldu. Ancak az önce tekrar 2 SONY Yetkili Servis ile peş peşe görüştüm ve beni epey dumur vede sinir eden diyaloglara maruz kaldım!

İlk görüştüğüm servise sorunu izah ettiğimde "Paneliniz değişmesi gerekli!" cevabını aldım. Panelimin sorunsuz ve gayet çalışır durumda olduğunu belirtip neden panelinde değişmesi gerektiğini sordum? "Sizin modelinizin ayrı olak LED Bar değişimi olmuyor komple panel ile birlikte değişmesi gerekli." dendi. Ben ise sadece LED değişimi istediğimi ve bu şekilde işlem yapılabildiğini ve hatta yakınlarımın başına geldiğini onlarada sadece LED değişimi yapıldığını söyledim! Kısa süreli bir Ehem-Kem-Küm den sonra "O modelde olmuyor diye biliyorum ama yinede bir sorayım araştırayım size dönüş sağlarım." şekilde cevap verildi. Peki LED değişimi olursa tahmini bir fiyat verirmisiz diye sorduğumda "2.500TL olur çünkü geçenlerde 43inc bir TV nin LED Bar değişimini 1.750TL ye yaptım" dedi ve uzatmamam gerektiğini iyice anlayıp teşekkür edip kapattım. Dediği gibi 10dk. sonra arayıp “Firmayla görüştüm o modelde 6 kırmızı ışık yanma hatası Panelde olabilir, LED Bar da, Anakart da, LED lerin bağlantı kartıda olabilir..." vs. Her parçayı saydı bi eksik olan 3lü prizdi oda televizyona ait değil diye herhalde(!) En son "Büyük bir olasılıkla sorun Anakartta olabilir ama yinede bakmamız gerek." dedi bende meraktan Anakarttın fiyatını sordum "3.000TL!!!" yanıtını aldım ve tekrar uzatmadan düşüneceğim diyip kapattım.

Görüştüğüm ikinci servis ise geçen hafta LED değişiminin tahmini 1.400-1.600TL arası tutacağını belirtmişti. Bu görüşmemde ise anlaşmışlar gibi sadece LED değişimi olmadığını Panelle birlikte değişim olduğu söylendi. Diğer servise izah ettiğim şekilde belirtip Panelimin sağlam olduğunu sadece LED'lerin değişmesini istediğimi belirttim ve bu modelde LED değişimi olduğunu Panel ile değişimi kabul etmediğimi belirttim. Cevap olarak "Iıı şey aslında evet sadece LED değişimi var fakat bizde şu an LED mevcut değil firmayla görüşüp taleb edicez ama bu modele ait LED'ler artık üretilmiyorsa ancak Panel ile birlikte değişim oluyor" dedi. Yani LED'ler ayrı üretilmiyor ama-fakat-lâkin Panel ile birlikte üretiliyor(!)(Yersen!) TV nin 2016 model olduğunu, ürünü kullanalı 4 yıl olduğunu ve yönetmelikte belirtildiği üzere 10 yıl bana yedek parça temin etmekle mükellef olduklarını belirtim ayrıca bu durumu kabul etmediğimi hukuken bu hakkımı sunmalarını talep ettim. "Önce firma ile görüşüp parça temini yapalım eğer temin edilemiyorsa sonra ki kısım dediğiniz hususta firma ile irtibata geçip mail atabiliriz" şeklinde cevap verildi. Olumlu olmaya çalışır gibiydiler ama malesef kulağa pek öyle gelmiyordu. En geç yarına haber vereceğini belirti ve ondan sonra görüşmemiz bitti. Bu arada Panel değişim-tamir ücretini sordum "7.000TL!!!" dendi.

Anlayacağınız iyicene gözüm korkmaya ve bu işin içinden çıkamayacakmışım gibi gelmeye başladı! 2.500-3.000-7.000TL ler havada uçuyor! Tamir adı altındaki istenilen bu fahiş fiyatlar akıl alır gibi değil herşeyi geçtim bu paraları utanıp sıkılmadan nasıl talep ediyorlar daha beteri bu paraları gerçeten verenler var mı!?! Yetmezmiş gibi birde kendine Yetkili Servis diyen bu şahıs "oooo onda bunda şundadır(!)" şekilde arıza tespiti yapıp oda, şuda, buda olabilir diyor ve herşey bir yana güvenip versem bile sanki başıma daha beter şeyler gelecekmiş gibi hissediyorum kaldi ki 1.500TL yi hala sindiremiş ve kabullenememişken 1 hafta sonra karşılaştığım durum içler acısı...
Sevgili Adem Helvacı Adem Helvacı hocam yardımınıza çok ihtiyacım var işin içinden bir türlü çıkamıyorum. Anladığım kadarıyla Yetkili Servis adı altında sanırım DOLANDIRILMANIN eşiğindeyim ve sizden bir akıl bir çıkış yolu rica ediyorum. Son olarak 2. Servisin konuyla ilgili geri dönüşünü bildireceğim. Uzun yazımdan dolayı kusuruma bakmayın ne olur bende bazen rahatsız olup aşırı yoruluyorum ama malesef olayları eksiksiz ve detaylı anlatmak huyum olmuş...

Şimdiden teşekkürlerimle. Saygılar.

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,075
Led ömrü bitmemiş ise ?

SONY LED TV'de 6 Yanıp Sönme Kolay Şekilde Nasıl Onarılır

DİĞER VİDEOLAR .

Evet sizlere son durum hakkında bilgi vereceğimi belirtmiştim ve kararım tamir ettirmek oldu. Ancak az önce tekrar 2 SONY Yetkili Servis ile peş peşe görüştüm ve beni epey dumur vede sinir eden diyaloglara maruz kaldım!

İlk görüştüğüm servise sorunu izah ettiğimde "Paneliniz değişmesi gerekli!" cevabını aldım. Panelimin sorunsuz ve gayet çalışır durumda olduğunu belirtip neden panelinde değişmesi gerektiğini sordum? "Sizin modelinizin ayrı olak LED Bar değişimi olmuyor komple panel ile birlikte değişmesi gerekli." dendi. Ben ise sadece LED değişimi istediğimi ve bu şekilde işlem yapılabildiğini ve hatta yakınlarımın başına geldiğini onlarada sadece LED değişimi yapıldığını söyledim! Kısa süreli bir Ehem-Kem-Küm den sonra "O modelde olmuyor diye biliyorum ama yinede bir sorayım araştırayım size dönüş sağlarım." şekilde cevap verildi. Peki LED değişimi olursa tahmini bir fiyat verirmisiz diye sorduğumda "2.500TL olur çünkü geçenlerde 43inc bir TV nin LED Bar değişimini 1.750TL ye yaptım" dedi ve uzatmamam gerektiğini iyice anlayıp teşekkür edip kapattım. Dediği gibi 10dk. sonra arayıp “Firmayla görüştüm o modelde 6 kırmızı ışık yanma hatası Panelde olabilir, LED Bar da, Anakart da, LED lerin bağlantı kartıda olabilir..." vs. Her parçayı saydı bi eksik olan 3lü prizdi oda televizyona ait değil diye herhalde(!) En son "Büyük bir olasılıkla sorun Anakartta olabilir ama yinede bakmamız gerek." dedi bende meraktan Anakarttın fiyatını sordum "3.000TL!!!" yanıtını aldım ve tekrar uzatmadan düşüneceğim diyip kapattım.

Görüştüğüm ikinci servis ise geçen hafta LED değişiminin tahmini 1.400-1.600TL arası tutacağını belirtmişti. Bu görüşmemde ise anlaşmışlar gibi sadece LED değişimi olmadığını Panelle birlikte değişim olduğu söylendi. Diğer servise izah ettiğim şekilde belirtip Panelimin sağlam olduğunu sadece LED'lerin değişmesini istediğimi belirttim ve bu modelde LED değişimi olduğunu Panel ile değişimi kabul etmediğimi belirttim. Cevap olarak "Iıı şey aslında evet sadece LED değişimi var fakat bizde şu an LED mevcut değil firmayla görüşüp taleb edicez ama bu modele ait LED'ler artık üretilmiyorsa ancak Panel ile birlikte değişim oluyor" dedi. Yani LED'ler ayrı üretilmiyor ama-fakat-lâkin Panel ile birlikte üretiliyor(!)(Yersen!) TV nin 2016 model olduğunu, ürünü kullanalı 4 yıl olduğunu ve yönetmelikte belirtildiği üzere 10 yıl bana yedek parça temin etmekle mükellef olduklarını belirtim ayrıca bu durumu kabul etmediğimi hukuken bu hakkımı sunmalarını talep ettim. "Önce firma ile görüşüp parça temini yapalım eğer temin edilemiyorsa sonra ki kısım dediğiniz hususta firma ile irtibata geçip mail atabiliriz" şeklinde cevap verildi. Olumlu olmaya çalışır gibiydiler ama malesef kulağa pek öyle gelmiyordu. En geç yarına haber vereceğini belirti ve ondan sonra görüşmemiz bitti. Bu arada Panel değişim-tamir ücretini sordum "7.000TL!!!" dendi.

Anlayacağınız iyicene gözüm korkmaya ve bu işin içinden çıkamayacakmışım gibi gelmeye başladı! 2.500-3.000-7.000TL ler havada uçuyor! Tamir adı altındaki istenilen bu fahiş fiyatlar akıl alır gibi değil herşeyi geçtim bu paraları utanıp sıkılmadan nasıl talep ediyorlar daha beteri bu paraları gerçeten verenler var mı!?! Yetmezmiş gibi birde kendine Yetkili Servis diyen bu şahıs "oooo onda bunda şundadır(!)" şekilde arıza tespiti yapıp oda, şuda, buda olabilir diyor ve herşey bir yana güvenip versem bile sanki başıma daha beter şeyler gelecekmiş gibi hissediyorum kaldi ki 1.500TL yi hala sindiremiş ve kabullenememişken 1 hafta sonra karşılaştığım durum içler acısı...
Sevgili Adem Helvacı Adem Helvacı hocam yardımınıza çok ihtiyacım var işin içinden bir türlü çıkamıyorum. Anladığım kadarıyla Yetkili Servis adı altında sanırım DOLANDIRILMANIN eşiğindeyim ve sizden bir akıl bir çıkış yolu rica ediyorum. Son olarak 2. Servisin konuyla ilgili geri dönüşünü bildireceğim. Uzun yazımdan dolayı kusuruma bakmayın ne olur bende bazen rahatsız olup aşırı yoruluyorum ama malesef olayları eksiksiz ve detaylı anlatmak huyum olmuş...

Şimdiden teşekkürlerimle. Saygılar.

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,075
ELEKTRONİK BİLĞİM YOKTUR . ( Yanlış bilğiler vermiş olma ? )
Bazı videolar ve yazılar verdim konu tv uyğunluğunu bilmiyorum ( üst ve bu ) ?

Bu 32″ Sony LED TV, beklemede güç sorunu şikayetiyle tamire geldi ve 6 kez yanıp söndü. Sony hata kodundan 6 kez yanıp sönmenin anlamını kontrol ettim ve LED Arka Işık (zayıf LED arka ışık), LED Sürücü veya Ekran arızasında sorun olabilir. Tecrübelerime dayanarak, bu tür bir sorunu daha önce çözmüştüm ve üç adet Sony LED şeridi ile değiştirmem gerekiyor.

Sorun şimdi böyle şeritler yok. Sahip olduğum şey, LG ve Singer'ın LED şeridiydi ve Sony LED şeritleriyle uyuşmuyorlardı.

Aşağıda IC parça numarası BD9397EFV veri sayfası bulunmaktadır ve veri sayfasını görüntülemek için fotoğrafa tıklayabilirsiniz:

Değişiklik yapıldıktan ve açıldıktan sonra ekran belirdi ve bu SONY TV'deki 6 kez güç yanıp sönme sorununu çözmüş görünüyor.

Sonuç- Sadece bir direnç ekleyerek yukarıdaki basit değişiklik, IC'deki koruma devresini devre dışı bıraktı. Size söylemek istediğim şey, bu TV'nin artık hatalı LED arka ışığına vb. karşı korumasının olmadığıdır. Asıl hatanın yalnızca arka ışık sorunuyla ilgili olduğunu ve başka bir devre sorunu olmadığını doğrulamak içindir. Yeni Sony LED şeritleri aldığımda, orijinal şeridi sabitleyeceğim ve direnci çıkaracağım ve orijinal Sony LED şeridiyle TV'nin tekrar normal şekilde çalışacağını onaylayabilirim. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere iyi günler.

Cøsmøs Çevrimdışı

Cøsmøs

Yeni Üye
25 Eki 2021
34
Led ömrü bitmemiş ise ?

SONY LED TV'de 6 Yanıp Sönme Kolay Şekilde Nasıl Onarılır

DİĞER VİDEOLAR .

Paylaştığınız videolar için teşekkürler fakat bu içerikler ne açıklayıcı nede mantıklı geliyor aksine daha çok zarar ve hüsrana yol açacak gibi duruyor! Kaldı ki yapılan işlemle bozulmuş-yanmış LED'lerin (çünkü benim Tv modelimde 6 kırmızı ışık hatası ledlerle ilgili fakat videodaki modellerde farklı bir soruna işaret ediyor olabilir.) çalıştırmasını mantık dışı buldum ve zaten benim Tv im ile çok alakasız modeller. Yinede teşekkür ederim lâkin bu içerikkeri pek güvenilir ve gerçekçi bulamadım ama tabiki en doğru bilgiyi Adem Helvacı Adem Helvacı verebilir. Ve aslında kendi imkalarımla tamirden daha çok Yetkili Servislerin tutumları ve söylenenler hususunda yardıma ve ne yapmam gerektiğiyle ilgili fikirlere ihtiyacım var. Tekrar sağolun...

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,075
Üç seçenek var ( daha var ama çöp )

En düşük bedel ile tamir edilir.
Kullanırsınız
Satarsiniz ( kısmen 2.el belli satış
Veya tamir edilmeden satışı ( bu hali ile )
satmak istediniz bu halde kaç paraya alırlar. ( ölü fiyat )

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Sen sevgili Adem Helvacı Adem Helvacı nın cevabını bekle ama zaten vermişti diye biliyorum cevap,belki işi yapacak bir usta da yazabilir sana İzmir'de.Bu gün Çankaya'ya gittim spot 5w led almaya, ama inan aklıma gelmedi uzay elektroniğe sormak ki onlara da uğradım yeğenim linux uydu alıcısı istiyordu ,onu sormaya ,var olduğunu biliyorum ama senin tv için varmıdır bilmiyorum.

Geri
Üst Alt